ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:405/734)

Babka z kajmakiem 255

Babka z dodatkiem kajmaku, który najczęściej jest kojarzony ze smakami Wielkanocnymi. Miękka, wilgotna, polana czekoladowym kajmakiem. Każdy ją lubi, od najmłodszych w rodzinie :) Polecam, nie tylko na święta. 1 1/4 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 4 jajka szczypta soli 1/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mleka 300 g masy kajmakowej(...)cukrem. Wlać przestudzony, płynny kajmak i miksując wlać olej. Suche składniki przesiać i wsypać do masy. Połączyć. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno i delikatnie wmieszać w ciasto. Formę na babkę o ∅ 23 cm wysmarować masłem i oprószyć mąką. Wlać do formy ciasto i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C. Piec przez ok. 45 min. Babka wyrasta

https:KKuchniaMniam
Czekoladowe z gruszkami i żurawiną 245

Coś kakaowego za mną "chodziło". A dzieciaki chciały ciasto z gruszkami. Widziałam w internecie gruszki zatapiane w cieście, bardzo mi się to ciasto spodobało ze względu

Ala piecze i gotuje
Ciasteczka czekoladowe 168

momentu gdy zacznie się rozpuszczać. Roztopioną czekoladę łączymy z ciastem i ponownie zagniatamy. Ciasto przy pomocy łyżki nakładamy na wcześniej przygotowaną blachę, pozostawiając duże odstępy, bo w pieczeniu ciasteczka urosną i "rozpłyną się". Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasteczka są pyszne, kruche, mocno czekoladowe, rozpływają się w ustach i znikają z talerza w mgnieniu oka :) Sprawdźcie sami

Taste Of My Day
JABŁECZNIK NA BISZKOPCIE 223

Super ciasto łączące delikatność biszkoptu i smakowitość jabłek, przełamane nutką cytryny. Polecam bo naprawdę pyszne. Składniki:6 jajek3/3 szklanki mąki3/4 szklanki cukrułyżeczka proszku do pieczenialitr

Z Majeczką w kuchni
Batoniki z Czekoladkami 136

wanilii i mieszamy łyżką do połączenia. Dodajemy mąkę, sól i całość mieszamy. Dodajemy groszki czekoladowe, 1/4 M&M’sów i całość mieszamy (można dłonią). Okrągłą formę (lub kwadratową) o wymiarach 20 cm wykładamy papierem do pieczenia, samo dno a boki natłuszczamy. Wykładamy ciasto, wygładzamy. Na wierzch ciasta układamy pozostałe M&M’sy, Smarties, czekoladki Rolo dociskając

Made By Mom And Son
Czekoladowe pancakes – czyli pyszne śniadanie 225

mieszamy delikatnie łyżką. Na rozgrzaną patelnię wykładamy ciasto łyżką. Gdy na powierzchni placka zaczną pojawiać się bąbelki, przewracamy go na drugą stronę i smażymy jeszcze jakieś 2 minuty. Nie smarowałam patelni żadnym olejem ponieważ w skład placków wchodziło sporo masła i nie przywierały one do patelni. Jako dodatek do moich pancakes czekoladowych wykorzystałam wiśnie z kompotu, cukier puder oraz

Relaxtime
Mazurek brzoskwiniowo-morelowy 217

moreli (100g) 2-3 łyżki żelatyny Do dekoracji: polewa czekoladowa orzeszki ziemne niesolone Wykonanie:  Składniki na kruchy spód siekam , zagniatam , zawijam w folię i wstawiam do lodówki na 2-3 godziny. Wyjmuję, rozwałkowuję i przekładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Składniki na obrzeże miksuję - musi być bardziej lejące ciasto-  przekładam do rękawa cukierniczego i wyciska, dookoła brzeg

Ciasteczkowy Potwór
mini babeczki kokosowe 193

kokosowego lub 1 łyżka ekstraktu waniliowego + 1 łyżka mleka dodatkowo: trochę polewy czekoladowej do dekoracji wiórka do dekoracji wykonanie: Masło miksujemy z cukrem, dodajemy jajko i miksujemy na puszystą masę. Dodajemy wiórka kokosowe, likier i miksujemy. Następnie dodajemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy do natłuszczonych i oprószonym mąką lub kaszą manną foremek na babeczki

Domowy Smak Jedzenia
Mój sposób na jesień: brownie 201

więc mlecznej, zmniejszając jednocześnie ilość cukru i zwiększając gorzkiego kakao. Wyszło idealnie: brownie jest intensywnie czekoladowe, o bardzo kremowej, rozpływającej się na języku strukturze. Do tego figi, które w sezonie mogłabym dodawać do wszystkiego. Jeśli ich nie lubicie albo nie możecie dostać, można zrobić ciasto bez owoców lub zastąpić je śliwkami, malinami lub (teraz już mrożonymi) truskawkami. Będzie znakomite(...)formy. Na wierzchu ułożyć przkerojone na pół figi. Piec w 175 st. C. przez 25 minut. Ostudzić. Smacznego! A Wy? Znacie coś lepszego na jesienne smutki niż brownie bardziej czekoladowe od samej czekolady

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Słonecznikowiec 253

Słonecznikowiec Połączenie chrupiącego skarmelizowanego  słonecznika ze słodką masą krówkową.  Ciasto to upodobała sobie moja mama i najchętniej gościłaby go na stole przy każdej rodzinnej uroczystości. Składniki: (na duża blaszkę 25x36 cm) Na I biszkopt: 6 jajek  6 łyżek cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżki ciemnego kakao 0,5 łyżki mąki ziemniaczanej(...)budynie krówkowe bez cukru (proszek) 5 łyżek cukru 200 g masła Na skarmelizowany słonecznik: 250 g pestek łuskanego słonecznika 50 g masła pół szklanki cukru Na polewę czekoladową: 85 g masła 3 łyżki cukru 3 łyżki wody 2 łyżki kakao 1 łyżka kremu nutella (można pominąć) Dodatkowo: Herbatniki maślane kakaowe Wódka (*można zastąpić mocną kawą lub herbatą) Przygotowanie: Biszkopt: Jajka

My sweet a life
Prawie sernik na kruchym czekoladowym spodze 181

moczyć fasoli, potem jej gotować, blendować itd. , już Wam zdradzam, mianowicie ziemniaki idealnie się sprawdzą, tak tak, kartofle, pyry, jak zwał tak zwał. Tern prawie sernik jest na kruchym, czekoladowym spodzie, ale nie takim bardzo się kruszącym i nie wymagającym wałkowania (uff, nie cierpię tego), a sama masa „serowa” jest idealnej konsystencji, nie za maziowata(...)która obciąży ciasto podczas pieczenia i nie pozwoli mu wyrosnąć. Piecz spód przez 30 minut w temp. 180 C. W międzyczasie zblenduj wszystkie składniki na masę serową, które przełóż na podpieczony i lekko wystudzony spód. Piecz wszystko razem przez 25-30 minut w temp. 170-180 c. na środkowej półce piekarnika. Smacznego! Artykuł Prawie sernik na kruchym czekoladowym spodze pochodzi

greenscarf
Czekoladowo – Śmietankowy Tort z Owocami Lata 199

frużeliny. Przykrywamy drugim blatem, powtarzamy czynność. Przykrywamy trzecim blatem i ponownie powtarzamy czynność. Czwarty blat ciasta kruszymy i wysypujemy na wierzch, przykrywając ostatnią warstwę kremu i frużeliny. Na okruchy układamy owoce lata, świeże lub lekko zmrożone. Przechowujemy w lodówce. The post Czekoladowo – Śmietankowy Tort z Owocami Lata appeared first on Made

Made By Mom And Son
Czekoladowo – Śmietankowy Tort z Owocami Lata 240

frużeliny. Przykrywamy drugim blatem, powtarzamy czynność. Przykrywamy trzecim blatem i ponownie powtarzamy czynność. Czwarty blat ciasta kruszymy i wysypujemy na wierzch, przykrywając ostatnią warstwę kremu i frużeliny. Na okruchy układamy owoce lata, świeże lub lekko zmrożone. Przechowujemy w lodówce. The post Czekoladowo – Śmietankowy Tort z Owocami Lata appeared first on Made

Made By Mom And Son
Babka marmurkowa 191

Ostatnio jestem monotematyczna, bo wszystko u mnie dwukolorowe... najpierw ciasto ZEBRA ,  potem ciastka świąteczne , a teraz babka marmurkowa. Tak, tak - na zdjęciu poniżej to babka. Trochę zakamuflowana, ale przyznajcie, że pięknie się prezentuje imitując ptasie gniazdo :) Swoją drogą bardzo smaczne i niezbyt słodkie, choć wygląd temu przeczy. I jest proste do zrobienia! Niewątpliwie będzie hiciorem na wielkanocnym stole. Składniki(...)zamieszać ciasto nożem, aby powstał marmurkowy wzór. Piec ok. 60 min. (do suchego patyczka) w piekarniku nagrzanym do 175°C. Ja piekłam z termoobiegiem w temp. 155°C na najniższym poziomie przez 70 min. Po wyjęciu z piekarnika zostawić babkę w formie na 10 min., następnie wyjąć z formy i pozostawić na kratce do całkowitego wystygnięcia. Ganasz czekoladowy: Czekoladę połamać

Domowa Cookierenka Agi
Magiczne ciasto – Lubelskie pieczenie po raz I !!! 129

innymi Kuchareczkami postanowiłyśmy umówić się na wspólne pieczenie i wybór padł na popularne ostatnio Magiczne ciasto Moje wyszło chyba troszkę zakalcowate ale przyznam, że było bardzo smaczne Magiczne ciasto Składniki: 5 jajek 180 g cukru cukier wanilinowy 180 g margaryny 100 g czekolady łyżeczka kakao 100 g posiekanych orzechów - u mnie migdały 0,5 l mleka 6 łyżek mąki pszennej(...)dodajemy pianę ubitą z białek - delikatnie łączymy z masą żółtkowo-czekoladową. Całość wylewamy do formy ok 28 cm średnicy i pieczemy przez godzinę w 160 stopniach - u mnie od góry delikatnie zaczęło się przypalać więc przykryłam je folią aluminiowa i tak się dopiekało ;-). Po wyjęciu z piekarnika ostudzić ciasto i wstawić do lodówki. Ciasto powinno się rozdzielić w trakcie pieczenia

sierotka maRysia w kuchni