ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:246/1234)

Ciasteczka czekoladowe owsiane chrupiaco miękkie 214

łyżeczka naturalnego proszku do pieczenia (najlepiej bez fosforanów), 100 g cukru, 60 ml oleju rzepakowego, 150 ml mleka sojowego Przygotowanie: Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia, dodajemy płatki owsiane i kakao, mieszamy całość. Dolewamy syrop roślinny, olej a następnie mleko. Mieszamy ciasto łyżką. Odstawiamy ciasto na 5 minut, żeby płatki trochę napęczniały i wchłonęły płyn. Ciasto

Państwo Wojtczuk gotują
dietetyczne placki z łososiem 173

szczypta soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka otrąb pszennych 2 łyżki otrąb owsianych ulubiony serek  czosnkowy kawałki wędzonego łososia świeży koperek wykonanie: Wszystkie składniki mieszam dokładnie łyżką, odstawiam na kilka minut, żeby otręby napęczniały, a ciasto nieco zgęstniało. Ciasto nakładam łyżką na gorącą patelnię teflonową (bez tłuszczu) i smażę powoli na najmniejszym ogniu - dzięki temu

babka w formie
LEBKUCHEN - NIEMIECKIE PIERNICZKI 130

twardniała) masa. Piekarnik nagrzejcie do 180 st (bez termoobiegu), przygotujcie blachę do pieczenia ciasteczek. Mokrymi dłońmi (tak będzie łatwiej)  formujcie z masy kulki wielkości orzecha włoskiego, układajcie na blasze w sporych odstępach (jeszcze ciepłe ciasto może lekko się rozpływać, dzięki temu nie trzeba spłaszczać kulek). Pieczcie około 8-10 minut. Wystudzcie- najlepiej lukrować zupełnie zimne ciasteczka

OliveandThyme
Markizy piernikowo-anyżowe 189

będzie dobre do wałkowania]. Po schłodzeniu ciasto podsypać delikatnie mąką, rozwałkować na  grubość pół centymetra  [ u mnie troszkę cieńsze]  , literatką lub foremką wycinać jednakowe kółeczka. Wyciąć tyle aby ich liczba była parzysta  [ niekoniecznie, bo bez przełożenia też są pyszne] , ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem, piec około 15 minut w temperaturze  180 stopni.Wystudzić. Wodę

Moje domowe kucharzenie
Ciasto hit, kakaowy przekładaniec 558

jajka -1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru 40g Z podanych składników zagniatamy ciasto. Dzielimy je na 4 części, i wsadzamy na około 40 minut do lodówki. Po tym czasie bierzemy po jednej części, wałkujemy cienko i wykładamy ciastem blachę. Blacha wcześniej musi zostać wyłożona papierem do pieczenia. Każdy ze spodów pieczemy około 10-15 minut. Gdy mamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Angielskie bułeczki z krzyżykiem 136

wyrośnięcia na godzinę. Po tym czasie złóż ciasto kilka razy, a 10 minutach podziel na 10 równych porcji i uformuj okrągłe bułeczki. Ułóż bułeczki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia na 30 minut. Wyrośnięte bułki posmaruj rozmąconym jajkiem. Nastaw piekarnik na 175ºC na termoobieg (bez termoobiegu wedle piekarnik lub 10 stopni więcej

codojedzenia
Muffiny Bananowo Owsiane z Nutellą 219

smaku, skoro pokusiłam się o więcej   Składniki: 265 g mąki pszennej 85 g płatków owsianych 45 g cukru kryształu 85 g cukru brązowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 1 jajko 145 ml mleka 45 ml oleju 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 banany, rozgniecione 12 łyżeczek nutelli   W jednej misce mieszamy(...)muffinek * wypełniamy papilotkami (około 10-12 sztuk). Napełniamy ciastem do 3/4 wysokości. Na każdą muffinkę, na środek nakładamy łyżeczkę nutelli, za pomocą wykałaczki robimy esyfloresy. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 20 minut. Odstawiamy do ostygnięcia. ja użyłam silikonowej formy do muffinek, delikatnie natłuszczacie formę, bez potrzeby używania papilotki jeśli używacie zwykłej formy bez papilotek

Made By Mom And Son
Złote kukurydziane babeczki z gruszką 182

kostkę gruszkę, delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy łyżką do papilotek na muffinki do 3/4 wysokości. Ja piekę bez użycia formy na muffiny, ale wykorzystując formę uzyskacie ładniejsze, wyższe babeczki. Tak przygotowane babeczki wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na środkowy poziom i pieczemy około 30-35 minut w zależności od piekarnika (pod koniec pieczenia w około 25 minucie

Słodkie okruszki
Chlebki Prowansalskie 229

układam oliwki wciskając je w ciasto aby po upieczeniu nie odpadały. Przed pieczeniem blachę z chlebkami odstawiam na około 10 minut żeby podrosły. Pieczenie chlebków prowansalskich: Blachę wstawiam do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na środkową półkę. Chlebki piekę około 18 minut na złoty kolor w piekarniku ogrzewanym góra dół bez używania termoobiegu. Chlebki prowansalskie są upieczone

Uwaga Babcia Piecze Chleb
MAŚLANE BUŁECZKI NA ŚNIADANIE 152

Wymieszałam ciasto z octem i śmietaną. Rozwałkowałam ciasto na placek około 2 cm. Wykraiwałam koła szklanką. Na koniec smarowałam bułeczki roztrzepanym jajkiem. Możecie je posypać dowolnymi ziarnami lub makiem. Piekłam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia  około 15 minut w temperaturze 190 stopni. SMACZNEGO! Polecam upiec chleb. CHLEB PEŁNOZIARNISTY BEZ ZAGNIATANIA CHLEB WIELOZIARNISTY

potrawyregionalne
rurki z błękitnym kremem 162

centymetrów. Foremki do pieczenia rurek wysmarować masłem i oprószyć mąką. Owijać je ciastem szczelnie, tworząc zakładkę. Cukier wysypać na płaski talerzyk i obtoczyć w nim rurki z trzech stron. Poukładać na blaszce wyłożonej papierem kładąc bokiem bez cukru. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec aż będą rumiane czyli około 15 minut. Wystudzić i dopiero wtedy

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Jogurtowiec z malinami i borówkami 695

pieczenia Masa jogurtowa: 1 litr jogurtu naturalnego (odradzam grecki) 1 szklanka cukru 2 budynie śmietankowe bez cukru 3 białka 1 szklanka borówek leśnych 1/2 szklanki malin 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej Sposób wykonania: 1. Składniki na spód łączymy, zagniatamy ciasto. Wykładamy na blaszkę o wymiarach 20x35cm. Powierzchnię wyrównujemy, nakłuwamy widelcem i pieczemy przez ok 20 minut

Kuchnia domowa Ani
Pizzerinki na brokułowym spodzie 335

dodajemy otręby, jajka i 50g startego sera. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Mieszamy.  Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia formujemy niewielkie placki w kształcie koła. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, na około 15 minut. Przecier pomidorowy wylewamy na patelnię, dodajemy pół łyżeczki cukru i pół łyżeczki soli. Gotujemy aż zgęstnieje. Doprawiamy bazylią, oregano i ziołami(...)zwiększamy do 220 stopni. Pizzerinki wkładamy do piekarnika i pieczemy około 20 minut, uważając, żeby wierzch się nie przypalił. Po wyjęciu z piekarnika trzeba chwilę poczekać ze zdjęciem pizzerinek z blachy, bo na początku może być t trudne i ciasto może się połamać. Po chwili udaje się je zdjąć bez problemu.   Życzę smacznego

Czerwona Porzeczka
Faworki (light) z ciasta francuskiego 297

jednak przekonać do wersji lżejszej. Z ciasta francuskiego bez dodatkowego tłuszczu. Chrust w wersji light Składniki: 1 gotowe ciasto francuskie cukier puder do posypania Faworki z ciasta francuskiego robimy podobnie jak te tradycyjne. Tniemy na paski, w każdym robimy nacięcie i przewlekamy. Pieczemy w ok. 200 stopniach przez 10 minut. Aż zrobią się złote. Jeszcze gorące sowicie posypujemy cukrem

Bon Appetit Małgorzaty
Dyniowe ciasto pełne korzennego aromatu 198

formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni przez około 50-60 minut. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest upieczone.Piekłam to ciasto pierwszy raz, jednak zastanawiam się nad dodawaniem proszku i sody. Ciasto jest bardzo wilgotne dzięki dodanej dyni. Myślę, że bez spulchniaczy przypominałoby swoją strukturą brownie. Muszę

Codzienna kuchnia niecodzienna