ciasto czekoladowe z kremem - 5760 przepisów (strona:170/384)

Tort czekoladowy z truskawkami 207

wody 2 łyżki mąki ziemniaczanej Krem czekoladowy: 4 czekolady mleczne pół szklanki kakao 500 ml śmietanki 30 lub 36% 250 g ricotty       Pracę nad tortem najlepiej rozłożyć na dwa dni - dużą rolę odgrywa tutaj stygnięcie, chłodzenie i studzenie ;) Pierwszego dnia pieczemy zatem biszkopt i przygotowujemy oba kremy, drugiego natomiast składamy ciasto do kupy.      Białka(...)ciasto nożem po bokach, a następnie wykorzystać naprężoną nitkę, którą krzyżujemy, przecinając środek - nie ma szans, żeby wyszło nierówno.      Dolny i środkowy blat nasączamy herbatą owocową - mi udało się wygrzebać miks truskawka+mango, który sprawdził się w tym torcie bardzo dobrze. Warstwowo wykładamy krem truskawkowy, ostrożnie łącząc kolejne części (są dość cienkie).      Krem czekoladowy

sama złodycz
Omlety tylko dla dorosłych 219

Szybkie w przygotowaniu i bardzo pyszne. Smaku nadaje im konfitura wiśniowa z dodatkiem czekoladowego likieru. Idealne małe co nie co na spotkanie z rodziną i znajomymi

VioletoweKucharzenie
Marcinek – tradycyjne ciasto z Podlasia 174

dlatego właśnie postanowiłam upiec właśnie to ciasto. Marcinek, zgodnie z podlaską tradycją to ciasto wielowarstwowe, składające się z kilkunastu – kilkudziesięciu warstw kruchego ciasta, przełożonego śmietaną, u mnie jest 14 warstw ciasta kruchego. Ciasto udekorowałam polewą czekoladową oraz orzechami. Przepis pochodzi z blogu Moje Wypieki . Składniki na formę 23 cm: Składniki na ciasto (14 lub 15 cienkich blatów(...)Mocno podsypując mąką rozwałkować każdą część ciasta na okrąg o średnicy 22-23 cm, można wałkować między dwoma arkuszami papieru, podsypując delikatnie ciasto i papier mąką, wówczas nie będzie się tak kleić. Ciasto będzie niezwykle cienkie, będzie miało grubość około 1 mm. Widelcem gęsto ponakłuwać ciasto. Jeśli podczas wałkowania powstaną małe dziurki w cieście – nie należy się martwić

moj przepis na
Marcinek – tradycyjne ciasto z Podlasia 326

niesmaczne. Ja piekłam dwie blaszki na raz z termoobiegiem, podczas gdy ciasta się piekły przygotowywałam kolejne blaty ciasta. Cały proces pieczenia zajął mi około 2 godziny. Upieczone blaty przełożyć na kratkę w celu wystudzenia. Pod koniec pieczenia blatów można przygotować krem. Krem śmietankowy: 400 g śmietany 18% 1200 g śmietany 30% (około 1,2 l) 3/4 – 1 szklanka cukru(...)wierzch i boki tortu posmarować pozostałym kremem. Polewę czekoladową przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego małą (1-2 mm) dziurką. Tort polać polewą, zaczynając od krawędzi, tak aby powstały „zacieki”, następnie polewą ozdobić wierz tortu. Na tort wyłożyć klika migdałów lub innych orzechów, wiórki kokosowe itp. Można też pokruszyć jeden z blatów ciasta i obsypać tort okruszkami lub zmielić

moj przepis na
Kokosowy sernik jaglany z ekologicznej kaszy jaglanej Symbio 275

zmian. A teraz trochę o nim: jakoś trudno mi nazywać ten wypiek ciastem. Nie znaczy to, że było niesmaczne, wręcz przeciwnie - miłośnicy kaszy jaglanej nastawieni na zdrowe odżywianie na pewno zjedzą je z chęcią. Ciekawe doświadczenie kulinarno - smakowe. ;-) Przed podaniem polałam kremem czekoladowym i posypałam ziarnami granatu. Można polać je również budyniem lub jeść bez dodatków. Przepis stąd: KLIK(...)stałą (białą) część mleczka kokosowego. Całość mieszamy i blendujemy. Sprawdzamy czy jest dla nas wystarczająco słodkie, ewentualnie dodajemy cukru. 3. Na natłuszczoną i obsypaną wiórkami tortownicę 21cm wykładamy ciasto i pieczemy przez 50 minut w temperaturze 180 stopni. Zostawiamy do wystudzenia. Przechowujemy w lodówce

Szefowa kuchni
Pomarańczowa chmurka 376

deskę do krojenia. Przykrywamy ściereczką. Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w misce i szybko zagniatamy tworząc gładką kulę, którą następnie owijamy w folię aluminiową i wkładamy do lodówki na ok. godzinę. Prostokątną formę o wymiarach ok. 20x30 cm (tą samą, której użyliśmy do pieczenia bezy) wykładamy papierem do pieczenia. Następnie z lodówki wyjmujemy ciasto i wylepiamy nim dokładnie(...)Masa śmietanowo-serowa: Śmietanę oraz mascarpone umieszczamy w misie i miksujemy do uzyskania gęstego kremu. Na koniec dodajemy cukier puder i świeżo otartą skórkę z pomarańczy. Masę od razu wykładamy na zastygniętą galaretkę. Wyrównujemy. Upieczoną na początku bezę czekoladową delikatnie układamy na śmietanowo-serowej masie. Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego

MyCookBook.pl
Szarlotka japońska 152

zmielonych orzechów włoskich lub 10 łyżek kaszy manny • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Polewa czekoladowa • 1 tabliczka czekolady gorzkiej • 1/2 szklanki śmietanki 30% Wykonanie: • Miękkie masło utrzeć z cukrem na puszysty krem. Dodawać powoli po jednym żółtku. • Wymieszać powstałą masę z masą makową, orzechami i jabłkami obranymi i startymi na grubej tarce(...)Piec w temp. 180 st.C przez ok. 50 minut. • Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić razem ze śmietanką w kąpieli wodnej. • Wystudzone ciasto polać polewą czekoladową

To co kocham
Królewiec kakaowy . 2048

proszku do pieczenia 2 jajka 150 g masła 3 łyżki kakao Wszystkie składniki zagnieść jak na kruche ciasto i rozwałkować na całej blaszce wyłożonej papierem ,która znajduje się w piekarniku . Piec w 175 stopniach przez 10 minut .Ostudzić ,przekroić na dwie części . Krem budyniowy : 0,5 l mleka 50 g cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy(...)placku miodowym .Przykryć biszkoptem i rozsmarować na nim drugą część masy budyniowej .Na krem położyć drugi blat miodowego ciasta.Udekorować czekoladową polewą . Polewa czekoladowa: 150 g śmietany kremówki 150 g czekolady gorzkiej Śmietanę podgrzewamy ,nie zagotowujemy ,rozpuszczamy w niej kawałki gorzkiej czekolady i powstałą polewą smarujemy ciasto

Ladylaura.
Szarlotka królewska 280

tortownicy wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 170-180’C przez około 35-40 minut. Upieczony biszkopt wyjmujemy z piekarnika i upuszczamy go razem z formą na podłogę z wysokości około 60 cm. Odstawiamy do ostygnięcia. Boki biszkoptu oddzielamy od tortownicy dopiero po całkowitym wystudzeniu ciasta. Masa jabłkowa Jabłka przekładamy do rondelka i podgrzewamy. Kiedy będą(...)stopniowo po łyżce masy mlecznej i mieszamy do uzyskania gładkiego kremu. Masę wykładamy na jabłka i równamy. Chłodzimy w lodówce. Polewa czekoladowa Do rondelka wlewamy mleko, dodajemy masło i połamaną czekoladę. Cały czas mieszając podgrzewamy do momentu, aż czekolada się rozpuści i powstania gładka polewa. Tak przygotowana polewą dekorujemy ciasto. by Małgorzata Hert Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl

Wędrówki po kuchni
Nutelka - ciasto z brzoskwiniami, kremem, czekoladą i truskawkową pianką 834

Ciasto przelać na przygotowaną blaszkę o wymiarach 27x35cm.Piec ok. 35 min w temp. 170-180 st.Ostudzić i przekroić na 2 jednakowe blaty.Dodatkowo: 3/4 l mleka,  3 łyżki mąki pszennej,  3 łyżki mąki ziemniaczanej,  2 żółtka,  3 łyżki cukru waniliowego,  150g masła,  duża puszka brzoskwiń,  2 galaretki brzoskwiniowe,  400g kremu czekoladowego(...)zaczną tężeć dodać owoce.Nutellę podgrzać na parze, dodać pokruszonego andruta, wymieszać.Wierzch: 350ml śmietanki 30%,  galaretka np. truskawkowa,  starta czekolada.  Na 1 blat ciasta wyłożyć połowę kremu budyniowego, wyłożyć galaretkę z brzoskwiniami i przykryć 2 blatem ciasta.Rozsmarować Nutellę, schłodzić.Wyłożyć resztę kremu i ułożyć równo biszkopty.Galaretkę rozpuścić w 1/2 szkl. gorącej wody, ostudzić.Śmietankę

Z miłości do słodkości
Tort czekoladowy z żelką pomarańczową 122

tort czekoladowy z żelką pomarańczową przygotowałam na urodziny mężczyzny. Stąd ciemniejsze kolory, bo miały być kwiatki, ale trochę bardziej „męskie” Czy się udało? Zobaczcie. Tort ma 3 warstwy kremu. Od dołu: krem czekoladowy z żelką pomarańczową, krem czekoladowy i krem waniliowy z żelką pomarańczową. Uwaga szklanka 200 ml Składniki na dwa biszkopty o średnicy 21 cm: 8 jajek 1 szklanka(...)wlewam do pozostałego soku, mieszam i wylewam do naczynia o średnicy 18 cm. Odstawiam do zastygnięcia, najlepiej do lodówki na kilka godzin. Czynności powtarzam dla drugiej żelki. Składniki na krem czekoladowy pod żelkę nr 1: 200 ml śmietanki 30% 120 g czekolady ciemnej Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Śmietanę ubijam i dodaję stopniowo do przestudzonej czekolady. Dokładnie, ale delikatnie mieszam

Słodki sentyment
Kakaowa rolada z kremem ajerkoniakowym 137

piekarnika i kładziemy wierzchem na dół. Papier w góry delikatnie ściągamy. Zawijamy roladę, po dłuższym brzegu, w ściereczkę, niezbyt ciasno, aby ciasto się nie połamało. Zostawiamy w ścierce do ostygnięcia.   Gdy rolada ostygnie, możemy zająć się robienie kremu. Zaczynamy od żelatyny – wsypujemy ją do szklanki, zalewamy gorącą wodą, dokładnie mieszamy do rozpuszczenia i odstawiamy do napęcznienia(...)kremu, cały czas go miksując, aby nie utworzyły się grudy. Wlewamy małym strumykiem, w 3-4 porcjach. Krem zacznie od razu gęstnieć – ubijamy, aż będzie kremowy i sztywny.   Ostudzoną roladę delikatnie odwiajamy ze ścierki. Smarujemy ją dokładnie kremem, zostawiając około 2cm wolnego od dłuższego brzegu, który będzie zawijany do spodu – krem wtedy nie ucieknie nam pod ciasto

Smaczna Strona
Cytrynowe muffinki z kremem malinowym 292

pojemnika z równym dnem. Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na sztywno i cały czas miksując wlać wystudzoną galaretkę z malinami. Bardzo gęsty krem przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdy i wyciskać na wystudzone muffinki. Posypać płatkami czekoladowymi i przyozdobić serduszkami. Dekoracje z czekolady. Z odłożonej galaretki wyciąć małe serduszka za pomocą wykrawaczki, a czekoladę rozpuścić nad kąpielą wodną. Czekoladę przełożyć(...)wycisnąć czekoladę wokół serca, tak żeby konstrukcja czekoladowego serca opierała się na wykałaczce. Pozostawić do stężenia, po czym delikatnie ściągnąć z papieru do pieczenia. Serduszka wbić w środek muffinki. Kategoria: A-Z SŁODKO , Babeczki i muffinki , Babki i ciasta ucierane , Bezy i ciasta bezowe , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Walentynki , Wykorzystanie białek Tagged: cytryna , galaretka

https:KKuchniaMniam
Pyszne i słodkie – eklerki 169

jeśli mamy jeszcze pozostałości ciasta (a prawie na pewno tak jest), to teraz mamy okazję, żeby je wyłożyć i upiec kolejną serię przepysznych ciastek. Eklerki można pokroić wzdłuż bądź nabić szprycą – jednak wtedy nałożymy zdecydowanie mniej kremu. Jeśli więc zdecydowaliśmy się je przekroić (więcej kremu=więcej przyjemności), to na dolną część nakładamy wcześniej przygotowany krem i przykrywamy górną. Deser już(...)prawie gotowy – teraz tylko wierzch możemy posypać cukrem pudrem lub – co bardziej polecam – polać polewą czekoladową mleczną, lub przygotowanym lukrem.   Uwaga! Podczas pieczenia nie wolno otwierać piekarnika – wtedy ryzykujemy tym, że ciasto opadnie, nierównomiernie się przypiecze bądź wyrośnie krzywo. Smacznego! Post Pyszne i słodkie – eklerki pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
UCIERANE CIASTO CZEKOLADOWE Z OWOCAMI! 224

CIASTO NA WEEKEND UCIERANE CIASTO CZEKOLADOWE Z OWOCAMI! Mamy znowu weekend, to oczywiście czas na słodkości. Czas na słodki wypiek. Proste i szybkie ciasto, z owocami i czekoladą. Bardzo lubię, takie szybkie wypieki, lekkie ciasta na bazie oleju rzepakowego. Bez zbędnych kremów i mas czy bitej śmietany. Ciasto, które smakuje wszystkim, jest lekko wilgotne, nie zsycha się. Pozostaje świeże(...)owoców. Możecie w zastępstwie użyć pokrojonych w kostkę jabłek, gruszek czy banana.  Polecam Wam ten wypiek, robi się go bardzo szybko, i zawsze się udaje. PRZEPIS NA UCIERANE CIASTO CZEKOLADOWE Z OWOCAMI SKŁADNIKI: - 300 g mąki pszennej tortowej - 50 g mąki pszennej babuni - 1 łyżeczka płaska proszku do pieczenia - 1 płaska łyżeczka sody - 135 g cukru pudru - 2 czubate

SMYKWKUCHNI