ciastka - 17601 przepisów (strona:392/1174)

Orzeszki czekoladowo - orzechowe 124

minuty. Upieczone łupinki wyjmowałam i odkładałam na talerz do ostudzenia. Gdy łupinki wystygły, smarowałam je w środku nutellą i sklejałam po dwie połówki ze sobą. Po przygotowaniu wszystkich ciastek, wstawiłam je do lodówki, aby krem stężał. Takie orzeszki są najlepsze na drugi lub trzeci dzień gdy łupinki trochę zmiękną, ale to oczywiście rzecz gustu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam

Waniliowe Improwizacje
Sezamki 217

Te wszystkie zdrowe ciasteczka mają jedną zasadniczą wadę, bardzo szybko znikają i człowiek zawsze zjada jedno więcej niż powinien, ale myślę, że to świetna alternatywa dla

Cynamonowe szczęście
Wegańskie cynamonowe ciasteczka 180

wody. Gotowe ciasto owiń folią i wstaw do lodówki na ok. 30 minut. Po tym czasie wyjmij ciasto z lodówki, rozwałkuj na ok. 0,5 cm. Z ciasta wycinaj ciastka o dowolnych kształtach, a następnie układaj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Podawaj po przestudzeniu. Smacznego Artykuł Wegańskie

365 dni dookoła kuchni
Wegańskie ciastka czekoladowo-migdałowe 185

proszku po pieczenia 0.5 łyżeczki sody oczyszczonej Przygotowanie: Zaczynamy od zmiksowania wszystkich składników na jednolitą i gładką masę. W między czasie rozgrzewamy  piekarnik na 175 C. Następnie formujemy ciastka  na kulki i spłaszcz je. Odkładamy  je na blaszkę i pieczemy przez około

Lili w kuchni
gwiazdki francuskie nadziane pastą 157

ciasta francuskiego 1 białko 2 plasterki ulubionej szynki 2 ząbki czosnku 5 łyżki białego sera 3 łyżki śmietany sól, pieprz wykonanie: Z ciasta francuskiego wykrawamy gwiazdki. Na jedno „ciastko” potrzebujemy 2 gwiazdki z z wyciętymi środkami (mniejszą gwiazdką) + 1 cała, które sklejamy roztrzepanym białkiem. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy złożone ciastka. Wierzch smarujemy białkiem. Pieczemy

Domowy Smak Jedzenia
Mini szarlotki w cieście francuskim 129

krążkiem. Docisnąć krawędzie najpierw palcem a następnie widelcem  (fot.3) . Na środku każdego ciasteczka naciąć krzyż (1x1 cm)  (fot.4) .  Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C (z termoobiegiem). Ciastka posmarować żółtkiem rozmąconym z 1 łyżką mleka. Piec około 10 minut do momentu, kiedy mini szarlotki nabiorą ładnego, rumianego koloru. Studzić na kratce. Na koniec przygotować lukier. Cukier puder

Świat Ciasta
Szybkie pierniczki z masłem orzechowym 156

dowolne kształty. Ciasteczka przełożyć na blachę uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 8-10 minut w 180 stopniach. Ostudzone pierniczki udekorować zgodnie z uznaniem. Ciastka przechowywać w szczelnie zamkniętym piekarniku nawet do 4 tygodni. W przepisie użyłam masła orzechowego Woj-Len . Inspiracja ze strony bee.pl

Di gotuje
CIASTECZKA Z MARCEPANEM I ORZECHAMI 175

obtoczone w cukrze i przyprawie do piernika. Są mega szybkie w przygotowaniu - wystarczy kilka składników i 10 minut pracy! Idealna propozycja, gdy nie mamy zbyt wiele czasu na pieczenie ciastek. Słodki marcepan świetnie się komponuje z goryczką orzechów włoskich i razem tworzą pyszny, świąteczny duet... Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 1 szklanka mielonych orzechów włoskich 150 g masy marcepanowej

Kuchnia MagdaLeny
Roccocò – napoletańskie ciasteczka 154

cukru, owoców kandyzowanych oraz przyprawami. Mają one okręgłe kształy i są podobne do spłaszczonego pączka o średniej wielkości 10 cm. Roccocò to ciasteczka dość twarde, więc jeśli lubicie miękkie ciastka to możecie je zmiękczyć, mocząc je w wermucie, winie musującym, białym winie lub marsali Roccocò – napoletańskie ciasteczka Przepis na 16 – 18 ciasteczek Składniki: 500 g mąki pszennej

365 dni dookoła kuchni
Ciastka "Pieczarki" 157

orzecha włoskiego. Umieścić je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w niedużych odległościach od siebie. Za pomocą gwintu butelki lub nakrętki, umoczonej wcześniej w suchych kakao robić wgniecenia w ciastkach, imitując pieczarki. Piec w 180 st.C przez około 10-15 minut

W kuchni bez szafek
Waniliowe ciastka z czekoladą 132

blaszce do pieczenia (zachowując między nimi odstępy). Pieczemy około 15 minut w 170 stopniach z termoobiegiem (lub 180 w opcji góra-dół). Studzimy na kratce. Smacznego :) Artykuł Waniliowe ciastka z czekoladą pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Ciastka orzeszki które są już na moim blogu -ale tym razem mascarpone i kokosem 227

akurat są nasze ulubione ciastka świąteczne .Tym roku z innym nadzieniem. 25o gram mascarpone lub ricotta 400 gram śmietany 36 % 2 płaskie łyżki cukru pudru śmietanę ubić i dodać cukier puder oraz mascarpone i mamy gotowe tylko za długo nie mieszać żeby nie zrobił się serek.. ciasto na orzeszki 60 dag mąki tortowej 30 dag margaryny 3 łyżki

Moje Wyroby
NIEMIECKIE PIERNICZKI 155

mogą stwardnieć - najlepiej przechowywać je w zamkniętym opakowaniu z kawałkiem jabłka, dzięki temu zawsze będą miękkie. Pierniczki lukrujemy przed podaniem lub od razu po upieczeniu - lukier również będzie chronił ciastka przed wysychaniem. W przygotowaniu są naprawdę bardzo szybkie i proste, dlatego można upiec je na ostatnią chwilę... Składniki: 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki mąki migdałowej (zmielonych

Kuchnia MagdaLeny
Ekspresowe pierniczki na ostatnią chwilę 138

wykrawać z niego dowolne kształty. Pierniczki przełożyć na blachę uprzednio wysłaną papierem do pieczenia. Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 15 minut w 180 stopniach. Ostudzone ciastka posypać cukrem pudrem, udekorować lukrem lub polewą czekoladową.  Przy pieczeniu pierniczków użyłam papieru do pieczenia Stella . Bardzo lubię ten produkt za jego wydajność, bo 8 m w opakowaniu wystarcza

Di gotuje
SZYBKIE PIERNICZKI PSZENNO-ORKISZOWE 172

można to zrobić mikserem. Na stolnicy rozsypuję niewielką ilość mąki. Z powstałego ciasta odrywam kawałki, rozwałkowuję je na grubość między 5 - 7 mm i wycinam kształty foremkami. Układam każde "ciastko" na blasze w niewielkich odstępach, pierniczki rosną.  Skrawki ciasta zagniatam z kolejną porcją i powtarzam czynność wycinania do wykorzystania masy.  Pierniki pszenno-orkiszowe piekę ok. 8-10 minut(...)nagrzanym piecu, aż wierzch będzie złocisty i chrupiący. Zawsze dla pewności wyjmuję chwilę przed wyłączeniem piekarnika jedno ciastko i sprawdzam w środku stopień wypieczenia. Pierniki wyjmuję i studzę na kratce. Następnie dekoruję lukrem królewskim. Lukier królewski do dekoracji Składniki 1 białki jaja rozm. M 150 cukru pudru łyżeczka soku z cytryny/pomarańczy Jak przygotować Składniki miksuję ze sobą do uzyskania

W kuchni Karmel-itki