ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:78/1234)

Ciasto z mango i kruszonką 111

pierniczki za mną czas na proste, niewymagające i wręcz ekspresowe ciasto bez miksera. Dla tych co nie lubią piec, napracować się, czasu nie mają Puszyste, domowe ciasto z dodatkiem słodkiego mango i chrupiącej kruszonki to pozycja obowiązkowa do kawy, filiżanki dobrej herbaty – możecie wrzucić bakalie i postawić ciasto na świątecznym stole:) Mango z puszki można zastąpić innymi owocami(...)połączenia łyżką. Powstaje gęste ciasto. Formę smaruję masłem i wykładam papierem do pieczenia. Ciasto wlewam do formy, na wierzch układam posiekane mango z puszki, lekko je wtykając w ciasto, posypuję kruszonką. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 st. C. Ciasto piekę na środkowej półce piekarnika grzaniem góra plus dół, bez termoobiegu przez ok. 50 minut lub do tzw. suchego

Zasmakuj Kuchni
Murzynek na Dzień Matki 109

mieszam do połączenia. Dwie formy keksowe wykładam papierem do pieczenia (lub smaruję masłem i wysypuję bułką tartą), wlewam ciasto, po równo na każdą keksówkę. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Dwie keksówki z ciastem wstawiam na środkową półkę piekarnika. Piekę ok. 55 minut, do suchego patyczka. Podaję do popołudniowej kawy polane polewą

Zasmakuj Kuchni
Kruche ciasto z orzechami siostry Anastazji. 182

koniec wsypujemy orzechy i dokładnie mieszamy.  4. Do pieczenia: Bezę wykładamy równomiernie na ciemne skubane ciasto. Następnie na bezę skubiemy pozostałe jasne ciasto. 5. Pieczenie: Następnie ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut do zrumienienia. Upieczone studzimy, kroimy i podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Ciasto można

Izabelawkuchni
drożdżówka bez wyrabiania śliwkowo-jabłkowa z kokosową kruszonką... 127

pieczenia, ciasto wyłożyć do formy na wierzch ciasta powkładać gęsto na przemian połówki śliwek i plasterki obranych jabłek, z podanych składników palcami zrobić kruszonkę i posypać nią owoce do zimnego piekarnika włożyć ciasto i nastawić na 180C, grzanie góra/dół, piec około 55 minut do suchego patyczka, przed podaniem posypać pudrem cukrem - ciasto drożdżowe bez wyrabiania

W Mojej Kuchni Lubię
SZARLOTKA Z BEZOWĄ PIANKĄ 127

pieczenia 2. Z zamrażalnika wyciągamy kulki ciasta. Ścieramy 3 z nich na dno formy na tarce o grubych oczkach. Rozprowadzamy równomiernie ciasto. 3. Na ciasto wykładamy masę jabłkową, wyrównujemy. 4. Na jabłka wykładamy bezę, delikatnie rozprowadzamy na całości. 5. Na koniec ścieramy 2 pozostałe kulki ciasta na tarce o grubych oczkach, tak, aby było jak najmniej prześwitów białej bezy(...)Wkładamy ciasto do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni.  Pieczemy około 35 minut. 7. Po wystygnięciu ciasta, posypujemy wierzch cukrem pudrem

Marcepanowa kuchnia
Tarta „Kokosowa Princessa” BEZ PIECZENIA 173

schłodzony spód, wierzch wyrównujemy i układamy na nim Princesse pokrojoną w kostkę. Wstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę. Ciasto najlepiej wyjąć z lodówki 10 minut przed krojeniem. Smacznego! Artykuł Tarta „Kokosowa Princessa” BEZ PIECZENIA pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Tort kasztanowo-kakaowy z jogurtowym kremem i czereśniami (bez glutenu, cukru białego) 110

skrobie wymieszać razem z kakao, dalej przesiać stopniowo przez sitko do masy jajecznej. Wymieszać delikatnie łyżką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy. Wlać ciasto i piec przez około 30 minut w temperaturze 170-180’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy patyczka). Ostudzony biszkopt podzielić na 3 równe blaty

Candy Pandas
Tort korzenny, kokosowo-makowy (bez glutenu, cukru) 142

kakao i przyprawą do piernika, dalej przesiać stopniowo przez sitko do masy jajecznej. Wymieszać delikatnie łyżką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy. Wlać ciasto i piec przez około 30 minut w temperaturze 170-180’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy patyczka). Ostudzony biszkopt podzielić na 3 równe blaty

Candy Pandas
Jagodzianki 114

Ułóżcie je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, odstawcie na pół godziny do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Pamiętajcie o odstępie, nasze drożdżówki będą rosły. Ja zawsze lekko nagrzewam piekarnik, wyłączam go i do środka wkładam ciasto do wyrośnięcia. Pieczcie na środkowej półce bez termoobiegu w temp. 180C około 20-25 minut. Gotowe możecie polać ozdobnie polewą czekoladową. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Ekspresowe ciasteczka francuskie ze śliwką 146

ciasta wykrawam ciastka z kształcie łódeczek. Kawałki ciasta układam na blaszce włożonej papierem do pieczenia. 2. Ze śliwek usuwam pestki. Owoce kroję na mniejsze kawałki. Śliwki układam na kawałkach ciasta na blaszce. Owoce posypuję cukrem waniliowym oraz cynamonem. 3. Ciastka piekę 10 minut bez termoobiegu i około 5 minut z termoobiegiem w temperaturze 170 stopni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kruche Z Budyniem I Borówkami 335

dodajemy zimne masło oraz jajko i zagniatamy ciasto, następnie dzielimy ciasto na dwie nie równe części 2/3 i 1/3. Większą część ciasta chowamy do lodówki, a tą mniejszą chowamy do zamrażalki. Tak samo postępujemy z ciastem które sami musimy przygotować (patrz nawias w składnikach) 2. W czasie gdy się chłodzi ciasto, przygotowujemy budyń. Dwie szklanki mleka zagotowujemy z cukrem(...)zgęstnienia. Następnie odstawiamy budyń aby przestygł. 3. Schłodzoną większą częścią ciasta, wylepiamy dno blaszki/tortownicy, na to wykładamy budyń na który posypujemy owoce. Zamrożoną część ciasta ścieramy na tarce na grubych oczkach na sam wierzch. Ciasto pieczemy w 180 stop. grzanie góra-dół bez termoobiegu przez około 45-50 minut. Po upieczeniu możemy je jeszcze dodatkowo oprószyć cukrem pudrem. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Zebra z jabłkami 218

tłuszczem i posypałam bułką tartą, opcjonalnie można wyłożyć blaszkę papierem do pieczenia. Wylewam ciasto na przemian, jak wyleje 2/3 ciasta to układam ćwiartki jabłek i przykrywam dalej resztą ciasta. Rozgrzewam piekarnik. Piekę ciasto w temp. 180C grzaniem góra-dół bez termoobiegu przez około 50-55 minut do suchego patyczka. Robię polewę, rozpuszczam masło, dodaję mleko, mieszam

Zasmakuj Kuchni
Tarta z czereśniami, budyniem i galaretką 185

papier do pieczenia i wsypujemy surowy ryż/groch/fasolę (obciążnik, aby ciasto się nie unosiło. Takie obciążniki można używać wielokrotnie) Ciasto z obciążnikiem pieczemy ok. 12 minut w temp. 170 stopni Celsjusza, a następnie ściągamy papier z ryżem i pieczemy 8 minut, aż ciasto będzie lekko przypieczone. Masa budyniowa:  -60g budyniu śmietankowego bez cukru

Receptura smaku
Ciasto z dżemem z czarnej porzeczki 150

pieczenia BEZA: 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1,5 szklanki cukru 6 białek DODATKOWO: 1 słoik dżemu z czarnej porzeczki (ok. 400 g) cukier puder do posypania MASA KREMOWA: 200 g masła 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki 2 szklanki mleka 2 żółtka 3 łyżki cukru CIASTO: Na stolnicę wysypać wszystkie składniki i wyrobić z nich ciasto(...)Następnie podzielić go na pół. Obie części ciasta wyłożyć na brytfannę wysmarowaną margaryną i wyłożyć na każdą część po połowie słoiczka dżemu.  Przygotować BEZĘ: białka ubić, dodać cukier i mąkę ziemniaczaną. Ubijać do powstania zwartej bezy. Wyłożyć po połowie na ciasto. Piec każdy z ciast w 175st. C po 40 minut.  KREM: Szklankę mleka zagotować z cukrem, drugą

Gotuję Testuję
Puszysty placek jagodowy 163

zamrażalnika na 2 godziny (lub dłużej).   Po tym czasie ciemną część ciasta zetrzeć na tarce na spód blaszki o wymiarach 30x24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto podpiec w piekarniku nagrzanym do 190 st.C przez 15-20. Wyjąć i przestudzić.   Lekka pianka waniliowa: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej! Białka ubić na sztywną, lśniącą pianę(...)piankę wyłożyć na podpieczony spód. Wyrównać i wysypać na nią umyte i osuszone jagody. Na owoce zetrzeć drugą część zamrożonego ciasta (bez kakao).   Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 190 st.C przez ok. 50-55 minut. Placek ładnie wyrośnie, a później opadnie- to normalne. Upieczony wyjąć i pozostawić do wystudzenia. Posypać cukrem pudrem. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Jagodzianki 182

Ułóżcie je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, odstawcie na pół godziny do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Pamiętajcie o odstępie, nasze drożdżówki będą rosły. Ja zawsze lekko nagrzewam piekarnik, wyłączam go i do środka wkładam ciasto do wyrośnięcia. Pieczcie na środkowej półce bez termoobiegu w temp. 180C około 20-25 minut. Gotowe możecie polać ozdobnie polewą czekoladową. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Kokosowe ciasto z dżemem porzeczkowym 277

Schładzamy w lodówce na czas robienia bezy. Białka ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier i mąkę ziemniaczaną. Na kruche, schłodzone ciasto wykładamy dżem porzeczkowy, na wierzch bezę. Pieczemy w temperaturze 180st przez około 30 minut

Gotowanie moimi oczami
chleb z serwatką i drożdżami na liściach pokrzywy 147

przekładamy ze stolnicy do piekarnika, najlepiej to zrobić  za pomocą specjalnej blachy do pizzy, albo dwiema szerokimi łopatkami do ciast.  W piekarniku nagrzanym do 200 stopni pieczemy bochenek przez 40-45 minut, przy pieczeniu chleba bez foremki dobrze jest na blachę piekarnika ułożyć płaską kamienną płytę i na niej umieścić bochenek, dzięki temu mamy pewność

Miód i pieprz
chleb z serwatką na pokrzywie 128

przekładamy ze stolnicy do piekarnika, najlepiej to zrobić  za pomocą specjalnej blachy do pizzy, albo dwiema szerokimi łopatkami do ciast.  W piekarniku nagrzanym do 200 stopni pieczemy bochenek przez 40-45 minut, przy pieczeniu chleba bez foremki dobrze jest na blachę piekarnika ułożyć płaską kamienną płytę i na niej umieścić bochenek, dzięki temu mamy pewność

Miód i pieprz
Mini pizze z pesto i pomidorami 134

mały rand dookoła pizzy i kładziemy je na papierze do pieczenia. Smarujemy pizze pesto. Pomidorki kroimy w plasterki i układamy na pesto. Posypujemy startym serem i pieczemy. Piekarnik nagrzewamy do 200’C i pieczemy z termoobiegiem 15-20 minut, aż ciasto będzie miało złoto-brązowy kolor, bez termoobiegu zwiększamy temperaturę do 225’C. Gotowe. ….Smacznego

KasiaiKrzysiu.pl
Sernik z brzoskwiniami 385

chowamy na pół godziny do lodówki. Po tym czasie dno i boki blaszki 24×36 cm wykładamy papierem do pieczenia. Schłodzonym ciastem wylepiamy spód i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160ºC (bez termoobiegu). Pieczemy 12-14 minut. Składniki na masę muszą mieć temperaturę pokojową. Jeśli używamy zwykłego sera mielimy go 2-3 krotnie przez maszynkę, jeśli wiaderkowego(...)jest gęsty i nie trzeba go odsączać na sitku. Ser miksujemy na wolnych obrotach z jajkami, żółtkami oraz śmietaną. Dolewamy olej. Wsypujemy cukier puder, proszek z budyni, proszek do pieczenia oraz ziarenka wanilii. Miksujemy. Na końcu dolewamy szklankę mleka. Po zmiksowaniu masę warto wymieszać silikonową łopatką, aby rozetrzeć ziarenka wanilii. Masę wylewamy na upieczony spód. Wkładamy do piekarnika

Poezja smaku
Ciasto z rabarbarem, budyniem i kokosową bezą 183

proszkiem do pieczenia. Dolać 6 łyżek mleka. Mieszać do uzyskania gładkiej i jednolitej konsystencji. Gotowym ciastem wyłożyć wysmarowaną wcześniej tortownicę. Z pozostałego proszku budyniowego, mleka oraz 2 łyżek cukru ugotować budyń według wskazówek na opakowaniu. Gdy lekko przestygnie wylać go na ciasto. Rabarbar umyć, obrać i pokroić w kostkę. Wyłożyć na budyń, lekko go wciskając. Ciasto(...)włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około godzinę.  Beza: Białka ubić na sztywno. Wsypywać partiami cukier aż powstanie gładka i lśniąca beza. Następnie za pomocą łyżki wmieszać wiórki kokosowe. Gotową bezę rozprowadzić na podpieczonym cieście. Ponownie włożyć do piekarnika i piec jeszcze 15-20 minut. Przed podaniem ciasto należy całkowicie wystudzić

My simple kitchen
Kuchnia Lidla: Puszysty placek borówkowy 1047

tych części owijamy w spożywczą i wkładamy do zamrażarki na 1,5-2 godziny. Po 1,5-2 godzinach wykładamy blaszkę papierem do pieczenia i ścieramy na nią, na tarce o dużych oczkach, zamrożone 3/4 ciasta. Delikatnie ubijamy wszystko na dnie formy. Następnie przygotowujemy piankę: ubijamy na sztywno białka dosypując do nich w trakcie ubijania po trochu cukru. Dalej(...)limonki.Przestajemy miksować i dodajemy masło, mieszając je delikatnie z masą za pomocą trzepaczki. Masę wylewamy na ciasto, dodajemy borówki i na wierzch ścieramy pozostałą 1/4 część zamrożonego ciasta. Pieczemy ok 50-60 minut w temperaturze 180 stopni (z termoobiegiem) lub 190 (bez termoobiegu). Podajemy posypane cukrem pudrem. Smacznego

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Tarta z panna cottą, truskawkami i malinami 151

wstawić na 30 minut do lodówki. Schłodzone rozwałkować i umieścić w formie na tartę, uprzednio posmarowanej masłem i obsypanej mąką. Ponakłuwać widelcem. Ciasto piec pod obciążeniem (np. groch, fasola) przez 15 minut w 180ºC, a następnie bez obciążenia przez kolejne 15 minut. Schłodzić.Panna cotta:400 ml śmietany kremówki 30-36%1 laska wanilii2 łyżki cukru pudru2 łyżeczki żelatynyKremówkę

Food Square
Ciasto z jabłkami, bezą migdałową i bitą śmietaną 224

łyżeczka cynamonu2 budynie waniliowe bez cukru30g cukru (niekoniecznie)2 łyżeczki cukru wanilinowegoDodatkowo:300g śmietanki kremówki 30%2-3 łyżki cukru pudrupłatki migdałowe do posypania  Ciasto:1. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą. 2. Masło utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym (ucierać mikserem na najwyższych obrotach przez około 3 minuty). Następnie dodawać po jednym(...)papierem do pieczenia (ja wyłożyłam tylko dno) i wyrównać. Beza:4. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ubijając, dodawać cukier, mieszać, aż masa będzie gęsta i lśniąca. Dodać aromat, płatki migdałowe i wymieszać. Następnie pianę rozsmarować na cieście w tortownicy. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 200oC na funkcji góra-dół przez około 35 minut. Piekłam

Mała Cukierenka
Biszkopt 102

problemy, przez co sporo osób się zniechęca i nie chce już piec ciast. Przygotowałam dla Was przepis na biszkopt idealny, bez proszku do pieczenia, który pięknie rośnie i za każdym razem wychodzi. Sekret udanego biszkoptu to czas ubijania białek, który wynosi nawet do 15 minut. Biszkopt 5 jajek ((rozmiar L)) 160 g cukru pudru 180 g mąki pszennej(...)dół, ponieważ mąka opadnie na dno. Nie mieszaj biszkoptu zbyt długo, żeby masa pozostała puszysta. Gotowe ciasto wylej do tortownicy (lub rantu) o średnicy 19 cm i włóż do nagrzanego piekarnika. Piecz biszkopt 45 minut w temperaturze 160 stopni C (góra dół, bez termoobiegu). Po wyjęciu upuść biszkopt na podłogę z wysokości około 20 cm lub uderz nim kilka

Przepisy na widelcu

Proponowane wyszukiwania