Fantastyczne wafle, które zachwycą absolutnie wszystkich fanów bloku czekoladowego. To takie przyjemne cofnięcie się w czasie, gdzie masa na bazie mleka w proszku z kakao to
Smaki Na TalerzuDziś mam dla Was ciasto. Takie zwyczajne, ale jakie pyszne! Zapraszam! Składniki na biszkopt; 8 jajek 8 łyżek mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 8 łyżek
Radość kipiąca uśmiechem.Jak można nie lubić gniazdek? Uwielbiam je od czasów szkolnych. Zrobione z ciasta parzonego są puszyste w środku i delikatne. Przygotowałam ich mini wersję, tak na
VioletoweKucharzenieŚwiąteczne pierniczki. Bardzo aromatyczne, z dodatkiem orzechów i rodzynek. Najlepiej zrobić 2 tygodnie przed Świętami a polukrować kilka dni później. Rodzynki i orzechy sprawiają że pierniki
BullioCzekoladowe babeczki z kremem na bazie bitej śmietany i mascarpone. Na wierzchu ułożyć ulubione owoce sezonowe. Ciasto na muffinki: 1 szklanka mąki 2 łyżki kakao ½ łyżeczki
BullioDrożdżowe, puszyste bułeczki z białym serem i truskawkami. Można użyć również jagód albo rodzynek. Porcja na dużą blachę (około 12 drożdżówek). Ciasto drożdżowe: 25 g świeżych
BullioKupiłam ostatnio foremki do rurek i produkcja ruszyła Delikatne, chrupiące rurki z bitą śmietaną. Łatwe do wykonania ale dość czasochłonne. Porcja na około 25 rurek długości
BullioBananowe muffinki z dodatkiem płatków owsianych. Wilgotne i bardzo aromatyczne. Szybkie do wykonania. Porcja na około 12 sztuk. 280 g mąki pszennej 2 łyżki płatków owsianych
BullioStyczeń to nie jest najlepszy miesiąc na przepisy ciast:) Po pierwsze świąteczne przesycenie słodyczami a po drugie noworoczne postanowienia co oznacza w dużej mierze odchudzanie i
Cooking for EmilyNie wiem jak Was, ale mnie w mroźne dni dopada zimowa chandra. Najlepszym lekarstwem na nią jest kawałek ciasta czekoladowego (w poniedziałki to co najmniej dwa
Poezja smakuJak to z ciastem francuskim bywa, te rogaliki są niesamowicie proste i szybkie w przygotowaniu! Ja jestem jego fanką i po raz kolejny powtórzę, że warto
Kolorowy PrzepisownikSkładniki: -3/4 szklanki mąki -3/4 szklanki mąki ziemniaczanej -1 szklanka cukru -1 opakowanie cukru wanilinowego -3 łyżeczki proszku do pieczenia -4 jajka -200 g
Magia jedzenia.Jadłam ostatnio coś obłędnie pysznego, cudownego w smaku, słodkie ale nie za słodkie i idealnie mokre w środku. A mowa o pierniczkach norymberskich. Postanowiłam poszukać w
Życie zaczyna się w kuchniWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 90 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 11 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 10 (wyszło około 50 różyczek) Składniki: Około 2,7 szklanki mąki
JejKuchniaW końcu po dość długiej przerwie dodaję nowy przepis. Szukałam inspiracji na przetestowanie mąki kasztanowej którą ostatnio zakupiłam. Znalazłam ją na fanpage Jacek Bilczyński
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość