rozpuszczoną żelatynę w odrobinie wody i wszystko dokładnie wymieszać z musem truskawkowym. Odstawić do przestudzenia. Masa serowa 1 kg sera twarogowego wiaderkowego 3/4 szklanki cukru pudru 200 g śmietany kremówki Ser zmiksować z cukrem pudrem i zmieszać z ubitą śmietaną. Do sera dodać 1/2 musu truskawkowego i zmiksować. Dodatkowo 1 galaretka truskawkowa 1 opakowanie okrągłych biszkoptów truskawki Na dno tortownicy
O kuchni z uczuciemłyżka cukru Masa truskawkowa: 700-750 g truskawek 350 ml + 100 ml wody 100 g cukru 90 g mąki ziemniaczanej Masa jogurtowa: 700 ml jogurtu greckiego 200 ml śmietany kremówki (30% lub 36%) 4 łyżki musu truskawkowego (odłożone z masy truskawkowej) 4 łyżki cukru pudru 20 g żelatyny 70 ml wody Dodatkowo: 250 g herbatników Herbatniki wykładamy na dno wyłożonej
Smaki Na Talerzuostatnim kawałkiem ciasta, posmarujcie górę i odstawcie do lodówki na co najmniej 2 godziny. Schłodzony tort wyrównajcie dookoła zbierając nadmiar kremu. Czekoladowy drip 100 g czekolady 1 łyżka śmietany kremówki. Rozpuśćcie czekoladę ze śmietaną na gładką masę. Niech ostygnie do temperatury 30-34 stopni Celsjusza. Delikatnie oblejcie brzegi ciasta. Ozdóbcie według własnej fantazji używając okruszków ciasta
Piekarz-Kucharz-Garkotłukzostała odstawiłam do lodówki, gdzie może spokojnie posiedzieć do 10 dni. Oczywiście, jeżeli chcecie, żeby wasz krem był bardzo cytrynowy możecie zużyć całość Polewa czekoladowa: – 100 ml śmietanki kremówki 30% – 75 g gorzkiej czekolady Śmietankę delikatnie podgrzewamy na najmniejszym ogniu (nie gotujemy). Wrzucamy połamaną czekoladę i mieszamy do momentu rozpuszczenia czekolady i połączenia się składników. Zdejmujemy z palnika
Relaxtimetheme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Owoce obieramy i kroimy w kostkę. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. Odrobiną smarujemy każdy omlecik, nakładamy sałatkę owocową i dekorujemy boki pozostałym kremem śmietanowym. Posypujemy cukrem pudrem. Normal 0 21 false false false PL X-NONE
Kuchnia w czekoladziemiski, następnie blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Umyte i obrane z szypułek truskawki umieszczemy w drugiej misce i rozdrabniamy blenderem na gładki mus. Do trzeciej miski wlewamy schłodzoną śmietanę kremówkę, wsypujemy cukier puder i wszystko dokładnie łączymy mikserem, zmiksowaną śmietanę dzielimy na dwie równe części. Jedną część śmietany wlewamy do zblendowanych bananów i całość dokładnie razem łączymy, pozostałą śmietanę mieszamy
Smakowite Daniapietruszki 0,5 mniejszej cebuli 2 ząbki czosnku 2 garści młodego jarmużu (około 100 g) 2 płaskie łyżki mąki pszennej 0,5 szkl zimnej wody 0,5 szkl śmietany kremówki Do smaku: sól pieprz Dodatkowo: tortelloni z grillowanymi warzywami serem i oliwą z oliwek hilcona Przygotowanie: Warzywa obrać. Marchew i pietruszkę pokroić w półplasterki. Seler w większe kawałki
Ala piecze i gotujedostępu. Jednak zachwycił mnie smak zupy. Lekko zblendowana, przez co aksamitnie kremowa. Z dodatkiem siekanego jajka. 2 litry wywaru warzywnego 2 wiązki szczawiu ogrodowego 50 - 100 ml śmietany kremówki / lub śmietany sojowej 4 jaja oliwa z oliwek sól i pieprz po smaku 2 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego Ugotuj wywar z warzyw z liściem laurowym i zielem angielskim. Ugotuj
AZgotuj!Zdejmijcie delikatnie papier do pieczenia i zwińcie w wzdłuż dłuższego boku. Odstawić do wystygnięcia. W tym czasie zróbcie krem malinowy. Będziecie potrzebować : 400 ml śmietany kremówki (double cream) 1 galaretkę malinową 100 ml gorącej wody Około 300 g malin (użyłam mrożonych - nie rozmrażałam ich) Galaretkę rozpuścić w 100 ml gorącej wody i dokładnie wymieszać do rozpuszczenia. Schłodzić
Piekarz-Kucharz-Garkotłukbezowe blaty, że przecież nie przełożę kremem w sobotę, by na niedzielę był gotowy, bo blaty tak nasiąkną, że zrobi się jedna wielka papka. Dlatego krem jest najzwyczajniejszy, na kremówce, z mascarpone i jagodami ze słoiczka. Na przygotowanie tortu "do końca" miałam w niedzielę mało czasu, więc i dekoracja skromna i nie powala ;) Przełamałam się też i postanowiłam spróbować przygotować
Kuchnia w czekoladzieplaster o grubości około 3-4 mm 4-5 szt. szparagów kilka sztuk mini pomidorków 2 małe ząbki polskiego czosnku 1/4 cukini odrobina masła sól, pieprz do smaku śmietanka kremówka 30% około 150-200 ml parmezan W szerokim naczyniu podgotowujemy szparagi w lekko osolonej wodzie. Około 7-8 min. Na suchej patelni podsmażamy boczek pokrojony w paski. Ręcznikiem papierowym usuwamy
Rusty ForkSchłodzony, dość gęsty krem nakładamy do koszyczka z bezy (tak żeby wystawał), wykładamy owoce. Ja polałam także dodatkowo stopioną czekoladą. Zamiast kremu żółtkowego można przygotować krem z mascarpone i kremówki, wg przepisu z tradycyjnej Pavlovej . Smacznego
Smaczne Zdroweróżyczek brokuła. Najbardziej smakowała mi ona wieczorem, po odgrzaniu. 200g makaronu brokuł 250 g łososia wędzonego na gorąco 200 g żółtego sera (np cheddar) 250 ml mleka 50 ml kremówki 125 g serka śmietankowego np Philadelphia 100 g sera pleśniowego (u mnie Lazur błękitny) 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej sól, pieprz Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Brokuła dzielimy
Smaki Na Talerzuprzeróżne smaki, akurat na takie na jakie mamy ochotę. Takie lody najlepiej przygotować rano, aby wieczorem móc już się cieszyć ich smakiem. :) Przepis: Składniki: 500 ml śmietany kremówki 36% lub 38% puszka (397g) mleka skondensowanego słodzonego 1,5 łyżeczki cukru waniliowego 1,5 łyżki kakao 3 łyżki dżemu brzoskwiniowego, lub takiego jaki akurat mamy w domu Wykonanie: Zanim
Mój pomysł na