ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:105/345)

Snickers z masą budyniową 161

Miodowe placki przełożone masą budyniową, a na wierzchu to co lubię najbardziej, czyli orzechowy krokant! Wszystkich łasuchów zapraszam na przepis :-)  Składniki: ciasto: mąka pszenna 45 dag, margaryna 3/4 kostki, jajko 1 szt, cukier puder 0,5 szklanki, miód 2 łyżki, śmietana 2-3 łyżki, soda oczyszczona 1,5 łyżeczki, masa: mleko 1 litr, budyń waniliowy 2 opakowania, cukier(...)pokrojone orzechy, podsmażamy przez chwilę, a następnie smarujemy jedną część ciasta. Placki pieczemy w 180 st. C przez 15-20 min. do zezłocenia.  Upieczone placki odstawiamy do ostygnięcia. 3 szklanki mleka wlewamy do rondelka, dodajemy cukier i stawiamy na palnik, W pozostałym mleku rozpuszczamy proszek budyniowy. Do gotującego się mleka wlewamy rozpuszczony proszek budyniowy i intensywnie mieszamy

kulinarne odsłony pati
Tarta z kremem waniliowym i borówkami (bez glutenu, mleka i jajek) 172

Aksamitny budyniowy krem waniliowy z owocami na kruchym miodowym cieście.  Składniki ciasta: mąka ryżowa 1/2 szklanki mąka jaglana 1/2 szklanki mąka kukurydziana 1/2 szklanki karob mielony (chleb świętojański) 1 łyżka proszek do pieczenia bezglutenowy 1/2 łyżeczki miód płynny (naturalny lub sztuczny w przypadku uczulenia na pyłki lub produkty pszczele) 1/2 szklanki margaryna bezmleczna 1 kostka ocet jabłkowy

głodny alergik
Ekler 146

Ekler, eklerka to podłużne ciastko w postaci parzonego ciasta przełożonego kremem. Eklery są kolejnym przysmakiem z czasów dzieciństwa. Nie można ich nie lubić – to klasyczne ciasto parzone wypełnione najlepszym i delikatnym kremem budyniowym. Rozpływają się w ustach i na jednym ciężko poprzestać. Składniki: Składniki na ciasto: 125g masła 1,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka wody 4 jajka Szczypta

Ciastka i ciasta
TORT NALEŚNIKOWY Z KREMEM BUDYNIOWYM 351

znanego już Wam mojego przepisu na naleśniki, który znajdziecie TU . Aby tort był wysoki, użyłam podwójnej porcji ciasta, z którego wyszło mi 19 naleśników, a które smażyłam na patelni o średnicy 22 cm.  Myślę, że połączenie pysznych naleśników, z kremem budyniowym i mascarpone oraz dżemem truskawkowym to taki pewniak, który sprawdzi się na wielu rodzinnych uroczystościach, ale również(...)popołudnie czy na zwykłych plotkach przy kawie :) Spróbujcie! SKŁADNIKI NA NALEŚNIKI (na około 19-20 sztuk, smażonych na patelni o średnicy 22 cm): podwójna porcja na ciasto z TEGO przepisu SKŁADNIKI NA KREM BUDYNIOWY: 600 ml mleka 0,5 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego (16 g) (można pominąć i dodać ziarenka z 1 laskii wanilii) 3 żółtka 4 łyżki

Słodko-Słony Świat Ilony
Pasiak. Ciasto karmelowe z dwoma kremami 174

pyszne ciasto upiekłam! Ma bogaty bukiet bo jest karmelowy smak samego ciasta, nuta kawowa w kremie budyniowym, owocowy akcent konfitury oraz mak i skórka pomarańczowa kojarzące się ze świętami. Przypomina trochę klasyczny metrowiec i smakiem nawiązuje do słynnych marcińskich rogali , ale jest bardziej w duchu nadchodzących wielkimi krokami świąt Bożego Narodzenia. Można je upiec także na każdą inną okazję

Smaczna Pyza
Ciasto Krówka 128

ubijając. • Masę wlać do blaszki o wymiarach 25 x 40 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. • Piec w 170 st.C przez 15 minut. Masa budyniowa • Zagotować 1 szklankę mleka z cukrem. • Pozostałe mleko wymieszać z żołtkami i mąką, wlać na gotujące się mleko i ugotować budyń cały czas mieszając(...)przez 2,5 godziny. • Wystudzić, otworzyć i przemieszać. Polewa czekoladowa • Rozpuścić na parze pokruszoną czekoladę ze śmietanką cały czas mieszając. Składanie ciasta • Na biszkopt wyłożyć masę budyniową. • Masę budyniową posypać posiekanymi orzechami. • Orzechy polać masą kajmakową. • Wierzch polać polewą czekoladową. • Kroić po schłodzeniu, najlepiej w lodówce

To co kocham
Ciasto Snikers bez pieczenia 888

jest na pewno fakt, że nie musimy piec, co w okresie letnim jest na pewno dużym plusem. Dodatkowym jego walorem jest krem budyniowy, który nie wymaga studzenia, gdy łączymy go z masłem. Uważam również, że takie ciasto ze względu na to, że jest mniej słodkie i zawiera dużo mleka, jest zdrowsze i polecam je dzieciom. Do wykonania można użyć tylko(...)wodą, aby stała się bardziej płynna, wtedy łatwiej ją rozsmarujemy. Masę z orzeszkami przykryć warstwą herbatników i wyłożyć na nie drugą część masy budyniowej, którą przykryć herbatnikami. Wierzch z herbatników polać  ciepłą polewą czekoladową. Ciasto najlepiej na całą noc wstawić do lodówki, aby zastygło i aby zmiękły herbatniki. Polewa czekoladowa do ciasta: Połamać czekoladę na mniejsze kawałeczki i łącznie

Kuchcik gotuje
Ciasto 3 BIT 131

mleku i dodajemy galaretkę w proszku. Masło rozcieramy i stopniowo dodajemy przestudzony budyń. Na pierwszy placek wykładamy 3/4 puszki masy krówkowej, na to drugi placek, masę budyniową oraz trzeci placek. Wierzch ciasta smarujemy resztą masy krówkowej i posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi

Zainspirowana w kuchni
Orzechowiec na dużą blachę. Przepis krok po kroku. 2435

wyłożonej papierem do pieczenia i piecz osobno w temperaturze 200°C ok. 15 minut. Grzanie góra- dół.   W czasie gdy ciasta się pieką przygotuj krem budyniowy. 300 ml mleka wlej do garnka i zagotuj. W pozostałych 200 ml wymieszaj suchy budyń z cukrem. Gotową mieszankę wlej do gotującego się(...)wystygnięcia.   Mikserem wymieszaj masło na puszystą masę i stopniowo dodawaj przestudzony budyń cały czas mieszając. Gotową masę przełóż na jeden upieczony i przestudzony płat ciasta. Następnie przykryj go drugą warstwą ciasta.   W garnku umieść pokruszone orzechy miód i masło. Podgrzewaj do rozpuszczenia się masła i miodu. Następnie tak przygotowane

kuron.com.pl
Czekoladowy jabłecznik z budyniem 106

łyżeczki cynamonu * masa jabłkowa: – 10 średniej wielkości jabłek – 1 łyżeczka cynamonu – 1-2 łyżki cukru * masa budyniowa: – 2 budynie waniliowe – 750 ml mleka – cukier (jeśli potrzeba do przyrządzenia budyniu) Ciasto: Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać po 1 jajku, cały czas miksując. Następnie dodać mąkę, kakao, proszek do pieczenia, cukier, cynamon. Ugnieść(...)Masa jabłkowa. Jabłka obrać ze skórki, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w plasterki.Dodać cukier i cynamon. Wymieszać. Jabłka wyłożyć na czekoladowy spód. Masa budyniowa: Budynie ugotować w mleku. Wyłożyć na jabłka. Drugą część czekoladowego ciasta, wyjąć z zamrażalki i równomiernie zetrzeć na grubych oczkach na budyń. Ciasto piec przez 45-50 minut w 180C. Smacznego !   Artykuł Czekoladowy jabłecznik

CookYourself
Czekoladowy jabłecznik z budyniem 184

pieczenia - 3/4 - 1 szklanka cukru - 2 łyżeczki cynamonu * masa jabłkowa: - 10 średniej wielkości jabłek - 1 łyżeczka cynamonu - 1-2 łyżki cukru * masa budyniowa: - 2 budynie waniliowe - 750 ml mleka - cukier (jeśli potrzeba do przyrządzenia budyniu)   Ciasto: Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać po 1 jajku, cały czas miksując. Następnie dodać mąkę, kakao, proszek do pieczenia, cukier, cynamon(...)jabłkowa. Jabłka obrać ze skórki, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w plasterki.Dodać cukier i cynamon. Wymieszać. Jabłka wyłożyć na czekoladowy spód. Masa budyniowa:  Budynie ugotować w mleku. Wyłożyć na jabłka. Drugą część czekoladowego ciasta, wyjąć z zamrażalki i równomiernie zetrzeć na grubych oczkach na budyń. Ciasto piec przez 45-50 minut w 180C. Smacznego

CookYourself
Placek Toffi 117

dodać żółtka, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Całość wymieszać. 3. Wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temp. 180* około 20-25min MASA BUDYNIOWA: SKŁADNIKI: 3/4 l. mleka 3 budynie czekoladowe 1,5 kostki masła 1 łyżeczka kakao cukier według uznania WYKONANIA: 1. Z mleka, cukru i budyniu ugotować budyń. 2. Masło utrzeć, dodawać(...)cukru 1,5 łyżki wody 1,5 łyżki kakao WYKONANIE: W małym garnku roztopić margarynę, dodać cukier wodę i kakao. Całość mieszać aż powstanie gładka polewa. PRZEŁOŻENIE CIASTA: biszkopt ciemny - pół masy budyniowej - wafel- kajmak - wafel - pół masy budyniowej - biszkopt jasny - polewa czekoladowa - kokos

Dziś Ja gotuje
Czekoladowe z malinami 203

pieczenia - 2 łyżeczki kakao - 3 łyżki margaryna -1 kost żółtka jaj - 5 szt tłuszcz do formy MASA BUDYNIOWA budynie czekoladowe - 2 opak olej -0,5 szkl cukier -250 g białka jaj -5 szt sól - szczypta DODATKOWO maliny  PRZYGOTOWANIE: CIASTO  Mąkę wymieszać z proszkiem(...)pieczenia, posiekać z margaryną.  Zrobić dołeczek dodać żółtka jaj, kakao i cukier, zagnieść ciasto.  Podzielić ciasto na 2 części.  Przełożyć ciasto do foliowych torebek, odstawić na 30 minut do lodówki.  MASA BUDYNIOWA  Do białek jaj dodać sól i cukier ubić białka na sztywną pianę.  Do piany wsypać proszek budyniowy, wymieszać.  Gdy budyń

Kuchnia Danusi
RAFAELLO BEZ PIECZENIA 234

Połączenie słodkiego, budyniowego kremu i słonych krakersów to strzał z dziesiątkę! Po raz pierwszy próbowałam tego zestawienia wieeele lat temu u koleżanki na imieninach.  Już wtedy bardzo mi smakowało, ale ... jakoś przepis poszedł w niepamięć. I po latach bodajże 10 lub 12 nadszedł czas na odkopanie przepisu. Ciasto nie wymaga użycia piekarnika i robi się je dosłownie w mgnieniu(...)budyniowym kremem. Na papierze (lub blaszce) rozkładamy I warstwę krakersów. U mnie było to 5x5 krakersów. Smarujemy je 1/3 kremu budyniowego, przykrywamy II warstwą krakersów i znowu krem. III warstwa krakersów i krem. Wierzch posypujemy płatkami migdałów Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc, wtedy krakersy odpowiednio zmiękną i bez problemu pokroimy ciasto

Walijskie Pichcenie
Ostatnie tchnienie lata: tarta z malinami i morelami 197

dopisała, owocom zabrakło słodyczy, a ja czuję tak wielki niedosyt, że ciężko mi się z obecnym stanem rzeczy pogodzić. Co robić...? Upiec ciasto! Mam dla Was jeszcze letnią tartę, z malinami, morelami i boskim kremem budyniowym, pod którym ukryłam cienką warstwę obłędnej masy orzechowej. A wszystko to zapiekłam na cudownie kruchym cieście. Prosta, pełna słońca tarta, która z pewnością uczyni(...)jajko 1/2 łyżeczka ekstraktu z wanilii krem budyniowy: 110 g serka mascarpone 60 ml śmietany kremówki (38%) 1 jajko 30 g budyniu waniliowego (proszek) 25 g cukru dodatkowo: 100 g malin 3 morele Mąkę przesiać, wymiezać z cukrem. Dodać masło, posiekać, a nastpęnie rozterzeć palcami na kruszonkę. Wbić jajko, szybko zagnieść gładkie ciasto. Ciasto rozwałkować na prostokąt nieco większy

Pożeraczka, czyli raz adobrze