Smaczna i zdrowa przekąska, doskonale smakuje w towarzystwie owocowej herbaty. SKŁADNIKI 1 szkl. płatków owsianych, ½ szkl. mąki graham, ¼ szkl. mąki pszennej, ½ szkl. cukru brązowego, 1
słodki bratekKtóż z nas nie lubi rogalików? Pamiętam, że mama piekła je z różą. Ja wybrałam na nadzienie marmoladę z pigwy, a wierzch posypałam brązowym cukrem. Polecam
Czerwień i błękitZa oknem majowy śnieżek sobie prószy...Przeplatany z deszczykiem. Wymarzona pogoda do tego, by milo spędzać czas w domu. Odpalmy piekarniki, upieczmy sobie coś pysznego na
Z Majeczką w kuchniWarkocz drożdżowy z duszą ilością kruszonki i frużeliną z rabarbaru. Moja wersja nie jest przesłodzona.Nie mogłam się powstrzymać i zajadałam jeszcze ciepły. Klasyka w pysznym
wesoła kuchniaAmerykańskie ciasto czekoladowe na maślance to taki nasz murzynek. Wilgotny, puszysty i bardzo prosty do przygotowania. Przepis pochodzi od niejakiej Rosy Ward i podobno wygrał niejedną
Poezja smakuPyszne i delikatne ciasto pachnące karmelem i brzoskwiniami na bazie mąki, jajek i jogurtu. Wspaniale smakuje także ze śliwkami, truskawkami czy malinami. Ciasto rozpływa się w
Zasmakuj KuchniPowróciliście już z majówek czy przedłużyliście urlop do końca tygodnia? My już w Warszawie, porozchodzenie do swoich codziennych obowiązków. Majówka upłynęła bardzo leniwie,w domu mojej
Cooking for EmilyDziś wraz z córeczką zapraszamy Was na delikatnie malinowe babeczki z cytrynowym lukrem . Moja księżniczka uwielbia wraz ze mną spędzać czas w kuchni i pomagać w
Słodkie okruszkiMaj zaczynam od wypieków z rabarbarem. Dawniej moja Babcia często przygotowywała z niego kompot lub zajadaliśmy się na jej działce ciastem drożdżowym z kruszonką. Sama jednak
Pink EnvelopeSkładniki: na 9 kulek trochę większych niż kluki Rafaello 80 g wiórek kokosowych, 80 g orzechów nerkowca, 20 g oleju kokosowego (ok. jednej łyżki), 2 łyżki
rozgotowanaKiedyś dawno temu zrobiłam takie faworki, może na tłusty czwartek albo ostatki i tak już ze mną zostały. Czasami je robię jak mam ochotę na coś
Moje Małe CzarowanieNo i mamy maj...Zazieleniło się wkoło pięknie, śliwki ukwieciły się pięknym kwieciem..Tylko pogoda coś nie ta. Za mało słonko i troszkę za zimno. Miejmy
Z Majeczką w kuchniC iasto to jest tanie, szybkie, puszyste i smaczne. polecam. Składniki : 5 jajek 1 szklanka cukru 3/4 szklanki oleju rzepakowego 2 i 1/2 szklanki mąki
Przepisy i porady kulinarneOrzeszki z nadzieniem kokosowym Pyszne kruche orzeszki z nadzieniem kokosowym, pieczone w patelni na kuchni gazowej. Do kawki na niedzielę. Ciasto przygotowałam z przepisu źródło
Kuchnia DanusiBabeczki z wiosennej rabatki. Z kremem z dodatkiem szpinaku , czekoladowe i przysłowiową wisienką w środku. Takie małe co nieco do kawy. Szpinak zalecam dodać świeży i
wesoła kuchnia