Prawdziwe racuchy drożdżowe z cukrem pudrem . Racuchy z serkiem homogenizowanym. Trochę wyglądają jak drożdżowe pączki, bez wyrastania, to racuchy smażone na patelni, które tak ładnie wyrosły
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięChoć wakacje już za nami, my wciąż staramy się znaleźć czas na krótkie rodzinne wycieczki. Niekiedy są to wyprawy do lasu, na wieżę widokową, w pobliskie
Słodkie okruszkiTe batony są taaakie dobre!!! Wręcz uzależniające. Przepis mam od mojej Mamy, a ona z kursu jaki był przeprowadzany dla KGW, do którego należy. Przyniosła mi
Smaki Na TalerzuCzekoladowe babeczki z dyni Mocno czekoladowe i wilgotne babeczki, które w smaku i wyglądzie przypominają popularne ciasto brownie. Bardzo smaczne i proste w przygotowaniu. Dynia jest
Blog z ApetytemDelikatne, pulchniutkie, mięciutkie i przede wszystkim… CYNAMONOWE! Te bułeczki po raz pierwszy wykonałam u siebie w domu ze dwa lata temu i… pokochałam je
Smaki Na TalerzuGrysikowiec ze śliwkami Pyszne połączenie kruchego ciasta kakaowego ze śmietankową masą grysikową i soczystymi śliwkami. Proste, bardzo smaczne i w miarę szybkie w przygotowaniu ciasto. Polecam
Blog z ApetytemJak większość z Was, bardzo lubię słodkości błyskawiczne i proste w wykonaniu, do których potrzebujemy zaledwie kilku podstawowych składników. Mimo, że przepis nie jest „dietetyczny
Be Fit Be StrongPiszinger to mój przysmak z dzieciństwa. Mama zawsze przygotowywała andruty przekładane masą kajmakową i marmoladą jak tylko miałam ochotę na coś słodkiego. Wystarczyło mieć w domu
Be Fit Be StrongChłodniejsza temperatura za oknem sprawia, że tęsknię za korzenno-słodkim zapachem jabłek z cynamonem. Kojarzy mi się tak kojąco! Smak szarlotki zdecydowanie może poprawić jesienną chandrę
Poezja smakuKruche babeczki z owocami Małe, smaczne i nie za słodkie babeczki z kruchego ciasta ze śliwkami i jabłkiem. Doskonale sprawdzą się na każdym przyjęciu, zarówno dla
Blog z ApetytemŚmiało mogę powiedzieć że to jest najlepszy jabłecznik jaki jadłam. Jabłka dodane są surowe, nie smażone i starte na tarce. Na biszkopcie orzechowym z migdałami, orzechami
wesoła kuchniaA dziś mam dla Was smaczne ucierane ciasto. Sezon na śliwki w pełni więc to ciasto będzie właśnie z nimi. Nie ma co pisać, trzeba je
Radość kipiąca uśmiechem.Składniki: Opakowanie wafli prostokątnych u mnie 5 sztuk Masło 200 g Cukier 3/4 szklanki mleko 1/2 szklanki Mleko w proszku 2 szklanki Przygotowanie: Do garnka wsypujemy
Kulinarne przygodyCiasto styropian ze śliwkami Delikatne, piankowe ciasto, które smakiem i wyglądem przypomina sernik z owocami na kruchym cieście. Jednak wykonane jest bez sera, a do przygotowania
Blog z ApetytemCo tu zrobić, aby się nie narobić i żeby wyszło pysznie… Sernik z mlekiem skondensowanym . Tylko cztery składniki wystarczą, aby przygotować wysoki, puszysty, wilgotny, imponujący
Poezja smaku