ciasteczka budyniowe - 612 przepisów (strona:36/41)

Ptysie łabędzie z kremem maślanym 141

Ptysie łabędzie z kremem maślanym są nie tylko smaczne, ale i wspaniale się prezentują. Zwykłe ptysie, jakie każdy z nas zna, bardzo łatwo zamienić w piękne

Poezja smaku
Kostka piernikowa bez pieczenia 333

W Święta piekarnik chodzi non-stop. Też tak macie? Nic straconego. Gdy pieką się pasztety i mięsa, możemy w tym samym czasie przygotować pyszne ciasto. Kostka

Poezja smaku
Makaroniki z kremem porzeczkowym 139

konfitury lub musu porzeczkowego 2 duże jajka 2 żółtka 70 g drobnego cukru do wypieków 80 g masła 2 łyżki likieru Cassis'; document.write(" "); Składniki na 30 gotowych ciasteczek: 150 g zmielonych migdałów 150 g cukru pudru 120 g białek (podzielone na 60 g + 60 g), w temperaturze pokojowej 185 g cukru (podzielone na 150 g + 35 g) 50 ml wody(...)porzeczkowego, więc być może dałam go za dużo w stosunku do jajek. Ja dałam 260 gr gotowego musu, gdybym dodała 180 gr, wówczas nie trzeba by było dodawać proszku budyniowego. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego. Makaroniki podobierać do siebie pod względem wielkości. Na gładką stronę makaronika wycisnąć krem, przyłożyć drugim makaronikiem, tak postępować z pozostałymi makaronikami. Nie trzeba przekładać wszystkich

moj przepis na
MINI SZARLOTKI 132

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Trufelkowo
Metrowiec – dwukolorowe ciasto z kremem 521

dodatki – u mnie zwykle kawa lub syrop kawowy np. brownie albo też amaretto czy rum. Mniammm. Taki krem idealny będzie do wszystkiego, do deserów, do przełożenia ciast i ciasteczek. Nie jest bardzo słodki. Dobrze, metrowiec zrobić dzień wcześniej i wsadzić do lodówki, aby warstwy i ciasto ładnie sobą przeszły. Jeśli macie jednak ochotę zjeść ciasto dzisiaj, warto je podczas(...)mleko się zagotuje, dodajemy mleko z mąką. Mieszamy i gotujemy do zgęstnienia. Garnek przykrywamy folią spożywczą, aby nam masa nie podeschła. Odstawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy w mikserze, dodajemy budyniową masę po 1 łyżce. Jeśli chcemy przełamać smak, dodajemy alkohol, kawę lub syrop. Polewa Składniki polewy rozpuścić w rondelku na wolnym ogniu Ostudzone ciasta kroimy na kromki. Każdy kawałek ciasta

Mieszam w Garnku