ciasteczka - 39423 przepisów (strona:960/2629)

Bogaty w smaki wieczór z bakaliami HELIO 165

migdały, smak ciekawy, inny, świetnie komponuje się z deską serów. Jeśli podaję orzeszki ziemne to zazwyczaj te niesolone. Podaję także sezamki, paluszki, szczególnie z makiem czy solą. CIASTKA Polecam ciasteczka kruche, niezbyt słodkie, pierniki, gorzka czekolada połamana, praliny kawowe lub z dodatkiem chałwy, mocno czekoladowe ciastka do pochrupania, wszelakie wariacje z płatków owsianych, u mnie kulki owsiane, ciasteczka owsiane

Zasmakuj Kuchni
Ciasto dyniowe 189

Delikatne, puszyste, lekko wilgotne – idealne ciasto dyniowe, w sam raz na jesienne popołudnia :) Do jego przygotowania potrzebne będzie proste puree z dyni czyli upieczona i

Ciastkozercy
Placek drożdżowy ze śliwkami, daktylami i migdałową kruszonką 308

Puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe ze śliwkami i maślaną kruszonką to smak, który kojarzy mi się z dzieciństwem i wakacjami u babci. Zapach przywołuje wspomnienia…

Oryginalny smak
Wyjątkowe bombonierki od Vobro 245

zachwycą każdego „łasucha”. Vobro, to jakość i smak, który osobiście uwielbiam. Czy wiecie, że w VOBRO ” wytwarza się około 100 rodzajów wyrobów czekoladowych oraz ponad 30 gatunków ciastek? Tak, wybór jest ogromny. Dziś chciałabym napisać Wam kilka słów o wyjątkowych bombonierkach z serii Diamonds oraz bombonierce Excellent Pralines. Sweet Diamonds Najpierw kilka słów o bombonierce Sweet Diamonds

Słodkie okruszki
MOCNO ORZECHOWE CIASTECZKA Z CZEKOLADĄ 179

mieszam łyżką. Na koniec dodaję pociętą na kawałki czekoladę oraz posiekane orzechy, delikatnie mieszam. Z masy formuję kulki orzecha włoskiego, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia zachowując odstępy. Ciastka piekę przez 17-20 minut w 175 stopniach (grzałka góra-dół

JejKuchnia
ciasto drożdżowe z jabłkami, budyniem i kruszonką 210

składniki na ciasto drożdżowe: 500-550 g mąki 50 g drożdży 4 żółtka 150 g cukru 100 g masła, roztopionego 200 ml mleka, letniego 1/2 łyżeczki

Domowy Smak Jedzenia
Meksykańskie pulpeciki z indyka 161

Delikatne pulpeciki z indyka w aromatycznym sosie pomidorowym z papryką i czerwoną fasolą to pomysł na pyszny i sycący obiad. Idealne do odgrzania na drugi dzień

Oryginalny smak
drożdżówki z serem i jabłkiem 218

składniki: 500 -550 g mąki 50 g drożdży 100 g masła, roztopionego 150 g cukru 200 ml mleka, letniego 4 żółtka 1 szczypta soli wykonanie: Drożdże

Domowy Smak Jedzenia
ciasto drożdżowe z serem i śliwkami 151

składniki na ciasto drożdżowe: 400-450 g mąki 50 g drożdży 3 żółtka 100 g cukru 100 g masła 180 ml mleka, letniego 1/2 łyżeczki soli

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto biszkoptowe z mlekiem skondensowanym 594

tortowej i 20 g skrobi kukurydzianej. Ciasto biszkoptowe z mlekiem skondensowanym identycznie, jak Rolada Huragan wyszło puszyste, wilgotne, lekkie i sprężyste niczym gąbka. Z powodzeniem nada się na torty, ciastka tortowe, wszędzie tam, gdzie może zastąpić tradycyjny biszkopt… i nie tylko. Dzięki nietypowej strukturze powinno zasmakować nie tylko dorosłym, ale przede wszystkim dzieciom. Przepis pochodzi ze strony Jeannietay

mojewypiekiinietylko
Ciasto budyniowe na herbatnikach 180

masa zacznie gęstnieć. Gotowy budyń odstaw na ok. 30 minut do przestygnięcia. Budyń podziel na dwie części. Jedną z nich wyłóż na herbatniki, a następnie przykryj ją drugą warstwą ciastek. Na drugą warstwę herbatników wyłóż drugą warstwę masy budyniowej, ją również przykryj herbatnikami. Na wierzch ciasta połóż winogrona, tak aby pokryły całą powierzchnię tortownicy. Galaretkę przygotuj według instrukcji

365 dni dookoła kuchni
muffinki korzenne z jabłkami 148

składniki: 225 g mąki 100 g miodu 90 g cukru 75 g margaryny 125 ml śmietany, zwykłej 2 jajka, żółtka oddzielone od białek 1/2 łyżeczki kakao

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto Prince Polo bez pieczenia + film 1038

masę mleczną. Na masie układamy drugą warstwę herbatników. W wysokim naczyniu ubijamy schłodzoną śmietanę kremówkę, pod koniec ubijania wsypujemy cukier puder oraz śmietan- fixy. Ubitą śmietanę wykładamy na warstwie ciastek i równomiernie ją rozprowadzamy a na wierzch ciasta ścieramy na tarce o małych oczkach gorzką lub mleczną czekoladę. Gotowe ciasto wstawiamy na kilka godzin do lodówki.     Artykuł

Smakowite Dania
Krupnik 158

Dzisiaj tradycyjna polska zupa – krupnik . Smaczny, sycący i oczywiście na wywarze mięsnym. Do jego przygotowania użyłam udek z kurczaka, ale można zastąpić je skrzydełkami, żeberkami

Oryginalny smak
Szybkie ciasto bez pieczenia 268

blachę o wymiarach 19 x 32 cm 250 g serka mascarpone 1l śmietany 36% 2 łyżki cukru pudru Szczypta soli 400 g herbatników kakaowych oblanych czekoladą 200 g ciastek rurki Wiórki kokosowe Blachę do pieczenia wyłóż papierem. Na jej dno wyłóż herbatniki, tak aby ściśle przylegały do siebie. Do miski przelej śmietanę, dodaj szczyptę soli i cukier puder. Ubijaj

365 dni dookoła kuchni