ciastka - 17601 przepisów (strona:654/1174)

CAKE POPS CZYLI CIASTECZKA NA PATYKU 177

trwa on dla mnie cały rok- ale tego dnia to już szczególnie daje moim synom ,, fory" jeśli chodzi o słodycze i dobrą, szaloną zabawę ;) Podaję Wam przepis na pyszne3 ciastka na patyczkach, na pewno zasmakują Waszym pociechom Składniki: 500 g suchego ciasta no babka, biszkopt 150 g serka mascarpone 90 g nutelli kolorowe posypki lub cukiereczki polewa czekoladowa

Z Majeczką w kuchni
Deser z truskawkami, mascarpone i ciasteczkami owsianymi 214

cukrem waniliowym. Ciasteczka kruszymy na małe kawałki. Truskawki kroimy na plasterki. W pucharkach lub szklankach układamy warstwy deseru : 2 łyżki mascarpone, połowa ciasteczek i truskawek, łyżka mascarpone, pozostałe ciastka i truskawki. Całość ozdabiamy listkami mięty i schładzamy przez godzinę w lodówce. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
W ogrodzie zapanował róż 258

rogaliki . Lub posmarować nią drożdżówkę i zapiec . Albo udekorować migdałowe włoskie ciasteczka . Ewentualnie dodać do szarlotty . Możemy płatków dodać do kremu, który uświetni ptysie albo czekoladowe ciasto . Podnieść kruche ciastka lub skandynawskie bułeczki na następny poziom smaku, dodając do nich płatki. Albo zrobić własną wodę różaną, która zaromatyzuje magdalenki . Możemy je wypić w lemoniadzie , smuszi czy nalewce . Mogą być

les mirabelles
Ciasteczka owsiano-kawowe 720

Chrupiące, słodkie i aromatyczne ciasta z płatków owsianych i orzechów. Szybkie do przygotowania, bez pieczenia. Z podanej porcji wychodzi około 15 ciastek. 2 szklanki płatków owsianych 1/3 szklanki orzechów włoskich 1/4 szklanki cukru 2 łyżki miodu 7 łyżek wody 1 łyżeczka aromatu waniliowego 10 g kawy zbożowej 4 łyżki masła Orzechy drobno posiekać. Wymieszać z pozostałymi składnikami i podgrzewać

Bullio
Koktajl borówkowy ze szpinakiem i miętą 208

witamin, smaki idealnie się ze sobą komponują. Polecam spróbować.  Można dosładzać do smaku cukrem, stewią, ksylitolem lub gęstym sokiem czy nektarem.  Do koktajlu może upieczecie ciastka na patyku

Takie tam pichcenie
Podsumowanie akcji "Marchewkowy zawrót głowy" 172

marchewką autorka: aga34 | blog: All roads lead to kitchen Placki z cukinii i marchewki z pomidorami i fetą autorka: matra | blog: Nie umiem gotować! Marchewka glazurowana autorka: wypiekanki | blog: Ciastka i nie tylko ... Sok marchewkowy i pyszny obiad autorka: Ala Z | blog: Healthy food and other things zapiekanka marchewkowo- batatowa z czarną fasolką autorka: nataliapaalac | blog: healthy dreams wegńskie

Weekendy w domu i ogrodzie
Tarta banoffee czyli banoffee pie 233

pyszne i mega uzależniające ciasto. Banoffee pie jest to angielski deser z bananów, śmietany i toffi z gotowanego mleka skondensowanego (lub dulce de leche) na bazie ciasta z pokruszonych ciastek i masła. Jego nazwa to połączenie słów "banan" i "toffi". Jeżeli lubicie takie składniki to koniecznie musicie je zrobić. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Sernik z truskawkami i lawendą na migdałowym spodzie 184

twarogu, 1/2 szklanki cukru lub ksylitolu, 4 jaja, skórka otarta z pomarańczy, sok z ½ cytryny, nasiona z 1 laski wanilii lub 2 łyżeczki ekstraktu wanilii. Spód: 100 g kruchych ciastek, ½ szklanki mielonych migdałów, 3 łyżki masła migdałowego, 4 łyżki masła. Do przybrania: cukier puder, truskawki, kwiaty lawendy. Przygotowanie: Składniki spodu zmiksować w blenderze. Masę wyłożyć na dno formy, wyrównać

SzczyptaSmaQ
1 milion ciastek ze skwarek (szpyrki) 190

żywo! :) Podczas czekania na wyniki lotto proponuję zrobić opolskie ciasteczka ze skwarek zwane inaczej szpyrkami.  Charakteryzują się słodkim smakiem z lekko wyczuwalnymi skwarkami.  W 2007 roku ciastka te, zostały wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych.  Przepis na szpyrki Składniki: 300 g mąki pszennej 100 g cukru 100 g skwarek 2 jajka ¼ łyżeczki cynamonu szczypta soli Słoninę kroimy

Bon Appetit Małgorzaty
Cukier różany. Fioletowy cukier. Cukier z płatkami dzikiej róży. 239

czemu nie pozwolić sobie na małe szaleństwo? Cukier różany oczarował mnie od pierwszego wejrzenia. Kolor jaki można uzyskać jest przepiękną ozdobą, przede wszystkim moi drodzy. Można nim posypać ciastka, ciasta, naleśniki, placuszki i wszystko będzie wyglądało jak z bajki :) Mój cukier wyszedł mocno różany, wręcz mokry. Zawsze proporcje można ustalić wg własnych potrzeb oczywiście :) Potrzebujemy: Litrowy słoik płatków dzikiej

MamaOskarka
Ciasteczka daktylowo-gryczane 227

proszkiem przesiać do miski, dodać miękkie masło i zmiksować- powstanie konsystencja bułki tartej. Dodać banana, cukier i sól. Ponownie zmiksować- ciasto będzie bardzo gęste. Dołożyć daktyle, wymieszać łyżką. Ciastka wykładać na blachę wyłożoną pergaminem w odstępach co najmniej 5 cm. Piec w temp. 180 C około 15 minut- będą gotowe gdy boki się przyrumienią. Po wyjęciu z piekarnika pozostawić

greenscarf
Mleczne ciasteczka z amaretto 144

folię i odstawić na pół godziny do lodówki. Rozwałkować ciasto na dowolną grubość, wycinać ciasteczka - u mnie stempelki - układać na blaszce do pieczenia i piec w zależności od grubości ciastek 10-15 minut w 180 stopniach. Ciasteczka wystudzić, w kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę i maczać w niej dół ciasteczek. Odstawić do zastygnięcia

Magiczne Życie Marty
Rozstrzygnięcie konkursu :) 184

będzie gęste. Miskę obsypuję mąką, przekładam do niej ciasto i odstawiam do wyrośnięcia. Następnie rozwałkowuję ciasto, wycinam kółka szklanką, nakładam dżem i zlepiam (podobnie jak pierogi) . Układam na blasze. Ciastka piekę ok. 25 minut w 180 st. Podaję posypane cukrem pudrem. MUFFINY Z OREO (p. Magdalena Pietera) Składniki: 4 serki Danio truskawkowe (560 g) 2 duże jajka

Kto ugości moich gości?
Sernik na zimno z karmelizowanym rabarbarem 175

jogurtu greckiego 250 g serka mascarpone 90 g cukru pudru 1 laska wanilii 7 łyżeczek żelatyny 1 truskawkowa galaretka opcjonalnie odrobina czerwonego barwnika spożywczego Wykonanie: Ciastka wkładamy do blendera i miksujemy z masłem. Następnie wyklejamy masą ciasteczkową dno tortownicy mocno dociskając. Tortownicę wkładamy do lodówki. Na suchą patelnię wsypujemy cukier i podgrzewamy

Kulinarne przygody Gatity
Tarta banoffee czyli banoffee pie 253

pyszne i mega uzależniające ciasto. Banoffee pie jest to angielski deser z bananów, śmietany i toffi z gotowanego mleka skondensowanego (lub dulce de leche) na bazie ciasta z pokruszonych ciastek i masła. Jego nazwa to połączenie słów "banan" i "toffi". Jeżeli lubicie takie składniki to koniecznie musicie je zrobić. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik