Bardzo lubię smak bananów wymieszany z pastą orzechową i dziś postanowiłam połączyć te dwa smaki z gorzką czekoladą i zrobić domowe cukierki, które wyszły pyszne. Spróbujecie
Smaki ArmineDeska przekąsek na Dzień Kobiet z serami roślinnymi SERio Dzień dobry! Dzisiaj przypada Dzień Kobiet a to kolejna naprawdę fajna okazja do świętowania. Do tego by
Dorota Smakujejabłkowy, dobrze wymieszaj i przelej do formy. Piecz 40-50 minut w 180°C – aż do suchego patyczka. Gdy masz termoobieg, to albo obniż nieco temperaturę, albo częściowo przykryj ciasto papierem. Co zrobić, gdy wyjdzie zakalec? Wiele czynników ma na to wpływ, począwszy od kształtu i koloru foremki do pieczenia, ale spróbuj następnym razem dać nieco więcej mąki, albo zamiast(...)GAPS Protokół autoimmu- nologiczny Smacznego! Niestety nie Z umiarem Niestety nie Zmodyfikuj przepis Inne chleby paleo: Chleb paleo (z mąki migdałowej) Chleb paleo z warzyw (niskowęglowodanowy) Chleb paleo bananowy (z mlekiem kokosowym) Chleb paleo bananowy (z ziarnami kakao) Chleb paleo śródziemnomorski Chleb paleo bananowy (z migdałami) Chleb paleo (z ziemniaków i lnu) Chleb bananowy AIP (bez jajek) Chleb dyniowy
PaleoSMAKSkładniki: Składniki mokre: 3 duże, dojrzałe banany; 1 duże jajo, w temperaturze pokojowej; 1/4 szklanki oleju (u mnie rzepakowy, 60 ml); 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego; 1/3
Gospodyni MiejskaGofry z serkiem ricotta. Te gofry z ricottą i bananem są miękkie, aromatyczne i bardzo smaczne. Dodanie serka ricotty do gofrów sprawia, że są one wyjątkowo puszyste, a dzięki bananowi uzyskują idealny smak słodyczy. Gofry idealnie miękki w środku i z chrupiącym wierzchem i ten smak, którego nie można zapomnieć! Jest to prosty przepis na gofry z serkiem ricotta(...)aksamitną masę. W osobnej misce łączymy mąkę owsianą, gryczaną i proszek do pieczenia. Mieszamy. Następnie powoli wsypujemy mąkę do miski z ricottą i miksujemy do momentu połączenia się składników. Ciasto na gofry odstawiamy na 30 minut by odpoczęło. Gofrownice lekko smarujemy olejem i rozgrzewamy ją. Za pomocą chochelki nalewamy ciasto na rozgrzaną gofrownicę. Pieczemy gofry do momentu aż uzyskają złotawo
Zdrowy Styl JoannyPrzepyszne,kremowe,,słodkie,bananowe.......z bitą śmietaną....czy muszę pisać więcej??Dopiszę tylko ,że szybko się robi i nieziemsko smakuje-polecam do kawki i w zasadzie to na każdą imprezę-mniam Przepis znaleziony na stronie Świat wypieków-na którą serdecznie zapraszam. Składniki: ok. 60-70szt. herbatników maślanych puszka kajmaku 4-5 średniej wielkości bananów 500ml mleka 3 żółtka(...)lekko wystudzonej żelatyny dodać 1 łyżkę ubitej śmietanki, dobrze wymieszać, następnie całość przelać do śmietanki i dobrze wymieszać. Śmietanę przełożyć do rękawa cukierniczego z ulubioną końcówką i udekorować wierzch ciasta. Można też po prostu ją rozsmarować. Całość wstawić do lodówki na kilkanaście godzin. Przed podaniem udekorować resztą kajmaku. SMACZNEGO
Swojskie jedzonkoŚwiąteczne babeczki z zabawną dekoracją w kształcie czapeczki Świętego Mikołaja. Mocno korzenne, piernikowe, wilgotne, z nutką bananów. Bez glutenu i jajek. Proste do zrobienia i bardzo
maniapieczeniaTruskawkowe szaleństwo trwa, jest sezon na truskawki i wypada go należycie wykorzystać. Oczywiście forma na zimno jest w upalne dni najwłaściwsza. Pracy przy takim lodowcu jest
Kuchcik gotujeCześć! No to sezon truskawkowy uznaję za otwarty ! Jupiii!!!! Kocham truskawki pod każdą postacią. Najsmaczniejsze są takie rwane prosto z krzaka, skąpane i rozgrzane w słońcu
Pieprzyć z FantazjąCo zrobić z dwóch dojrzałych bananów i dorodnej marchewki? Oczywiście chlebek bananowo – marchewkowy bez dodatku cukru, a i tak będzie słodki. Jeśli mamy akurat jakieś
Natka PietruszkiCynamon - najstarsza przyprawa świata, to kora cynamonowca, która sprzedawana jest w formie lasek lub drobno zmielonego proszku. Ma słodki, korzenny i bardzo aromatyczny smak oraz zapach
Kuchnia MagdaLenyDeser jadalna ziemia, ale to brzmi hahaha! Ale wymyśliłam ten deser trochę przypadkiem, kiedy został mi kawałek brownie i zastanawiałam się jak go wykorzystać? Pamiętam jak
SMYKWKUCHNI...tak sobie je nazwałam, bo dają moc. Moc złagodzenia największego głoda. Są słodziutkie naturalną słodyczą bardzo dojrzałych bananów. Powstały dokładnie z tego ,co zbywało mi
Z Kuchni Do Kuchnikoktajle z ich dodatkiem goszczą u mnie kilka razy w tygodniu i każdy okazuje się prawdziwą petardą! Ostatnio postawiłam na kokosowo-bananowy – niebo w gębie! CHRUPIĄCY KOKTAJL KOKOSOWO-BANANOWY SKŁADNIKI: * miękki banan – 1 szt * mleko kokosowe – 200 ml * masło orzechowe – 1 łyżka * cukier puder – 1 łyżka * płatki żytnie Lubella ( z czarną porzeczką ) – 2 łyżki(...)świetnym pomysłem na śniadanie, drugie śniadanie, obiad i deser po pysznym obiedzie, podwieczorek, a nawet imprezową przekąskę! Idealne do jogurtów, wszelkiego rodzaju koktajli, owocowych sałatek, a także ciast i deserów. Ja z przyjemnością sięgam po dokładkę! http://comozezboze.pl/ Wpis powstał we współpracy z marką LUBELLA
Ostra na Słodko