ciasto bez pieczenia na herbatnikach - 1924 przepisów (strona:44/129)

Rafaello 1663

Rafaello to ciasto klasyk, dobrze wszystkim dobrze znany i chyba nie znam osoby, która by go nie lubiła. Ja sama je uwielbiam, bo tak się składa, że pralinki Rafaello to moje ulubione łakocie. Rafaello można teżzrobić w wersji bez pieczenia, na herbatnikach . Prezentowana poniżej wersja jest najpopularniejsza, a do tego bardzo prosta w zrobieniu :) Biszkopt: 5 jajek(...)czym zmniejszamy na najwolniejsze obroty i wsypujemy mąkę (można do niej dodać proszek, chociaż w zasadzie nie ma różnicy, bo biszkopt bez proszku wyrasta moim zdaniem tak samo. Gdy mąka dobrze się zmiesza z ciastem przelewamy je na średniej wielkości blaszkę (ok. 23 x 34cm) wyłożoną pergaminem i pieczemy w temperaturze 180 ⁰ C przez około 25 minut. Upieczony, lekko

Smakowy Raj
Sernik wiśniowy bez pieczenia 363

 Składniki: ( na tortownicę 18-22 cm) Spód: 125 g maślanych, kruchych babeczek (w opisie przygotowanie znajduje się zdjęcie o jakie babeczki chodzi) - opcjonalnie możesz użyć

KreatywnePiny
Sernik stracciatella z truskawkami na zimno 201

letnie upały najlepszym deserem będzie ciasto bez pieczenia. Z racji tego, że uwielbiamy serniki, tym razem padło na sernik stracciatella z truskawkami. Jest pyszny, delikatny, z lekkim posmakiem mleka w proszku i wykończony orzeźwiającą galaretką. Spód: 250g herbatników 120g masła tabliczka gorzkiej czekolady Sernik: 1 kg serka z wiaderka 330 ml śmietanki 30% 1 szkl mleka

Smakołyki Asi
Jabłkowa krówka bez pieczenia 279

Zbliża się weekend. Mam dla Was propozycję na pyszne ciasto bez pieczenia z jabłkami, mascarpone i masą krówkową. Proste składniki a efekt nieziemski. A może właśnie to ciasto znajdzie się na Waszym wielkanocnym stole? Pychotka Składniki (na formę ok 20x30 cm): herbatniki (na 4 warstwy - około 2 duże paczki) 1 puszka masy krówkowej 600 ml śmietanki

Cukiernia Pychotki
Ciasto słodki Lion 370

Słodkie, oj bardzo słodkie i banalnie proste ciasto bez pieczenia z batonikami Lion. Wystarczy je odpowiednio wcześniej przygotować by cieszyć się jego rewelacyjnym smakiem. Przepis podpatrzyłam na stronie Słodkich Fantazji ( tutaj) . Ciasto przygotowałam z troszkę innych proporcji.  7 paczek herbatników maślanych 460 g masy kajmakowej  I masa śmietanowa: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietany

VioletoweKucharzenie
Banoffee pie 162

Super słodki deser. Bez pieczenia. Połączenie karmelu i bananów na spodzie krucho - maślanym. Na wierzchu bita śmietana wraz z mleczną czekoladą. Pyszności ! Polecam łasuchom

Magiczne Życie Marty
Ciasto z najlepszą masą truskawkową 183

font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Ciasto z najlepszą masą truskawkową Składniki: Biszkopt: 5 jajek, 1 szklanka cukru, 1 szklanka mąki, 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, Masa truskawkowa: 90 dag mrożonych truskawek + 3/4 szklanki wody, 2 galaretki truskawkowe, 2 budynie śmietankowe bez dodatku cukru + 3/4 szklanki wody, 1 szklanka cukru, Bita(...)łyżki cukru pudru, 4 śmietan-fixy + 100 g pokruszonych herbatników(ja dałam stratą czekoladę) Sposób wykonania: Biszkopt:   Białka ubić na sztywno, dodać cukier i połączyć. Ubitą pianę wymieszać z żółtkami. Mąki przesiać razem z proszkiem do pieczenia. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto i piec ok. 30 min. w 175°C (z termoobiegiem). Masa truskawkowa

Smaki Natalii
Rafaello na kakaowym cieście bez pieczenia 164

kakaowe (około 350g) - 2 łyżki likieru o smaku waniliowym Dalkowski Vanilla Forma : 21x24cm, ja użyłam dużej formy, ale ograniczyłam ją do tej wielkości wkładając jako ściankę małą keksówkę bez pieczenia Przygotowanie:   Około 500ml mleka przelewam do garnka i stawiam na gaz. Resztę mleka mieszam w misce razem z mąkami i cukrami. Gdy mleko się zagotuje, dodaję mleko(...)dodaję budyń, szklankę wiórków kokosowych oraz likier. Miksuję dalej. Formę wykładam papierem do pieczenia, wykładam nań warstwę herbatników. Na nie nakładam 1/3 kremu. Znowu herbatniki i 1/3 kremu. Kolejna (trzecia) warstwa herbatników i reszta kremu. Całość wygładzam i obsypuję resztą wiórków kokosowych. Ciasto wkładam do lodówki, najlepiej na całą noc, aby herbatniki zmiękły. Dopiero

Kuchnia co dnia
Chatka Puchatka 2890

Wreszcie odważyłam się , na zrobienie tego ciasta :) W domu rodzinnym , często mogłam delektowac się smakiem sera , połączonego z herbatnikami i teraz jako juz dojrzała kobieta

Słodkości i nie tylko
Ciasto bez pieczenia: Rurociąg 1598

inna konsystencja masy. Używałam też rurek różnych producentów. Najważniejsze, że za każdym razem smakowało! Ciasto należy schłodzić przez noc w lodówce, aż zmiękną rurki. Składniki na formę 24x24 cm Masa: 25 sztuk kakaowych herbatników 1,5 opakowania rurek 3 budynie śmietankowe bez cukru 3 łyżki cukru 3 szklanki mleka 200 g masła lub margaryny 4 łyżki cukru pudru(...)czekolada mleczna lub deserowa + 6 łyżek mleka Wykonanie: Na dnie wyłożonej papierem do pieczenia blaszki wyłożyć warstwę herbatników: Przygotować masę: z mleka odlać jedną szklankę. Resztę mleka zagotować. W odlanym mleku wymieszać cukier oraz budynie. Masę wlać do gotującego się mleka, cały czas mieszając i gotować, aż zgęstnieje (około 2 minuty). Budyń wystudzić. Masło utrzeć razem z cukrem

Mojewlasne.pl
Kostka karmelowa z brzoskwiniami 229

Lekkie, pyszne i szybkie w przygotowaniu ciasto, które nie wymaga pieczenia – czego chcieć więcej? 🙂   Składniki na formę o wymiarach 25x30cm: 500-600g

AleTorcik
Sernik cytrynowo – limonkowy 176

limonki kropla olejku pomarańczowego kropla olejku śmietankowego dekoracja pokruszona beza, otarta skórka z limonki, maliny, borówki, plasterki cytryny i limonki Wykonanie Herbatniki umieścić w blenderze. Rozdrobnić na „piasek”. Zmielone herbatniki przełożyć do naczynia, dodać olej, wymieszać. Masą herbatnikową wylepić dno tortownicy (24cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Tortownicę włożyć do lodówki na ok. 20 min. Twaróg(...)wierzch. Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180C i w takiej temp. pieczemy ciasto przez pierwsze 15 min, nastepnie zmniejszamy temp do 150-160 C i pieczemy przez ok. 45 – 55 min. z opcją grzania góra-dół. Upieczony sernik studzimy w otwartym piekarniku. Dekorujemy pokruszoną bezą, owocami, obsypujemy otartą skórką z limonki. Schładzamy przez ok. 6h przed podaniem. Smacznego

Raj dla Podniebienia
JOGURTOWIEC STRACIATELLA BEZ PIECZENIA 186

herbatników SKŁADNIKI NA MASĘ : 2 łyżki cukru pudru galaretka cytrynowa jogurt grecki 400 g tabliczka mlecznej czekolady dowolne owoce PRZYGOTOWUJEMY SPÓD : Masło stapiamy i odstawiamy do przestudzenia.  Herbatniki mielimy lub zgniatamy wałkiem. Mieszamy razem z masłem. Wykładamy na tortownicę o średnicy 26 cm, dobrze ugniatamy i wstawiamy na 0,5 godziny do lodówki. ROBIMY MASĘ : Galaretkę rozpuszczamy(...)odłożoną czekoladą. Chowamy do lodówki do stężenia. Przed podaniem dekorujemy owocami. Smacznego :) MAŁA RADA :  Ciasto możemy przygotować w mniejszej blaszce i wtedy będzie wyższe. Owoce które ułożymy na wierzchu możemy zalać ulubioną galaretką. Tutaj Znajdziesz przepisy na  pozostałe ciasta bez pieczenia   klik

Pani na deser
Ciasto Kruszynka / Niebo 12513

duża paczka herbatników Sposób przygotowania: 1. Z podanych składników na kruche ciasto, zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie połowy, wykładamy jednakowe blaszki i pieczemy w 180 st. C do zrumienienia. 2. Robimy masę jabłkową: obrane jabłka ścieramy na tarce jarzynowej, w rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy jabłka i chwilę dusimy. Wsypujemy suche galaretki i smażymy kilka minut bez przykrycia(...)Robimy masę orzechową: Mleko zagotowujemy, wsypujemy orzechy i mieszamy. Studzimy. Masło ucieramy z cukrem pudrem i stopniowo dodajemy zimne orzechy. 4. Przekładamy ciasto od dołu: ciasto kruche-masa jabłkowa-ciasto kruche-masa orzechowe-herbatniki-polewa 5. Można też pominąć warstwę herbatników i bezpośrednio na masę orzechową wylać polewę. Udekorować wedle uznania. Ja użyłam mielonych orzechów. Smacznego!!! *Ciasto robiłam

Kuchnia domowa Ani
JABŁECZNIK POD SEROWĄ KOŁDERKĄ 157

Przy wtorku i pięknej słonecznej pogodzie zapraszam na serniko jabłecznik. Bardzo pyszne połączenie, polecam Składniki: spód: 250 g kakaowych herbatników petit beuerre  CUKRY NYSKIE

Z Majeczką w kuchni