ciasto czekoladowe z kremem - 5760 przepisów (strona:327/384)

STOKROTKOWY WIENIEC FRANKFURCKI - PEŁEN OWOCÓW I WSPOMNIEŃ... 163

Kiedy byłam mała, mieszkaliśmy z Rodzicami w domku w cichej i spokojnej dzielnicy Szczecina... Obok domu był ogród, który kiedyś wydawał mi się ogromny, a im

Słodko-Słony Świat Ilony
Tort kakaowy z czekoladową bitą śmietaną 208

Wybieranie tortu na ósme urodziny mojej córeczki było bardzo trudne. Dziecko miało duże wymagania, najwięcej radości sprawił by jej tort ze świeżymi truskawkami lub malinami, ale

dom-agi.pl
Zaręczyny, urodziny i makaroniki, czyli wszystko na raz 193

Wszystko, co dobre, szybko się kończy... Większość z nas przekonuje się o tym prędzej lub później (oby jak najpóźniej!). Tak też było z tegorocznymi letnimi wakacjami

Pożeraczka, czyli raz adobrze
91. Tort z okazji I Komunii Św. 153

Pieczemy 2 duże biszkopty: jasny i ciemny Produkty na jeden biszkopt: 6 jajek 1, ½ szklanki mąki tortowej 1 ¼ szklanki cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

Jadło i czytadło
Muffinki omletowe z kremem czekoladowym 132

Dziś mam dla was pyszne, puszyste muffinki o smaku omleta :) Można je zjeść zarówno na śniadanie jak i na deser. Takie omleto-muffinki to świetna opcja

Healthy food explorer
Suflet czekoladowy i warsztaty Śniadanie Mistrzów 159

Prowadzący - Przemysław Kaczor W dzisiejszym wpisie chciałabym Wam przedstawić fotorelację z warsztatów, w których miałam okazję uczestniczyć 10 stycznia 2015 r. Zorganizowane zostały one w Akademii

Poezja smaku
Intensywny tort czekoladowo-owocowy w kształcie ludzika lego - mój pierwszy tutorial 262

daje radę. Chcecie zobaczyć, jak powstawał mój najbardziej skomplikowany do tej pory tort? Jeśli tak, to zapraszam na przepis i moje instrukcje, jak wykonać go samemu. Biszkopt czekoladowy z kremem owoce leśne w kształcie ludzika lego (Lucy z filmu LEGO Przygoda) (przepis na duży tort, ok. 25 na 40 cm) Do biszkoptu będziemy potrzebować: 10 jajek 1 szklankę(...)pokrywanego lukrem plastycznym polecam mniej słodki krem) Do kremu maślanego: 250 g bardzo miękkiego masła (to bardzo duży tort i każdy element należy pokryć tym kremem, dlatego aż tyle) 8 łyżek mleka ok. 300-350 g cukru pudru 1 łyżka naturalnego kakao fioletowy barwnik (dzięki użyciu kakao i barwnika uzyskałam jagodowy kolor kremu) Do nasączenia: 1/2 szkl. mocnej, posłodzonej, owocowej

Ratunku obiad
Wiśniowy torcik z białą czekoladą na jogurtach 110

mojprzepisna.pl| Wiśniowy torcik z białą czekoladą na jogurtach Już dawno miałam ochotę zrobić jakieś warstwowe ciasto bez pieczenia. Uwielbiamy serniki na zimno, więc wymyśliłam taki oto torcik. Nie jest trudny, ale czasochłonny. Z jednej strony jest kaloryczny bo ma białą czekoladą i serek mascarpone, ale z drugej strony jest dietetyczny bo zmiast śmietany kremówki ma jogurt naturalny, ma dużo galaretki(...)Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia (około 1-2 godziny). Następnie wyłożyć kolejną część masy czekoladowo-jogurtowej. Wstawić do lodówki na 30 min. Wyłożyć pozostałe wiśnie, wylać (bardzo ostrożnie i powoli) resztę galaretki. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia (około 1-2 godziny). Resztę kremu przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć na torciku rozetki. Wstawić do lodówki

moj przepis na
Wiśniowy torcik z białą czekoladą na jogurtach 190

mojprzepisna.pl| Wiśniowy torcik z białą czekoladą na jogurtach Już dawno miałam ochotę zrobić jakieś warstwowe ciasto bez pieczenia. Uwielbiamy serniki na zimno, więc wymyśliłam taki oto torcik. Nie jest trudny, ale czasochłonny. Z jednej strony jest kaloryczny bo ma białą czekoladą i serek mascarpone, ale z drugej strony jest dietetyczny bo zmiast śmietany kremówki ma jogurt naturalny, ma dużo galaretki(...)Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia (około 1-2 godziny). Następnie wyłożyć kolejną część masy czekoladowo-jogurtowej. Wstawić do lodówki na 30 min. Wyłożyć pozostałe wiśnie, wylać (bardzo ostrożnie i powoli) resztę galaretki. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia (około 1-2 godziny). Resztę kremu przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć na torciku rozetki. Wstawić do lodówki

moj przepis na
W - Z, czyli Wuzetka 20517

Nie mam pojęcia dlaczego bałam się piec to ciasto. Upiekłam, mimo iż dziś wszystko szło nie tak, ciasto wyszło ładnie i super smakuje. Nie jest za

Blondynka Gotuje
Ciasto orzechowe 139

głównej: Łącki przekładaniec Sernik orzechowo-kajmakowy z jabłkami Orzechowe choinki z ciasta francuskiego Ciasto kawowo-orzechowe z kawową galaretką Ciasto orzechowo-miodowe siostry Anastazji Tort orzechowo-migdałowo-czekoladowy Ciasto kruche : 370 g mąki pszennej 350 g masła 3 żółtka 3 łyżki zimnej wody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Ciasto orzechowe : 6 jajek 3 białka 270 g cukru pudru(...)Wylewamy ciasto orzechowe. Na wierzch wykładamy drugą część kruchego ciasta ( ciasto będziemy kroić potem na pół, jeżeli macie czas, lub obawy, że ciasto nie wyrośnie jak powinno, można rozłożyć kruche ciasto na dwie blaszki i od razu ciasto orzechowe podzielić na dwie części). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 35 minut (do zezłocenia się kruchego ciasta

Smaki Na Talerzu
Tort Czekoladowy 184

rzepakowego z pierwszego tłoczenia. 6. Teraz powoli dodajemy przesiane kakao,mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnymi ruchami łyżki lub szpatułki do masy łączymy je z ubitymi jajkami.   7. Ciasto na biszkopt wlewamy do tortownicy i wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy przez około 35 minut / robimy test suchego patyczka / 8. Boki dobrze ostudzonego biszkoptu odkrawamy ostrym nożem(...)paterze układamy pierwszy czekoladowy blat biszkoptowy. Ponczujemy go 3 - 4  łyżkami syropu gruszkowego zmieszanego z nalewką wiśniową.  2. Nakładamy 1/4 masy czekoladowej i delikatnie rozsmarowujemy ją na czekoladowym blacie. Dodajemy wiśnie odsączone z nalewki i pokrojone w kostkę gruszki. Przykrywamy drugim blatem i dociskamy lekko. 3. Drugi blat ponczujemy, rozsmarowujemy na nim 1/4 kremu czekoladowego i dodajemy owoce

ciemna strona patelni
Tort malinowy z paloną białą czekoladą 361

jedną, czubatą łyżkę ubitej śmietany z mascarpone i mieszamy. Gdy się połączą, dodajemy kolejne dwie łyżki śmietany. Mieszamy. Otrzymamy lekko różowy krem do dekoracji boków tortu. Chowamy do lodówki. Resztę białego kremu także chowamy – będzie bazą do kremu z palonej czekolady. Palona (karmelizowana) biała czekolada: Piekarnik nagrzewamy do 150ºC (bez termoobiegu, grzanie góra-dół). Czekoladę łamiemy na kawałki (kostki(...)podstawce i równomiernie nasączamy kilkoma łyżkami herbaty i smarujemy warstwą kremu z palonej czekolady. Wbijamy część malin i przyciskamy kolejnym biszkoptem. Znowu nasączamy, kładziemy masę, maliny i tak do wykończenia. Wierzch i boki tortu wykańczamy kremem z palonej czekolady, jak i różowym kremem malinowym (u mnie malinowy dół i czekoladowa góra). Chłodzimy. Przed podaniem ozdabiamy malinami lub świeżymi kwiatami

Poezja smaku
Wuzetka na osiemnastkę 154

Jakiś czas temu świętowaliśmy pierwszą osiemnastkę Tosi, czyli ukończone półtora roku (18 miesięcy). Nie jest to może najbardziej wyjątkowy dzień w życiu, ale postanowiliśmy troszkę poświętować

Przepysznik - BLW i nie tylko