Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Najsmaczniejsze pierniczki! Pachnące korzennymi przyprawami i skórką otartą z pomarańczy. Ciasto na pierniczki przygotowujemy minimum 2-3 tygodnie przed
Marta GotujeWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszne ciasteczka pełne bakalii, które uzależniają w smaku. Są chrupiące i lekkie. Idealne do kawy lub herbaty. Polecam każdemu
Marta GotujePierwsza partia piernikowych wypieków doczekała się malowania . Nie są może jak z żurnala , ale cieszą oko i co najważniejsze podniebienie też . Pierniczki upiekłam z przepisu ( z
Malinowa KawiarenkaW grupie kulinarnej na FB, na której również się udzielam znalazłam przepis na te trzyskładnikowe rogaliki. Przepis ten cieszy się dużym powodzeniem więc i ja postanowiłam
Monia miesza i gotujePięknie prezentujące si ę ptysie w postaci efektownych łabędzi. Ciekawy pomysł na podanie tradycyjnego ptysia w troszkę
Słodka StronaTym razem niestety podczas przygotowywania pierniczków w aparacie wyczerpały się baterie, w związku z czym proces pieczenia nie został uwieczniony. :-) Chciałabym o nich pamiętać i wrócić
Szefowa kuchniZebrałam tu 5 najważniejszych przepisów dla osób na diecie bezmlecznej. Polecam też osobom na diecie bezglutenowej przejrzenie moich przepisów na placki i naleśniki na mące ryżowej
prawdziwe jedzeniestron na średnio rozgrzanej suchej patelni na lekko rumiany kolor - tak samo jak pancakes'y. Placuszki są bardzo puszyste i po przestudzeniu można je zajadać jak biszkoptowe ciastko :) Podajemy na ciepło lub na zimno, polane syropem klonowym z dodatkiem miętowego jabłuszka. Smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennaNie wiem jak Wy, ale my doskonale widzimy jak bardzo mocno i gruntownie zakorzeniają się w naszej kulturze obyczaje anglosaskie. W pogoni za dorównaniem Zachodowi czasami
W kuchni KatiePierniczki z przepisu, który mam "od zawsze". Z ciastem dobrze się pracuje, można dozować ilość cukru w zależności od tego czy chcemy je lukrować czy nie
Szefowa kuchniLamingtony to jedne z moich ukochanych ciasteczek, to nic prostszego, jak kostka ciasta, zanurzona w czekoladowej polewie i obtoczona w wiórkach kokosowych. Ponieważ święta nadchodzą wielkimi
Mania GotowaniaPo ostatnim makaronikowym sukcesie (do zobaczenia tutaj ) postanowiłem przyrządzić je raz jeszcze. Tym razem wiosenne - w słonecznym kolorze i przełożone pysznym cytrynowym kremem. Są lekko słodkie
Food SquareEklery zajmują specjalne miejsce w moim sercu, pamiętam, jak za licealnych czasów każdy pracowity tydzień musiał być zwieńczony choć jednym, z wybranej danego dnia wrocławskiej cukierni
Food Squaretakie szczególne dni w roku, kiedy na stole musi pojawić się ciastko tortowe. Jednym z naszych ulubionych jest torcik z suszonymi śliwkami. Musimy zacząć od przygotowania śliwek. Należy to zrobić w przeddzień pieczenia. 20 dkg suszonych śliwek układamy ciasno w słoiku i zalewamy je wódką. Zakręcamy i pozostawiamy na kilka godzin a najlepiej na noc. Składniki na biszkopt
Maminek kulinarnyKorzenne pierniczki o ciemnym kolorze i niezwykłym wyrazistym aromacie dzięki melasie z trzciny cukrowej. Przepis ze strony Marthy Stewart z moimi modyfikacjami. Składniki: 350 g mąki
wyzwania kuchenne