Moja miłość do serników nigdy się nie skończy i jestem o tym święcie przekonana! Dziś kolejny sernik zagościł w mojej kuchni, a co za tym idzie
Ostra na Słodkolodówce, po czym pokroić na paski. Krem: Miękkie masło o temperaturze pokojowej utrzeć na puch, miksując stopniowo wsypywać cukier puder wymieszany z kakao, wymieszać z likierem lub rumem. Zimne ciasto biszkoptowe odwinąć ze ściereczki, wysmarować ¾ kremu, ułożyć paski galaretki, zawinąć w roladę, resztą kremu posmarować wierzch, udekorować tartą czekoladą i malinami, schłodzić w lodówce. Słodkich wypieków
Wanilia i KardamonTort z ułożonymi plastrami owoców ma bardzo przyjemny, orzeźwiający smak, który zawdzięcza lemon curd dodanemu do śmietany.
Przepisy KulinarneLekki tort z bitą śmietaną przede wszystkim nie jest bardzo słodki. Dzięki czerwonym porzeczkom jest trochę kwaskowy w smaku. Taki tort jest bardzo prosty w przygotowaniu
Przepisy KulinarneCiasto bananowe jest proste i szybkie w przygotowaniu. Nie musimy do jego przygotowania wykorzystywać miksera, składniki mieszamy przy pomocy łyżki. Jest to ciasto, które zawsze się
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!upiekłam go wedle swojego pomysłu. ciasto biszkoptowe składniki (duża blaszka) 5 jajek 3/4 szklanki cukru kryształu 1/2 szklanki oleju 3/4 szklanki mąki tortowej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżeczki proszku do pieczenia przygotowanie Białka ubić na sztywno i dodać cukier, następnie żółtka a potem olej. Na koniec wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia mieszamy już łyżką, jak będzie jednolita masa
Moje Wyroby11-12.08 poprowadziłam kolejny Kurs Cukierniczy I stopnia. Jakie smakołyki tym razem przygotowaliśmy? Zobaczcie! I moja cudowna grupa! Dziękuję za te fajne 3 dni!
Ostra na SłodkoBiszkopt przekładany masą z mleka w proszku – MILKY WAY Moja propozycja na dziś – biszkopt przekładany masą z mleka w proszku – MILKY WAY Biszkopt przekładany masą
Pomysłowa kuchniaCiasto drożdżowe bez zagniatania to propozycja dla wszystkich leniuszków, którzy uwielbiają tak jak ja smak ciasta drożdżowego. To ciasto nie wymaga od Was zbyt wiele pracy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!oddzielnym naczyniu z wiśniowymi, odstawić do wystudzenia. Owoce umyć, osuszyć, czereśnie wydrylować, jeśli są duże przekroić na pół, a morele po wyjęciu pestek pokroić w plasterki. Zobacz również: ciasto biszkoptowe skubane
Kuchcik gotujeKolejny Kurs cukierniczy w Krakowskiej Szkole Restauratorów prowadzony przeze mnie zakończony sukcesem! Tym razem był to Kurs I stopnia. Zobaczcie jakie słodkości przygotowaliśmy! Ps. kolejna fantastyczna
Ostra na Słodkołyżki Jaja ubijamy z cukrem na puszystą masę, przesiewamy nad nią mąki i delikatnie mieszamy łopatka w jedna stronę. Formę prostokątną wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy ciasto biszkoptowe .Pieczemy 25 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu i wystudzeniu kroimy biszkopt w poprzek. Nasączamy biszkopt sokiem pomarańczowym i smarujemy kremem karpatko-wym. Przykrywamy drugim biszkoptem
Różowa kuchniaWpis pochodzi z mgotuje.pl Ciasto jogurtowe z galaretką i owocami to lekkie ciasto na puszystym biszkopcie z delikatną masą z
Marta GotujeTort w kształcie piłki nożnej może być oryginalną niespodzianką dla fanów futbolu.
Przepisy KulinarneOd 22.06. do 24.06 prowadziłam kolejny Kurs Cukierniczy w Krakowskiej Szkole Restauratorów. I tym razem znów towarzyszyła mi cudowna ekipa kursantów! Oby więcej takich! Zakochanych w
Ostra na Słodko