Staropolskim obyczajem w tłusty czwartek pieczemy i jemy – pączki, chrusty, oponki z twarogu, gniazdka. Oczywiście, nie wszystko naraz. Jeśli wierzyć przesądom, to „kto nie zje
mojewypiekiinietylkoPrzy okazji zbliżającego się Tłustego Czwartku, postanowiłam przetestować nowy (bynajmniej dla mnie) przepis bajaderki , na faworki robione mikserem. Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania. Składniki: - 8
mojewypiekiinietylkoCo zrobić, gdy zostaną nam białka? Bezy z kremem limonkowo bananowym. Samo przygotowanie nie zajmuje wiele czasu, ale z suszeniem, niestety – tak. Mimo to, warto je
mojewypiekiinietylkoŚwiatowy Dzień Pieczenia, to święto miłośników pieczenia ciast na całym świecie. Po raz kolejny zostałam zaproszona do udziału w wydarzeniu. Tym razem jest to właśnie Światowy
mojewypiekiinietylkoPo raz kolejny wzięłam udział, z grupą blogerów, w Wypiekaniu na śniadanie . Tym razem organizatorem akcji był Paweł, który jako temat podał Biscotti di Prato. Poniższe
mojewypiekiinietylkoRazem z Darią zabieram Was w kolejną podróż, na Wspólne gotowanie z Formułą , z okazji GP Włoch. Uwielbiana przez wszystkich kuchnia włoska doczekała się wreszcie swojej
mojewypiekiinietylkoSzybki przegląd lodówki zaowocował jeszcze szybszym wypiekiem. Gdzieś się przyczaił serek mascarpone. Do czegoś trzeba go było zużyć. Podpowiedzi udzieliła mi Dorota Smakuje , wychodząc z propozycją
mojewypiekiinietylkoPyszne oponki nie tylko na tłusty czwartek Oponki z serem SKŁADNIKI: twaróg - 700 g cukier - 3/4 szkl żółtka jaj - 5 szt mąka - 800 g + do
Kuchnia DanusiKolejne słodkości… A jednak. Chociaż wiem, że po Świętach możecie mieć chwilowy awers na home made wypieki. Ale… ale już za kilka dni Sylwester
Made By Mom And SonPierniczki możemy wykrawać różnymi foremkami i dekorować według naszego uznania. Przechowujemy je w szczelnie zamkniętych blaszanych puszkach. Pierniczki SKŁADNIKI: CIASTO mąka - 1 kg
Kuchnia DanusiA oto obiecany wczoraj przepis. Babeczki są naprawdę pyszne!!! właśnie jedna wcinam i bardzo polecam :) ciasto: 2 jajka 200 g drobnego cukru (u mnie 175 g
Dzieje kuchennej WiewióryDzisiaj chciałam Wam przedstawić przepisy na dwie słodkości. Słodkości te zaskoczyły mnie prostotą wykonania ale przede wszystkim smakiem, bardzo dobrym smakiem. A co w nich magicznego
Dzieje kuchennej WiewióryNa początku jako, że się rozlały, byłam zawiedziona. Gdy je ostudziłam i zdjęłam z blachy pozostawiając na niej przypieczone okręgi nadal byłam pełna wątpliwości czy w
Dzieje kuchennej WiewióryDzisiaj zaczęliśmy dzień wcześnie, wszyscy byli na nogach już o 6ej. Pogoda nam nie służy a emocje wielkie czekają co poniektórych gdyż dzisiaj klubikowa akademia z
Dzieje kuchennej WiewióryRobiłam już kiedyś sconesy ale wtedy mnie całkiem nie zachwyciły. W ubiegła niedzielę na śniadanie oraz dzisiaj na drogę upiekłam, korzystając z przepisu zamieszczonego w majowym
Dzieje kuchennej Wiewióry