ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:114/509)

Pizza na cieście francuskim z oliwkami, kukurydzą i sosem 144

czasu do czasu lubimy zjeść na obiad taką pizzę na cieście francuskim. Zawsze do takiej pizzy robimy domowy sos pomidorowy. Zaletą(...)pizzy jest to, że nie musimy robić ciasta. Prosto i pysznie. Polecam :)   Potrzebujemy:   Na sos: 2 cebule 2 ząbki czosnku olej do smażenia 1 puszka pomidorów sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku zioła prowansalskie według uznania papryka ostra mielona do smaku   Dodatkowo:  1 opakowanie ciasta francuskiego 20 dag sera żółtego kilka łyżek kukurydzy konserwowej

Izabelawkuchni
Tarta ze szpinakiem z ryżem i serem 120

pyszną tartę z szpinakiem,  ryżem i serem.  Jest to jeden z moich ulubionych przepisów,  który zawsze wychodzi. Do tego jest łatwa, szybka i sycącą. Składniki: ciasto francuskie 1/2 szklanki ryżu 450 g mrożonego szpinaku 250 g twarogu 100 g śmietany 12% 2 jajka masło/olej 1 cebula 3 ząbki czosnku gałka muszkatołowa sól, pieprz Wykonanie(...)śmietaną, doprawić do smaku gałką muszkatołową, pieprzem i solą. Do ryżu dodać szpinak, pokruszony twaróg, wlać jajka ze śmietaną i dokładnie wymieszać. Formę na tartę smarujemy masłem, wkładamy ciasto francuskie, dociskamy  do spodu i formujemy wyższe brzegi. Odcinamy nadmiar ciasta i wycinamy paski. Na ciasto wykładamy nadzienie, na wierzch układamy kratkę z resztek ciasta i posmarować

magiczna kuchnia Kasi
Paszteciki z grzybami 81

białe i brązowe, a także boczniaki i shitake. Dlatego też jest on bardzo grzybowy i aromatyczny. Chrupiące ciasto i kremowy, grzybowy farsz o intensywnym ziołowym aromacie to idealne danie na każde przyjęcie. Polecam! Paszteciki z grzybami Składniki:  opakowanie gotowego ciasta francuskiego 10g suszonych grzybów (prawdziwki, podgrzybki) 1 większy por (tylko biała część) 300g grzybów - pieczarki + mieszanka grzybów egzotycznych (opcjonalnie(...)Doprawić do smaku sporą ilością soli i świeżo mielonego czarnego pieprzu. Dodać posiekaną natkę pietruszki i grzyby odstawić do ostygnięcia.  Jajko wbić do małej miseczki i roztrzepać widelcem. Ciasto francuskie rozwinąć, można je dodatkowo nieco rozwałkować. Wyciąć krążki ciasta. Na każdy krążek nakładać niewielką ilość farszu. Brzegi ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem i skleić brzegi formując pierożki. Można nie sklejać

Codzienne Gotowanie
Ślimaczki z cheddarem i sezamem 132

Najprostsza przekąska podana na ciepło lub zimno z sosami, np. pomidorowym, słodko-kwaśnym, czosnkowym lub ajwarem smakuje obłędnie! Zawsze ma swoich zwolenników. Chrupiące ślimaczki z ciasta francuskiego z koncentratem pomidorowym i tartym cheddarem posypane sezamem. Ser świetnie komponuje się z delikatnym ciastem, ma ostrawy smak, lekko kwaskowy, idealny do takiego ciasta. U mnie taka przekąska sprawdza się niemalże na każdej(...)imprezie! Ślimaczki z cheddarem i sezamem SKŁADNIKI: opakowanie ciasta francuskiego, ok. 285 g tarty cheddar kilka łyżek koncentratu pomidorowego ostra mielona papryka 1 małe jajko sezam jasny lub czarny do posypania PRZYGOTOWANIE: Ciasto rozkładam na blacie, równomiernie smaruję kilkoma łyżkami koncentratu, posypuję tartym cheddarem i ostrą papryką. Zwijam ciasto w roladę wzdłuż dłuższej części. Kroję na plastry. Układam

Zasmakuj Kuchni
Szybkie roladki z pieczarkami i serem – imprezowa przekąska 107

pieczarek 40 g sera podpuszczkowego typu żuławskiego z czosnkiem niedźwiedzim Sery Zagrodowe Statkiewiczówka * 1 pełna łyżka suszonej cebuli lub 1 mała cebula czarny mielony pieprz do smaku 1 opakowania ciasta francuskiego XXL białko do wysmarowania roladek sezam do posypania *można użyć innymi Sery Zagrodowe Statkiewiczówka z ulubionymi dodatkami, przyprawami Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni (grzanie góra-dół). Na tarce(...)pieczarek ścieramy ser podpuszczkowy, dodajemy suszoną lub świeżą cebulę (świeżą należy wcześniej drobno pokroić i podsmażyć na maśle) i doprawiamy wszystko czarny mielonym pieprzem. Składniki w misce mieszamy. Rozwijamy ciasto francuskie. Nakładamy na nie farsz wzdłuż dłuższego boku. Zwijamy ciasto w rolon. Rolon kroimy na kawałki ostrym nożem. Roladki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Każdą roladkę smarujemy białkiem

Słodkie okruszki
Tarta z szynką szwarcwaldzką i szparagami 96

smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. To danie urozmaici imprezę, spotkanie z przyjaciółmi, a także zastąpi kolację. Lekko, kolorowo i smacznie! Tarta z szynką szwarcwaldzką i szparagami ciasto francuskie szynka szwarcwaldzka szparagi serek kremowy sól, pieprz, oliwa Ciasto francuskie rozłożyć na papierze do pieczenia i posmarować serkiem kremowym, zostawiając około 1-1,5 cm wolnego od brzegu. Złożyć

Pieguskowa Kuchnia
Tarta z szynką szwarcwaldzką i szparagami 187

smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. To danie urozmaici imprezę, spotkanie z przyjaciółmi, a także zastąpi kolację. Lekko, kolorowo i smacznie! Tarta z szynką szwarcwaldzką i szparagami ciasto francuskie szynka szwarcwaldzka szparagi serek kremowy sól, pieprz, oliwa Ciasto francuskie rozłożyć na papierze do pieczenia i posmarować serkiem kremowym, zostawiając około 1-1,5 cm wolnego od brzegu. Złożyć

Pieguskowa Kuchnia
Spody do pizzy - podstawa kuchni włoskiej 85

woda nie może być zimna, ale także zbyt gorąca, bo ciasto po prostu nie wyrośnie. Drugim składnikiem jest tłuszcz, czyli oliwa z oliwek. Dodając oliwy, ciasto pizzy będzie miało wyraźniejszy smak. Jednakże, jeśli w domu nie posiadamy oliwy z oliwek możemy dodać inny olej. Aby ułatwić wyrabianie ciasta warto dodać do niego szczyptę soli, która doda również smaku. Ostatnim(...)przygotować spód do pizzy samemu, polecamy kupić gotowe ciasto, dostępne w różnych sklepach spożywczych. Obecnie, smak oferowanych przez różnych producentów ciast jest na prawdę na zaskakująco dobrym poziomie, niż by się mogło wydawać. Jeżeli macice ochotę na szybkie danie, które da Ci namiastkę włoskich smaków to polecamy zakup świeżego ciasta francuskiego.  Świeże Ciasto francuskie z powodzeniem

Moja smaczna kuchnia
Palmiery z orzechami 186

orzechami - przepis: Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 1/4 szklanki cukru (np. brązowego) 1 łyżka cynamonu 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich 20 g roztopionego masła Palmiery z orzechami - jak zrobić? Ciasto francuskie rozmrozić, rozwinąć. Masło rozpuścić, ostudzić. Cukier zmieszaj z cukrem cynamonem i posiekanymi orzechami. Ciasto francuskie posmaruj rozpuszczonym masłem, posyp na całej powierzchni mieszanką cukru z cynamonem i orzechami (trochę mieszanki

Moje Qulinaria
TARTELETKI Z WARZYWAMI I MAKRELĄ PO PROWANSALSKU 81

jeśli ładnie je podacie, to na pewno wywrze wrażenie na Waszych gościach. Gorąco polecam. Przygotowanie: 20 min. Pieczenie: 40 min. Porcja dla 4 osób :   ● 200 g ciasta francuskiego ● 400 g fileta ze świeżej makreli ● 20 g oliwy z oliwek ● 400 g dojrzałych pomidorów ● 75 g drobno poszatkowanej szalotki ● 2 ząbki czosnku ● listki świeżego tymianku i posiekanego rozmarynu(...)czerwonej papryki ● 50 g żółtej papryki ● 50 g bakłażana ● 50 g cukinii   Przygotowanie: Rozwiń ciasto francuskie, wytnij kółka za pomocą obręczy do formowania potraw o średnicy 10 cm, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, przykryj drugą blachą, aby ciasto nie wyrosło, i piecz około 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 160°C. Podsmaż drobno poszatkowane szalotki

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Tarta z ajvarem, salami, pomidorami i mozzarellą 166

zamkniętą pokrywą). Wszystkim bardzo smakowało. W smaku przypomina pizzę, więc dzieciaczki również chętnie jadły. Ja wykorzystałam Ajvar pikantny, ale można zastąpić go Ajvarem łagodnym. SKŁADNIKI 1 duże opakowanie ciasta francuskiego 6 łyżek ostrego Ajvaru 12 plastrów salami 2 duże pomidory lub 4 małe 1 kulka mozzarelli świeżo mielony pieprz, oregano WYKONANIE Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Blaszkę z wyposażenia(...)piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto francuskie rozwinąć. Z obu stron wzdłuż krótszych boków odciąć po dwa paski ciasta i ułożyć je wzdłuż wszystkich brzegów zlepiając palcami (jak pierogi). Ciasto przełożyć na blaszkę, posmarować ajvarem, ułożyć na nim plastry salami i pomidory pokrojone na cienkie plasterki. Wierzch posypać rozdrobnioną mozzarellą, świeżo mielonym pieprzem i oregano. Boki ciasta posmarować wodą, włożyć

Passions hobbies life
Przekąska z ciasta francuskiego i pieczarek – w 5 minut! 143

Przekąska z ciasta francuskiego i pieczarek, której przygotowanie zajmuje mniej niż 5 minut :) A potem wkładamy do piekarnika i po 10-15 minutach możemy zajadać się już pysznymi przekąskami :) Można je podawać z ulubionymi sosami lub wcinać same bez The post Przekąska z ciasta francuskiego i pieczarek – w 5 minut! appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Rurki z ciasta francuskiego z bitą śmietaną o smaku malinowym 113

SKŁADNIKI: • 1 opakowanie ciasta francuskiego • 1 jajko • 200 ml śmietanki 30% • cukier waniliowy • 1 łyżka cukru • 1 śmietan fix • garść malin PRZYGOTOWANIE: Schłodzone ciasto francuskie delikatnie rozwałkować, tniemy wzdłuż krótszego boku na paski (2 cm szerokości), nawijamy na metalowe rurki tak, aby końce na siebie nachodziły, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy rozmąconym jajkiem, można posypać wierzch cukrem

KUCHNIA POLSKA
Pizzerinki z ajvarem i serem 126

mnie wszelakie przekąski z ciasta francuskiego na ciepło i zimno niezastąpione. Do dipów, past, wspaniałe, w rozmaitych smakach. Dziś okrągłe pizzerinki pachnące pastą warzywną ajvar i łagodnym żółtym tartym serem posypane czarnym sezamem HELIO . Polecam, bo proste i ładnie wyglądające przekąski znikają pierwsze, i to ze smakiem! Coś na ząb;) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 2 spore łyżki pasty warzywnej ajvar

Zasmakuj Kuchni
FRANCUSKIE " E "CIASTECZKO 195

jest - moje pyszne francuskie ciasteczko z szynką ,fetą i przyprawami.Tak więc powitajcie mój autorski przepis na wytrawne , zielone "e " ciasteczko.Zapraszam!.    1 op.mrożonego szpinaku 1op. ciasto francuskie 1 duży ząbek czosnku 0.5 op.sera feta 100 ml.bulionu Sól,biały pieprz,gałka muszkatołowa,rozmaryn, 0.5 sztuka.czerwonej papryki 1 żółtko do posmarowania ciasta 6 pl.szynki  pomidorki cherry Sezam Natka pietruszki 1 łyżka masła ************************************** Ciasto francuskie rozmrozić.Szpinak usmażyć na patelni na maśle z posiekanym czosnkiem.Podlać bulionem, dołożyć pokruszonego sra feta, wymieszać.Dodać pokrojoną paprykę w kostkę

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Proponowane wyszukiwania