ciasta z truskawkami - 9798 przepisów (strona:272/654)

Tarta z kremem pâtissière i owocowym musem 140

maliny - 200g arbuz - 200g żelatyna - ok. 3-4 łyżeczki woda - 3-4 łyżki Dodatkowo: truskawki - duża garść maliny - duża garść borówki - duża garść arbuz - duża garść, pokrojonego Wykonanie: Mąkę z masłem siekamy, dodajemy cukier, żółtka, sok z cytryny. Wszystko razem łączymy i zagniatamy gładkie ciasto. Gotowe formujemy w kulkę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do zamrażarki na 10 minut(...)maliny - 200g arbuz - 200g żelatyna - ok. 3-4 łyżeczki woda - 3-4 łyżki Dodatkowo: truskawki - duża garść maliny - duża garść borówki - duża garść arbuz - duża garść, pokrojonego Wykonanie: Mąkę z masłem siekamy, dodajemy cukier, żółtka, sok z cytryny. Wszystko razem łączymy i zagniatamy gładkie ciasto. Gotowe formujemy w kulkę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do zamrażarki na 10 minut

Pogotujmy.pl
Kokosanki 92

Czas czytania: 2 min Dziś coś dla fanów kokosa! Pyszne podwójnie kokosowe ciasteczka, które i Wam z pewnością przypadną do gustu, uwielbiam je, są pyszne! Co

SprawdzonaKuchnia.pl
Chleb ziołowy 91

Czas czytania: 2 min Puszysty, delikatny i bardzo smaczny chleb na drożdżach z dodatkiem ziół, które sprawiają, że pieczywo pięknie pachnie i wspaniale smakuje. Miąższ chleba

SprawdzonaKuchnia.pl
Chleb razowy 96

Czas czytania: 3 min Dziś zapraszam na rewelacyjny chleb razowy przygotowany na podstawie przepisu Kena Forkish’a. Procedury przygotowania chleba zostały odrobinę uproszczone przeze mnie

SprawdzonaKuchnia.pl
Kremówka idealna. Napoleonka na cieście francuskim, z domowym budyniem 415

stężenia, na czas około 5-6 godzin. Przed podaniem ciasto wyjmujemy na blat, posypujemy cukrem pudrem i kroimy w romby lub kwadraty. Ja uwielbiam wszystkie kremowe ciasta podawać z sezonowymi drobnymi owocami jagodowymi – truskawkami, malinami, borówkami. Delikatnie kwaskowe świeże owoce świetnie przełamią słodycz kremu. SKŁADNIKI 750ml mleka – dowolnego, może być bez laktozy 130g cukru 1 łyżka ekstraktu waniliowego, 1 łyżeczka(...)prawdziwą wanilią 5 całych jajek rozmiaru M 75g mąki pszennej typ 500-550 75g skrobi ziemniaczanej 50g masła 82% tłuszczu opcjonalnie 1/3 łyżeczki kurkumy dla koloru 2 opakowania gotowego ciasta francuskiego, po 250-300g każde cukier puder do posypania

Karo in the Kitchen
Truskawkowe orzeźwienie 129

Ciasto idealne na ciepłe wiosenne i letnie dni. Mocno truskawkowe z orzeźwiającą galaretką o smaku kiwi. Foremka 24x29 cm Biszkopt: 3 jajka 3 łyżki maki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka oleju Kilka kropel aromatu waniliowego Masa: 100 g margaryny 2 galaretki truskawkowe 1 szklanka wody 2 łyżeczki żelatyny(...)przestygną galaretki dodajemy do nich truskawki i żelatynę. Czekamy aż delikatnie masa stężeje i przelewamy na biszkopt. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Resztę truskawek kroimy w plasterki, układamy na wierzchu ciasta. Całość zalewamy przestudzoną galaretką kiwi (rozrobioną w 1,5 szklanki wody). Ciasto chłodzimy w lodówce. Najlepiej całą

VioletoweKucharzenie
Bolo de caco 143

Czas czytania: 3 min Chlebek bolo de caco jest chyba najpopularniejszą przekąską na Maderze, można znaleźć go niemalże wszędzie! Serwują go w restauracjach, barach i na

SprawdzonaKuchnia.pl
Tort truskawkowy 164

galaretka truskawkowa - 30 dag truskawek Przygotowanie tortu rozpoczynamy od zrobienia biszkopta. Najpierw oddzielamy białka od żółtek i wrzucamy do miksera. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy stopniowo cukier. Potem dodajemy żółtka i dalej miksujemy. Na końcu stopniowo dodajemy wymieszane ze sobą mąki i proszek do pieczenia i mieszamy na gładką masę. Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy(...)wystygnięcia i zaczynamy robić masę truskawkową. Najpierw ubijamy śmietanę a później dodajemy cukier i serek mascarpone i całość miksujemy na gładką masę. Na końcu dodajemy drobno pokrojone truskawki i jeszcze chwilę miksujemy. Wystudzony biszkopt kroimy na 2 równe części i przekładamy masą. Część masy pozostawiamy aby pokryć wierzch tortu cienką warstwą. Na warstwę tortu układamy pokrojone w plasterki truskawki

Kuchenne Wariacje
Pavlova z truskawkami 527

Dzisiaj klasyka... jeden z naszych ulubionych, letnich deserów czyli nieśmiertelna, klasyczna Pavlova z już znikającymi z rynku polskimi truskawkami. Ten deser zawsze się sprawdza, zawsze wychodzi

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Żegnamy truskawki. Podsumowanie sezonu. 166

Piękne, czerwone i soczyste owoce, o tym charakterystycznym aromacie, usłanedziesiątkami malutkich pesteczek na wierzchu.Powolutku kończą się ukochane truskawki. Ubolewam nad tym strasznie, bopomysłów wciąż niemało.Nie

W kuchni Karmel-itki
Tarta z truskawkami i borówkami z kremem mascarpone 182

mąki pszennej 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej  Krem: 250 g serka mascarpone 250 g śmietany kremówki 30 % 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo : 250 g truskawek koszyczek borówek galaretka  agrestowa Sposób przygotowania: Ciasto kruche :  Mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną przesiewamy. Dodajemy pokrojone na kawałki masło, 1 żółtko, cukier oraz śmietanę. Składniki siekamy nożem po czym energicznie zagniatamy. Brzegi(...)boki formy natłuszczamy lekko i wylepiamy ciastem. Spód nakłuwamy widelcem a następnie przykrywamy pergaminem obciążonym fasolą. Tartę pieczemy do czasu , aż tarta nabierze pięknego złocistego koloru. ok. 30 minut.  Można 5 minut wcześniej zdjąć fasolę i ok. 5 minut ,( uważając , żeby nie przypalić spodu ) przyrumienić sam spód. Krem : Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem . Gdy śmietana troszkę zaczyna nam gęstnieć

Różne smaki w kuchni
Kluski śląskie 106

Czas czytania: 3 min Najprostsze kluski z gotowanych ziemniaków jakie można sobie wyobrazić. Kluski są lekko gumowe, a to za sprawą mąki ziemniaczanej. Przygotowanie klusek śląskich

SprawdzonaKuchnia.pl
Bananowy chlebek z truskawkami, malinami i chałwą na bazie mąki orkiszowej i owsianej 143

Przepyszny, delikatnie słodki chlebek bananowy z dodatkiem sezonowych owoców takich jak truskawki i maliny. By całość nie była nudna postanowiłam dodać również kawałki chałwy czekoladowej do ciasto a całość polać przepysznym, malinowym lukrem. Ciasto wykonałam na bazie mąki orkiszowej i owsianej, które świetnie się tutaj sprawdzają. Chlebek jest delikatnie wilgotny, nie kruszy się, idealny do kawy! Polecam. Składniki (na formę(...)przez 55 minut, do suchego patyczka. Chlebek studzę na kratce. Wszystkie składniki lukru mieszam dokładnie, do połączenia. Gotowym lukrem polewam ciasto. Czekam aż lukier zastygnie lub podaję od razu (nie mogłam się powstrzymać). Dekoruję świeżymi malinami i truskawkami. Smacznego, Klaudia. Naturalne i zdrowe produkty można znaleźć w sklepie internetowym http://www.naturalniezdrowe.com.pl/ Serdecznie zapraszam

Mango Papaja
Marcepanowe tiramisu z truskawkami na winie 268

Niedziela to dzień w którym... odpoczywamy! i dlatego też w tym dniu możemy sobie pozwolić na ciut więcej, nie będzie to skrajność a zdrowy i pyszny

Kuchnia PROzdrowotna
Gnocchi z dynią 97

Czas czytania: 2 min Dziś na moim talerzu pojawiły się włoskie kluski gnocchi. Gnocchi z dynią są moją jesienną propozycją na szybki wegetariański i bardzo smaczny

SprawdzonaKuchnia.pl

Proponowane wyszukiwania