ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:519/2705)

Dziś przetestowane zostało ciasto na święta -Stefanka czyli dla naszej rodzinki pyszny miodownik. 172

Jest to kolejne ciasto z maminego zeszytu które nie piekłam już wieki a pamiętam ja mam go piekła . podaje składniki 15 łyżek mąki pszenej czy basia 5 łyzek cukru kryształu 1 jajko 15 dag margaryny 1 łyzeczka sody 4 łyżki miodu krem 2 budynie waniliowe,1/2 szklanki kryształu ,1/2 litra mleka ,cukier waniliowy ,1/2 kostki margaryny(...)łyżki grysiku pomada 1 kostka masła ,20 dag chałwy waniliowej ,dodatkowo można zrobic polewę ale ja nie dawałam bo bez polewy jest i tak pyszny , przyrządzanie ciasto zagniatamy wszystkie składniki razem ,a ciasto bardzo dobrze się wyrabia .Pieczemy w tortownicy .ciasto dzielimy na 3 części .każda cześć ok30 min.Jak mamy ciasto upieczone robimy masę. większą część mleka gotujemy

Moje Wyroby
Ciasto jak chmurka z bananami, ananasem i mandarynkami 141

Pieczenie masy z białek – Nagrzać piekarnik do 200 C i piec bezę dokładnie 5 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 120 i piec jeszcze kolejną godzinę i 15 minut. Gdyby po godzinie beza była już upieczona, u góry twarda i zarumieniona To oznacza że bez gotowa. Zostawić bezę chwilkę do przestudzenia. Następnie delikatnie wyjąć z blaszki. Kruche ciasto(...)sekund następnie wyjąć z naczynia lekko zgnieść włożyć ciasto do woreczka foliowego i na godzinę do lodówki włożyć ciasto na dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko przygnieść i nakłuć widelcem. Blaszka musi być ta samo w której piekła się beza. Przygotowanie galaretki – galaretki rozmieszać w przegotowaną wrzącą wodą. Dokładnie wymieszać i odstawić do momentu aż galaretka zacznie

Kuchnia Pokoleń
Leniwe Drożdżowe Ze Śliwkami 148

blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasta jest niewiele, ale spokojnie rozciągnijcie je do boków :) 6. Następnie wykładamy połówki śliwek skórką do dołu, posypujemy odrobiną cukru i kruszonką, odstawiamy na 20-30 minut na ostatnie podrośnięcie (pod ściereczką) 7. Po lekkim  podrośnięciu wstawiamy ciasto do piekarnika nagrzanego do 180 stop (góra-dół) bez termoobiegu. Pieczemy przez

Gotowanie...to proste !
Jabłka pod cynamonową kruszonką z orzechami włoskimi 123

prostu bez dodatków.  Po ostygnięciu też szybko znika. To doskonałe rozwiązanie dla osób, które mają problemy z pieczeniem ciast, ponieważ zawsze się udaje. Polecam! (3-4 porcje) 3 jabłka (o wadze około 500g bez obierania) Kruszonka: 70g mąki pszennej/orkiszowej 50g masła/margaryny 45g cukru pudru 1/2 łyżeczki cynamonu Dodatkowo: orzechy włoskie do posypania Mąkę, masło oraz(...)piasku.  Ciasto uformować w kulę i schłodzić w lodówce przez 20 minut. (Można też włożyć do zamrażarki na czas przygotowania jabłek.) Obrane jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach i ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego. (Można użyć kilku mniejszych naczynek.) Wierzch jabłek równomiernie posypać kruszonką (*) oraz kawałkami orzechów. Całość wstawić do uprzednio rozgrzanego piekarnika i piec około 20 minut

Di gotuje
Kruche ciasto z borówką amerykańską i budyniową pianką 104

ciasto z borówką amerykańską i budyniową pianką.  Proste kruche ciasto z owocami idealne na lato. Kruche ciasto z borówką amerykańską i budyniową pianką Czy istnieje idealne ciasto kruche z owocami, które zachęci nas na tyle, aby odpalić piekarnik i zrobić je kilka razy w samym środku lata? Oczywiście! Ciasto kruche to składniki wyważone i przemyślane, ale to również ciasto(...)podczas obchodu lekarskiego dowiedziałam się tego od ordynator, to ona zachęciła mnie do upieczenia ciasta z borówkami, bo Marysi spadły nieco morale na oddziale z powodu powikłań. Kruche ciasto z borówką amerykańską i budyniową pianką Kruche ciasto z borówką amerykańską i budyniową pianką Ciasto kruche z borówką amerykańską i budyniową pianką oraz filiżanką wspaniałej kawy, zadziała jak prawdziwy plaster

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto Millefuille 171

papierem do pieczenia, na który kładziemy inną formę do pieczenia by ciasto się nie wybrzuszyło podczas pieczenia i było płaskie. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 15 minut z obciążeniem i kolejne 5 minut już bez obciążenia. Ciasto powinno mieć złoty kolor. Po upieczeniu wyciągamy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. W taki sam sposób pieczemy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Najlepsze przepisy z blogów # 5 | Ciasta na Wielkanoc 171

się coś znajdzie! Ciekawi mnie, jakie ciasto obowiązkowo gości w każde święta na Waszym stole? Jeżeli macie swoją ulubioną propozycję ciasta na Wielkanoc, podzielcie się nią w komentarzu. Zobaczcie też: Jajka sadzone na słodko Mazurek czekoladowy bez pieczenia BLOG: http://lawendowydom.com.pl/ Mazurek kajmakowy BLOG: http://smacznapyza.blogspot.com/ Sernik 3-składnikowy z białą czekoladą BLOG: http://slodkieinspiracje.blogspot.com/ Sernik na Wielkanoc(...)BLOG: http://smakuje.blox.pl/ Ciasto kakaowe bez mleka BLOG: http://slodkiezapomnienie.blogspot.com/ Babka czekoladowo rumowa BLOG: http://only-my-simple-kitchen.blogspot.com Babka caffe latte BLOG: http://olainthekitchen.blogspot.com/ Wielkanocna babka ucierana z karmelkami BLOG: http://picante-jalapeno.blogspot.com/ Babka z ajerkoniakiem BLOG: http://www.pelnytalerz.com/ Babka majonezowa BLOG: http://nietylkopasta.pl/ Pascha wielkanocna BLOG: http://www.mojewypieki.com/ Wieniec drożdżowy z bakaliami BLOG: http://www.mgotuje.pl/   Artykuł Najlepsze przepisy z blogów

Kuchnia Bazylii
CIASTO PLEŚNIAK 194

śmietany 12% lub 18% Na bezę 5 białek 250 g drobnego cukru 1 łyżka skrobi ziemniaczanej Dodatkowo: 400 g dżemu z czarnej porzeczki  blaszka o wymiarach 20x30 WYKONANIE Masło siekamy z mąką i proszkiem do pieczenia, 2 łyżkami cukru, szczyptą soli, 5 żółtkami i kwaśną śmietaną. Szybko zagniatamy ciasto. Zagniecione ciasto dzielimy na 3 równe części(...)wykładamy papierem do pieczenia. Schłodzone ciasto zetrzeć na tarce na dno formy. Na ciasto nakładamy grubą warstwę dżemu porzeczkowego  Na to ścieramy drugą część ciasta i delikatnie wykładamy na nie masę bezową.. Na wierzch śćieramy ostatnią część ciasta. Pieczemy około 40 - 50 minut w temperaturze 180ºC, najlepiej bez termoobiegu. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku

Mała w garnku miesza
ROLADA SZPINAKOWA W WĘDZONYM ŁOSOSIEM I SERKIEM ŚMIETANKOWYM 62

sztywną pianę. Dodajemy do masy żółtkowo-szpinakowej i delikatnie za pomocą łyżki łączymy. Dużą blachę do pieczenia z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Przy użyciu pędzelka smarujemy papier olejem, co pozwoli nam po upieczeniu bez problemu zdjąć papier z ciasta. Wylewamy masę szpinakową i wyrównujemy. Pieczemy ok 20 minut w temperaturze 180°C.    Po upieczeniu

Walijskie Pichcenie
Orzechowiec bez pieczenia 76

eśli szukasz smacznego nieskomplikowanego przepisu na pyszne ciasto świąteczne to polecam ten przepyszny orzechowiec bez pieczenia. Wspaniałe połączenie kremu kajmakowego i orzechów przełamane nieco słonymi krakersami.  Niebo w gębie :) Blaszka o wymiarach 27/25 cm krakersy około 200g (1 duża paczka plus kilka sztuk) Krem budyniowy 1 litr mleka 3 budynie waniliowe pół kostki masła 3 łyżki cukru

Andzia Pichci
Kruche ciastka z cukrem 94

Kruche ciasteczka z cukrem na wierzchu są nie tylko niesamowicie pyszne, ale i super proste do zrobienia. Wystarczy zagnieść razem wszystkie składniki na ciasto kruche.  - tylko 5 składników - bez proszku do pieczenia - ciastka maślane jak za dawnych

AniaGotuje.pl
Puchowa chmurka 79

Ciasto delikatne jak puch i do tego bez pieczenia. Idealny deser na każdą okazję. Składniki 0,5 kg twarogu z wiaderka 2 śnieżki 2 galaretki 0,5 l wody herbatniki 2 łyżki cukru pudru 0,5 l mleka Przygotowanie Galaretki rozrabiamy we wrzątku zostawiamy do lekkiego stężenia. W tym czasie ubijamy śnieżki z mlekiem, twaróg mieszamy z pudrem

Wasze Przepisy
Chleb Maryny 145

wysychaniu ciasta na powierzchni, dodatkowo tworzy się stabilna temperatura, która sprzyja fermentacji ciasta. W tym czasie ciasto powinno ładnie podrosnąć. Etap III Ciasto właściwe • Ciasto z etapu II, • 400g mąki pszennej typ 650, • 200g wody. Dosypujemy stopniowo mąkę i  wodę wyrabiamy aż ciasto będzie odchodzić od miski i ręki. Pozostawimy na 20 min, aby odpoczęło. Ciasto wyjmujemy na blat(...)przekładamy ciasto do foremki posmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. U mnie ciasto podwoiło objętość po 2,5 godzinie.  Początkowa temp. pieczenia to 250st przez 10-15 minut, najlepiej w zaparowanym piekarniku, szczególnie wtedy, gdy chleb jest pieczony na kamieniu czy blasze z piekarnika. Jeśli pieczemy w foremce wystarczy spryskać ciasto przed włożeniem do piekarnika. Jeśli pieczemy bez

Leśny Zakątek
Domowy ekstrakt z wanilii 93

W wielu przepisach przeglądanych przeze mnie, dość często pojawiał się składnik : ekstrakt z wanilii. W sumie nigdy się nie zastanawiałam nad nim. Wydawało mi się, że

Moja Delicja
Ciasto drożdżowe 91

Klasyk w kuchni babci i mamy. Trudno wyobrazić sobie dzieciństwo bez ciasta drożdżowego. Oczywiście najlepsze prosto z pieca, pachnące i z dużą ilością kruszonki Dzisiaj drożdżowe z jagodami. Dla mnie to najlepsza wersja owocowa. Do przygotowania ciasta drożdżowego potrzeba trochę cierpliwości, ale opłaca się. Składniki na ciasto: 0,5 kg mąki pszennej 1 jajko i 2 żółtka(...)jajka i znowu mieszamy. Następnie mleko, mieszamy i na koniec rozpuszczone masło. Całość mieszamy najpierw łyżką, a następnie wyrabiamy ręką, aż ciasto będzie jednolite. Wyrobione ciasto przekładamy na blaszkę (30 cm x 25 cm) wyłożoną papierem do pieczenia lub nasmarowaną masłem. Odstawiamy ciasto do piekarnika nagrzanego do 40 stopni, żeby podrosło. W tym czasie robimy kruszonkę. Wszystkie składniki umieszczamy

Słodki sentyment
Bułki bez drożdży 108

przepis na pyszne domowe bułeczki bez drożdży i bez zakwasu. Wystarczy wymieszać razem kilka podstawowych składników.  - tylko kilka składników - gotowe do pieczenia w 10 minut - bez wyrabiania i wyrastania ciasta

AniaGotuje.pl
CIASTO ZE ŚLIWKAMI 101

śliwek wszelakich odmian. Przepis na to ciasto to kolejny “ekspres” bez miksera, czyli mieszamy wszystko rózgą kuchenną do połączenia, wykładamy ciastem formę i pieczemy. Gotowe, wystudzone ciasto polecam oprószyć cukrem pudrem, podawać z radością do kawy, kakao lub kubka aromatycznej herbaty Będzie pysznie! Ciasto ze śliwkami SKŁADNIKI: 240 g mąki pszennej 2 jajka 150 ml śmietany(...)PRZYGOTOWANIE: Wszystkie składniki mieszam w misce za pomocą rózgi, krótko, do połączenia. Ciasto wkładam do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki, wyrównuję i układam (lekko wtykając) posiekane śliwki. Ciasto ze śliwkami piekę w temp. 180 st. C , grzanie góra plus dół, bez termoobiegu, na środkowej półce piekarnika przez ok. 45 minut lub do tzw. suchego patyczka. Gotowe studzę, posypuję

Zasmakuj Kuchni
BISZKOPCIKI, BISZKOPTY NA MĄCE Z PŁASKURKI I SAMOPSZY, Z CUKREM KOKOSOWYM 162

  Biszkopty to idealne ciacha dla najmłodszych. Nie zawierają pochodnych mleka, są dietetyczne, lekkostrawne. Dodatkowo uwielbiane przez najmłodszych. Dzisiejsze przygotowałam na bazie mąk z płaskurki i

Smaczne Zdrowe
Migdałowe Ciasteczka Na Białkach a'la Amaretti 153

powinna być rzadka, jeśli tak jest to jeszcze możemy dosypać troszkę migdałów. 3. Następie wykładamy na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia porcje ciasta formując ciasteczka. Pieczemy w 200 stop bez termoobiegu przez 10-12 minut do lekkiego ze złocenia. ciasteczka w środku mają być wilgotne i miękkie

Gotowanie...to proste !
Dutch baby – pieczony naleśnik 103

waniliowy. Wszystko dokładnie wymieszaj trzepaczką lub mikserem. Gotowe ciasto wlej na patelnię żeliwną lub formę do pieczenia (ja użyłam formy o średnicy 22 cm) i włóż do nagrzanego piekarnika. Piecz 15-17 minut w temperaturze 180 stopni C (bez termoobiegu). Ciasto będzie rosnąć, a po wyjęciu opadnie. Podawaj od razu po wyjęciu. Posyp cukrem pudrem, dodaj owoce. Możesz

Przepisy na widelcu
Ciasto ze śliwkami i kremową polewą 166

niż sernik- stwierdzili moi znajomi i zgodnie poprosili o przepis. Kruchy spód, gęsty, śliwkowy budyń i delikatna masa ze śmietanek są naprawdę przepyszne. Szybkie, łatwe ciasto, warte polecenia. Wszystko pieczone jest razem, bez konieczności wcześniejszego podpiekania spodu. Kremowe nadzienie jest z dwóch rodzajów śmietany: kremówki

dolcevitainmykitchen
Ciasto na zsiadłym mleku ze śliwkami i kruszonką 140

Niekwestionowany przebój lata, bardzo mięciutkie i wilgotne ciasto które można upiec bez problemu ze śliwkami i maślaną kruszonką. Pieczone na dużej blasze, podzielne , jest go naprawdę sporo i rośnie wysokie. Ciasto mało pracochłonne a bardzo smaczne. Polecam na weekend. Blaszka 25/30 cm lub większa Składniki: 4 duże wiejskie jajka 40 dag zsiadłego mleka 4,5 szklanki mąki tortowej używam(...)zawsze  Młynomag 1,5 szklanki cukru 1 szklanka oleju 2 opakowania cukru z prawdziwą wanilią 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu z cytryny Dr.Oetker Maślana kruszonka: 1 szklanka mąki tortowej 10 dag masła ½ szklanki cukru Dodatkowo: 45 dag śliwek węgierek Sposób przygotowania: Maślana kruszonka: Mąkę pszenną wymieszać w misce z cukrem dodać kawałki pokrojonego zimnego masła

Wanilia i Kardamon
Sernik na zimno z białą czekoladą i malinami (Cheesecake fredda con cioccolato bianco e lamponi) 149

Dzisiejszy dzień to wyjątkowa data dla wszystkich wielbicieli sernika, gdyż obchodzimy Międzynarodowy Dzień Sernika.  Z tej okazji przygotowałam sernik na zimno na ciasteczkowym spodzie z

La grande e la piccola cuoca
Galaretka porzeczkowa z musem czekoladowym 222

Sezon na porzeczki w pełni, a ja dostałam ich kilo więc jest u nas ostatnio bardzo porzeczkowo. Jednak jeżeli ich nie macie, a w lodówce macie

Czarnawisienka
Pascha daktylowo- orzechowa 188

Wszyscy pieką babki i mazurki a ja poszłam na łatwiznę i zrobiłam paschę daktylowo- orzechową. Niestety nie mam specjalnej foremki na paschę i robiłam ją w

Smaki Armine
Drożdżowe bułeczki z cynamonem 175

Drożdżowe bułeczki z cynamonem są mięciutkie, przepyszne i kryją w sobie mały sekret. Bułeczki są bez jajek. Moja babcia pewnie byłaby przerażona. Drożdżowe bez

dolcevitainmykitchen
Banan zapieczony z masłem orzechowym, syropem z agawy i migdałami 207

Macie ochotę na coś słodkiego? Ja miałam, ale że lato coraz bliżej i niekoniecznie potrzebuję dodatkowych złych i pustych kalorii, to staram się robić takie desery

Smaki Armine
Placek drożdżowy ze śliwkami i cynamonowo-migdałową kruszonką 205

Ciasto drożdżowe, bez wyrabiania jest świetnym pomysłem dla zapracowanych lub leniwych czy w ogóle niepiekących. Ciasto jest banalnie proste wystarczy ułożyć warstwami składniki i po trzech godzinach je wymieszać. Jest lekkie i puszyste. Do ciasta dodałam śliwki i słodką cynamonowo-migdałową kruszonkę. Polecam! Czytaj więcej

Ana Mari's world
Jagodowy sernik na zimno z tymiankiem 171

T en jagodowy sernik na zimno bez pieczenia to powiem Wam, że jest to sztos sztosów. Kiedyś przeglądając Instagrama, mignęło mi zdjęcie pokazujące podobne

Food Square
Ciasto drożdżowe z truskawkami łyżką mieszane 147

pieczenia  kruszonka do ciasta. 1/2 szklanki cukru, 1/2 szklanki mąki pszennej 1/4 kostki mocno schłodzonego, pokrojonego na małe kawałeczki masła Wszystkie składniki zmiksować blenderem (kruszonka jest wtedy bardzo drobna) lub ugnieść widelcem i do chwili posypania ciasta przechowywać w lodówce. Ciasto drożdżowe z truskawkami łyżką mieszane Jak zrobić ciasto drożdżowe z truskawkami łyżką mieszane Wszystkie składniki ciasta umieścić(...)wymieszać łyżką lub mikserem (używając haka do ciasta), aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Przełożyć ciasto do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą formy, ułożyć na górze truskawki (duże owoce najpierw przekroić na pół) i posypać kruszonką. Pozostawić ciasto w ciepłym miejscu na około 25-30 minut do ponownego wyrośnięcia.  Piec bez termoobiegu w nagrzanym do temperatury 180 stopni

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ciasto drożdżowe z truskawkami łyżką mieszane 151

pieczenia  kruszonka do ciasta. 1/2 szklanki cukru, 1/2 szklanki mąki pszennej 1/4 kostki mocno schłodzonego, pokrojonego na małe kawałeczki masła Wszystkie składniki zmiksować blenderem (kruszonka jest wtedy bardzo drobna) lub ugnieść widelcem i do chwili posypania ciasta przechowywać w lodówce. Ciasto drożdżowe z truskawkami łyżką mieszane Jak zrobić ciasto drożdżowe z truskawkami łyżką mieszane Wszystkie składniki ciasta umieścić(...)wymieszać łyżką lub mikserem (używając haka do ciasta), aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Przełożyć ciasto do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą formy, ułożyć na górze truskawki (duże owoce najpierw przekroić na pół) i posypać kruszonką. Pozostawić ciasto w ciepłym miejscu na około 25-30 minut do ponownego wyrośnięcia.  Piec bez termoobiegu w nagrzanym do temperatury 180 stopni

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Jagodzianki 127

się do nich przyklei. Ułóżcie je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, odstawcie na pół godziny do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Pamiętajcie o odstępie, nasze drożdżówki będą rosły. Ja zawsze lekko nagrzewam piekarnik, wyłączam go i do środka wkładam ciasto do wyrośnięcia. Pieczcie na środkowej półce bez termoobiegu w temp. 180C około 20-25 minut. Gotowe możecie polać

Zasmakuj Kuchni
Śmietanowiec z galaretkami i borówką amerykańską 342

Smerfny ten deser i to bez pieczenia! Świetny na lato, ale sprawdzi się o każdej porze roku. Jest puszysty, śmietankowy i prawie jak sernik

Smaczna Pyza
Babka Wielkanocna piaskowa 190

mieszam już łyżką, nie mikserem. Piekarnik nagrzewam do 180C. Delikatnie mieszam i dodaję powoli wymieszane oba rodzaje mąk i proszek do pieczenia. Pod koniec dodaję aromat cytrynowy. Gotowe ciasto wlewam do formy. Piekę 50 minut bez termoobiegu, grzaniem góra-dół. Gotową babkę wyjmuję z piekarnika, studzę w formie, wyjmuję i polewam polewą, dekoruję. Przygotowanie lukru: Mieszam ze sobą

Zasmakuj Kuchni