ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:636/1556)

Nalewka z czerwonych porzeczek. Porzeczkówka 462

Czerwone porzeczki nigdy nie były moimi ulubionymi owocami. Kwaśne, z irytującymi pestkami, nie przepadam za nimi. Ale do ciasta i na nalewkę porzeczkową nadają się doskonale. Porzeczkówka ma śliczny kolor i lekko kwaskowy, wyraźny smak soczystych owoców. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Tarta rustykalna z jabłkami 182

rozwałkować ciasto. Powinien utworzyć się okrąg. Jabłka obrać, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne i pokroić w grubsze plasterki. Na kruchym cieście ułożyć jabłka (najlepiej układać od środka), pamiętając o tym, aby owoce nie były przy samym brzegu tarty. Następnie jabłka posypać cynamonem, przyprawą do szarlotki i cukrem pudrem. Boki ciasta delikatnie złożyć do środka. Boki kruchego ciasta lekko

Ugotować
Dyniowe ciasto czekoladowe 179

ustach. Czasami dodaję do ciasta jabłko . Próbowałam je piec z marcepanem . Smakowało równie wyśmienicie. Dynia ma bardzo delikatny smak. Warto go podkreślić owocami lub czekoladą. Jakoś zebrało mi się dzisiaj na zdjęcia…Żółte ciasto z dyni to taki wdzięczny model. The post Dyniowe ciasto czekoladowe appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Muffiny z gruszkami 162

Gruszka jest jednym z moich ulubionych owoców. Ma bardzo ciekawy smak i idealnie nadaje się do deserów, ciast i wypieków. Dziś prezentuję Wam pyszny przepis na muffiny z gruszkami! Muffinki wg. tego przepisu wychodzą naprawdę idealne. Nie są zbyt słodkie, co dla mnie zawsze jest bardzo ważne, ponieważ u nas w rodzinie nikt nie lubi przesłodzonych potraw. Są pulchne

Kuchnia Łukasza
Kora orzechowa wg Aleex 167

częścią ciasta bakaliowego. 16. Na ciasto wyłożyć ostatnią warstwę kremu. Rozsmarować. 17. Brzoskwinie pokroić w kostkę. Galaretki rozpuścić w 3,5 szklanki wody. Owoce włożyć do przestudzonej galaretki. Gdy zacznie tężeć, wyłożyć na wierzch ciasta. Przechowywać w lodówce. 18. Podawać z filiżanką kawy. Ciasto najlepsze jest na drugi dzień :) Smacznego

W mojej kuchni
Ciasto drożdżowe z żurawiną 195

domowego ciasta drożdżowego z kakao. Na dzisiejsze śniadanie przygotowałam ciasto z żurawiną, której kwaskowaty, orzeźwiający smak idealnie skomponował się ze słodką kruszonką. Ciasto jest przepyszne: delikatne, lekko wilgotne z przyjemnie strzelającymi w buzi owocami żurawiny. Polecam :) Składniki: Rozczyn: pół kostki świeżych drożdży pół szklanki mleka 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki Ciasto: 3 jajka pół szklanki cukru 1/4 kostki

Domowa Cookierenka Agi
Szarlotka 139

Dokładnie taka, jaką pamiętam z dzieciństwa. W naszym ogrodzie rosła kiedyś bardzo stara jabłoń – papierówka. Uwielbiałam jej owoce. Były słodkie, kruche i bardzo delikatne. Idealne do ciast, a szarlotka z nimi to prawdziwy majstersztyk. Bardzo prosta, bo jabłek w żaden sposób nie trzeba wcześniej prażyć i gotować na marmoladę. Wystarczy zetrzeć, doprawić cynamonem i gotowe. Papierówki zawsze były

Analiza Smaku
Ciasto Pijana Chmurka 772

Jest dużo modyfikacji, jest miksowanie przepisów, ale efekt... Kochani - to ciasto wymiata! Wszystko jest rozkosznie przepyszne i delikatne - od spodu, który jest mięciutki z kokosem i czarnymi makowymi drobinkami, przez krem oraz dużo malin, po puszystą bezę! Całość dopełniłam pijanymi biszkopcikami dla przełamania smaku. W Pijanej Chmurce rodzaj owoców nie ma większego znaczenia. Wybieramy swoje ulubione, z założeniem jednak(...)smaku, czyli - skoro są maliny to wybieramy dżem malinowy oraz galaretkę malinową. Podejrzewam, że w sezonie letnim to ciasto w wersji truskawkowej zrobi jeszcze większą furorę, albo z wiśniami. Fajna sprawa, że możemy używać nie tylko owoców świeżych, ale i mrożonych. Jest to wypiek na każdą porę roku. Dodatkowo, pozwala wykorzystać białka, które często zostają nam po pieczeniu świątecznych

Poezja Smaków - blog kulinarny
Tort makowy z masą i owocami 205

proszku do pieczenia 1 szklanka sypkiego maku MASA 2 szklanki mleka 1 budyń waniliowy 1 kostka margaryny 5-6 łyżek cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego DODATKI 1 opakowanie migdałów owoce do dekoracji BISZKOPT: białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Następnie dodać żółtka i miksować na wolnych obrotach miksera. Następnie łyżką wmieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia(...)się mleka i mieszać do zagotowania się. Kiedy zgęstnieje odstawić do ostudzenia. Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po trochu letniego budyniu. Zmiksować. Masą przełożyć ciasta. Na wierzch ciasta wyłożyć trochę masy, uprażone migdały i dowolne owoce. Wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę

Gotuję Testuję
WILGOTNE CIASTO JAGODOWE 141

dżem, skórkę z cytryny, imbir i dokładnie wymieszać.  2.Przesiać mąkę i proszek. Dodawać łyżką masę do mąki, delikatnie mieszając.  3. Ciasto nałożyć do natłuszczonej formy, na wierzchu ułożyć borówki/ jagody/ lub inne owoce  4. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 40-45 min.  5. Wyjąć ciasto z piekarnika i zostawić

Marcepanowa kuchnia
Ciasto z porzeczkami i zieloną herbatą 180

Lubię ciasta, które nie są zbyt słodkie. Zwłaszcza jeśli jest w nich jakaś nieoczywista nuta np. kwaśne owoce czy goryczka herbaty. W ogóle uważam że teraz kupne słodycze i ciasta w cukierniach są przeładowane cukrem i jednostronnie słodkie. Nie ma w nich żadnych niuansów. Możliwe, że zmieniły się smaki, ale może po prostu trzeba zacząć piec bardziej naturalnie

Ugotowane pozamiatane
Korzenne, orkiszowe, odwrocone ciasto z jablkami czyli poWeekendowe Lakocie odc.137 216

koniec dodajemy ocet i szybki mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy. Tortownice ustawiamy na blasze piekarnika (uwaga może wyciekać tłuszcz i sok z owoców!!!). Pieczemy ok godziny. Po 50 minutach sprawdzamy stan upieczenia patyczkiem. Jeśli ciasto zbyt się rumieni przykrywamy je folia aluminiową. Wyjmujemy ciasto z pieca i pozostawiamy do ostygnięcia. Po ostudzeniu tortownicę nakrywamy talerzem i odwracamy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Gwiezdny tort błękitna laguna, w trzech kolorach niebieskich, z galaretką i ptasim mleczkiem, na każdą okazję :) 192

jedna z rzeczy, która przyśniła mi ostatnimi czasy. Tak to już mam, że nie mogę myśleć przestać o jedzeniu, nawet gdy śpie :) Zazwyczaj gdy robię ciasta z ptasim mleczkiem, to dodaje do nich owoce, tym razem było inaczej… można powiedzieć bardziej oszczędnie :) W każdym razie wszystko wyszło w moim ulubionym kolorze, czyli niebieskim i to w odcieniu, który najbardziej(...)lubię :) Ten rodzaj tortu nadaje się zarówno na urodziny, jak i na święta :) Oczywiście jego kolory, smak i wzory mogą być dowolne :) Ciasto: 2 białka z dużych jaj ½ szklanki cukru ¾ szklanki mąki + niebieski barwnik spożywczy, ilość wg tego, jaki odcień chcemy uzyskać Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy do nich cukier i miksujemy, do chwili, gdy się rozpuści, czyli

Smakowy Raj
BISZKOPTOWY TORCIK 1105 KCAL 190

Halo, czy ktoś tutaj ma ochotę na małego torcika? Ciasto smakuje jak tradycyjny biszkopt, także nie ma na co czekać :D Zapraszam! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority(...)minut do lodówki. 315kcal B23 W54 T0,5 TORT: 1. Biszkopt kroimy na pół. 2. Smarujemy konfiturą z jabłek. 3. Dodajemy jogurt 4. Dodajemy owoce. 5. Kładziemy na wierzch drugą warstwę ciasta. GOTOWE! CAŁOŚĆ 1105 B61 W186 T21,5 JEDNA PORCJA 1/10 110kcal

fitolarun.blogspot.com
Ciasto orzechowe z marmoladą 132

lekki orzechowy biszkopt nasączony lekko kwaskową marmoladą. Ja użyłam przetarte i zagęszczone mirabelki z nalewki, czyli zużyłam tak zwane odpady ;) Jeżeli mamy inne owoce z nalewki: maliny, porzeczki... też można je wykorzystać. ciasto : 5 jajek, 5 łyżek ciepłej wody, 175 g cukru pudru, szczypta soli, 150 g mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 100 g orzechów włoskich, masło

królestwo garów
Kruche ciasto ze śliwkami i migdałami 132

tarty (użyłam formy 22cm), podnieść brzegi, całość nakłuć widelcem i spód lekko podsypać bułką tartą. Spód gęsto wyłożyć połówkami śliwek, skórką do dołu. Owoce posypać płatkami migdałowymi i cukrem kryształem. Pozostałą częścią ciasta można dowolnie udekorować wierzch. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C. Piec na złoty kolor przez ok. 45-55min w opcji góra-dół. Przestudzone ciasto

Raj dla Podniebienia
Jagodowa(owocowa) zapiekanka 187

Przygotowanie: Twaróg, śmietanę i cukier ubić mikserem.Dodać 2 jajka, kaszę mannę, cukier waniliowy i jagody. Dokładnie wymieszać. Formę natłuścić i posypać bułką tartą.Wylać ciasto. Piec w 180°C ok. 25 min. Udekorować owocami i bitą śmietaną

kulinarnajamka.blogspot.com
Tarta z budyniem, malinami i borówkami 161

rękach, kładziemy na ciasto i wysypujemy na niego fasolę/groch. Pieczemy 20 minut. Po 20 minutach zdejmujemy papier z grochem i tartę pieczemy dodatkowe 10 minut. Musimy sprawdzać, żeby za bardzo nam się nie spiekła. Po wyjęciu odstawiamy do wystudzenia. Farsz: 2 budynie u mnie śmietankowe 3 łyżki cukru 600 ml mleka owoce - maliny, borówki cukier puder (nie koniecznie

kruche babeczki
Placek z kruszonką i jagodami 144

Placki z kruszonką znikają u nas najszybciej. Nic dziwnego. Takie ciasta są idealne do niedzielnej kawy. Przepyszne, szybkie i proste do zrobienia. Dzisiaj zapraszam na kolejny taki placek z kruszonką i jagodami. Można zrobić go z dowolnymi owocami sezonowymi. U mnie jest to mieszanka jagód, które znalazłam w ogródku: porzeczki, parę poziomek, borówki i kilka malin. A następnym razem

dolcevitainmykitchen