ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:934/2671)

Sernik ananasowo kokosowy 186

łączymy składniki. Przekładamy do tortownicy, ugniatamy tworząc równy spód ciasta. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i podpiekamy przez 10 minut. Tortownicę wyjmujemy i odstawiamy do wystygnięcia. Następnie tortownicę zabezpieczamy, gdyż sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej. Można to zrobić używając folii aluminiowej, ale ja polecam worek foliowy do pieczenia indyka. Twaróg domowy nie wymagał mielenia, więc(...)folią aluminiową, ale ja polecam worek foliowy do pieczenia indyka. Jest duży, odporny na wysoką temperaturę i oczywiście szczelny. Tortownicę wkładamy na dno worka. Worek obwiązujemy nicią bawełnianą, aby folia się nie ześlizgnęła. Nadmiar folii odcinamy. To mój „patent” przetestowany na niejednym serniku pieczonym w kąpieli wodnej. 4. Masę serową bez obawy wlewamy po sam szczyt tortownicy

mojewypiekiinietylko
Ananasek 210

niedzielne popołudnia przy kawie. Przepis pochodzący z książki Siostry Anastazji, pt: 103 ciasta Siostry Anastazji.  W oryginale z bezą z białek z wiórkami kokosowymi, u mnie z bitą śmietaną:) Biszkopt: 4 jajka 3 łyżki mąki pszennej 8 łyżek cukru 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka octu Masa: 1 puszka ananasów 1 opakowanie budyniu śmietankowego(...)kremówki 1/2 szklanki cukru Wykonanie: Białka ubijam na pianę dodając cukier i  po jednym żółtku. Mąkę i proszek do pieczenia mieszam i przesiewam delikatnie do masy jajecznej.. Na koniec wlewam ocet, mieszam i przekładam ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę ok 40 min w temp. 160'C. Z ananasów odlewam

Ciasteczkowy Potwór
Orkiszowe pierniczki z karobem bez cukru 159

mieć kilka rodzajów świątecznych ciasteczek? Dawniej u mnie pierniczków nie piekło się wcale, były za to niezastąpione ciasteczka składane z powidłami i kruche orzechowe, które uwielbiałam dekorować kolorowymi pisakami (spokojnie, teraz tego nie robię :D). Korzenne klimaty teraz być muszą – są ciasteczka i piernik. Orkiszowe pierniczki z karobem bez cukru powstały specjalnie do Magazynu Bezbolesne Usuwanie Cukru(...)ciasta: mąkę, sodę, sól, przyprawę i karob. Dodać płynne składniki, a na końcu jajka. Połączyć do uzyskania gładkiego ciasta. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć na 20 minut do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość około 3 mm. Wykrawać foremkami kształty ciasteczek, układać na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem (zachować niewielkie odstępy – ciasteczka lekko urosną). Piec

Fitkot
Pieczeń warzywna z pieczarkami 65

Polskich Warzyw./ Warzywna pieczeń w cieście francuskim to wegetariański odpowiednik słynnej na całym świecie pieczeni wellington. Do przygotowania nadzienia do pieczeni możesz użyć różnych upieczonych lub podsmażonych warzyw. Ja dziś zdecydowałam się na 3 wiodące składniki: dynię piżmową, o pysznym delikatnym, nie zanadto słodkim smaku, pora, który idealnie podkręci smak i pieczarki. Pieczeń będzie idealna na obiad(...)smakowała zarówno osobom, które nie jedzą mięsa lub je ograniczają, jak i mięsożercom. Pieczeń możesz przygotować także w wersji wegańskiej. Wystarczy wybrać ciasto francuskie w wersji wegańskiej a jajka zastąpić wegańskim odpowiednikiem, aquafabą (wodą z ciecierzycy) lub glutem z ciemienia lnianego. Reszta przepisu pozostaje bez zmian! Wybierając składniki tego dania, zwróć uwagę na pochodzenie warzyw i wybieraj

nietylkopasta.pl
Sernik rosa. 125

zimnego masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa; 1 kg sera twarogowego, zmielonego ( ja użyłam z wiaderka) 1,5 szkl. mleka 1 budyń waniliowy 1/2 szkl. oleju 3/4 szkl. cukru 4 żółtka 2 jajka Beza; 6 białek ok. szklanka cukru (słodkość sami ustalamy wedle swoich gustów) Przygotowanie; Z podanych składników zagniatamy ciasto. Wylepiamy dno formy o wymiarach 25/35(...)połączenia wszystkich składników. Masa będzie wręcz płynna, ale taka ma być. Masę wylewamy na  lekko przestudzony spód i wkładamy do piekarnika na około 45 min. Każdy piekarnik piecze inaczej więc należy sprawdzać czy sernik jest upieczony. Ma być sprężysty i ścięty. Po tym czasie na ser wykładamy ubitą piane (najpierw ubić białka a następnie stopniowo dodawać cukier, ubijać

Radość kipiąca uśmiechem.
Biszkopt z kremem brzoskwiniowym i kokosową bezą 99

momentu połączenia składników. Tą samą blachę, w której piekł się biszkopt wykładamy nowym papierem do pieczenia, wylewamy na nią kokosową pianę, pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160°C ok. 35 minut do delikatnego zrumienienia na funkcji góra-dół. Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika, zostawiamy do wystudzenia. W czasie, kiedy beza stygnie, robimy krem . Brzoskwinie odsączamy z syropu. Syrop(...)uzyskania puszystego kremu. Dodajemy brzoskwinie, mieszamy łyżką. Zimną bezę wyjmujemy z blachy, delikatnie odrywamy papier, żeby nie połamać bezy. Blachę wykładamy czystym papierem do pieczenia, wkładamy z powrotem biszkopt, nasączamy bardzo mocno ciepłą wodą wymieszaną z sokiem z cytryny. Wykładamy na niego krem brzoskwiniowy, na krem dajemy bezę, delikatnie dociskamy go dłonią. Robimy polewę: c zekoladę roztapiamy

Bułka z Chlebem
Fig rolls – wegańskie ciasteczka z nadzieniem z suszonych owoców 83

ręką, należy wówczas w ich miejsce dodać więcej płatków owsianych , 1 niewielkie jabłko o wadze około 115 g (waga ze skórką, bez gniazda nasiennego), 1 łyżeczka naturalnego ekstraktu waniliowego/szczypta wanilii, 1/3 łyżeczki ekologicznego proszku do pieczenia bez fosforanów, po 1/3 łyżeczki imbiru i cynamonu, szczypta nierafinowanej soli Olej kokosowy rozpuścić. Jabłko pozbawić gniazda nasiennego i zetrzeć(...)jabłko, ekstrakt, proszek, przyprawy i sól. Składniki zmiksować do połączenia i utworzenia ciasta (początkowo ciasto nie będzie na tyle zwarte, by nadawało się do rozwałkowania). Miskę z ciastem zabezpieczyć od góry talerzem lub folią spożywczą i wstawić do lodówki na 60 – 75 minut. W trakcie schładzania ciasta przygotować nadzienie figowe. Nadzienie figowe: 200 g suszonych fig*, 3 łyżki wody

Even Better Food
Fig rolls – wegańskie ciasteczka z nadzieniem z suszonych owoców 192

proszek /chipsy odrobinę wzmacniają jabłkowy smak ciasta – można pominąć, jeśli nie ma ich pod ręką, należy wówczas w ich miejsce dodać więcej płatków owsianych 1 niewielkie jabłko o wadze około 115 g (waga ze skórką, bez gniazda nasiennego) 1 łyżeczka naturalnego ekstraktu waniliowego/szczypta wanilii 1/3 łyżeczki ekologicznego proszku do pieczenia bez fosforanów po 1/3 łyżeczki imbiru(...)jabłko, ekstrakt, proszek, przyprawy i sól. Składniki zmiksować do połączenia i utworzenia ciasta (początkowo ciasto nie będzie na tyle zwarte, by nadawało się do rozwałkowania). Miskę z ciastem zabezpieczyć od góry talerzem lub folią spożywczą i wstawić do lodówki na 60 – 75 minut. W trakcie schładzania ciasta przygotować nadzienie figowe. Nadzienie figowe: 200 g suszonych fig* 3 łyżki wody

Even Better Food
Ciasto kakaowe z kaszy manny i masłem orzechowym 107

Kaszę manny można wykorzystać na wiele sposobów! Tym razem przygotowałam ciasto, ale jest to wyjątkowe ciacho! Z dodatkiem kakao i masła orzechowego. Mmm... Rozpływa się w

Truskawkowa Fiesta
Biszkoptowa rolada z waniliowym kremem 126

kremem (Foremka 36x26cm- 13 kawałków) Najprostsza i najszybsza rolada biszkoptowa jaka może istnieć. Przygotowanie całości, włącznie z pieczeniem zajmuje około 20 minut. Tak więc można ją szybko przygotować gdy wpadną niespodziewani goście. Jest to kolejny dietetyczny wypiek bez tłuszczu i bez cukru. Składniki: 2 jajka (białka i żółtka oddzielnie) 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki erytrotolu(...)sztywno. Żółtka, mąkę, 2 łyżki erytrotolu i łyżkę mleka umieszczamy w drugiej misce i krótko miksujemy (tylko do połączenia składników). Do ciasta dodajemy ubite białka i delikatnie łączymy łyżką. Całość wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wyrównujemy. Pieczemy ok. 10 min w 180*C. W tym czasie szybko przygotowujemy krem. Ricottę łączymy z kremowym serkiem, wanilią

Moja Micha
Ciasto z musem malinowym i ajerkoniakiem 141

proszkiem do pieczenia. Mieszamy z cukrem wanilinowym. Dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki lub starte na dużych oczkach tarki zimne masło. Siekamy nożem. Następnie dodajemy żółtka i szybko zagniatamy jednolite ciasto. Owijamy je w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie ciasto rozprowadzamy na dnie wyłożonej papierem do pieczenia blaszki (21x32cm), nakłuwamy(...)kilku miejscach widelcem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut (aż ciasto lekko się zezłoci). Pod koniec pieczenia ubijamy białka na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy cukier. Na końcu dodajemy mąkę ziemniaczaną, delikatnie mieszamy. Powstałą pianę wykładamy na podpieczone gorące ciasto i wstawiamy ponownie do piekarnika, tym razem na około 15 minut. Żelatynę zalewamy niewielką ilością

Smaki Na Talerzu
Ciasto z musem malinowym i ajerkoniakiem 136

proszkiem do pieczenia. Mieszamy z cukrem wanilinowym. Dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki lub starte na dużych oczkach tarki zimne masło. Siekamy nożem. Następnie dodajemy żółtka i szybko zagniatamy jednolite ciasto. Owijamy je w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie ciasto rozprowadzamy na dnie wyłożonej papierem do pieczenia blaszki (21x32cm), nakłuwamy(...)kilku miejscach widelcem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut (aż ciasto lekko się zezłoci). Pod koniec pieczenia ubijamy białka na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy cukier. Na końcu dodajemy mąkę ziemniaczaną, delikatnie mieszamy. Powstałą pianę wykładamy na podpieczone gorące ciasto i wstawiamy ponownie do piekarnika, tym razem na około 15 minut. Żelatynę zalewamy niewielką ilością

Smaki Na Talerzu
Dwukolorowy sernik – łaciaty. 90

dnia więc można go przygotować wcześniej. Ciasto biszkoptowe przełożone gotowanym serem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Składniki Składniki na ciasto ciemne: 6 jajek całe 100 g cukru 0,5 szklanki (szklanka 250 ml) 140 g mąki tortowej 1 szkl. 2 łyżki kakao płaskie 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Składniki na ciasto jasne: 6 białek 3/4 szklanki cukru(...)masła miękkiego 220 g cukru 1 szklanka 1 budyń waniliowy lub śmietankowy bez cukru torebka 40 g 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 0,5 szklanki mleka Składniki na polewę czekoladową: 150 g gorzkiej czekolady 100 ml śmietanki 30 % Dodatkowo: wiórki kokosowe Instrukcje ciasto ciemne: Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, następnie łyżka po łyżce dodajemy cukier. Do ubitych białek

To co lubię - gotuję i polecam
Ciasto czarno białe 155

posypania maliny i borówki Jak upiec ciasto czarno białe? Mieszałam składniki ręcznym mikserem, ale można też trzepaczką rózgową, bez wykorzystania miksera. Jajko ubijamy trzepaczką z cukrem na puszystą masę. Dodajemy jogurt i olej, łączymy składniki przez ubijanie. Mieszamy w jednej misce mąkę, proszek budyniowy, solą, sodą i proszkiem do pieczenia. Suche składniki dodajemy do mokrych. Łączymy całość dokładnie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Francuskie bułeczki z serem 90

kawałki. Trochę tak jakby się kroiło ciasto na kopytka. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłożyłam papierem do pieczenia i poukładałam na niej w odstępach przygotowane ciastka. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Piekarnik rozgrzałam do 180 stopni. Przed wstawieniem do pieca posmarowałam ciastka z wierzchu mlekiem. Ciastka/bułeczki piekłam 20 minut w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu. Po upieczeniu od razu wyjęłam(...)przestudziłam i posypałam cukrem pudrem. Można również bułeczki polukrować lub ozdobić roztopioną czekoladą. Z podanych proporcji wyszło mi 11 bułeczek, ale oczywiście będzie to zależne od tego jak pokroimy ciasto. Przepis zaczerpnęłam ze strony smaker.pl https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-buleczki-francuskie-z-serem,104728,channah.html. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});  Zapraszam do odwiedzenia pozostałych moich przepisów z wykorzystaniem ciasta francuskiego, np.: ciastka francuskie z marmoladą (link do przepisu

Waniliowe Improwizacje

Proponowane wyszukiwania