ciastka - 17601 przepisów (strona:932/1174)

Faworki leciutkie 194

Jak ktoś uwielbia faworki a jest na diecie z różnych powodów nie musi rezygnować całkowicie z tych przysmaków . Proponuję teraz zdrowszą wersję faworków. Szybko się robi

Moje Małe Czarowanie
Ciasteczka waniliowo - kakaowe 276

Każde ciasto zagnieść osobno, zafoliować i schłodzić przynajmniej przez godzinę. Po wyciągnięciu, odrywać kawałeczki wielkości orzecha laskowego. Kuleczki jedna na drugiej, przycisnąć by się skleiły i spłaszczyć widelcem.  Ciastko ma mieć ok. 1 cm grubości. Układamy je na papierze i pieczemy 17-20 minut. Pycha

Lawendowe Niebo
Walentynkowe serduszka buraczane 282

były bardzo rozgotowane, jeżeli zostanie woda to odcedzamy i blendujemy na gładkie puree, odstawiamy do ostygnięcia. Ciasto Puree z buraków, mąkę, jajko, sól i pieprz zagniatamy na gładkie ciastko z którego będziemy rozwałkowywać placek o grubości ok 0,3 cm i wycinać z niego serduszka. farsz Wszystkie  składniki łączymy ze sobą na gładką masę i doprawiamy do smaku

Niezły Młynek
Marchewkowe ciasteczka 208

Wszyscy znają marchewkowe ciasto. My dziś postanowiliśmy przedstawić Wam bardzo dobre ciasteczka marchewkowe, które są bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Można je przygotować razem z

cookpl
Mandarynkowe babeczki 167

  Delikatne  muffinkowe babeczki  o mocnym mandarynkowym akcencie . Sezon mandarynkowy w pełni . Słodkie, soczyste i pachnące.  Wykorzystałam je więc maksymalnie  zarówno

Zakamarki mojej kuchni
Pączusie 324

Zapraszam na konkurs, zaproszenia do teatru na fajny spektakl rozdaję [ klik ] Do teatru pójdziecie w ostatki a w torbie warto mieć takie oto pączusie bo jak

Moje Małe Czarowanie
TU I TAM nr 22. Piękno i jedzenie, czyli domowa manufaktura jadalnych kosmetyków 202

tego co widać? Chciałabym częściej stawiać między nimi znak równości. Patrzeć na piękno i czuć równowagę środka. Bez cienia rozczarowania. Powiecie, że to stereotypy? Możliwe... Tylko dlaczego najpiękniej zdobione ciastko w cukierni, z wisienką na środku, błyskiem kolorowej polewy, paletą warstw i imponującym kształtem, smakuje najczęściej jak zły sen kiepskiego cukiernika?! Fascynuje mnie piękno ukryte, naznaczone tajemnicą. Piękno, które

KUCHARNIA
W objęciach czekolady i Akademii Smaku. 231

Birek , szef kuchni Akademii Smaku Siemens.    Przy obu stanowiskach powstawały prawdziwe smakołyki. Pod czujnym i wprawnym okiem Krzysztofa oraz dzięki niecodziennym urządzeniom powstały: chałwa w zamszu malinowym, ciastko Sacher, piana o smaku cherry&chili, tiulle z nibsów kakaowych, makaroniki czekoladowe, bezy porzeczkowe i fiołkowa wata cukrowa.  Wszystko pięknie podane, smakowało świetnie i szkoda tylko, że przygotowanie

KUCHARNIA
Muffiny marchewkowo-pomarańczowe z naturalnie kolorowym lukrem 243

Do muffinek z marchewką zabierałam się jak pies do jeża. ;-) Zupełnie nie wiem dlaczego, bo smakują lepiej niż tego oczekiwałam i teraz zamierzam je powtórzyć - jak

Szefowa kuchni
Biszkopty z pianką twarożkową 228

Dzisiaj zapraszam na ciasteczka. Najprostsze, ekspresowe do przygotowania. Produkty potrzebne przeważnie są w każdym domu. Galaretka, twarożek i garść biszkoptów. Najlepiej byłoby samemu upiec ciasteczka

Codzienna kuchnia niecodzienna
Jednoporcjowe ciastko dyniowe 213

mojej spiżarce zalegało jeszcze jesienne puree z dyni. Chciałam je jak najszybciej wykorzystać, więc od tak zrobiłam szybkie i smaczne ciastko z dyni. Najlepiej smakuje na ciepło z dodatkiem cynamonu. :) Składniki: 4 łyżki mąki kukurydzianej  1 łyżka cukru trzcinowego 1 łyżeczka miodu naturalnego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia  1/2 szklanki puree z dyni 1 jajko 50 ml wody/mleka

Truskawkowa Fiesta
Faworki 298

Robiłam już  oponki ,  pączki ziemniaczane  i  małe pączusie na serku homo  więc przyszedł czas na kolejną karnawałową słodkość - faworki. To moje

Monia miesza i gotuje
Faworki 205

Faworki, zwane w moim domu pieszczotliwie chruścikami są jednym z moich ulubionych przysmaków. Chrupiące, leciutkie, delikatnie słodkie i rozpuszczające się w ustach. Absolutny karnawałowy must bake

Food Square
Tarta z burakami, fetą, szpinakiem z nutą tymianku. 195

ciasto się nie przykleiło podczas pieczenia - jeżeli cisto podczas przenoszenia na blachę nam popęka warto zrobić zawiesinę z 1 jajko plus 1 łyżka mąki wymieszać to i posmarować tym ciastko już w blaszce ładnie nam to poskleja i wyrówna. - dociskamy brzegi i odstawiamy do lodówki na ok 15 minut, aby odpoczęło  - po czym zapiec w 180 stopniach przez

Basia w kuchni
Cynamonowy sernik na zimno z prażonymi jabłkami 296

Jako wielka fanka cynamonowych słodkości i białego sera nie mogłam powstrzymać się przed zrobieniem powyższego sernika. Na zimno,bez pieczenia - na kruchym spodzie z owsianych ciasteczek

Kuchnia Ellie