ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:9/345)

RAFAELLO NA BISZKOPCIE 207

Rafaello na biszkopcie to ciasto idealne dla wszystkich tych, którzy lubią kokos. Puszysty lekki biszkopt, krem budyniowy i kokos. Ciasto jest tak pyszne, że po zjedzeniu jednego kawałka ma się ochotę sięgnąć po więcej. Przepisów na rafaello jest sporo, jednak ja od lat korzystam z tego jednego sprawdzonego i nigdy się nie zawiodłam. Rafaello przygotowałam dla swojego męża i córeczki(...)łyżki cukru. Zmniejszyć płytę grzewczą do minimum i dosypać na patelnię pozostały kokos. Wszystko dokładnie wymieszać, tak by kokos się nie przypalił. Tak przygotowany kokos wyłożyć na krem budyniowy. Ciasto chłodzić w lodówce przez minimum 4 godziny

Zrób to smacznie
Ciasto kokosowe z ananasem 204

Pyszne ciasto z budyniową masą. Ananas nadaje masie budyniowej bardziej wyrazisty smak. Idealna propozycja na "słodki weekend" w doborowym towarzystwie. Fani kokosowych smaków również znajdą tutaj coś dla siebie. Składniki (blaszka 30x20):  ciasto: 1/2 kostki masła 35 dag mąki 10 dag cukru 2 jajka 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia masa budyniowo-kokosowa 3 budynie śmietankowe 3 szklanki mleka(...)Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy je na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy cukier. Jeszcze chwilę miksujemy. Dodajemy żółtka, wiórki i przestudzone masło. Dokładnie mieszamy. Masę kokosową wykładamy na masę budyniową. Ciasto pieczemy w 180 stopniach C przez ok. 40-50 minut. Ilość porcji: ok. 12 Czas przygotowania: 1,30 Koszt przygotowania

Pobite gary Barbary
Truskawkowy obłoczek 236

połowie wody, która jest podana na opakowaniu (czyli dwie galaretki rozpuszczamy w 500ml gorącej wody) i łączymy ze zmiksowanymi owocami. Kiedy mus zacznie tężeć wylewamy go delikatnie na masę budyniową *** *** Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA

Blog z Apetytem
CIASTO CYTRYNOWE Z KREMEM BUDYNIOWYM, PIANKĄ I PALONĄ BEZĄ WŁOSKĄ 311

Wiosną zdecydowanie częściej mam ochotę na ciasta cytrynowe, pomarańczowe, z dodatkami owoców i galaretek albo serniki na zimno. Do kąta absolutnie nie odstawiam swoich ukochanych orzechów, ale teraz częściej są one składnikiem porannego musli niż słodkich wypieków. Dziś mam dla Was przepis na pyszne ciacho cytrynowe! Wspaniale orzeźwiające, delikatne, lekkie i niesamowicie pyszne! Takie ciacho, które zaspokaja ochotę na słodkości(...)które każdy z przyjemnością sięga! Po dokładkę również. Delikatny, lekki biszkopt pokryty cytrynowym kremem budyniowym, lekką śmietanową pianką oraz bezą włoską jest wspaniałym pomysłem na każdą okazję. W jego przygotowaniu pomógł i nowy Cukier ze skórką cytrynową – nowość od marki Dr.Oetker z serii wprost ze świata natury. Jest to Cukier ze skórką cytrynową z ekologicznych, nie poddawanych szkodliwym opryskom

Ostra na Słodko
Ciasto puszysta Hrabina 321

mocnej czarnej kawy parzonej 2 opakowania galaretki agrestowej (75 gr każda) 700 ml wody Dodatkowo: cukier puder do posypania ciasta. Jak przygotować ciasto z galaretką i masą budyniową . Ciasto ciemne : do miski wbić całe jajka oraz białka. Dodać szczyptę soli i ubić na puszystą masę. Powinno to zająć około 7 minut. Kiedy jajka są już ubite dodać cukier puder(...)lekko połączyć. Po wierzchu ciasto nie powinno być równe a tworzyć małe górki. Gotowe ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na 35 minut. Po upieczeniu ciasto wystudzić. Masa budyniowa : z 500 ml mleka odlać 300 ml, wlać do garnka i dodać cukier puder. Zagotować. W pozostałych 200 ml mleka rozpuścić budyń waniliowy. Kiedy mleko w garnku zaczyna

mecooks
Klasyczna napoleonka 100

stopni. Schłodzone ciasto wyciągamy z lodówki, obficie nakłuwamy widelcem, pieczemy przez około 20-25 minut (Agata piekła swoje blaty przez 22 minuty). Identycznie postępujemy z drugim fragmentem naszego ciasta. Masa budyniowa: W garnku zagotowujemy 3 szklanki mleka z cukrem oraz z masłem. Jajka ucieramy z cukrem waniliowym, na najwyższych obrotach miksera, na puszystą masę, wyłączamy mikser, dodajemy obydwie mąki oraz(...)folią spożywczą, dociskając ją do powierzchni budyniu, pozostawiamy do lekkiego wystudzenia. Jeden z blatów ciasta wkładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia, rozsmarowujemy na nim jeszcze ciepłą masę budyniową. Drugi blat ciasta kroimy, ostrym nożem na około 20-24 kwadraty, które umieszczamy na powierzchni masy, lekko dociskając je do kremu (ułatwi nam to późniejsze krojenie ciasta, etap ten możemy pominąć

KulinarneImpresje.pl
Łącki przekładaniec wg siostry Anastazji 355

sobie równych jeśli chodzi o wypieki, a ten – jak dla mnie – jest najlepszym z najlepszych. Na całość składa się delikatny, kakaowy biszkopt, domowa masa budyniowa na żółtkach, ciasto z dodatkiem orzechów i miodu, a „kropką nad i” są śliwki namoczone w rumie. Prawdziwa petarda. Polecam! Biszkopt: 5 jajek 3/4 szkl. cukru drobnego 3/4 szkl. mąki tortowej(...)dodajemy przestudzony budyń. Śliwki osączamy z rumu (mniej więcej 1-2 łyżki można dodać do masy budyniowej), kroimy na mniejsze kawałki. Na ciemnym biszkopcie rozkładamy cienką warstwę masy budyniowej, wyrównujemy. Przykrywamy ciastem orzechowym. Na ciasto orzechowe wykładamy masę budyniową, wymieszaną ze śliwkami (śliwki można też rozłożyć na cieście orzechowym i przykryć masą). Wierzch dekorujemy polewą. Dodatkowo można udekorować ciasto mielonymi

Smaki Na Talerzu
Torcik śliwkowy z masą mleczno-budyniową 227

jaja - zagnieść szybko ciasto. Ulepić kulę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć na 30 minut do lodówki. Śliwki wypestkować. Mleko skondensowane połączyć ze śmietaną, jajami i proszkiem budyniowym. Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować, wyłożyć ciastem posmarowaną i posypaną bułką tartą tortownicę, średnicy 26cm. Uformować z ciasta rant wysokości 3-4 cm. Na cieście ułożyć śliwki, zalać masą mleczno-budyniową. Piec

kolorowotorcikowo
Kora brzoskwiniowa 203

nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 20-25 minut, do suchego patyczka, następnie studzimy, delikatnie wyjmujemy z blaszki, zdejmujemy papier i ponownie wkładamy ciasto do blaszki, odstawiamy. Robimy masę budyniową. Połowę mleka wlewamy do garnuszka i dosypujemy cukier, doprowadzamy do wrzenia. Do reszty mleka dodajemy żółtka i obie mąki, mieszamy i wlewamy do wrzącego mleka z cukrem(...)wylewamy na nie tężejący mus brzoskwiniowy i wstawiamy ciasto na około godzinę do lodówki. Po tym czasie na musie układamy kolejną warstwę herbatników, a na nie pozostałą część masy budyniowej. Ciasto wstawiamy na godzinę do lodówki i po tym czasie wylewamy na ciasto tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 350 ml wrzątku. Ciasto wstawiamy do lodówki i chłodzimy najlepiej całą noc. Smacznego

Piekę, bo lubię
Pani Walewska -Pychotka 249

puder i dalej ubijamy . Pod koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną i delikatnie mieszamy.  beże wylewamy na ciasto i pieczemy jeszcze 10-15 min. Tak samo robimy z drugim ciastem. Krem budyniowy: 1 szklankę mleka zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Resztę mleka mieszamy z żółtkami, mąką pszenną i ziemniaczaną, dodajemy do gotującego się mleka i gotujemy budyń cały czas mieszając(...)Studzimy.. Masło ucieramy mikserem do białości, na puszysty krem, dodać ostudzony budyń i całość miksujemy. . Przekładanie : Ostudzone placki przekładamy kremem budyniowym.  Ciasto schłodzić w lodówce SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Tarta budyniowa z kaszą manną 199

Tarty robię rzadko … ale ciasta z kaszy bardzo często. Dziś postanowiłam połączyć jedno z drugim i mam dla Was przepis na rewelacyjne , delikatne , kruche ciasto wypełnione kremem budyniowym z kaszy manny. Robi się je błyskawicznie i jest fajnym pomysłem do popołudniowej kawki! Polecam! SKŁADNIKI: CIASTO: * mąka pszenna – 100 g * masło – 50 g * cukier puder(...)czas mieszając. Do gładkiej masy wsypujemy budyń i kaszę mannę – dokładnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli , a następnie dodajemy do masy budyniowej. Dokładnie wymieszaną masę wlewamy na podpieczone ciasto, wygładzamy i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnik na ok. 25-30 minut. Studzimy, posypujemy cukrem pudrem i zajadamy! Smacznego

Ostra na Słodko
Ciasto krówka budyniowa na krakersach z bananami 18466

szczególnie osobom, które lubią banany, polecam… (przepis zmodyfikowany z książki siostry Anastazji). Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka https://malacukierenka.pl/tort-orzechowy-z-kawa-i-whisky.html (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto krówka budyniowa na krakersach z bananami Składniki: 1L mleka około 250g krakersów 3/4 szklanki cukru 250g masła w temperaturze pokojowej 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub cukier wanilinowy(...)krówkowej. 8. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno. Dodać cukier puder, pastę waniliową i serek mascarpone, wymieszać do połączenia składników. Masę śmietanową wyłożyć na banany ( patrz FILM ) i wyrównać. Ciasto krówka budyniowa posypać płatkami migdałowymi i wstawić na parę godzin do lodówki, najlepiej na całą noc. Smacznego! :) Related Images: [ See image gallery at malacukierenka.pl

Mała Cukierenka
CIASTO CYTRYNOWE Z KREMEM BUDYNIOWYM I PIANKĄ 1192

Delikatny budyniowy krem … orzeźwiająca pianka … i mięciutki biszkopt sprawiają , że już po pierwszym kęsie przenosimy się na chwilę do raju , wspominając przy tym gorące lato i słoneczne plaże. Ciasto nie tylko pięknie wygląda , ale i smakuje rewelacyjnie! Cytrynowy smak absolutnie nie jest dominujący – wręcz przeciwnie : delikatnie orzeźwia! Ciasto robi furorę i na każdych rodzinnych imprezach gości moim(...)masy jajecznej i delikatnie mieszamy. Dodajemy wodę i miksujemy na najmniejszych obrotach. Formę ( średnią blachę ) smarujemy margaryną ( boki nie! )i posypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto i pieczemy 20 minut w 180C. MASA BUDYNIOWA : Sok z cytryny , 1 szklankę wody i cukier gotujemy. 0,5 szklanki wody mieszamy z budyniami. Dodajemy do gotującej się wody i szybko mieszamy. Gotujemy do momentu

Ostra na Słodko
Ciasto z kremem budyniowym bez pieczenia 4307

Delikatne w smaku ciasto z kremem budyniowym bez pieczenia jest łatwe do zrobienia. Pyszne ciasto, które jest niezbyt słodkie i śmiało, można je podać dzieciom. Przepis na łatwy deser, który zrobi nawet osoba mało obyta z wypiekami. Na uwagę zasługuje aksamitna i niekrusząca się polewa czekoladowa. Dzięki niej ciasto nabiera bardziej wykwintnego smaku, który przyjemnie łączy się z kremem(...)marmoladą. Do zrobienia marmolady, można użyć ulubionych owoców. U mnie marmoladka zrobiona jest ze słodkich śliwek i brzoskwiń, dobrze sprawdzą się na pewno jabłka bez skórki. Ciasto z kremem budyniowym bez pieczenia jest mało wymagające, jeśli chodzi o przygotowanie, ale dostarcza dużo przyjemności w czasie jedzenia. Czas przygotowania: 40 minut + studzenie Ilość porcji: 24 Składniki na ciasto z kremem budyniowym

Kuchcik gotuje
Ciasto imprezowe 211

Takiego pysznego przekładańca mam dziś dla Was, bez orzechowa i beza kokosowa połączone dżemem, a jakby tego było jeszcze mało to jest krem budyniowy, ciasto kruche i polewa czekoladowa. Mówię Wam pychota. Owszem wymaga całkiem sporo pracy, ale smak wszystko wynagradza. Na zdjęciach wygląda trochę jakby na górze było ciasto miodowe, ale to jest to samo kruche co na dole(...)puch, a następnie dodajemy do niego po łyżce zimnego budyniu. Dodatkowo: słoik kwaśnego dżemu (u mnie porzeczkowy) tabliczka czekolady  3-4 łyżki mleka Złożenie ciasta: Na jednym z kruchych placków rozsmarowujemy połowę kremu budyniowego, przykrywamy bezą orzechową. Bezę smarujemy dżemem i przykrywamy bezą kokosową, na której z kolei rozsmarowujemy resztę kremu budyniowego. Przykrywamy drugim kruchym plackiem i polewamy czekoladą

Cynamonowe szczęście