ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:837/2671)

Moskole + film 192

bardzo tanie i proste do zrobienia. To jedno z tych dań, które w podhalańskich restauracjach cieszy się wciąż nieustającą popularnością. Moskole można wypiekać tradycyjnie na rozgrzanych blachach pieca kuchennego lub na suchej patelni. Doskonale smakują podane na ciepło z masłem czosnkowym lub sosem żurawionwym.     składniki na około 20 sztuk 1 kg ugotowanych ziemniaków 200-300 g mąki pszennej(...)wsypujemy mąkę oraz sól. Ze wszystkich składników wyrabiamy dłonią ciasto o jednolitej konsystencji, które łatwo będzie odchodziło od ręki, gdy ciasto będzie zbyt wilgotne, dosypujemy trochę mąki. Po wyrobieniu ciasta, odrywamy z niego niewielkie kawałki i formujemy placki o grubości 1cm a następnie układamy je na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu i pieczemy ok 8-10 minut z każdej

Smakowite Dania
Chleb pszenno - żytni ze słonecznikiem 176

drożdże.  Ciasto wyrabiamy mikserem (dwoma hakami), przez 3 minuty. Powinno mieć gładką, jednolitą konsystencję, ale będzie bardzo kleiste. Miskę z ciastem przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 20 minut, w ciepłe miejsce do wyrośnięci. Dla mnie ciepłe miejsce (w chłodne dni), to wyłączony piekarnik, który nagrzałam do temperatury 45 - 50 stopni. Ciasto przekładamy do wyłożonej(...)piekarnika, który ciągle trzyma ciepło. Nie dogrzewam go już.  Ciasto powinno przynajmniej dwukrotnie zwiększyć swoją objętość.  Po wyrośnięciu chleba, piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 stopni i ustawiamy grzanie  góra + dół, bez termoobiegu. Chleb wstawiamy do nagrzanego piekarnika, na środkowy poziom i pieczemy 50 minut. Po tym czasie wyłączamy górną grzałkę i chleb dopiekamy jeszcze przez

Smak mojego domu
Fit ciasto espresso z orzechami i daktylami 262

wyląduje u mnie jako babka wielkanocna (możliwe, że znowu odrobinę zmodyfikowana ;)). Fit ciasto espresso z orzechami i daktylami 200 g daktyli bez pestek 1,5 łyżki dobrej jakości kawy rozpuszczalnej 1,25 szklanki wody 0,5 łyżeczki sody 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 30 g oleju kokosowego 1/3 szklanki ksylitolu 2 jajka 1 szklanka mąki orkiszowej pełnoziarnistej

Fitkot
Szybkie ciasto z truskawkami 231

łyżeczki proszku do pieczenia 6 łyżek oleju ( u mnie słonecznikowy) 2 łyżki wody 600 g truskawek Zobacz jak w 15 minut przygotować pyszne ciasto z truskawkami. Przygotowanie ciasta zaczyna od przyszykowania foremki, wyściełane ja papierem do pieczenia ale można również wysmarować masłem i posypać tartą bułką. Piekarnik nagrzewam do 200 stopni bez termoobiegu. Truskawki myje, szypułkuję(...)wodę i ponownie miksuję aż składniki się połączą. Do mąki dodaje proszek do pieczenia i dokładnie mieszam. Mąkę z proszkiem dodaje do ubitych jajek i mieszam za pomocą łyżki. Przelewam do przygotowanej foremki i układam truskawki. Piekę w 190 stopniach przez około 30 minut – ciasto jest dobre gdy lekko odstaje od foremki. Jeszcze ciepłe posypuję cukrem pudrem. Artykuł

Ania gotuje
Pełnoziarniste ciasto orkiszowe z jabłkami bez cukru 277

soku z cytryny. Oczywiście do ciasta możecie wykorzystać inne jabłka i z pewnością wyjdzie pysznie ;) Pełnoziarniste ciasto orkiszowe z jabłkami bez cukru foremka 21 x 27 cm 230 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 120 g ksylitolu  1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka szczypta soli 80 g oliwy  1 łyżeczka ekstraktu cytrynowego skórka otarta(...)oliwę i mleko – również wymieszać. Do mokrych składników wsypywać stopniowo suche i całość połączyć rózgą kuchenną, dodać pokrojone w kostkę jabłka. Masę przelać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 40 minut (sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest upieczone). inspiracja

FitKot
Muffinki czekoladowe last minute 142

łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki cukru ¼ tabliczki ulubionej czekolady bez dodatków 1 jajko ¼  szklanki oleju ½  szklanka mleka kilka kropli esencji waniliowej lub łyżeczka cukru waniliowego szczypta soli odrobina kawy rozpuszczalnej rozpuszczonej w ½ łyżeczki wody Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. W tym czasie przygotowujemy ciasto. Czekoladę kroimy na drobne kawałeczki i łączymy

Gotujemy i jemy
Muffinki czekoladowe last minute 122

łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki cukru ¼ tabliczki ulubionej czekolady bez dodatków 1 jajko ¼  szklanki oleju ½  szklanka mleka kilka kropli esencji waniliowej lub łyżeczka cukru waniliowego szczypta soli odrobina kawy rozpuszczalnej rozpuszczonej w ½ łyżeczki wody Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. W tym czasie przygotowujemy ciasto. Czekoladę kroimy na drobne kawałeczki i łączymy

Korniszonki
Sernik na czekoladowym cieście z malinami. 164

proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 5 jajek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 15 dag masła lub margaryny olejek pomarańczowy według uznania Dodatkowo: 2 szklanki świeżych malin Wykonanie: 1. Ciasto: Masło

Izabelawkuchni
Sernik na kruchym cieście + film 120

Sernik na kruchym cieście to jedno z najpopularniejszych i najsmaczniejszych ciast w polskiej kuchni. W tym przepisie, chciałabym podzielić się z Wami przepisem na pyszny sernik, który jest idealnym dodatkiem do świątecznego stołu. Sernik ten będzie charakteryzował się delikatnym i kremowym wnętrzem, przyjemnym dla podniebienia, a także pysznym kruchym spodem. Przygotowanie tego sernika jest proste, a smak z pewnością zachwyci(...)wiaderka 6 jajek 3/4 kostki rozpuszczonego masła 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru ( po 40 g ) 3/4 szklanki cukru kryształu ( szklanka 250 ml ) dodatkowo kakao przepis Do dużej miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier, dodajemy pokrojone masło i żółtka. Dłonią zagniatamy elastyczne ciasto. Wyrobione ciasto dzielimy na dwie części mniejszą i większą. Mniejszą część ciasta wstawiamy

Smakowite Dania
SCRAB CAKES – ODDWORLD ABE’S ODDYSEE – buraczane paszteciki z awokado i piersią z kurczaka 254

wolną ramkę z ciasta. Następnie składamy paszteciki dokładnie sklejając ze sobą boki ciasta, podobnie jak przy pierogach, ale bez falbanki (patrzcie na zdjęcie poniżej). Kładziemy paszteciki falbanką do dołu i rozpłaszczamy dłonią, nadając mu owalny, płaski kształt. Gotowe sztuki odkładamy na blachę wyłożona papierem do pieczenia i smarujemy je lekko wodą lub mlekiem z wierzchu. 3. FARSZ

Nerds Kitchen
Choinki z piernika 57

przyprawą do piernika, proszkiem do pieczenia i lekko zagnieść ciasto z przestudzoną masą. ? Ciasto podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao, do drugiej 2 łyżki mąki i zagnieść każde osobno. ? Włożyć do lodówki na noc. ? Ciasto rozwałkowywać na papierze do pieczenia i nie przesuwać wyciętych form, bo wypaczą się kształty. ? Ciemne ciasto rozwałkować na grubość(...)choinki i ozdoby z jasnego ciasta, ale już wyciąć trójkąty o innych rozmiarach. ? Resztę ciasta ciemnego i jasnego połączyć razem bez zagniatania tak, aby powstało dwukolorowe ciasto,  rozwałkować i wyciąć ostatnie formy choinkowe i ozdoby. ? Wymiary choinek: wysokość x szerokość podstawy – 30×14, 25×12, 20×10 ? Pierniki piec w 180 st.C przez

To co kocham
ŁATWY W PRZYGOTOWANIU SEROMAKOWIEC + FILMIK 68

Pyszne ciasto z serem i makiem, w dodatku na maślanym spodzie, jedno z moich ulubionych. Seromakowiec nadaje się do zamrożenia przez co możemy je mieć na dłużej. Polecam przepis.  CIASTO :  200 g masła  3 żółtka 1 szklanka cukru pudru  3 szklanki mąki pszennej tortowej ( z małym czubkiem ) -szklanka ma pojemność 250 ml  2 łyżeczki proszku(...)puszka maku  PRZYGOTOWANIE :  Masło o temperaturze pokojowej ucieramy z żółtkami i cukrem pudrem. Do utartego masła wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia oraz dodajemy śmietanę. Ciasto dzielimy na dwie połówki, większą i mniejszą. Tą większą rozkładamy na dnie blaszki o rozmiarze 25/30 cm. Ciasto należy podpiec 15 minut w temperaturze 180 % *.  Ser- masło ucieramy z żółtkami

Kulinarne Fantazje Marioli
Tartaletki z jabłkami, wiśniami i musem malinowym | Deser na Halloween 54

nieco mrocznej charakteryzacji, świetnie sprawdzą się na imprezę z okazji Halloween lub Andrzejek. ciasto: 300 g mąki 60 g cukru pudru 200 g masła łyżeczka proszku do pieczenia 2 żółtka łyżka gęstego jogurtu nadzienie: 3 duże jabłka (najlepiej szara reneta) szklanka wiśni bez pestek (użyłam mrożonych) łyżka cynamonu łyżka cukru z prawdziwą wanilią mus malinowy: 200 g malin(...)użyłam mrożonych) 2 łyżki cukru dodatkowo: masło i kasza manna do posmarowania i wysypania foremek Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Całość siekamy z margaryną, po czym dodajemy żółtka i jogurt. Zagniatamy na gładkie ciasto. Dzielimy je na 2 części (60% i 40%) i wkładamy na 10 minut do zamrażarki. Jabłka ścieramy na plasterki i mieszamy

Mienta blog
Ciasto bananowo-migdałowe 90

Banan i migdał? Dlaczego nie! Idealne połączenie, zwłaszcza w cieście dietetycznym! Składniki: 2 jaja 50 g erytrytolu 20 ml oleju rzepakowego 150 g banana bez skórki 100 g mąki orkiszowej 50 g mąki migdałowej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia  Sposób przygotowania: Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej i rozgniecionego banana. Ponownie wymieszać. Kolejno dodać

Truskawkowa Fiesta
Choinki z piernika 133

się kształty. • Ciemne ciasto rozwałkować na grubość ok. 5 mm, wyciąć według formy 3 trójkąty równoramienne i małe pierniczki – choinki, gwiazdki do ozdoby. • Tak samo zrobić choinki i ozdoby z jasnego ciasta, ale już wyciąć trójkąty o innych rozmiarach. • Resztę ciasta ciemnego i jasnego połączyć razem bez zagniatania(...)powstało dwukolorowe ciasto,  rozwałkować i wyciąć ostatnie formy choinkowe i ozdoby. • Wymiary choinek: wysokość x szerokość podstawy – 30×14, 25×12, 20×10 • Pierniki piec w 180 st.C przez 15 minut. • Bezpośrednio po wyjęciu piernikowych trójkątów z piekarnika należy położyć na nich papierową formę i przyciąć

To co kocham

Proponowane wyszukiwania