ciasteczka z czekolada - 6462 przepisów (strona:194/431)

Serduszka z niespodzianką 160

Mój pomysł na walentynki to podwójna porcja czekolady. Rozpływająca się w ustach czekoladowa muffinka, z której po ugryzieniu wypływa nadzienie z białej czekolady. Jeśli nadzienie zastygnie

Zainspirowana w kuchni
Chox cherry cookies 77

wanilię i zmiksuj do poł ą czenia. Wsyp such ą mieszankę do masy maślanej i szybko wymieszaj. Delikatnie wmieszaj czekoladę i wisienki.  Schłódź ciasto w lodówce.  Rozgrzej piekarnik do 180stC. Przygotuj blaszkę wyłożon ą papierem do pieczenia. Formuj ciasteczka łyżk ą do lodów, albo zwykł ą łyżk ą, układaj na blaszce w niewielkich odstępach i piecz około

Lejdi of the house
Ciasteczka z masłem orzechowym 67

podziękować mu za prezenty I tak mi ta wizja została w głowie, że przygotowuję te ciasteczka głównie w okolicach świąt. W innych częściach roku jakoś o nich zapominam (bez sensu, bo są pyszne). Jeśli macie ochotę na bajkowe święta to przygotujcie sobie te ciacha Ciasteczka z masłem orzechowym Składniki: 180 g mąki pszennej 100g masła 100 g masła orzechowego 100g(...)odstępach między nimi. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 15/16 minut. Na koniec, po upieczeniu możesz udekorować je rozpuszczoną, białą czekoladą lub lukrem Jeśli podobał Ci się ten przepis, może spodoba Ci się również ten: Mocno orzechowe ciasteczka Bezglutenowe herbatniki orzechowe Proste ciasto orzechowe Artykuł Ciasteczka z masłem orzechowym pochodzi z serwisu Z miłością do jedzenia

365 dni dookoła kuchni
Sernik speculoos 169

cynamonu i przyprawy korzennej (jeśli używamy herbatniki) * masa: - 500g sera na sernik - 5 jajek - 100g białej czekolady - 3/4-1 szklanka cukru (do smaku) - 60g pokruszonych ciastek speculoos - 1 łyżeczka przyprawy korzennej * wierzch: - 200g śmietany 18% - 2 łyżki cukru - 3 łyżki świeżo zaparzonego espresso Spód: Ciasteczka (pokruszone) wymieszać z rozpuszczonym masłem. Lub ciastka i masło włożyć do malaksera i zmiksować na jednolita

CookYourself
Ciasteczka migdałowo-czekoladowe z pyszną dekoracją 158

dziś pokaże wam szybkie ciasteczka migdałowe,udekorowane i fikuśne. Miały być na Święta, niestety moja rodzinka dorwała się do nich i zostały okruszki. Składniki: 175 g masła 200 g brązowego cukru (zmielić) 2 jajka olejek migdałowy 300 g mąki pszennej 100 g mielonych migdałów bez skórki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka soli Kakao 2 łyżki(...)jest zbyt lepiące to podsypuje mąką . Wałkuje na około 4-5 mm i wykrawam ciasteczka. Piec nastawiam na 180 stopni i piekę jakieś 8-10 minut.Pilnuję zawsze, jeśli się zarumienia po bokach to zaraz wyjmuje :) Studzę na kartce,lukruje i posypuje wiórkami z kolorowej czekolady

Różowa kuchnia
Budyniowe ciasteczka z czekoladą i rodzynkami. 546

filiżanką aromatycznej kawy lub herbaty. A może Wy upieczecie takie ciasteczka? Bardzo polecam. Zapraszam :) Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki tortowej 1 budyń waniliowy ( na pół litra mleka i bez cukru ) pół szklanki cukru pudru pół szklanki rodzynek 2 średnie jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 dag mlecznej czekolady 15 dag masła lub margaryny Dodatkowo: mąka pszenna do posypania(...)stolnicy Wykonanie: 1. Czekoladę kroimy w drobną kosteczkę. 2. Z podanych składników zagniatamy ciasto, dodajemy również pokrojoną czekoladę. ( Budyń dodajemy w proszku, nie gotujemy ). Następnie z ciasta formujemy niewielkie kulki, lekko je spłaszczamy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 3. Ciasteczka pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut do zrumienienia. 4. Upieczone ciasteczka studzimy i podajemy

Izabelawkuchni
Halloween Tort Oreo 214

Kolejny pomysł na słodkie Halloween to pyszny tort czekoladowy z kremem Oreo i pajęczą dekoracją :) Biszkopt upiekłam według przepisu na prosty biszkopt czekoladowy , zwiększyłam tylko nieco

Ciastkozercy
Batoniki z mlecznym kremem i czekoladą 109

ciast bez pieczenia, czy batoników.  Polewa czekoladowa z czekolady jest moją ulubioną zaraz obok polewy z czekolady i śmietanki. Te dwie polewy są wspaniałe, różnią się stopniem twardnienia Składniki potrzebne do przygotowania domowych batonów: Spód: 1 i 3/4 szklanki sproszkowanych ciasteczek, u mnie groszek ptysiowy Brześć 4 łyżki masła 1/3 szklanki cukru  3 łyżki kakao 1 jajko

MamaOskarka
Sernik truskawkowy bez pieczenia 75

płynu – 1/2 szklanki zimnej wody – do przyozdobienia: świeże truskawki, maliny lub inne owoce, czekolada tarta lub rozpuszczona (do polania), cukier puder, inne Przygotowanie: Truskawki mrożone wyjmij z opakowania i pozostaw do rozmrożenia. SPÓD – Do misy miksera dodaj czekoladowe ciasteczka i zetrzyj je drobno, aż będą miały postać piasku. Do herbatników dodaj rozpuszczone masło i wymieszaj. Okrągłą formę(...)przygotowany spód i wstaw do lodówki na minimum kilka godzin. Po kilku godzinach sernik powinien być już sprężysty i gotowy do krojenia. Możesz pięknie go ozdobić świeżymi owocami, czekoladą, możesz też posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO! Artykuł Sernik truskawkowy bez pieczenia pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl

nietylkopasta.pl
Brak tytułu 219

Herbatniki szampanki Piast Biszkopty nie całkiem tradycyjne, bo oblewane czekoladą. Kruchy biszkoptowy herbatnik i mleczna czekolada - połączeni idealne. Ciastka dobre do chrupania. Świetnie sprawdzają się także do deserów. Ja biszkopty wykorzystałam przy dekoracji tortu - ułożyłam z nich serduszko, które później wypełniłam owocami. Oczywiście musiałam ciasteczka poprzycinać :) Zapraszam na fan page Piast -   http://www.facebook.com/pages/S%C5%82odkie-Inspiracje/253574068078537?fref=ts

kolorowotorcikowo
Blok czekoladowy wg Aleex 77

walentynki. Możecie je celebrować, zapraszając ukochanego na pyszny blok czekoladowy. Autorem tego przepisu jest Janusz Profus – Maestro Czekolady E.Wedel. Recepturę znalazłam u Madame Edith, ale nieco ją zmodyfikowałam. Ponieważ nie lubimy rodzynek, zastąpiłam je suszoną żurawiną, zaś herbatniki zamieniłam na ciasteczka oreo. Ja pokruszyłam je bez usuwania masy, ale musicie mieć świadomość, że może się ona rozpuścić pod wpływem ciepła(...)być. 6. Do masy dodać pokruszone ciasteczka Oreo bez masy lub herbatniki, potem wsypać żurawinę i orzechy. Ponownie wymieszać. 7. Przygotowaną masę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. 8. Wyrównać powierzchnię bloku. 9. Formę z masą czekoladową wstawić do lodówki na ok. 3 - 4 godziny. 10. Blok można polać rozpuszczoną czekoladą deserową, ale nie jest to konieczne. Smacznego

W mojej kuchni
Czekoladowy deser z bananami i włoskim ciasteczkiem 214

dwie porcje w kokilkach 8,5 cm) 1/2 średniego banana 1/2 łyżeczki wiórków kokosowych 2-3 kruche ciasteczka Barilla Mulino Bianco Campagnole ze sklepu SmakiPołudnia24.pl 1 szklanka domowego budyniu czekoladowego z tego przepisu * * tym razem przygotowując budyń użyłam wyłącznie mleczną czekoladę, ale jaką czekoladę użyjecie zależy od Waszych upodobań smakowych (jak bardzo słodkie desery lubicie) Przygotowanie: Najpierw przygotowujemy domowy budyń

Słodkie okruszki
Ciastka kukurydziane 131

Pyszne, chrupiące ciasteczka. Idealne do kawy, herbaty czy szklanki ciepłego mleczka. Ciasteczka są bardzo proste i szybkie do wykonania. Można do nich dodać to co lubimy orzechy, słonecznik, kokos, czekoladę. Nie ważne co damy do środka bo i tak szybko znikną z talerza bo są naprawdę pyszne. Polecam. Składniki: 200 g masła 2.5 szklanki mąki 3 szklanki płatków kukurydzianych(...)przestudzone masło, wymieszać. Na koniec dodajemy płatki kukurydziane, orzechy oraz kokos, wymieszać łyżką. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego i lekko spłaszczać. Na dużą blachę wyłożyć papier do pieczenia, ułożyć ciasteczka. Piec w temperaturze 180°C przez 15 minut

magiczna kuchnia Kasi
Świąteczne ciasteczka cz. III - Ciasteczka z przygodami 131

delikatne, trochę biszkoptowe, idealne do herbatki albo kawki, za chwilę zabieram się za polukrowanie. W każdym razie ciasteczka są naprawdę warte spróbowania i gorąco je polecam, jeśli już nie na święta, to na Sylwestra. Przepis radośnie podpatrzony u Bei . Brunsli 100g gorzkiej czekolady 250g zmielonych migdałów 150g cukru 2 łyżki kakao 2 łyżki mąki 1/4 łyżeczki cynamonu spora szczypta mielonych(...)piankę i dodać do suchych składników, następnie dodać przestudzoną lekko czekoladę i alkohol. Wszystko dokładnie wymieszać, po czym wstawić do lodówki, bo inaczej cisto absolutnie odmawia współpracy i nie chce dać się rozwałkować. Po około 1 godzinie, rozwałkować ciasto na stolnicy obsypanej cukrem, na grubość ~1 cm i wykrawać ciasteczka. Zostawić do wysuszenia na minimum

Przepysznik - BLW i nie tylko
Popękane ciasteczka piernikowe 399

Obłędnie pyszne, o miękkim i wilgotnym środku, a do tego mega, mega efektowne- popękane ciasteczka czekoladowe wzbogacone o aromatyczny smak piernika (w końcu Święta tuż, tuż 🎄). Ich atutem- oprócz wyglądu i smaku- jest to, że zachowują bardzo długo świeżość*, po 2 tygodniach są tak samo miękkie jak po upieczeniu, serio! Dlatego też można upiec je 5-7 dni przed Świętami(...)metalowym pojemniku wyłożonym papierem do pieczenia). ** polecam robić niewielkie kulki, takie mniej więcej wielkości orzecha włoskiego, bo ciasteczka rosną bardzo spore- stąd też należy zachować wskazaną odległość (2,5-3 cm) między wyłożonymi na blachę kulkami. Przepis zaczerpnięty z bloga  Czekoladą utkane

Kraina Miodem Płynąca