Deser czekoladowo-owocowy 170Pewnie zdarza się Wam mieć wielką ochotę na coś słodkiego, czekoladowego i nie mieć nic pod ręką? U nas ten problem jest rozwiązany, bo w takiej
Lamarida.pl
Korzenno czekoladowe kuleczki z karmelowymi orzeszkami 245korzenne z polewą kakaową. Rozdrabniamy ciastka. Do małego garnka z grubszym dnem przekładamy masło i masę krówkową o smaku czekoladowym. Podgrzewamy na mniejszym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż do połączenia składników. Zdejmujemy z ognia i dodajemy partiami nasze rozdrobnione ciasta, mieszając. Tak powstałą masę odstawiamy do przestudzenia. Następnie mieszamy i wkładamy na kilka chwil do zamrażalnika (lub na dłużej
Słodkie okruszki
KRUCHE SEROWE PIEROŻKI NADZIEWANE CZEKOLADĄ 228twarogu zmielonego * 1 jajko * 1/2 szklanki cukru * 150 g masła * 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia * masło czekoladowe do nadzienia * cukier puder do oprószenia (można pominąć) Wykonanie: Z mąki, twarogu, cukru, jajka, masła i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię aluminiową i włożyć do zamrażalnika na minimum 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować na stolnicy podsypanej
Zrób to smacznie
Sernik czekoladowo-kajmakowy 199Sernik na spodzie z herbatników, z dodatkiem masy kajmakowej i budyniu czekoladowego. Spód: 250 g herbatników 10 łyżek mleka 100 g masła Masa serowa: 500 g
Bullio
Sernik z pierniczkami 223Uwielbiam serniki. Rodzinka zresztą też :) tym razem upiekłam więc sernik z czekoladowymi pierniczkami z nadzieniem. Serniczek jest obłędny i smakuje rewelacyjnie. Idealny na każdą okazję, zwłaszcza
Smakołyki Asi
Sernik czekoladowy na zimno 329Czy są tutaj wielbiciele czekolady? 😊 Jeśli tak to przepis na sernik czekoladowy na zimno przypadnie Wam do smaku. Poniższy sernik jest lekko kremowy, mocno czekoladowy
Ugotować
Jeszcze jeden mazur dzisiaj...z kokosową pianką 198przestanie parować ale nie zacznie się ścinać. Polewa: 1. Czekoladę rozpuść z łyżką wody. Całość: 1. Na wystudzony spód ciasta wyłóż dżem. 2. Wylej ciepłą ( nie gorącą!) kokosową piankę na warstwę dżemu i odstaw do stężenia. 3. Mazurka ozdób polewą czekoladową i płatkami migdałów. Smacznego
Kuchnia w Słońcu Skąpana
SERNIK CAPPUCCINO 225Dzisiaj zapraszam Was na pyszny sernik cappuccino na spodzie z ciasteczek czekoladowych, deser ten dedykuję Akademii Kulinarnej Whirpool z okazji jej 3. Jubileuszu. Życzę Akademii i
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Czekoladowa pychotka 164połamaną tabliczkę czekolady. Ciasto wylewamy na tortownicę o średnicy 24 cm natłuszczoną i posypaną skruszonymi biszkoptami lub bułką tartą. Ciasto pieczemy w temperaturze 175 stopni C przez ok 30 minut do tak zwanego "suchego patyczka" po upieczeniu studzimy polewamy polewą czekoladowa przygotowaną z czekolady którą topimy w kąpieli wodnej z dodatkiem śmietany. Smacznego
kgwjanczewo
placuszki kokosowe (z mlekiem kokosowym) z sosem czekoladowym 190gęste to dolać jeszcze trochę mleka. Powinno mieć konsystencję śmietany. Jabłko obrać i pokroić na płaskie kawałki. Dodać do ciasta, wsypać rodzynki i wymieszać. Na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu smażyć niewielkie placuszki. W czasie kiedy będą się smażyć przygotować sos czekoladowy: czekoladę połamać i razem z mlekiem (lub kremówką) umieścić w miseczce nad parą wodną i rozpuścić. Polać placuszki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Fondant czekoladowy 247Jeśli lubisz brownie to to jest pójście o krok dalej jeśli chodzi o czekoladową doskonałość. Lava cake Składniki: 50g gorzkiej czekolady 25g masła 2 łyżki
Ditecz
Sernik gotowany na herbatnikach 208Kolejne ciasto z serii "bez pieczenia". Tym razem sernik w nieco innym wydaniu, ale równie pyszny co tradycyjny. Przekładany herbatnikami, polany polewą czekoladową, znakomity do kawki czy popołudniowej herbatki. No i oczywiście bardzo szybki do przygotowania! 1 kg sera (twaróg podwójnie zmielony - u mnie posiekany w malakserze) 4 jajka 1 szklanka mleka 2 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
ciasto kocie języczki 414składniki na ciasto makowo kokosowe: 5 białek 200 g wiórek kokosowych 100 g maku 90 g cukru dodatkowo: duże opakowanie podłużnych biszkoptów polewa czekoladowa, lub roztopiona czekolada wykonanie: składniki na kerem: 500 ml mleka 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru 1 łyża cukru wykonanie
Domowy Smak Jedzenia
Torcik truskawkowy z musem z białej czekolady 196Torcik przygotowałam na swoje urodziny. Jest bardzo delikatny. Mus truskawkowy i czekoladowy cudownie rozpływają się w ustach. Rodzince smakował, mam nadzieję, że i Wam posmakuje. Torcik
Smakołyki Asi
Omlety tylko dla dorosłych 232Szybkie w przygotowaniu i bardzo pyszne. Smaku nadaje im konfitura wiśniowa z dodatkiem czekoladowego likieru. Idealne małe co nie co na spotkanie z rodziną i znajomymi
VioletoweKucharzenie
Czekoladowe babeczki urodzinowe 152łyżek cukru trzcinowego * 150ml wody mineralnej gazowanej * 100ml oleju rzepakowego * 2 jajka * łyżka ekstraktu waniliowego Ganasz czekoladowy : 2 tabliczki gorzkiej czekolady, 100ml kremówki * kolorowa posypka Przygotowanie : Mokre składniki rozmieszać, suche składniki dokładnie wymieszać. Mokre przelać do suchych. Ciasto przelać do papilotek na 3/4 wysokości. Piec 25 minut w 200 stopniach do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Czekoladę posiekać, śmietankę
Magiczne Życie Marty
Sernik na jesienne dni 224napisać coś swojego. Dla osłodzenia pochmurnych, jesiennych dni proponuję Wam sernik z gruszkami. Proste i szybkie w wykonaniu ciasto, które zapewne wielu z Was lubi. Zapraszam po przepis. Sernik z karmelizowanymi gruszkami składniki na spód: 200 g ciastek owsianych czekoladowych 40 g stopionego masła szczypta cynamonu masa serowa: 750 g twarogu śmietankowego 1 opakowanie jogurtu naturalnego około
Przysmaki Karolki
Ciasteczka budyniowe 242polecenia maleństwa! Składniki: 125g miękkiego masła 50g cukru pudru 110g mąki tortowej 40g proszku budyniowego o smaku waniliowym polewa czekoladowa Przygotowanie: Mąkę przesiać z budyniem i cukrem pudrem. Masło ubić około 2 minut, dodawać suche składniki w 3 partiach. Wymieszać. Ciasto schłodzić w lodówce około 2h. Po tym czasie można nadawać ciasteczkom dowolny kształt: okrągły, owalny
Cakes By Kejt
Polewa do ciast z prawdziwej czekolady 214Każdy z nas napotkał w sklepie gotową utwardzoną polewę do ciast – producenci zalecają rozpuścić ją w gorącej wodzie i polewa gotowa. Raz spróbowałam i od
Magiczny Garnek
Kruche z jabłkami i budyniem 218Podpieczony spód posypujemy bułką tartą (wchłonie sok z jabłek) na bułkę układamy równomiernie jabłka i polewamy całość budyniem. Pozostałe ciasto rozwałkowujemy i przykrywamy nim masę budyniową. Całość pieczemy ok 30 minut w 170 st. C. Po upieczeniu można polać polewą czekoladową. Smacznego
Cynamonowe szczęście
KOSTKA BRW-Black Red White 288chwili gdy zobaczyłam to ciasto wiedziałam że je przygotuje, nie tylko wygląda rewelacyjnie ale też tak smakuje. W moje wersji, nie odważyłam się przygotować kremu czekoladowo - twarożkowego jak to jest w oryginale, zastąpiłam go masą z bitej śmietany oraz mascarpone. Kostka BRW - Black Red White czyli Czarny spód z ciasteczek oreo Biała masa mascarpone oraz Czerwona galaretka z owocami. SPOSÓB
RAROSSA
Czekoladowa pianka /sernik/ 167sernikowego (użyłam twarogu we wiaderku Pilos (z Lidla) 6,5% tłuszczu) 0,5 szklanki mleka 4 łyżki budyniu czekoladowego bez cukru kilka kropel aromatu waniliowego 6 jajek stewia wg. smaku (ja dałam aż 0,5 szklanki, najlepiej spróbować surowe ciasto) Sposób przygotowania: Żółtka, budyń, mleko, aromat, stewię miksujemy na największych obrotach przez około minutę dodajemy ser, miksujemy białka
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Puszyste racuchy z gruszką i jabłkiem z musem czekoladowym. 202starta gruszka -łyżka cukru pudru -cukier waniliowy -starte jabłko -płaska łyżeczka cynamonu -olej rzepakowy do smażenia Wszystkie składniki na ciasto łączymy w jedną masę do konsystencji gęstej śmietany. Dodajemy starte owoce i mieszamy. Smażymy na rumiano na oleju rzepakowym. Mus czekoladowy. -dwie duże łyżki kremu czekoladowego -serek mascarpone -śmietanka 30% 1/3 kubka śmietany ubijamy trzepaczką, dodajemy 3-4 łyżeczki mascarpone
BaRepas
Sernik z masłem orzechowym i karmelem na spodzie brownie 321przepisów na blogu jest brownie z karmelem i orzeszkami ziemnymi , takie połączenie tak nam zasmakowało, że postanowiłam przygotować kolejne ciasto w podobnym stylu. Dzisiaj prezentuję Wam pyszny sernik z dodatkiem masła orzechowego, solonego karmelu, orzeszków, a wszystko na słodkim, mocno czekoladowym spodzie brownie. Chyba nie muszę pisać więcej, zapraszam po przepis :-). Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu
Pora coś zjeść
Babka marmurkowa na oleju rzepakowym :) 148olej rzepakowy i cukier wanilinowy. 2/3 ciasta wlać do formy wysmarowanej tłuszczem, a resztę wymieszać z kakao. Ciemne ciasto wlać na jasne. Piec 45 min. w temperaturze 170*. PS.: Ażeby było jeszcze bardziej NIE dietetycznie babkę można polać polewą czekoladową :) Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego nie może go zabraknąć w mojej kuchni. Spożywanie już
Zdrowie na języku :P
Czekoladowe muffinki z bananami i kremem czekoladowym! 230Znowu słodkie! ;-) no cóż łasuch ze mnie ogromniasty! Dzisiaj zapraszam Was na czekoladowe muffiny z dodatkiem bananów i chałwy, podane z kremem czekoladowym. Muffinki wyszły
SMYKWKUCHNI
Fondant au chocolat, czyli ciastko - LAWA 329Moje pierwsze Fondant au chocolat, czyli ciastko - lawa, to nic innego jak przepyszne czekoladowe ciastko z płynnym środkiem. Udało się za pierwszym razem :D Robi się
Bon Appetit Małgorzaty
Ciastka z kawałkami czekolady 295dużych odległościach - w trzech rządkach po dwie kulki ciasta. Zapobiega to przyklejaniu się ciastek do siebie i wylewaniu ciasta na całą blachę.Czekoladę gorzką można zastąpić mleczną, deserową, białą lub mieszanką tych czekolad.Zamiast czekolady można użyć gotowych kropelek czekoladowych dostępnych w hipermarketach.Margarynę można zastąpić masłem
Gospodyni Miejska
DWUKOLOROWE CIASTO Z BRZOSKWINIAMI 278dodajemy kakao oraz aromat rumowy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy najpierw jasne ciasto, układamy owoce a następnie wylewamy ciasto ciemne. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 185st na ok 50-55minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu studzimy, polewamy polewą czekoladową lub posypujemy cukrem pudrem
Walijskie Pichcenie
Ciasto ala Bounty 526gotować na małym ogniu.Przestudzić . 2. białka ubić . 3. Dodać żółtka do masy czekoladowej i wymieszać , dodać mąkę z proszkiem i sodą i jeszcze raz wymieszać . 4. Na końcu dodać ubitą piane z białek i delikatnie wszystko wymieszać łyżką . 5. Formę wyłożyć papierem do pieczenia , przelać ciasto. 6. Piec w temp 180 st. do suchego patyczka około 25 minut
Sama słodycz i szczypta chili
Torcik chałowy 161masła - 250 g chałwy waniliowej masa czekoladowa - 4 jajka - 3/4 szklanki cukru - 1 łyżka kakao - 100 g gorzkiej czekolady - 200 g masła - 300 g bezów Przygotowanie: Proporcje podwajamy i pieczemy dwa biszkopty: Białka, cukier i wodę ubijamy na sztywno. Następnie dodajemy po jednym żółtku oraz stopniowo mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Ciasto przelewamy do blachy o wymiarach
Zainspirowana w kuchni
Churros cynamonowe (Churros de canela) 260wielu innych krajach. Churros przygotowuje się z ciasta parzonego, wyciskanego i smażonego w gorącym oleju. Dzięki temu są chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Dla nas churros mogą kojarzyć się z pączkami, gniazdkami i tłustym czwartkiem, natomiast w Hiszpanii są bardzo popularne na śniadanie. Szczególnie w chłodniejsze dni w towarzystwie sosu czekoladowego (polecam!) lub dulche de leche. Przepisów(...)rzadka) ½ łyżeczki cynamonu dodatkowo ½ szklanki cukru wymieszanego z ½ łyżeczki cynamonu Wodę zagotować z masłem i solą. Dodać mąkę z cynamonem. Zmniejszyć moc/ogień do minimum. Energicznie mieszać łyżką, aż ciasto będzie odchodzić od ścianek naczynia. Masę odstawić do przestudzenia. Jajka roztrzepać razem, dodać do ostudzonego ciasta. Zmiksować do uzyskania gładkiej i dość gęstej masy. Przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką
Pełny talerz
Tort czekoladowy z jeżynami i glazurą jeżynową 205wykorzystaniem sezonowych owoców. Tym razem puszyste blaty czekoladowe przełożone dwukolorowym kremem, a wykończony został jeżynową glazurą. Zatopione w kremie świeże owoce jeżyn i malin dodają winnego, owocowego smaku. Torcik jest mały, nie za słodki i prosty do wykonania. Uwielbiam w torcie różne tekstury dlatego na spodzie układam cienki blat, chrupiącego kruchego ciasta. Jeśli kruchy spód i biszkopt upieczesz dzień wcześniej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!