ciasto czekoladowe - 22798 przepisów (strona:533/1520)

Pyszne ciasteczka czekoladowe 117

Dzisiaj polecam pyszne ciasteczka czekoladowe. Składniki na 16 sztuk: 100g gorzkiej czekolady 50 g masła 55 g cukru jajko pasta waniliowa kilka kropel 110 g mąki

Pomysłowa kuchnia
LEKKI MUS CZEKOLADOWY 150

Na Walentynki lub na inną okazję, mus czekoladowy, klasyk francuskich deserów, na pewno przypadnie każdemu do gustu. Przygotowuje się go szybko, należy jedynie przewidzieć czas chłodzenia

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
CIASTO PIERNIKOWE Z ANANASEM 445

wystudzenia. - Ciasto wyciągamy z zamrażalki, wykładamy na nim drugi blat ciasta piernikowego i nasączamy go sokiem z puszki po ananasach. Na koniec wylewamy ostudzoną polewę czekoladową, wyrównujemy i posypujemy wiórkami kokosowymi. - Ciasto wstawiamy do lodówki i chłodzimy od 4 h. - 24 h. Wykonanie przepisu krok po kroku pokazane jest w filmiku. Serdecznie zapraszam do oglądania. Pozdrawiam Was serdecznie i życzę

RITA food channel
Pełnoziarnisty, podwójnie czekoladowy chlebek z cukinią (wegański, bez białego cukru) 257

biała mąka czy cukier ), bo też cukinia to warzywo niezwykle lekkostrawne, niskokaloryczne, zawierające szereg bogatych właściwości odżywczych i zdrowotnych. Kto chce „przemycić” cukinię w pysznym, wilgotnym, mocno czekoladowym i prostym w przygotowaniu cieście, temu spieszę z pomocą tym przepisem Składniki na formę 9 x 20 cm (lub małą keksówkę o zbliżonych wymiarach): 275 g pełnoziarnistej mąki orkiszowej 40 g kakao

Even Better Food
Czekoladowo-waniliowy sernik z jagodami 161

Deliktanta, puszysta pianka serowa. Sernik jak ptasie mleczko :) Czekoladowo-waniliowy sernik z jagodami Danie Ciasto Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 12 Składniki 1 kg twaróg mielony 6 szt jajka 125 g masło klarowane 150 g erytrol lub inne słodziwo 1 łyżka mąka ziemniaczana 2 łyżeczka proszek do pieczenia 1/2 szklanka jagody świeże lub wekowane lub mrożone 3 łyżki kakao

Kucharzyca
Ciasto bounty 502

Wilgotne, mocno kokosowo-czekoladowe ciacho z lekką nutą alkoholu :) Raj na ziemi, czyli... ciasto bounty <3 Składniki (blacha 20x30 cm): Biszkopt: 4 jajka szczypta soli 125g cukru 100g mąki 40g kakao 50 g wiórków kokosowych Poncz: 1 szklanka mleka + kilka łyżek likieru Malibu (opcjonalnie) Masa kokosowa: 3 szklanki mleka 1 łyżka cukru 1 cukier wanilinowy 350 g wiórków kokosowych

Malinowo w kuchni
Ciasto bounty 343

Kruchy spód, mocno kokosowe nadzienie i zwieńczająca wszystko polewa czekoladowa. Pychota jakich mało. Zrobiłam to ciasto na prośbę mojego mężczyzny i przyznam szczerze, że byliśmy tym ciastem oczarowani. Oboje uwielbiamy batoniki, które posłużyły za wzór i muszę przyznać że chętnie poeksperymentuję z innymi batonami. ;) Potrzebne nam: - opakowanie gotowego ciasta na tartę - 400 ml mleka - 200 g wiórek kokosowych - 2 łyżki

W poszukiwaniu inspiracji
Jesienne ciasto z gruszkami 207

niemiłosiernie twarde, ale słodkie i smaczne. Dwie wylądowały w tym oto cieście. Gruszka i karmel to znakomita para; na mojej prywatnej liście dorównuje duetowi gruszkowo-czekoladowemu. Postanowiłam więc przygotować proste, ucierane ciasto z gruszkami właśnie i karmelową nutą. Użyłam więc karmelowego budyniu zamiast mąki ziemniaczanej, a cukru trzcinowego zamiast zwykłego, który karmelową nutę dodatkowo podbił. Od niedawna jestem też szczęśliwą

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Naleśniki francuskie 151

dużych naleśników: 150 g mąki 300 ml mleka 1 jajko 25 g rozpuszczonego masła 1 łyżka oleju 2 łyżki cukru pudru Dodatki: ulubiony dżem sos czekoladowy płatki migdałowe Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe zmiksować i usmażyć na minimalnie natłuszczonej patelni. Przełożyć ulubionym dżemem, konfiturą, polać sosem czekoladowym i posypać płatkami migdałowymi. SMACZNEGO

Moja Galeria Smaku
Nadesłane przepisy konkursowe- GŁOSOWANIE 143

kremem porzeczkowym 4.      Budyń z kremem kakaoawokado  5.      Ciasteczka zbożowe 6.      Ciasto cynamonowe z masą cappuccino 7.      Czekoladowy suflet 8.       Deser malinowy z nutką cytryny 9.       Sernik na zimno z owocami 10. Drożdżówki

Tradycyjna Kuchnia
Mazurek czekoladowy z wiśniami 206

Wielkanoc tuż tuż, a jak ją smacznie świętować, jak nie pysznymi mazurkami?!? Jednym ze smaczniejszych, jakie znam to mazurek czekoladowy z wiśniami, pyyycha :) Składniki: Ciasto: 170 g mąki 80 g mąki ziemniaczanej 3 łyżki kakao 1/2 łyżeczki cynamonu 50 g cukru 150 g masła 2 jajka Masa z białej czekolady: 125 ml śmietanki 18% 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej

Taste Of My Day
ciasto Marysieńka s. Anastazji 2914

szpatułki. Ciasto przelewamy do blaszki (wyłożonej samo do papierem do pieczenia). Pieczemy przez ok. 25 min. w 170 st. C. Po pieczeniu odstawiamy biszkopta do całkowitego wystudzenia. składniki na ciasto orzechowe: 250 g orzechów włoskich 5 białek 1 i 1/2 łyżki miodu 200 g cukru 1 łyżka mąki orkiszowej lub pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku(...)wystudzenia. Masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na głodki krem. dodatkowo: ok. 100 ml mocnego naparu kawy, wystudzonego do nasączenia biszkoptów polewa czekoladowa orzechy włoskie do dekoracji wykonanie ciasta: Jeden biszkopt wkładamy do blaszki, delikatnie nasączamy go. Wykładamy 1/2 części masy, na masie układamy ciasto orzechowe a następnie pozostałą część masy. Przykrywamy drugim biszkoptem, delikatnie

Domowy Smak Jedzenia
Tort Czekoladowo – Karmelowy Ombre 273

pieczenia, samo dno a boki smarujemy masłem. Do jednej formy wykładamy ciasto białe, do drugiej ciasto ciemne. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i pieczemy około 25 minut. Wyciągamy i zostawiamy do ostygnięcia. Składniki na biszkopt karmelowy i karmelowo – czekoladowy: 225 g masła 175 g jasnego cukru brązowego 50 g ciemnego cukru brązowego 175 g mąki pszennej(...)żeby móc rozsmarować na torcie. Dodatkowo: garść orzeszków ziemnych lub w miodowej posypce * bardzo polecam zaopatrzyć się w różnorodność cukru brązowego, zmienia smak ciasta i jest zdecydowanie zdrowszy *źródło: bbcgoodfood.com The post Tort Czekoladowo – Karmelowy Ombre appeared first on Made

Made By Mom And Son
Ciasto porzeczkowa fantazja z czekoladą 407

Ciasto które zachwyca porzeczkowym aromatem, jest wilgotne niczym tort, pyszna masa z mleka w proszku i serków homogenizowanych tylko dopełnia smaku a warstwa czekoladowa to kropka nad „i”    Godne polecenia. Składniki: Ciasto porzeczkowe: 6 jaj ¾ szklanki cukru 2 szklanki mąki tortowej 3 łyżki kakao 1 szklanka mleka 5 łyżek oleju roślinnego 1 płaska łyżeczka sody 1  łyżeczka(...)jednej szklance gorącej wody, studzimy .  Miękkie masło ucieramy na puch, dodajemy żółtka oraz po łyżce masy czekoladowej oraz rum cały czas miksując, nadal ucierając wlewamy płynną ale już tężejącą galaretkę, miksujemy na sam koniec dodajemy rozdrobnione orzechy włoskie , wykładamy masę na ciasto, dekorujemy orzechami.  Chłodzimy w lodówce. Słodkich wypieków! http://www.oetker.pl/pl-pl/index.html

Wanilia i Kardamon
Tort czekoladowy z malinami (bez mąki) 267

dzwonek na świeże maliny zbliża się nieubłaganie. Polecam Wam upiec bardzo mocno czekoladowy, sycący, wilgotny tort z malinami i bitą śmietaną. To prawdziwa uczta dla fanów czekoladowych pyszności także tych na diecie bezglutenowej. Ciasto nie zawiera grama mąki, glutenu i jest prawie bez cukru. Nie trzeba go nasączać niczym bo samo w sobie jest bardzo gęste i wilgotne. Dodam(...)jednolita czekoladowa masa. Dodać zmiksowane daktyle, wymieszać, odstawić do wystygnięcia. Jajka roztrzepać trzepaczką i dodać do ostygniętej masy daktylowo-czekoladowej. Mielone migdały wymieszac z kakao i szczypta soli. Dodać do masy i bardzo dokładnie wymieszać np. przy pomocy szpatułki. Ciasto będzie bardzo gęste. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180C. Ciasto przełożyć do przygotowanej tortownicy, wyrównać wierzch. Piec około 35 - 40 minut

maniapieczenia
Cytrynowe ciasto z kremem - Torta Nua 247

nazwie "Torta NUA", to  proste ucierane ciasto ,  na które nakłada się  krem  i wraz z nim piecze. Składniki / tortownica o średnicy 24 cm/ ciasto: 200 g mąki pszennej 100 g mąki  ziemniaczanej 4 jajka 150 g cukru 120 g oleju roślinnego 100 ml mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu wanilii(...)proszkiem do pieczenia. -Ciasto przełożyć do natłuszczonej foremki. -Wierzch wyrównać i nałożyć w kilku dowolnych miejscach krem. -Piec w piekarniku nagrzanym do temp.160-170 st.C ok.40-50 minut. Ciasto przestudzić i udekorować polewą czekoladową, można posypać płatkami migdałowymi lub orzeszkami piniowymi. /Ciasto kroić po  całkowitym przestudzeniu

Zakamarki mojej kuchni
Ciasto Wuzetka 382

klasyczna wuzetka. Czekoladowy biszkopt przekładany bitą śmietaną, którą usztywniłam serkiem mascarpone, frużelina porzeczkowa i polewa ganache. Proste, a jednocześnie bardzo smaczne ciasto. Powstało w powojennej Warszawie i do dzisiaj cieszy nasze podniebienia. Zapraszam na moją wersję wuzetki! Biszkopt czekoladowy - przepis TUTAJ-KLIK Masa śmietanowa: 250 ml. śmietanki 30 % 250g. serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Polewa: 100 ml. śmietanki(...)mikserem ubić na sztywno. Przekrojony biszkopt posmarować dżemem lub jak ja - frużeliną. Na to wyłożyć masę śmietanową, pozostawiając ok. 4 łyżek masy do dekoracji. Przykryć drugą połową biszkopta. Ciasto włożyć do lodówki. Przygotować polewę - śmietankę podgrzać, ale nie gotować! Do podgrzanej śmietanki dodać połamaną w kawałki czekoladę. Mieszać, aż czekolada się rozpuści i polewa będzie miała jednolitą konsystencję. Schłodzić

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Zawijany tort orzechowy z budyniowym kremem 157

przepadam za biszkoptami, które sa dla mnie dość ...nudnym ciastem. Biszkopt orzechowy na pewno taki nie jest. Pulchny, konkretny w smaku, pachnący orzechami i lekko czekoladowy przez dodatek kakao. Jeśli lubicie ciasta bardziej wilgotne, biszkopt można dodatkowo nasączyć likierem lub lekką herbatą. A do budyniowej masy dodać dowolny aromat, jeśli lubicie. Ja już niczego nie dodaję. Przepadam za takim waniliowym(...)przesiać do utartej masy jajecznej, żeby nie powstały grudki. Dodać kakao i mielone orzechy. 3. Białko i 4 łyżki wody ubić na pianę. Ostrożnie dodać do ciasta. 4. Prostokątną foremkę na ciasto wyłożyć papierem do pieczenia. Masę wyłożyć na papier w formie i ostrożnie wyrównać powierzchnię. 5. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni przez

dolcevitainmykitchen
Pieczona owsianka czekoladowo – orzechowa 112

Pieczona owsianka czekoladowo – orzechowa Przepadam ostatnio za pieczonymi owsiankami, bo smaku niczym coś w rodzaju ciasta czy deseru a jako, że lubię śniadania na słodko, ta owsianka sprawdza się idealnie! Bardzo polecam wam spróbować! Przepis jest na jedną porcję, zawsze możecie za jednym pieczeniem upiec kilka owsianek lub zmodyfikować dodatki by smak był inny. Spokojnie w lodówce(...)dodajemy do owsianki. Potem dodajemy mleko. Zaraz potem mieszamy wszystkie składniki i odstawiamy na 5-10 min by płatki napęczniały. Potem foremkę smarujemy tłuszczem, wykładamy ciasto. Pieczemy 30 min w 180stopniach. Artykuł Pieczona owsianka czekoladowo – orzechowa pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Sernik z płatkami migdałowymi 97

Sernik z płatkami migdałowymi to delikatne w smaku i pyszne ciasto idealne dla wszystkich wielbicieli słodkości. Smakosze serników będą zachwyceni. Składniki Ciasto kruche : 2 szk. mąki 0,5 szk. cukru 3 jajka (2 żółtka, jedno całe) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany 0,5 margaryny Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego 0,5 cukru 3 żółtka(...)polewa czekoladowa płatki migdałowe Przygotowanie Składniki na ciasto połączyć, wyrobić i rozwałkować. Wyłożyć na blachę i poprzebijać ciasto widelcem. Wszystkie składniki na masę włożyć do miski i zmiksować. Wyłożyć na ciasto dżem porzeczkowy 2-3 łyżki stołowe płaskie, a na dżem masę twarogową. Piec ok. 180 C 40 minut. Na koniec polewa czekoladowa i posypać uprażonymi płatkami migdałowymi. Autor przepisu

Wasze Przepisy

Proponowane wyszukiwania