ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:782/2705)

Tarta z panna cottą, truskawkami i malinami 170

minut do lodówki. Schłodzone rozwałkować i umieścić w formie na tartę, uprzednio posmarowanej masłem i obsypanej mąką. Ponakłuwać widelcem. Ciasto piec pod obciążeniem (np. groch, fasola) przez 15 minut w 180 º C, a następnie bez obciążenia przez kolejne 15 minut. Schłodzić. Panna cotta: 400 ml śmietany kremówki 30-36% 1 laska wanilii 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki

Food Square
"oszukane" mini serniczki z mikrofalówki z wanilią mieloną... 171

jogurt gęsty naturalny, - w opisie śliwki duszone ilość ciasta i śliwek jest na 8 babeczek z mikrofali i pozostała reszta ciasta i śliwek jest na tortownicę 20 cm co będzie pieczona w piekarniku 75 dag śliwek bez pestek w rondlu udusić z 1 łyżką masła i 1 łyżką cukru - mieszać z 3 minuty na średnim ogniu i wystudzić

W Mojej Kuchni Lubię
Rafaello - ciasto kokosowe 1020

omowe rafaello to już chyba klasyka. :) Bardzo proste w wykonaniu. Bez pieczenia. Połączenie kremu kokosowego z herbatnikami lub krakersami daje niesamowity efekt (swoją drogą warto zrobić to ciasto raz z krakersami a innym razem z herbatnikami - trochę inaczej smakuje). Deser bardzo ładnie się prezentuje i równie dobrze smakuje. Przepis pochodzi z książeczki "Ciasta domowe". var pfHeaderImgUrl = '';var pfHeaderTagline

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ciasto Skarlet 144

żółtek i ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier i miksujemy do uzyskania „bezy”. Dodajemy żółtka i wodę . Miksujemy na najniższych obrotach. Dodajemy mąk i przesian e z proszkiem i mieszamy. Ponownie mieszamy. Ciasto przekładamy do blachy 22 cm x 25 cm Pieczemy 30 minut w temp. 175 stopni. Kroimy na 2 równe blaty. Masa jabłkowo- malinowa

Domowe ciasta
KOSTKA ALPEJSKA 179

Efektowne ciasto przełożone masą krówkową, bitą śmietaną, przełamane dżemem z czarnej porzeczki. Idealne na Sylwestra i rozpoczęcie Nowego Roku.     SKŁADNIKI Biszkopt: blaszka 20 x 26 cm 4 jajka, 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki, 2 płaskie łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 400 g masy kajmakowej, 200 g masła, 100 g bez(...)sztywną pianę, dodajemy cukier, a następnie po 1 żółtku. Dodajemy resztę składników. Pieczemy ok. 18 minut. Po wystudzeniu przekrawamy ciasto na cienkie blaty. Krem: Kawę zaparzamy, studzimy. Masło ucieramy aż będzie puszyste, dodajemy partiami kajmak. Na końcu dodajemy fusy z kawy oraz ajerkoniak, a na końcu pokruszone bezy. Bita śmietana: Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy śmietan-fix wymieszany z cukrem

słodki bratek
KETO BUŁKI BAMBUSOWE (LCHF, bez glutenu) 147

prośby tych, którzy marzyli o białym pieczywie bez posmaku mąki kokosowej czy łupin babki jajowatej. Dzięki zastosowaniu czystego, bezwonnego i bezzapachowego błonnika/mąki bambusowej cel został osiągnięty. Powstały po drobnej modyfikacji mojego przepisu na keto bułki a efekt jest doskonały! Miękkie w środku z chrupiącą skórką, a do tego bez żadnego posmaku, czyli idealne! Mają też znakomite(...)większe i konsystencja zbyt rzadka należy dosypać błonnika bambusowego lub/i łupin babki jajowatej. Ciasto ma być lepkie i wilgotne, ale z możliwością uformowania kształtu bułek. Następnie gotowe ciasto odstawić na 10 minut. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Mokrymi dłońmi uformować 4 płaskie bułki. Piec w piekarniku (termoobieg) przez 40-45 minut w temperaturze 190-200°C (zależy od piekarnika

Ola la LCHF
Torcik wegański cytrynowy z owocowym popcornem (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegański) 186

proszku do pieczenia na kamieniu winnym -3/4 łyżeczki sody -skórka otarta z ½ cytryny Owocowy popcorn -3 łyżki kukurydzy do popcornu (bez przypraw) -garść liofilizowanych truskawek -2-3 łyżki oleju kokosowego rafinowanego Dodatkowo -2 łyżki śmietanki kokosowej + łyżki soku z cytryny + łyżka ksylitolu - konfitura truskawkowa bez białego cukru  RIGONI DIASIAGO -maliny WEGAŃSKIE CIASTO Mąki przesiać przez(...)wlać do mąk oraz dodać skórkę z cytryny. Całość dobrze wymieszać i wlać ¾ masy do formy od babki, resztę do tortownicy o podobnej średnicy jak forma od babki. Piec w 180’C, blat 20-25 minut, babkę 30-35 minut (do suchego patyczka). OWOCOWY POPCORN W małym garnku o grubym dnie rozpuścić olej kokosowy, gdy się nagrzeje wsypać kukurydzę

Candy Pandas
SZARLOTKA Z AJERKONIAKIEM 159

wina 2 szklanki soku jabłkowego z kartonu 2-3 jasne budynie bez cukru Na soku jabłkowym i winie ugotować budynie. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.Ciastem dokładnie wyłożyć dno i całe boki blaszki,ułożyć połówki jabłek,wolne miejsca przykryć pokrojonymi jabłkami,zalać je gorącym budyniem i piec ciasto w 180st C przez ok 50 min.Sprawdzić patyczkiem czy jabłka

Niespełnione zdolności kulinarne
SERNIK Z BEZOWĄ PIANKĄ 68

smaczny sernik na półkruchym spodzie z bezową pianką. Idealny na przyjęcie i nie tylko, polecam przepis.          CIASTO :  100 g masła 5 żółtek  1/2 szklanka cukru pudru  1 łyżeczka proszku do pieczenia  2 szklanki mąki pszennej tortowej  1 łyżka gęstej śmietany(...)Następnie rozkładamy je na blaszce 23/33 cm (mierzyłam środek blaszki ) wyłożonej papierem. Ciasto nakłuwamy widelcem i podpiekamy w piekarniku około 15 minut, temperatura 190 *.  SER - masło z cukrem ucieramy, dodajemy ser, wlewamy mleko i miksujemy. Wsypujemy budynie i mieszamy.  Na podpieczony spód wylewamy ser. Ciasto pieczemy 40 minut, temperatura 170 *.  Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę

Kulinarne Fantazje Marioli
Jabłkowe chmurki 337

Składniki na ciasto: 3 żółtka 3 łyżki wody 150 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 50 g stopionego masła 200 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 60 ml mleka Do posypania: 1 opakowanie Śmietan-Fix Masa jabłkowa: 1,5 kg jabłek 2 łyżki cukru  cynamon do smaku   Składniki na bezę: 6 białek 2 łyżeczki cukru waniliowego(...)cukier waniliowy ubić na puch, a następnie dodać mleko i roztopione masło. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką blaszki o wymiarach 25 x 30 cm (fot.1) . Wygładzić powierzchnię. Piec w temperaturze 180ºC przez około 20 minut. Jabłka obrać i pokroić na cienkie plasterki. Wrzucić do garnka, dolać około

Świat Ciasta
Śmietankowa babka budyniowa z szafranem 189

żółtek. Białka wbijamy do dużej miski, w której wykonamy całe ciasto. Do białek dodajemy szczyptę soli. W innej misce dokładnie mieszamy: mąkę, budynie, proszek do pieczenia, cukier waniliowy. Odmierzamy cukier. W niedużej misce łączymy produkty mokre: śmietanę, olej, amaretto, wodę z szafranem. Nie mieszamy. Wykonanie ciasta: Białka ubijamy mikserem na sztywno. Do ubitych białek, cały czas miksując(...)Miksujemy tylko do połączenia się składników. Przestajemy miksować, dosypujemy mąkę z dodatkami i całość mieszamy łyżką. Ciasto przelewamy do foremki i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Babkę pieczemy do suchego patyczka. Ja piekłam 43 minuty w temperaturze 175 stopni, na grzałkach dolna + górna (bez termoobiegu). Smacznego

Smak mojego domu
Ciasto otrębowe, pełnoziarniste - na drugie śniadanie (ok. 310 kcal /100g) 345

dać o 1/3 mniej 2 łyżki (40 g) rodzynek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki mleka 2% (25 ml) - tylko jeśli ciasto jest ciut za gęste Przygotowanie: 1. Najpierw rodzynki namaczamy w wodzie. 2. Białko ubijamy, dodając po trochu cukier (jak przy robieniu bez). 3. Odcedzamy rodzynki i posypujemy odrobiną mąki, mieszamy. 4. Do białka dodajemy żółtka(...)proszek do pieczenia, miksujemy, tylko tyle żeby składniki się połączyły. W razie potrzeby dodajemy trochę mleka. 5. Dodajemy rodzynki, mieszamy łyżką.     6. Pieczemy 35-40 min w temperaturze 170-180 stopni. Do suchego patyczka. Po upieczeniu czekamy aż ostygnie. Forma: Forma o wymiarach ok. 25 x 10 cm Kaloryczność: Kaloryczność na 100 g ostudzonego ciasta

Malowane smakiem
CIASTO KOKOSOWO – TRUSKAWKOWE 413

się nie oprze! Ciasto smakuje fenomenalnie i jest bardzo łatwe i szybkie! Idealne na rodzinne Święta, imprezy, albo po prostu do popołudniowej kawki. Spróbujcie! SKŁADNIKI: BISZKOPT MAKOWY: * jajko – 4 szt * cukier – 3 łyżki * mąka pszenna – 3 łyżki * mak – 3 łyżki * sól – 1 szczypta * proszek do pieczenia – 1,5 łyżeczki BEZA KOKOSOWA: * duże białka(...)sztywno ze szczyptą soli i cukrem. Dodajemy po jednym żółtku – miksujemy. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz makiem i dokładnie , ale delikatnie mieszamy szpatułką. Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 25 minut/180C bez termoobiegu. Studzimy. BEZA KOKOSOWA: Białka ubijamy na sztywno z cukrem, dodajemy kokos, mieszamy, wylewamy na taką samą blachę

Ostra na Słodko
CIASTO Z OWOCAMI 117

proste ciasto, bez miksera, z dodatkiem owoców. To ciasto, które przygotujesz przez cały rok, z łatwo dostępnych składników. Wykonasz je w kilka chwil. Do ciasta można dodać świeże owoce, mrożone lub te z puszki. Ciasto świetnie smakuje posypane cukrem pudrem, jednak przygotujesz je także z pyszną kruszonką. To szybkie i proste ciasto idealne do popołudniowej kawy. Ciasto z owocami(...)PRZYGOTOWANIE: Piekarnik nagrzewam do temp. 180 st. C. Wybieram grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. W misce łącze rózgą kuchenną wszystkie suche składniki. Dodaję mokre, mieszam do połączenia. Papier do pieczenia gniotę i moczę w zimnej wodzie. Rozkładam. Formę wykładam papierem do pieczenia. Ciasto wlewam, na wierzch układam owoce, lekko wtykam je w ciasto. Ciasto z owocami

Zasmakuj Kuchni
Ciasto kruche z malinami i pianką malinową 589

cukru pudru -2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia -pół łyżeczki kardamonu opcjonalnie Składniki na piankę -5 białek -szczypta soli -180 g cukru pudru - 2 łyżeczki cukru wanilinowego -2 budynie np.malinowe, wiśniowe bez cukru -120 ml oleju -500 g malin, borówek ,brzoskwiń, jeżyn lub innych owoców Wykonanie Ze wszystkich składników na ciasto, wyrobić w robocie lub ręcznie, lśniącą kulę

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania