ciasto czekoladowe - 22138 przepisów (strona:354/1476)

KOKTAJL CZEKOLADOWY Z MIĘTĄ 93

Połączenie czekolady i mięty jest przeze mnie szczególnie uwielbiane. Jestem wielką fanką lodów i ciast czekoladowo-miętowych, a dziś postanowiłam zrobić sobie koktajl. Jak dla mnie wyszedł pyszny i mam nadzieję że posmakuje on wszystkim maniakom czekolady i mięty 😉 Składniki: 1 szklanka mleka 50 g czekolady gorzkiej lub mlecznej 180-200 g jogurtu naturalnego 10-15 listków świeżej mięty

Kuchnia MagdaLeny
PIERNIK - CIASTO CZEKOLADOWE 167

   Dzisiaj przedstawiam Wam przepis na piernik autorstwa mojej babci Zosi. W mojej opinii ciasto jest przepyszne, a jego wykonanie jest bardzo proste. Mam nadzieję

cukrem pudrem posypane
Cielaczek 177

Po małej przerwie powoli wracam do blogowania... Na początek mam dla Was przepis na pyszne łaciate ciasto, zapewne przez wielu z Was dobrze znane:) Podaję przepis

Z miłości do słodkości
Brownie z buraków 165

Już raz Wam pokazałam jak zrobić Brownie z fasolą , dziś polecam połączenie brownie z buraczkami:) Ciasto jest bardzo zdrowe, ze względu na dodatek buraków, oleju rzepakowego

Z miłości do słodkości
Torcik czekoladowy z cukierkami czekoladowymi 205

udało mi się jednak stworzyć dzisiejszy torcik czekoladowy. Wykorzystałam do jego przygotowania dobrej jakości kakao w proszku, śmietankę 36% z kartoniku i (co nadaje mu chyba najwięcej wdzięku) cukierki czekoladowe z masą karmelowo-orzechową. Muszę przyznać, że efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania! Na pewno bez problemu uda Wam się ten smak powtórzyć w domu, dlatego koniecznie wypróbujcie poniższy przepis.Składniki(...)potroi swoją objętość.  Ostudzone ciasto kroimy na dwa równe blaty, które nasączamy ponczem (patrz składniki) (blaty powinny namięknąć, ale nie na tyle aby z nich ciekło). Następnie układamy przecięciem w dół najpierw górny blat który przekładamy kremem śmietankowym, a następnie dolny. Na wierzchu tortu wykładamy krem a następnie posypujemy go pokrojonymi drobno cukierkami czekoladowymi. Wstawiamy do lodówki na około

Słodkie Przyjemności
Chili con carne 173

Chili con carne to potrawa wywodząca się z kuchni meksykańskiej. Ostra zupa wpasuje się idealnie w zimowy klimat gdyż nie tylko rozgrzeje nasz organizm do czerwoności

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Królewiec 44

150g gorzkiej czekolady 3-4 łyżki cukru pudru + 2-3 łyżeczki słodkiej śmietanki     *** Przygotowujemy blaty miodowe. Wszystkie składniki zagniatamy razem na gładkie ciasto *** *** Ciasto dzielimy na dwie równe części. Każdą część ciasta rozwałkowujemy na cienki placek i układamy w formie wyłożonej papierem do pieczenia (moja blaszka ma wymiary 36 x 26 cm ) *** *** Wkładamy kolejno do piekarnika nagrzanego(...)gęsty ale lejący lukier *** *** Za pomocą łyżeczki wylewamy na polewę czekoladową cienkie paski lukru. Ważne aby zrobić to szybko, żeby polewa czekoladowa nie zdążyła zastygnąć *** *** Następnie od razu wykałaczką albo patyczkiem do szaszłyków przeciągamy wzdłuż po polewie *** *** W ten sposób rozmazując delikatnie czekoladę z lukrem tworzymy wzorek na cieście *** *** Gotowe ciasto wkładamy do lodówki na co najmniej kilka godzin

Blog z Apetytem
Babka Salceson 128

Fantastyczna babka salceson z jabłkami. Niezwykle wilgotna, delikatna i pyszna. Ciasto ma wiele nazw, ja kojarzę je z nazwy salceson, ale mi się również na nie

Przepiski.pl
Ciasto milky way (mleczna kanapka) 70

szpatułką- delikatnie i kulistymi ruchami, tylko do momentu połączenia składników. Spód formy wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180ºC na ok 30 minut. Po upieczeniu wbijamy wykałaczkę w środek, jeśli jest sucha, nie obrana, tzn. że ciasto jest dobrze upieczone. Pozostawiamy do przestudzenia, a następnie kroimy na dwa blaty. Krem: Cukier oraz mleko umieszczamy(...)miksujemy na gładki krem. Powoli dodajemy syrop cukrowy na mleku oraz esencję waniliową. Dobrze ubity krem schładzamy w lodówce, a następnie przekładamy nim blaty, dociskając delikatnie górny. Wierzch ciasta dekorujemy czekoladowym ganache. Śmietankę podgrzewamy, ale nie doprowadzamy do zagotowania. Dodajemy drobno posiekaną czekoladę i pozostawiamy na dwie minuty. Po tym czasie intensywnie mieszamy i wylewamy na ciasto. Wyrównujemy i wstawiamy

Kuchnia w czekoladzie
Proste ciasto piernikowe 180

Proste ciasto piernikowe ma jeszcze jedną ogromną zaletę - można je przygotować na dzień lub dwa przed  świętami, a po upieczeniu przełożyć powidłami lub kremem i ozdobić polewą czekoladową. Proste ciasto piernikowe składniki na dwie formy Heritage  z kominem o średnicy 22 cm i wysokości 8 cm 120 g masła 3 jajka (oddzielnie białka i żółtka) 3 łyżki płynnego

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ciastka z AMARANTUSEM I KREMEM CZEKOLADOWYM (bez mąki, bez cukru, wegańskie, bezglutenowe) 207

odsłona. Przygotowałam przepis na pyszne, szybkie i zdrowe ciasteczka bez dodatku mąki i cukru. Ciasteczka są też bezglutenowe i wegańskie. Miękkie i słodkie dzięki bananom oraz daktylom ciasto w połączeniu z czekoladowym kremem. Zapraszam do obejrzenia przepisu //   Składniki – ciastka: 2,5 szklanki ekspandowanego amarantusa (ok. 50 g) 2 dojrzałe banany 100 g daktyli (namoczonych wcześniej przez 15 minut

Via Gusto
Wspólne pieczenie: sernik czekoladowy 193

Już bardzo, bardzo, bardzo dawno nie piekłam w moim ulubionym pieczeniowym towarzystwie. Wakacje, problemy w pracy - to wszystko nie sprzyjało planowaniu przepisów, żeby pasowały do wspólnego

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto marchewkowe z polewą czekoladową 181

posypania ciastacukrowe gwiazdki Polewa czekoladowa:2 łyżki kakao8 łyżeczek cukru2 łyżeczki masła2 łyżki mlekaWykonanie:Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy olej, marchewkę, przesianą mąkę wraz z przyprawami i szczyptą soli. Wszystko dokładnie miksujemy.Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni, bez termoobiegu. Tortownicę z kominem natłuszczamy i posypujemy bułką tartą. Wlewamy do niej ciasto i pieczemy około 40 minut. Przed

Kulinarne przygody Gatity
Śliwka w czekoladzie z chrupką (sernik na zimno) 94

Czekoladowy sernik na zimno z musem z suszonych śliwek oraz czekoladową chrupką z płatków kukurydzianych. Pyszne ciasto bez pieczenia, przygotowane na spodzie herbatnikowym, z czekoladową masą serową z serka mascarpone i gorzkiej czekolady. Wierzch ciasta zdobi polewa z czekolady gorzkiej oraz mlecznej. Kremowa, mocno czekoladowa, nie za słodka masa serowa świetnie komponuje się z słodko-kwaśnym musem z suszonych śliwek(...)fajnie chrupała, później niestety stała się miękka (może powodem było to, że ciasto dość długo stało w temperaturze pokojowej). Mimo wszystko, ciasto na świeżo smakowało super! P.S. Jeżeli szukasz więcej przepisów na ciasta bez pieczenia, to znajdziesz je w moim e-booku ➔  CIASTA BEZ PIECZENIA Składniki: Spód: 150 g herbatników 75 g masła 1 łyżka mleka 2 łyżeczki kakao

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania