ciasto drożdżowe - 16066 przepisów (strona:491/1072)

Chaczapuri z indykiem 386

  Składniki: Ciasto: 600 g mąki pszennej (+ mąka do oprószenia blatu) 150 ml wody 200 g jogurtu naturalnego 20 g świeżych drożdży 2 łyżki oliwy z

Qchnia po prostu
Drożdżówki z nadzieniem serowym z brzoskwiniami, polane cytrynowym lukrem. 89

D rożdżowe ciasto uwielbiam, pisałam już o tym wiele razy. Dziś kolejna odsłona a mianowicie drożdżówki z serem i brzoskwiniami. Do farszu dolałam soku z limonki

Radość kipiąca uśmiechem.
Ślimaczki z parówkami i serem 189

Składniki: ciasto: 300 g mąki 1 jajko 30 g masła 30 g drożdży 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli dodatkowo: ketchup 4 parówki

czarrna od kuchni
Oponki drożdżowe 149

Czas na ostatni przepis na dzisiaj, a mianowicie oponki drożdżowe! 😀 Puchate i lekkie, z nutą aromatycznej skórki pomarańczowej. Pracy co prawda przy przepisie mało nie ma, ale uwierzcie mi, że warto się dla nich poświęcić. Oponki drożdżowe -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Oponki drożdżowe 149

Czas na ostatni przepis na dzisiaj, a mianowicie oponki drożdżowe! 😀 Puchate i lekkie, z nutą aromatycznej skórki pomarańczowej. Pracy co prawda przy przepisie mało nie ma, ale uwierzcie mi, że warto się dla nich poświęcić. Oponki drożdżowe -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Parówki w cieście 160

Składniki: ciasto: 300 g mąki 1 jajko 30 g masła 30 g drożdży 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli dodatkowo: 6 parówek 100

czarrna od kuchni
Pizzerinki 214

Składniki ciasto: 25 dkg mąki pszennej 3/4 szklanki wody 2-3 dkg drożdży 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżka oleju dodatki: ketchup 10 dkg

czarrna od kuchni
Pizzowe babeczki 198

Składniki Ciasto: 25 dag mąki 15 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 3/4 szklanki wody 1 łyżeczka soli 1 łyżka oliwy czosnek granulowany, zioła prowansalskie Dodatki

czarrna od kuchni
Kokosowo-kajmakowe drożdżówki 155

  Składniki na ciasto mąka pszenna, 600g drożdże suszone, 12g mleko, 1 szkl jajka, 2 szt masło, 100g cukier, 50g sól, 1/4 łyżeczki Składniki na nadzienie

Gotowanie moimi oczami
Drożdżowe różyczki z masą makową. 425

Zimna kuchnia nie sprzyja robieniu drożdżowych wypieków.Dlatego kiedy tylko widzę słoneczny dzień wyrabiam ciasto ,a potem myślę ,czym je nadzieję. Miałam jeszcze trochę masy makowej , nadziałam nią dzisiejsze słodkości. Składniki : 400 g mąki 100 g masła ,roztopić ,ostudzić 160 ml mleka 25 g świeżych drożdży 60 g cukru szczypta soli 1 jajko Dodatkowo: masa makowa Drożdże rozpuścić w ciepłym

Ladylaura.
ESTONSKI KRINGEL 160

Jest to ciasto z nadzieniem cynamonowym w stylu Kanelbullar, Estonski Kringel jest bardzo pyszny, miekki z chrupiaca skórka na zewnatrz.Polecam"            

w mojej kuchni
ESTONSKI KRINGEL 136

. Jest to ciasto z nadzieniem cynamonowym w stylu Kanelbullar, Estonski Kringel jest bardzo pyszny, miekki z chrupiaca skórka na zewnatrz.  Skladniki: * 2 szklanki maki pszennej

w mojej kuchni
Grzebienie krucho-drożdżowe – kuchnia podkarpacka 204

Grzebienie krucho-drożdżowe - kuchnia podkarpacka Ciasto krucho-drożdżowe idealnie nadaje się do pieczenia małych ciasteczek nadziewanych marmoladą. Kruche z wierzchu i lekko puszyste w środku są uwielbiane przez małych i dużych. Nie wymagają wiele pracy, nie trzeba czekać aż ciasto wyrośnie (wręcz przeciwnie, ciasto trzyma się w lodówce, by rosło dopiero w piekarniku), a w efekcie otrzymujemy ciasteczka(...)cukrowa posypka. Przepis pochodzi z okolic Jarosławia, a udostępniły go panie z Koła Gospodyń Wiejskich Pawłosiów w publikacji: Dziedzictwo kulinarne obszaru LGD Stowarzyszenia „Z Tradycją w Nowoczesność”. Grzebienie krucho-drożdżowe - kuchnia podkarpacka Składniki na około 60 sztuk: 500 g mąki pszennej 250 g margaryny (zamieniłam na masło) 50 g świeżych drożdży 3 żółtka 1 szklanka gęstej śmietany (może być kwaśna

Trzeci talerz
Chlebek Watykański zwany również Chlebem Przyjaźni Amiszów 181

Amiszów lub Niemieckie Ciasto Hermana . I choć traktowany jest jak łańcuszek szczęścia, co nie przez wszystkich jest mile widziane, to ja takiemu łańcuszkowi zdecydowanie mówię TAK! Ciasto w smaku jest rewelacyjne. Ni drożdżowe, ni ucierane. Wilgotne i długo pozostaje świeże. I przekazuję łańcuszek szczęścia dalej :) Czytaj więcej

bistro mama
Drożdżowa Babka Na Jogurcie Z Polewą Orzechową 188

rodzynek, jogurt oraz wyrośnięty zaczyn i zaczynamy wyrabianie ciasta (użyłam do tego miksera z hakami). W trakcie wyrabiania dolewamy masło. Ciasto ma konsystencje luźną, coś jak na racuchy drożdżowe. 3. Wyrobione ciasto odstawimy do wyrośnięcia na 1 godzinę. 4. Kiedy wyrośnie, odgazowujemy je mieszając, przekładamy do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Odstawiamy na około 30 minut do ponownego(...)może się zdarzyć że będzie trzeba więcej jej dodać ) 6. Wystudzoną babkę polewamy polewą i chowamy do lodówki aby polewa troszkę stężała. Smacznego !!! Ps. Podwajając składniki, otrzymacie ciasto na dużą babę drożdżową

Gotowanie...to proste !