Dawno już nie było "porządnego" ciasta;) Dlatego dzisiaj mam dla Was ciasto uwielbiane przez całą moją rodzinę i obowiązkowo muszę je piec na wszelkie zloty rodzinne
Z miłości do słodkościbyłam przekonana, że stewia będzie mocno wyczuwalna. Na szczęście tak nie jest. Krem czekoladowy jest po prostu doskonały i idealnie nadaje się jako sos do pizzy na ciasto . Wyobrażacie sobie to? Chrupiące ciasto do pizzy posmarowane czekoladą, posypane owocami i piankami marshmallow. Obłęd! Oprócz znakomitego kremu mamy jeszcze świeże owoce i mrożone owoce , bo nic nie stoi na przeszkodzie(...)rodzaj tego pysznego fast fooda. Ciasto nie musi wyrastać. Blaszkę smarujemy oliwą, kulkę ciasta rozciągamy na jej szerokość, brzegi ciasta również smarujemy lekko oliwą. Jeżeli wiecie, że Wasza foremka przywiera - lepiej wyłożyć ją papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy przez 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C. Po upieczeniu od razu smarujemy kremem czekoladowym i nakładamy owoce. Kroimy
MamaOskarkaLubicie Wuzetkę? Bo ja baaardzo, ale w zasadzie sama robiłam ją po raz pierwszy:) Dacie wiarę? Teraz już wiem, że wykonanie ciasta jest bardzo proste a
Z miłości do słodkościPierwszy raz zobaczyłam to ciasto w Coffee Heaven i od tej pory nie mogłam przestać o nim myśleć. Zawsze kiedy kupowałam kawę przyklejałam się do szyby
Mania Gotowaniaslodkiego ;) zapraszam Was na mocno czekoladowe, wilgotne ciasto z owocami persymony. Niezwykły deser, który łączy s łodycz owocu kaki z gorzkim kakao i kremow ą polew ą czekoladow ą. Takiemu ciasto po prostu nie można się oprzeć ;) Polecam Wam serdecznie i życzę mi ł ego tygodnia! SKŁADNIKI Ciasto 3-4 owoce kaki (ok. 350 g mi ąż(...)ciasto odstawiamy do wystygni ę cia. **** Versate l'impasto all'interno dello stampo, livellando la superficie. Infornate la torta per ca. 45-55 minuti. Una volta cotta, sfornate la torta e lasciatela a raffreddare. Czekolad ę i mas ł o rozpuszczamy w k ą pieli wodnej, mieszamy i odstawiamy do wystygni ę cia. Ostudzone ciasto dekorujemy kremem czekoladowym
La grande e la piccola cuocaOd dawna już kusiło mnie żeby zrobić to ciasto:) W końcu nadarzyła się odpowiednia okazja! Wiedziałam, że ciasto będzie słodkie, ale nie myślałam, że aż tak
Z miłości do słodkościDo tego ciasta zabierałam się od jakiś 2 miesięcy i zawsze coś mi w tym przeszkodziło:)) Gdy w końcu je zrobiłam żałowałam, że czekałam na to
Z miłości do słodkościciasto francuskie, pieczywo pszenne czy ser Nie masz pomysłu jak rozkosznie i pysznie spędzić Walentynki? Skorzystaj z moich propozycji <3 W rozkosznym menu znajdziesz: Tosty z mango i domową nutellą z koktajlem truskawkowo-pomarańczowym Tostowe serduszka czyli ekspresowe ciasteczka z cynamonem Zupa kokosowo-czekoladowa z bananami w karmelu waniliowym Muffinki bardzo czekoladowe z bitą śmietaną i truskawkami Krem czekoladowy(...)Sangria, czyli owocowe orzeźwienie Błyskawiczne ciasto z pomarańczami i kremem czekoladowo-miętowym Sałatka z kurczakiem, pesto, rukolą i suszonymi pomidorami Quiche z gruszką, wędzonym łososiem i camembertem, posypane rukolą Pobierz PDF z przepisami na Walentynki Walentynki by Eat Me Fit A może skusisz się na rozkoszne i bardzo czekoladowe muffinki z bitą śmietaną i truskawkami? Wykonanie Wlej do garnka mleko
Eat me! Fit me!białek na sztywno pianę i delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym góra-dół do 180 stopni C około 45 minut, do tzw. suchego patyczka. Po wystudzeniu ciasto polać polewą i udekorować bitą śmietaną. Murzynek świetnie również smakuje z sosem zrobionym z truskawek. Polewa czekoladowa: Składniki polewy roztopić w misce ustawionej(...)jednolitej polewy. Polewą polać wystudzone ciasto. Bita śmietana: Śmietanę ubijać na wolnych obrotach miksera pod koniec dodawać po łyżce cukier puder. Jeśli ciasto będzie dłużej przechowywane lub przewożone do ubijanej śmietany można dodać śmietan-fix, wtedy ubita śmietana dłużej zachowa swój kształt. Ubitą śmietaną udekorować ciasto i schłodzić. Zobacz również: ciasto czekoladowe z kremem budyniowym
Kuchcik gotujeKruche czekoladowe ciasto i krem kawowy na bazie masy krówkowej i serka mascarpone z dodatkiem kawy rozpuszczalnej. Muszę przyznać, że jestem zachwycona tym mazurkiem. Jeden z najlepszych jakie jadłam! Mazurek kawowy w kształcie pisanki zapewne ozdobi wielkanocny stół, a miłośnikom kawy na stałe wpisze się w świąteczne menu. Bardzo polecam! Składniki: Kruche ciasto: 2 szklanki mąki 180 g masła(...)folią i wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę. Wyjmujemy i rozwałkowujemy na papierze do pieczenia. Wycinamy kształt jaja, a ze ścinków ciasta formujemy wałeczki i przyklejamy do ciasta lekko dociskając (można też przykleić za pomocą białka). Ciasto (razem z papierem!) przenosimy na blaszkę do pieczenia, nakłuwamy widelcem i wstawiamy do lodówki na około 20 minut. Następnie wstawiamy do piekarnika
Oryginalny smakkokosową. Na koniec ciasto polałam wspaniałą polewą czekoladową. Ciasto jest bardzo smaczne, wilgotne, aromatyczne. Najlepiej smakuje na drugi dzień, jak smaki się przegryzą. Z przepisu uzyskamy sporą blaszkę, polecam… Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Kokosowe Bounty Składniki: Biszkopt: 5 jajek – osobno żółtka(...)przełożyć do miski i zalać ją gorącą śmietanką, odczekać 30 sekund i po tym czasie, mieszać, aż czekolada się roztopi, powstanie gładki, czekoladowy krem ( patrz FILM ). 11. Czekoladowy krem wylać na ciasto w blaszce i wyrównać. Wierzch posypać wiórkami kokosowymi i ciasto wstawić do lodówki na całą noc. 12. Ciasto można ostrożnie wyjąć z blaszki. Batoniki kokosowe pokroić na kawałeczki
Mała CukierenkaMocno czekoladowe i mocno alkoholowe ciasto z kremem na bazie nutelli z suszonymi śliwkami nasączonymi rumem i polewą z gorzkiej czekolady. Wyraziste, wilgotne w smaku i bardzo smaczne, dla amatorów treściwych konkretnych ciast. Jest obłędnie pyszne! Sprawdzi się na róznych uroczystościach, nie sposób poprzestać na jednym kawałku. Polecam. Forma 25/30 cm Ciasto: ¾ szklanki oleju ½ szklanki wody
Wanilia i Kardamon