ciasteczka - 38923 przepisów (strona:864/2595)

Dżem z dyni 125

Dżem z dyni domowy dżem dyniowy z pomarańcżą i  korzennymi przyprawami. Dżem z dyni, jesienny smakołyk, którego, podobnie jak puree z dyni , nie może zabraknąć

Cztery Fajery
Tiramisu w pucharkach 173

Dodatkowo do nasączenia biszkoptów w wersji dla dorosłych dodawany jest likier. Deser jest bardzo prosty w wykonaniu i ma wielu zwolenników. Klasyczny deser tiramisu podaje się w formie prostokątnego ciastka, ja swój przygotowałam w pucharkach. Polecam :) Składniki ( na 6 porcji ) - paczka biszkoptów ( najlepiej podłużnych ) -  3/4 szklanki mocnej, świeżo zaparzonej kawy - 1/4 szklanki likieru ( ja użyłam czekoladowego ) - 6 żóltek

Kuchnia z widokiem na ogród
5 przepisów na ciasta z dynią 81

ciasteczka w sporych odstępach bo urosną podczas pieczenia. Piecz ciasteczka w piekarniku rozgrzanym do 190 st C przez 9 minut. Po wyjęciu z piekarnika trochę odczekaj a następnie przełóż ciastka na kratkę i wystudź je całkowicie. W czasie studzenia ciasteczek przygotuj lukier. Do misy dodaj serek i miękkie masło i zmiksuj na jednolitą masę. Następnie dodaj cukier puder

nietylkopasta.pl
Szarlotka z kubeczka 92

Przepis na małą szarlotkę z naczynia żaroodpornego idealną na ponure dżdżyste dni, kiedy nie chce się nic ale jednak chodzi za człowiekiem chęć na coś słodkiego

Słodki Blog
Jaki wolnowar wybrać 116

Jaki wolnowar wybrać Przewodnik dla kupujących swój pierwszy wolnowar.  Jaki wolnowar wybrać, który wolnowar jest najlepszy to pytania, które na grupach kulinarnych pojawiają się bardzo

Cztery Fajery
spaghetti carbonara 80

[Głosów:  5    Average:  5 /5] składniki: 200 g makaronu spaghetti 200 g boczku wędzonego 2-3 jajka ok. 60 g sera np

Domowy Smak Jedzenia
sałatka z brokułem fetą kukurydzą i słonecznikiem 108

[Głosów:  5    Average:  5 /5] *składniki: 1 świeży brokuł ok. 500 g 1 puszka kukurydzy 150-200 sera feta 3 łyżki słonecznika

Domowy Smak Jedzenia
Lody ciasteczkowe 73

której możesz wrzucić ulubione dodatki, tworząc lody o wymarzonym smaku. Ciasteczka sprawdziły się w tej roli idealnie, nadając im delikatnego, maślanego posmaku. Możesz użyć Twoich ulubionych herbatników lub ciastek. W tej roli bardzo dobrze sprawdzą się również wafelki, czekoladki lub bezy. Warto eksperymentować z dodatkami, aby za każdym razem zaskakiwać bliskich nowymi smakami. Przepis na lody ciasteczkowe Składniki

okolicepalnika.pl
Jak zrobić zakwas na chleb 79

Przepis na zakwas do pieczenia chleba jest prosty jak budowa cepa. Do jego zrobienia potrzebne są tylko dwa składniki: mąka razowa oraz woda. Przepis jest dziecinnie

Słodki Blog
Dyniowe ciasteczka 70

dynią poza zupą. Na zupę dyni było za mało, a nie chciałam kupować więcej, no i w sumie to nie miałam ochoty na zupę. Więc padło na ciasteczka! Można ciastka polukrować i o Artykuł Dyniowe ciasteczka pochodzi z serwisu DoGarow.pl

Do Garów!
drożdżówki z jabłkiem i cynamonem 90

[Głosów:  5    Average:  5 /5] składniki na ciasto drożdżowe: 250 g mąki 125 ml mleka, letniego 15 g drożdży 50 g cukru

Domowy Smak Jedzenia
PIANKA KAWOWA W PUCHARKU 109

przez kilka sekund aby składniki całkowicie się ze sobą połączyły. Bita śmietana: śmietanę kremówkę ubić na sztywno wraz z cukrem pudrem. Na spód każdego pucharka włożyć kilka łyżeczek zmiksowanych ciastek, następnie piankę kawową i ponownie zmiksowane ciasteczka. Pucharki włożyć do lodówki na 30 minut aby pianka lekko zesztywniała. Piankę wyjąć z lodówki, po środku każdego z pucharków wyłożyć pomarańcze

MeCooks
Gochujang jjigae 115

Dzisiaj zapraszam w kulinarna podróż do Korei. Gochujang jjigae (고추장 찌개) to koreański gulasz wieprzowy z warzywami, który zazwyczaj podaje się z ryżem. Ta wersja jest

Oryginalny smak
Tarta serowa z bananami 83

ozdobiona wiórkami czekoladowymi, orzechami pekan i bananami. Niebanalna propozycja na niejedno spotkanie ze znajomymi. Na pewno długo o niej nie zapomną ;) Składniki na ciasteczkowy spód: 200 g kruchych  ciastek czekoladowych, 60-70 g rozpuszczonego masła. Masa serowo-bananowa: 400 g twarogu sernikowego (np. "Mój Ulubiony" z Wielunia), 125 g cukru, 1 łyżka śmietany 18%, 30 g budyniu bananowego

Świat Ciasta
Pomarańczowe cantuccini z orzechami włoskimi 74

takie tradycyjne przepis możecie znaleźć tutaj (klik). Dziś trochę naginam klasykę, bo moje ciasteczka przygotowałam wprawdzie o smaku pomarańczy, jednak zamiast migdałów użyłam orzechów włoskich, które bardzo lubię w ciastkach - pieczenie wydobywa z nich chrupkość i świetny smak. Co warto jeszcze powiedzieć - w tej wersji nie ma ani grama tłuszczu. Polecam! Składniki 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru

Słodkie inspiracje