ciasta z truskawkami - 9798 przepisów (strona:404/654)

Walentynkowy torcik czekoladowy z truskawkami 153

cukru * łyżeczka proszku do pieczenia * 500ml kremówki * 200g serka mascarpone  * słoiczek dżemu wiśniowego * 2 łyżki soku z cytryny * truskawki i czekolada do dekoracji Przygotowanie : Ubić jajka z cukrem, dodać przesianą mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Wymieszać i przelać ciasto do prostokątnej blaszki. Piec 30 minut w 180 stopniach. Biszkopt wystudzić i przekroić na pół. Każdy blat nasączyć ciepłą

Magiczne Życie Marty
Przepis na sernik z brzoskwiniami 357

Sezon owocowy można spokojnie uznać za rozpoczęty. Na targowiskach pojawiły się nie tylko truskawki ale również maliny, morele, brzoskwinie i czereśnie. O tych ostatnich wiem oczywiście

Słodkie Przyjemności
Koktajl truskawkowo-miętowy z jogurtem naturalnym 170

Pyszny koktajl, w sam raz na upalne dni. truskawki z miętą dają uczucie przyjemnego orzeźwienia i są bardzo zdrowe! W sezonie warto truskawki jeść jak najczęściej

Kolorowy Przepisownik
Tiramisu owocowe 477

Biszkopty przełożone kremem z mascarpone oraz owocami. Letnia odmiana tiramisu. Najlepiej smakuje z truskawkami, malinami i borówkami. Z przepisu wychodzi duża porcja (wysoka tortownica o średnicy

Bullio
Kruche ciasteczka nadziewane smażonymi jabłkami i migdałami z marcepanem. 248

trochę składników z robionego do racuchów musu czekoladowego. Myślę sobie, zrobię kruche mini tarty wypełnione podobnym musem, dodam sobie truskawek i będzie pysznie. Byłoby, gdyby mi się mus nie zważył. Pierwszy raz mi się coś takiego przytrafiło; pytanie, czy ostatni? Ciasto się już chłodziło w lodówce, więc nie mogłem go zmarnować, a jako, że jabłek u mnie zawsze pod dostatkiem

BaRepas
Bardzo proste i szybkie ciasteczka francuskie: serduszka z truskawkami 161

drugim serduszkiem 3. ścisnąć mocno brzegi jak przy lepieniu pierogów. 4. Znów nałożyć foremkę i wykrawać brzegi by ciasto się połączyło  5.Piec: wedle zaleceń na opakowaniu, średnio: 10-25 min w 180-230 stopni Po upieczeniu dekorować ciasteczka świeżymi truskawkami i serkiem mascarpone. Smacznego

KreatywnePiny
Placuszki z mąki owsianej z jagodami 171

łyżeczka cynamonu 1 jajko ½ szklanki jagód lub 1/3 szklanki jagód i 4 truskawki oliwa do smażenia Przygotowanie: Truskawki kroimy w kosteczkę. Białko oddzielamy od żółtka i ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli  W misce mieszamy suche składniki ciasta. Rozgrzewamy olej na patelni. Dodajemy pozostałe składniki i  mieszamy. Na końcu dodajemy pianę z białek i owoce. Delikatnie łączymy

Mania Gotowania
PANNA COTTA Z GALARETKĄ Z GRANATÓW 321

down.   Pomyślałam, że dobrze będzie przyrządzić deser na Boże Narodzenie. Nie wszyscy po obfitej kolacji mają ochotę na ciężkie ciasta. Panna cotta z czerwoną galaretką będzie wyglądać bardzo elegancko na świątecznym stole. Jeżeli nie macie granatów możecie zastąpić je malinami, truskawkami, jagodami, pomarańczami (jakikolwiek sok/przecier lubicie :)).To jeden z moich ulubionych deserów :). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu

Przepisy Aleksandry
Bułeczki drożdżowe z truskawkami i rabarbarem. 173

wyrobić gładkie ciasto. Odstawić do wyrośnięcia na około godzinę. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę. Podzielić na dwie części, z każdej części uformować wałek. Wałeczki pokroić nożem na części, z każdej części zrobić placek. W każdym placku zrobić wgłębienie. Ja zrobiłam to szklanką. Następnie w zagłębienia nakładać po łyżce truskawek z rabarbarem. Składniki na kruszonkę zagnieść i posypać bułeczki. Gotowe bułki

Agusiowe smakołyki
Domowe kruche babeczki z owocami 704

krówkowa Dodatkowo: ulubione owoce (u mnie brzoskwinie w syropie, kiwi, winogrona, truskawki) Masę możesz zrobić również ze śmietany kremówki 36%. Schłodzoną ubij na sztywną pianę dodając śmietan-fix. Wykonanie: Do mąki dodajemy szczyptę soli oraz pokrojoną w kostki margarynę. Wszystko siekamy dodając cukier puder. Dodajemy żółtka i wyrabiamy ciasto na jednolitą masę. Smarujemy foremki tłuszczem. Wyrobione ciasto można rozwałkować

Mojewlasne.pl
Wianuszki z truskawkami 189

masła 5 dużych truskawek + jajko Przygotowanie: Mąkę wsypujemy do miski i w środku robimy wgłębienie. Pokruszone drożdże rozpuszczamy w 5 łyżkach ciepłego (nie wrzącego) mleka z jedną łyżeczką cukru. Rozpuszczone drożdże wlewamy do wgłębienia i mieszamy z odrobiną mąki. Miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 20 min. Po upływie czasu zagniatamy ciasto z mąki, rozczynu(...)wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 30 minut. Po upływie czasu ciasto ponownie krótko zagniatamy i dzielimy na 20 kulek (trochę mniejszych od moreli). Z każdej formujemy cienki wałek, który następnie łączymy z drugim i tworzymy wianuszek.  Przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i wbijamy truskawki. Smarujemy jajkiem. Blaszkę odkładamy w ciepłe miejsce na minimum 30 minut, najlepiej

Czarnawisienka
Kruche ciasto z lekką, budyniową pianką 10060

opakowania budyniu waniliowego pół szklanki oleju pół łyżeczki esencji waniliowej Dodatkowo: truskawki lub maliny Białka ubić na sztywno, dodawać po łyżce cukier a następnie budyń. Na koniec zmiksować z olejem oraz esencją. Na wystudzony spód nałożyć pianę a następnie owoce. Na wierzch zetrzeć pozostałą 1/4 część ciasta. Piec około 35 minut w temperaturze

Bullio
Kruche ciasto z lekką budyniową pianką 68096

opakowania budyniu waniliowego pół szklanki oleju pół łyżeczki esencji waniliowej Dodatkowo: truskawki lub maliny Białka ubić na sztywno, dodawać po łyżce cukier a następnie budyń. Na koniec zmiksować z olejem oraz esencją. Na wystudzony spód nałożyć pianę a następnie owoce. Na wierzch zetrzeć pozostałą 1/4 część ciasta. Piec około 35 minut w temperaturze

Bullio
Biszkopt z truskawkami kremem i galaretką 165

Ciasto, które z powodzeniem można przygotowywać cały rok. Jest proste i szybkie w wykonaniu. W zasadzie zmienia się tylko smak galaretki i owoce w zależności od sezonu. Aktualnie oczywiście zaczynają królować truskawki! Składniki (na dużą blachę) Składniki na biszkopt: Jajka 8 szt. Cukier 8 łyżek Mąka pszenna 8 łyżek Proszek do pieczenia ½ łyżeczki Aromat pomarańczowy (kilka kropel) Tłuszcz do formy(...)Krem śmietankowy: 600 ml śmietanki 30-36% 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 łyżka żelatyny ½ szklanki cukru pudru Ok 80 ml mleka Ok 80 ml wody Dodatkowo: 500-600 g truskawek 2 galaretki Poncz do nasączenia biszkopta Wykonanie: W pierwszej kolejności przygotowujemy galaretki wg przepisu na opakowaniu (możemy dodać odrobinę mniej wody, wówczas galaretka będzie twardsza). Odkładamy do przestudzenia i lekkiego

Tradycyjna Kuchnia
Drugie życie chałki 219

miało już na nią chęci. Postanowiłam więc dać jej nowe życie - żal było wyrzucać ciasto przygotowywane z taką pieczołowitością... Rozwiązaniem idealnym okazały się słodkie tosty francuskie. Kiedy oglądając Masterchefa zobaczyłam, jak jeden z uczestników przygotował rzeczone, w dodatku z truskawkami, stwierdziłam, że pomysł jest genialny. Musiałam takie mieć! Poszłam więc do sklepu po truskawki. Hmpf... Powiedzmy sobie szczerze

Pożeraczka, czyli raz adobrze