ciasta z truskawkami - 9798 przepisów (strona:498/654)

RÓŻANE MAKARONIKI 152

łyżeczki wody różanej różowy barwnik spożywczy   krem  125 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 1/2 łyżeczki wody różanej dodałam jeszcze 2 bardzo drobno pokrojone truskawki     A jak to zrobić: Migdały połączyć z cukrem pudrem i najlepiej jeszcze raz je dobrze zmielić, by były jak najdrobniejsze. Białka ubić na sztywno (zaleca się aby białka były oddzielone(...)Dodać barwnik i wodę różana, zmiksować. Do masy z białek dodawać mieszankę maki migdałowej i cukru pudru, delikatnie mieszając szpatułką, najlepiej silikonową. Masa musi być bardzo dokładnie wymieszana. Wypełnić ciastem krążki w macie do wypieków makaroników, jeśli takiej maty nie posiadamy można na papierze do pieczenia narysować kółka i przy pomocy rękawa cukierniczego wycisnąć krążki o średnicy około

Kuchnia w opałach
Czekoladowa tarta 151

czekolady deserowej lub gorzkiej (50-65% kakao) łyżeczka żelatyny + odrobina wody do namoczenia opcjonalnie: ziarenka z połowy laski wanilii lub aromat waniliowy do dekoracji: świeże maliny, borówki, truskawki lub inne ulubione owoce (najlepiej kwaskowe) Czas przygotowania 45 minut Czas chłodzenia: 4-8 h Wielkość foremki Okrągła forma do tarty o średnicy 24 cm Liczba porcji: 8-10 (po około(...)odrobinę mniejszą niż 0,5 cm, aby dobrze się później kroił. Formę wkładamy do lodówki do schłodzenia. Uwaga : foremkę można wyłożyć wcześniej folią spożywczą, co ułatwi później wyciąganie gotowego ciasta. W tym czasie zabieramy się za nadzienie. Żelatynę namaczamy w niewielkiej ilości (ok. 1 łyżka stołowa) wody. Ok. 150 ml śmietanki podgrzewamy w garnuszku (prawie do wrzenia), opcjonalnie z dodatkiem

Analiza Smaku
Deser w Pucharku Maltikeks 131

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Deser w pucharku maltikeks Deser w pucharku to bardzo smaczna przekąska, którą można przygotować w mgnieniu oka. Pomysłów na domowe desery jest naprawdę

Przepiski.pl
Biszkopt z kremem mascarpone i truskawkami 326

Biszkopt zawsze robię według zasady na jedno jajko 2 łyżki cukru i 2 łyżki mąki. Ilość składników zależy od wielkości blachy. W poniższym przepisie użyłam składników

Niebieski kubek z kawa
Drożdżówki z śliwkami 454

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Drożdżówki z śliwkami i kruszonką. Zrobiłam je z mrożonych śliwek, w sezonie możecie zrobić je ze świeżych

Marta Gotuje
Tort urodzinowy 278

Tort Urodzinowy(idealny na przyjęcie urodzinowe) Składniki:(na ok.3kg tortu)Biszkopt:http://gotujzmuzyka.blogspot.com/2013/10/zdjecie-niebawem-biszkopt-tortowy.html ( na podzielenie biszkopta na 4 warstwy)- 8 jaj - szklanka mąki

Gotuj Z Muzyką
Domowy kisiel z owocami – truskawkowo-rabarbarowy 174

u0107\u00a0zg\u0119stnieje. \r","Przelewamy do kubk\u00f3w\/szklanek."]} Drukuj Domowy kisiel z owocami – truskawkowo-rabarbarowy Składniki 1l wody 1/4 szkl. cukru 500 g owoców - u mnie rabarbar i truskawki 2 łyżki mąki ziemniaczanej +1/3 szkl. wody do rozrobienia przyprawy - cynamon, cukier waniliowy, goździki Sposób przygotowania Wodę zagotowujemy z cukrem i ewentualnie z przyprawami. Dodajemy pokrojone owoce. Gotujemy(...)czekamy aż całość zgęstnieje. Przelewamy do kubków/szklanek. 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/desery/inne/domowy-kisiel-z-owocami-truskawkowo-rabarbarowy/ MieszamWGarnku   Artykuł Domowy kisiel z owocami – truskawkowo-rabarbarowy pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
BABECZKI Z BATATÓW Z CHIPSEM Z GUSZKI 176

Jesień w pełni. W sklepie można kupić truskawki czy maliny ale nie są One już tak słodkie jak latem. Na stole więc królują cięższe desery niż latem. Na stół wjechały więc babeczki z batatów z dodatkiem mango. Babeczki są wilgotne z nutą egzotycznego mango. Każdy składnik idealnie pasuje do pozostałych. Całość uwieńczyłam chipsem z gruszki i polałam syropem złocistym Diamant(...)pisze:  "to w pełni naturalny, powstały na bazie cukrów trzcinowych syrop znajdujący szerokie zastosowanie  w kuchni. Produkt doskonale sprawdza się jako polewa do naleśników i gofrów, składnik ciast, w szczególności pierników, dodatek do lodów i deserów, a także baza do sosów, marynat i dipów. Polecany do słodzenia gorących napojów i drinków. Trzcinowy posmak produktu nadaje daniom głębi smaku

Kuchnia w oparach
Tort z owocami. 407

można dodawać według własnego smaku), Ponadto: kompot z wiśni razem z wiśniami, dżem z czarnej porzeczki - najlepiej z kawałkami owoców. Dekoracja:  ( można według własnego upodobania ją zrobić ) świeże truskawki, kilka świeżych jeżyn, płatki migdałów - delikatnie uprażone na suchej patelni i ostudzone, ziarenka z owocu granat, kawałki białej i mlecznej czekolady - ja kupiłam gotowe, ale można zetrzeć na tarce(...)ubijania powoli dodawać cukier i na koniec pojedynczo żółtka - cały czas miksować. Gdy masa jest już gotowa, stopniowo dodawać mąki i delikatnie połączyć łyżką - nie używać do tego miksera. Ciasto jest gotowe, gdy nie ma w nim grudek.  Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia i wylać gotową masę. Boków tortownicy niczym nie smarować, ani nie obsypywać. Rozgrzać piekarnik

W kuchni u Moniki
Kluski na parze 427

się u Was na nie mówi? W każdym razie na zdjęciach widzicie moją ulubioną potrawę z dzieciństwa :) Najlepiej smakują oczywiście z musem ze świeżych owoców, ja uwielbiam z truskawek lub jagód. O tej porze roku korzystam z mrożonych owoców i też spisują się całkiem dobrze. Z podanych proporcji wyszło mi 15 klusek wycinanych od szklanki. Składniki: 250 g mąki(...)ciepłym mleku z dodatkiem cukru i cukru waniliowego. Odstawiamy na 5-10 minut. Masło rozpuszczamy i odstawiamy do przestygnięcia. Do misy miksera (lub zwykłej miski jeśli będziemy zagniatać ciasto ręcznie) wsypujemy mąkę, dodajemy zaczyn z drożdży i jajko. Wyrabiamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Na koniec dodajemy rozpuszczone masło i jeszcze raz wyrabiamy. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce

Ciastkozercy
Kuchnie świata: fiński pannukkaku z dżemem owocowym 174

faworki. Składniki Naleśnik: 2 szklanki mąki ryżowej 2 szklanki mleka 2 jajka 1 laska wanilii 1 łyżka ksylitolu 1 łyżeczka oleju kokosowego płynnego kilka szczypt kardamonu Dżem: 250 g truskawek (mogą być mrożone) 250 g wiśni (mogą być mrożone) 2 łyżki ksylitolu 3 łyżki nasion chia Dżem najlepiej przygotować dzień wcześniej. Owoce myjemy lub rozmrażamy. Wrzucamy do rondla i smażymy(...)słoikiem. Mąkę łączmy z mlekiem, jajkami i olejem kokosowym. Laskę wanilii nacinamy wzdłuż i za pomocą noża zeskrobujemy nasionka. Dodajemy do reszty składników. Miksujemy na gładką masę. Blachę do ciast wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy masę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 220 stopni. Pieczemy 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika naleśnik opadnie. Podajemy z dżemem owocowym na ciepło

My Chcemy Jeść
Nadesłane przepisy konkursowe- GŁOSOWANIE 132

Brownie z kremem porzeczkowym 4.      Budyń z kremem kakaoawokado  5.      Ciasteczka zbożowe 6.      Ciasto cynamonowe z masą cappuccino 7.      Czekoladowy suflet 8.       Deser malinowy z nutką cytryny 9.       Sernik na zimno z owocami(...)Muffinki jaglane bezglutenowe na kokosowo 20. Muffiny bananowe 21.   Panna cotta 22. Sernik na zimno  23. Tarta owocowa 24. Tęczowy sernik na zimno 25. Tiramisu z truskawkami 26. Toffi 27.   Torcik truskawkowy z kremem z kaszy manny 28.   Muffinki czekoladowe 29. Torcik waniliowy 30. Tort naleśnikowy

Tradycyjna Kuchnia
Bajaderki, kokosanki i inne pralinki :) 214

łyżki rumu 1 żółtko (ze sparzonego jajka)100 g wiórek kokosowychcukiereczki cukiernicze do obtoczenia lub mielone migdały albo wiórki kokosowe.Herbatniki rozkruszamy w blenderze albo wałkiem  do ciasta na piasek. Miękką margarynę wymieszać ze 100 g wiórek, żółtkiem (surowe jajko wkładamy na parę sekund do wrzątku, by sparzyć je), rozkruszonymi herbatnikami, kakaem, cukrem waniliowym, cukrem pudrem i alkoholem(...)Pralinki z białej czekolady i żurawinaą (pomysł zaczerpnęłam z Bloga Basi Ritz "Kulinarna Mekka" przepis Basi. Basia dodała do nich mielone migdały a ja zastąpiłam je suszonymi truskawkami)1 tabliczka białej czekolady3 łyżki śmietanki kremówki ok. 50 g corn fleks (ja wybrałam takie z suszonymi truskawkami)ok. 4 łyżek suszonej żurawiny, posiekanejCzekoladę rozpuszczamy w kąpieli

Bon Appetit Małgorzaty
Wspomnienie lata 205

Kto tęskni za latem? Zachęcam do przygotowania ciasta, które będzie wspomnieniem lata. Delikatna masa truskawkowa otoczona puszystym biszkoptem, a do tego filiżanka aromatycznej kawy.  Składniki

Salonik smaków