przepyszny deser. Ciasto jest bez mąki, którą zastępują mielone migdały, za to z konkretną ilością jajek i oczywiście gorzką czekoladą z wspaniale kontrastującym limonkowym posmakiem. Przepis niezastąpionej przy ciastach czekoladowych Nigelli Lawson
Milion SmakówMurzynek był kiedyś jednym z najpopularniejszych ciast w okresie jesienno - zimowym. Nic dziwnego, robi się go łatwo, zawsze się udaje, a ciasta czekoladowe rozgrzewają i relaksują gdy za oknem pogoda nie zachęca do spacerów. Do murzynka pasuje wiele różnych dodatków - dziś proponuję gruszki, które idealnie komponują się z czekoladą
Milion SmakówBrownie jest to mocno czekoladowe ciasto pochodzące z kuchni amerykańskiej, nazwa powiązana jest z jego ciemno brązowym kolorem. Brownie po przekrojeniu wygląda jak zakalec i jest to jego cechą charakterystyczną. Dzisiaj bardziej na słodko mimo że użyłem czekolady gorzkiej Goplana. Na przygotowanie ciasta będziemy potrzebowali jedynie 30 minut i kilku produktów które połączymy ze sobą.. Na początek na kąpiel
Full SmakuPyszne, aromatyczne, proste ciacho :) Skład: (ciasto) - 2 szklanki mąki tortowej - 1 szklanka mleka - 1/2 szklanki śmietany - 1/2 szklanki cukru - 1/2 szklanki cukru pudru - parę kropel aromatu
upichconapodobnie. Ja też nie odmówię, ale wolę kaszę samą. Tylko z cebulką lub boczkiem, a do tego szklanka zsiadłego mleka. Czasami zapiekę z warzywami... Ostatnio spróbowałam zrobić nawet czekoladowe ciasto gryczane z książki z Lidla (tej świątecznej, za naklejki). Ale niestety, zakalec wyszedł mi jak ciasto długie i szerokie. Powtórzę je jednak na pewno, bo wiem, że innym wychodzi
bistro mamaJako, że świąteczna refleksja wypadła bardziej gorzko niż słodko trzeba to nadrobić słodkim przepisem. Przedstawiam przepis na czekoladowe ciasto, które do tej pory było domeną tylko mojej Mamy. Podczas wołomińskiej ekspedycji opiekuńczej udało mi się skutecznie przyswoić tę recepturę. Wydawało mi się, że tak pyszne ciasto musi być trudne do zrobienia. Myliłam się - jest proste i nie wymaga wielkich zakupów
Kuchnia po mojemuwarstwowa - tym razem wg mojej Mamy Pasztet Mamy Hani of course Schabik w musztardzie pieczony Sałatka z grillowaną piersią kurczaka Pieczone żeberka z kluskami śląskimi Mazurek biszkoptowy z bakaliami, ciasto czekoladowe i błyskawiczne - makowe Biszkoptowa babka waniliowa produkcji mojego Taty I mój Syn zwarty i gotowy pochłonąć wszystko co w zasięgu ręki ;) Wszystko pyszne, ale ilość jedzenia jak zwykle
Kuchnia po mojemuskładniki na ciasto: 100 g mąki 100 g cukru 4 jajka 200 g czekolady gorzkiej 3 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli dodatkowo: 1/2 szkl naparu
Domowy Smak Jedzeniamoja pierwsza przygoda z lukrem plastycznym... i świetna zabawa, gdyby tylko czasu na takie zabawy było więcej... No właśnie - żeby zaoszczędzić trochę czasu - babeczki zrobiłam z przepisu na Ciasto czekoladowe Patrycji . Reszta to kolorowe lukry plastyczne, mini foremki, wykałaczka do przyciskania i kilka jadalnych koralików
Kulinarne Inspiracjemuszę je kiedyś zrobić w domu. Nie chciałam jednak korzystać z żadnego z dostępnych przepisów. Jak to ja - postanowiłam je zrobić po swojemu. Wykorzystałam dwa sprawdzone przepisy na Ciasto czekoladowe Patrycji i na bezy . Środek babeczek napełniłam powidłami śliwkowymi - chciałam uzyskać smak zbliżony do moich ulubionych śliwek w czekoladzie. Składniki: Na babeczki: 4 jajka 1 masło
Kulinarne InspiracjeSałatka z selera Wielkanocne rolady drobiowe z chrzanem i żurawiną Szybka sałatka buraczana Wielkanocne ciasto czekoladowe z jabłkami (bez glutenu, bez masła, bez laktozy). Babka Domowy sos tatarski na Wielkanoc Babka wielkanocna z jagodami. Bez glutenu, jajek, mleka i laktozy
Szybko Tanio Smaczniemoże sytuację uratować. A skoro ma być naprawdę obłędnie czekoladowo, zostaje tylko brownie... W lodówce miałam pudełeczko obłędnie pachnących truskawek (smak, niestety, aromatowi nie dorównał), pomyślałam więc, że z czekoladowym ciastem skomponują się dobrze. Przypadkiem trafiłam na przepis na jaglane brownie u Kasi , i postanowiłam go wypróbować. Od dawna miałam ochotę na jakieś ciasto na bazie tej kaszy (bo zdrowa
Pożeraczka, czyli raz adobrzecytrynowej 1 szklanka wody Wykonanie : Gotuję wodę, kakao, margarynę i cukier. Studzę, dodaję żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Białka ubijam na pianę, delikatnie mieszam z masą czekoladową. Ciasto przekładam na blachę o wym. 26x38 cm i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180'C na 30-35 min, do suchego patyczka. Wyjmuję, studzę i kroję wzdłuż na dwie
Ciasteczkowy Potwórjest, że: 1. Lubię pieczenie;; 2. Mam dwa zawody i nie jestem pewna, który z nich bardziej mnie pociąga; 3. Uwielbiam upały; 4. Kocham podróże; 5. Nie przepadam za czekoladowymi ciastami; 6. Mam psa i... kury, hehe...; 7. Uwielbiam Filipka i Roberta
In my kitchengarnuszku wstawionym do wrzącej wody , topimy margarynę i połamaną czekoladę , podgrzewamy i dokładnie mieszamy. Gdy polewa będzie idealnie gładka zdejmujemy garnuszek z ognia. Na wystudzony sernik wylewamy polewą czekoladową . Ciasto wkładamy na kilka godzin do lodówki
Smakowite Dania