ciastka kruche - 3653 przepisów (strona:42/244)

Paluchy wiedźmy 339

Wiem nie te święta... Ale są fajne. Dzieciaki szalały! Wystarczy każde kruche ciasto, opcjonalnie czerwony barwnik spożywczy, dżem, i obrane migdały. Do ciasta dodajemy barwnik (nie

Malinowe Pocałunki
CIASTECZKA OWSIANO-RAZOWE Z CZEKOLADĄ I ŻURAWINĄ 135

Ciastkakruche, zdrowe i sycące. Można je traktować jako przekąska między posiłkami, albo jako zdrowy deser dla dzieci. W jednym ciastku zawiera się mnóstwo cennych witamin, które dostarczają płatki owsiane, siemię lniane, żurawina czy cynamon. SKŁADNIKI: (ok. 12 dużych ciastek) ·        200 g płatów owsianych lub mąki owsianej (ja zmiksowałam płatki

Calzonella.com
Ciastka czekoladowe z orzechami laskowymi (bez glutenu, wegańskie) 115

będzie tracić na ukochanym przez Ciebie smaku – zgromadź kilka podstawowych składników, wygospodaruj mniej niż pół godziny czasu i w radości oczekuj wydobywającego się ze swego piekarnika cudownego zapachu ciastek…! Pysznych, kruchych, pełnych chrupiących orzechów i kawałków czekolady słodkości, które z łatwością dostosujesz do wymagań swojej diety Składniki na około 12 ciastek: 50 g oleju kokosowego / margaryny roślinnej* / masła

Even Better Food
Ciastka czekoladowe z orzechami laskowymi (bez glutenu, wegańskie) 391

tracić na ukochanym przez Ciebie smaku – zgromadź kilka podstawowych składników, wygospodaruj mniej niż pół godziny czasu i w radości oczekuj wydobywającego się ze swego piekarnika cudownego zapachu ciastek…! Pysznych, kruchych, pełnych chrupiących orzechów i kawałków czekolady słodkości, które z łatwością dostosujesz do wymagań swojej diety Składniki na około 12 ciastek: 50 g oleju kokosowego / margaryny roślinnej* / masła

Even Better Food
Korzenne kruche ciasteczka, szybkie 207

domu pachnie piernikiem, cynamonem i goździkami - a więc Święta tuż tuż.  Świąteczny tydzień trwa, i dzisiaj dzielę się przepisem na szybkie korzenne kruche ciasteczka.  Ciastka zachowują idealnie swój kształt podczas pieczenia i w szczelnym pojemniku spokojnie dotrwają do Świąt.  Składniki (na jedną blachę ciastek): - 1 szklanka mąki pszennej - 1/3 szklanka cukru pudru - 1 żółtko - 100g(...)umieścić w misce miksera i utrzeć jednolite kruche ciasto. Ciasto zawinąć w folię i umieścić w lodówce na min 30 minut (można i dłużej). Blat oprószyć mąką i rozwałkować ciasto o grubości min 5mm. Wycinać dowolne kształty. Piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez 7-10 minut (w zależności od grubości ciastek). Studzić na kratce. Wystudzone ciastka można

CookYourself
Ciasteczka orzechowe 900

małe kawałki ciasta (u mnie 7g), formować kuleczki, układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w dużych odstępach - każdą kulkę delikatnie spłaszczyć widelcem (niezbyt mocno, gdyż ciasto jest bardzo kruche i ciasteczka nie mogą być za cienkie), odbijając na wierzchu wzorek - jeśli nie wykorzystaliśmy całego ciasta, resztę schłodzić na czas pieczenia pierwszej tury ciasteczek - uformowane ciasteczka piec przez(...)minut, na dodatkowej blaszce - 15 minut) - upieczone ciasteczka pozostawić do lekkiego przestygnięcia na blasze, następnie przełożyć na talerz, pozostawić do całkowitego ostygnięcia - formować i piec kolejne ciasteczka - wystudzone ciastka przechowywać w pojemniku spożywczym Ciasteczka orzechowe dość mocno rosną podczas pieczenia, więc nie należy nadawać im finezyjnych kształtów. Jeśli ciasto po schłodzeniu jest zbyt twarde i uformowane kuleczki nie dają

Smakołyki Bereniki
Cranberry Noël - kruche ciasteczka świąteczne z żurawiną i pistacjami 229

Marthy Steward, rozsławione na cały świat. Kruche, delikatnie słodkie i pełne karminowych kulek żurawiny, które jak nic innego kojarzą się z Bożym Narodzeniem. Moja wersja cranberry noël nieco odbiega od oryginału, a to za sprawą zielonych pistacji, które idealnie się wkomponowały zarówno wizualnie, jak i smakowo. Do takiej interpretacji tych słynnych żurawinowych ciastek zainspirowała mnie kiedyś

Food Square
Imbirowe markizy 222

Bardzo Wam przypadły do gustu moje kawowe markizy, więc tym razem coś dla amatorów herbaty. Te kruche imbirowe ciacha przełożone imbirowym kremem to idealne dopełnienie herbaty. Nuta cytrusowa jest tu dosyć mocno wyczuwalna. Jeżeli nie lubicie imbiru lub akurat nie macie pod ręką, można zamienić na świeżo starta skórkę cytrynową lub pomarańczową. Równie dobrze nie musice robić kremu, bo same(...)czasie, gdy chłodzi się ciasto, dzięki temu jak się dobrze zorganizujecie to wystarczy godzina pracy. Składniki na około 40 sztuk 0 średnicy około 6 cm (czyli około 20 markiz): ciastka: 500 g mąki pszennej (tortowej) 200 g miękkiego oleju kokosowego (wersja wegańska) lub masło 150 g cukru 1 banan w wersji wegańskiej lub 2 jajka łyżeczka proszku do pieczenia

greenscarf
Klasyczne ciasteczka maślane 205

Klasyczne ciasteczka maślane- pyszne i proste do zrobienia. Chyba najłatwiejszy przepis na świecie na kruche ciasteczka. Przydaje się nie tylko na Wielkanoc. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i

dolcevitainmykitchen
Adwentowe rogaliki migdałowo-waniliowe – Vanillekipferl 188

Adwentowe rogaliki migdałowo-waniliowe czyli słynne Vanillekipferl – cudowne, kruche, rozpływające się w ustach rogaliki prosto z Austrii, podobno z samego Wiednia :) kilka lat temu trafiłam

Pociąg Do Kuchni
Rogaliki z wiśniami 481

Rogaliki z wiśniami zawsze kojarzyły mi się z jedną z najlepszych lokalnych cukierni. Kruche ciasto i lekko kwaśne wiśnie. A na wierzchu gruba warstwa białego lukru

Jacob Tastes
Ciasto Jeżyk 166

powstał w mojej wyobraźni zainspirowany popularnymi ciastkami Goplany, które są spoko także solo 😉   Ten najeżony przekładaniec składa się z kilku warstw: kruche z   pysznym domowym kajmakiem przełamane dżemem porzeczkowym no i rzeczone ciastka- czekoladowe, z ciągutkowym karmelem w środku.. Mniam- jednak pozwólcie mu poleżeć noc w lodówce- jak zmięknie będzie kruche i idealne do łapki(...)cukru 4 czubate łyżki masła Mleko i cukier gotujemy, aż zgęstnieje i powstanie kajmak. Po ostudzeniu ucieramy na puch z masłem. dodatkowo: dżem porzeczkowy opakowanie ciastek „Jeżyki” lub innych kruchych wykonanie:   połowa blatu ciasta kruchego   4 łyżki dżemu ½ masy kajmakowej   blat ciasta kruchego   ½ masy kajmakowej   jeżyki Schładzamy w lodówce całą noc. Smacznego

Domowe ciasta