ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:149/2705)

Sałatka ziemniaczana - przepis podstawowy 489

Najprostsza wersja sałatki ziemniaczanej - z ogórkiem kiszonym i cebulą, z dodatkiem koperku oraz szczypiorku, podana z sosem majonezowo-jogurtowym z dodatkiem musztardy. Tylko 5 podstawowych składników

Kuchnia MagdaLeny
Jogurtowiec z białą czekoladą i owocami 197

Deser na zimno przygotowany na bazie jogurtu greckiego, z dodatkiem świeżych owoców, na spodzie z gotowych biszkoptów oraz niewielką warstwą galaretki na wierzchu. Słodzony jest białą

Kuchnia MagdaLeny
Kilka słów wyjaśnienia... 131

Witajcie we wrześniu! Dlaczego nie pojawiały się tu nowe przepisy? Skąd taka długa przerwa? Przez ten czas nieobecności dostawałam od Was mnóstwo wiadomości, czy wszystko u

Kuchnia MagdaLeny
SZKOLENIE CUKIERNICZE 1 STOPNIA W AKADEMII SWEET DECOR ( 28-29.08 ) 152

29 i 29 sierpnia po raz kolejny miałam niesamowitą przyjemność prowadzić kolejne Szkolenie cukiernicze cz.1 w Akademii Sweet Decor w Radzionkowie.   To miejsce ma jakąś

Ostra na Słodko
Cukinia faszerowana kuskusem 161

Cukinia faszerowana kuskusem z dodatkiem pomidorów i marchewki, zapieczona w piekarniku razem z twardym serem podpuszczkowym, np. parmezanem lub Grana Padano. Podana ze świeżymi kawałkami pomidorów

Kuchnia MagdaLeny
Zupa ogórkowa 158

Zupa ogórkowa z kiszonych ogórków to klasyka kuchni polskiej. Nie ma chyba osoby, która by jej nie znała. Przepisów jest pełno, bo można wykonać ją na

Kuchnia MagdaLeny
Koktajle śniadaniowe z BlendyGo (przepisy + recenzja) 150

Koktajle śniadaniowe to pyszny, zdrowy i szybki pomysł na pożywne śniadanie. Koktajle są przygotowane na bazie mleka zwierzęcego lub roślinnego, z dodatkiem jogurtu greckiego i owoców

Kuchnia MagdaLeny
Grill elektryczny - czy warto kupić? 189

Grillowanie to nieodłączny element spotkań towarzyskich na świeżym powietrzu w okresie letnim. Na pewno większość z nas przynajmniej raz w roku brała udział lub organizowała spotkanie

Kuchnia MagdaLeny
MOJE SZKOLENIE CUKIERNICZE 1 STOPNIA W AKADEMII SWEET DECOR ( 13-14.07 ) 133

13 i 14 lipca po raz kolejny miałam niesamowitą przyjemność prowadzić kolejne Szkolenie cukiernicze 1 stopnia w Akademii Sweet Decor w Radzionkowie.   To miejsce ma

Ostra na Słodko
Surówka z surowego kalafiora 212

Banalnie prosta surówka przygotowana z surowego kalafiora startego na tarce, z dodatkiem koperku, podana z jogurtem naturalnym oraz majonezem. W wersji fit możemy zrezygnować z majonezu

Kuchnia MagdaLeny
Uniwersalny sos kurkowy 148

Najlepszy sos kurkowy przygotowany z dodatkiem masła oraz śmietanki kremówki. Wychodzi bardzo kremowy i aksamitny, o intensywnym smaku kurkowym. Składa się z kilku podstawowych składników i

Kuchnia MagdaLeny
Brokuły z serkiem wiejskim 151

Sałatka z brokułami i serkiem wiejskim, z dodatkiem ziaren słonecznika oraz szczypiorku, podana z sosem czosnkowym na bazie kefiru i jogurtu naturalnego. Pyszna sałatka w

Kuchnia MagdaLeny
Kurczak w sosie musztardowym z boczniakami 169

Filety z kurczaka z boczniakami i cebulą w sosie musztardowym. Soczyste i kruche mięso w ciemnym i aromatycznym sosie pełnym boczniaków. Sos musztardowy można wykonać w

Kuchnia MagdaLeny
Kostka orzechowo - kajmakowa 172

Kostka orzechowo - kajmakowa to pyszne ciasto bez pieczenia. Ciasto składa się z trzech warstw. Pierwsza to masa kajmakowa/krówkowa. Druga to warstwa z kaszy manny ugotowanej jak do stefanki, a trzecia to krem czekoladowo - orzechowy na bazie budyniu, z mielonymi orzechami włoskimi. Krem jest bardzo intensywny w smaku i mało słodki, więc idealnie uzupełnia się ze słodką masą

Waniliowe Improwizacje
Parzybroda z młodej kapusty 1425

Parzybroda (pazibroda) to regionalna potrawa polska, którą można spotkać w wielu miejscach - na Kielecczyźnie, w okolicach Radomia, w Wielkopolskie, na Kociewiu oraz na Śląsku. W zależności

Kuchnia MagdaLeny