ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:579/1556)

Tarta serkowo-gruszkowa 171

zlepiła. Z ciasta uformować kulę i włożyć ją do zamrażarki na 10 minut. W tym czasie umyć gruszki, usunąć z nich gniazda nasienne i pokroić owoce na paski grubości do 3 mm.  Ciasto rozwałkować, formując z niego koło. Przełożyć je na formę do tarty i jeszcze palcami porozciągać, by ciasto nachodziło na brzegi formy. Wyrównać te brzegi

Weekendy w domu i ogrodzie
Kruszonka z malinową pianką budyniową 192

cukier waniliowy, następnie proszek budyniowy i miksować jeszcze trochę. Stopniowo wlać olej, nadal miksując, do połączenia się wszystkich składników. Na upieczony spód wyłożyć piankową masę, ułożyć owoce - na wierzch zetrzeć pozostałą część ciasta. Piec ok 40 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Ostudzić i oprószyć cukrem pudrem. Gotowe

Trufelkowo
Clafoutis z czereśniami 189

tylko jednej miski, łyżki i rondelka. A co więcej można je przygotowywać na setki różnych sposobów - w zależności od pory roku, bierzemy po prostu swoje ulubione owoce i zanurzamy w tym ekspresowym cieście. W moim domu już jest tradycją, że na przełomie czerwca i lipca piekę clafoutis z czereśniami. Pachnące wanilią i migdałami. Cudowne, przypominające konsystencją nieco angielski pudding

Food Square
Tort bounty z truskawkami DLA TATY 457

nieraz zagości w moim domu, bo bardzo mi posmakował. W wersji bez owoców jest za gęsty. Po schłodzeniu da się go nawet kroić. Przepis na mój budyń jaglany na pewno już niedługo, bo pokombinuję z innymi smakami. Początkowo chciałam dodać taki owocowy budyń do tego ciasta, jednak pomyliłam proporcje i dałam za dużo truskawek. Był zbyt lejący także(...)niezbyt grube plasterki, boczne plasterki odłóż. Zostaw 1 truskawkę w całości. Udekoruj boki i górę dookoła przy brzegu środkowymi plastrami owoców. Pośrodku ułóż tę całą, a resztę polewy posyp wiórkami kokosowymi. Wstaw do lodówki, aby ciasto dobrze się schłodziło - przynajmniej 1-2 godziny. Podawaj prosto z lodówki. Moje rady: Biszkopt możesz nasączyć sokiem z truskawek (ja zapomniałam, że miałam

Anioszek w kuchni
141. Sernik na zimno 159

dodajemy żelatynę, nadal dokładnie miksujemy i masę wylewamy na ciastka. Wstawiamy do lodówki do stężenia. Następnie na masę układamy owoce, ja miałam mix owocowy tzn. maliny, truskawki, borówki, morele. Na to tężejąca galaretka i gotowe. UWAGA: Po przygotowaniu ciasta pozostanie nam 5 białek z których możemy przygotować bezy. Przepis znajdziecie tutaj

Jadło i czytadło
Yorkshire pudding z sosem owocowym słodzonym melasą. 209

przypadku nieprzewidywalne to kształt. Za każdym razem są inne, raz mają większą dziurkę w środku innym razem mniejszą, ale zawsze tak samo pysznie smakują. Kiedyś już publikowałam ze świeżymi owocami---->  KLIK Dziś będzie z  mrożonymi wiśniami i cytrusami. jajka mleko mąka szczypta soli wersja na słodko cukier waniliowy  olej do foremek najlepiej sylikonowe Sos: szklanka(...)ciekawego smaku, ale i jest o wiele zdrowsza od cukru. Upieczony pudding wykładamy na kratkę aby odparował.  Podajemy jeszcze z ciepłym sosem i cząstkami owoców (  druga  pomarańcza i kiwi). Zwykłe ciasto naleśnikowe, bez proszku i ubijania piany a wyrasta jak na drożdżach. W czym tkwi jego sekret? Na pewno w proporcjach i wysokiej temperaturze. To jest

Dieta moja pasja
Owsiane bananowe blondie z czekoladą 196

robiłam świetne, bardzo czekoladowe  bananowe brownie , teraz więc przyszła pora na wersję bez kakao, za to z kawałkami gorzkiej czekolady i tak powstało bananowe blondie. Ciasto jest oczywiście mocno bananowe, choć owoce te nie są aż tak bardzo wyczuwalne, na pierwszy plan wysuwa się tu zdecydowanie czekolada. Przypomina w smaku nieco pieczoną owsiankę, głównie dlatego, że użyłam zmielonych(...)płatków owsianych. Najlepiej zmielić je jak najdrobniej, u mnie niewielkie drobinki płatków były wyczuwalne, ale moim zdaniem nie psuło to wyglądu a tym bardziej smaku ciasta. Można użyć też gotowej mąki owsianej albo nawet jakieś innej - na pewno dobrze sprawdzi się pełnoziarnista lub orkiszowa. C iasto nie zawiera również cukru ani innego słodzika - w końcu dojrzałe banany i czekolada

Healthy food explorer
Babka keksowa 200

pieczenia i sodą - wymieszać Dodać mleko - wymieszać Piecyk nagrzać do 160 stopni C Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować margaryną i wysypać mąką. Przelać ciasto. Wierzch posypać odłożonymi wcześniej kandyzowanymi owocami Piec 50 minut Można posypać cukrem pudrem. Ja nie sypałam Smacznego :) W myśl akcji

Szczęśliwa kuchnia
Babka keksowa 216

pieczenia i sodą - wymieszać Dodać mleko - wymieszać Piecyk nagrzać do 160 stopni C Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować margaryną i wysypać mąką. Przelać ciasto. Wierzch posypać odłożonymi wcześniej kandyzowanymi owocami Piec 50 minut Można posypać cukrem pudrem. Ja nie sypałam Smacznego :) W myśl akcji

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Marcepanowe ciasto z rabarbarem 212

Ciasto to upiekłam w ramach V już edycji "Lubelskiego kociołka".Tym razem tematem był, jak się zapewne domyślacie - RABARBAR !Co przygotowały inne dziewczyny? - zobaczcie:Edyta - 

kolorowotorcikowo
torty 267

tort orzechowo czekoladowy tort biszkoptowo-czekoladowy ze śmietaną i owocami     tort orzechowo wiśniowy   torcik migdałowo malinowo czekoladowy ciasto z borówkami tort kokosowo cytrynowy kruchy tort z kremem lawendowy torcik bezowy lekko korzenny z hibiskusem ciasto czekoladowe z jagodami i kremem tort kokosowy z herbatą matcha i białą czekoladą tort czekoladowy z rozmarynem tort makowy z kremem

królestwo garów
Jaglane brownie 135

Dzisiaj przychodzę do Was z pomysłem na moją wersję brownie - lekką, dietetyczną, kremową w środku i baaardzo czekoladową. Ciasto najlepiej smakuje podane z polewą z gorzkiej czekolady i ulubionymi owocami. Musicie wypróbować! Składniki:  2 szklanki płatków jaglanych 2 dojrzałe banany 2-3 łyżki naturalnego kakao 200g jogurtu naturalnego miarka odżywki białkowej 3 piramidki czarnej herbaty ( klik )  słodzidło(...)tortownicę (ok. 16 cm średnicy) lekko natłuszczamy i oprószamy płatkami jaglanymi. Pieczemy przez ok. 25-30 minut w temp. 180 stopni C. Gotowe ciasto odstawiamy do przestygnięcia. Podajemy z polewą z gorzkiej czekoalady i ulubionymi owocami.     Smacznego! 🍫 ✩✩✩    Instagram  |  Facebook  |  YouTube

Kuchnia Ellie
Jaglane brownie 175

Dzisiaj przychodzę do Was z pomysłem na moją wersję brownie - lekką, dietetyczną, kremową w środku i baaardzo czekoladową. Ciasto najlepiej smakuje podane z polewą z gorzkiej czekolady i ulubionymi owocami. Musicie wypróbować! Składniki:  2 szklanki płatków jaglanych 2 dojrzałe banany 2-3 łyżki naturalnego kakao 200g jogurtu naturalnego miarka odżywki białkowej 3 piramidki czarnej herbaty ( klik )  słodzidło(...)tortownicę (ok. 16 cm średnicy) lekko natłuszczamy i oprószamy płatkami jaglanymi. Pieczemy przez ok. 25-30 minut w temp. 180 stopni C. Gotowe ciasto odstawiamy do przestygnięcia. Podajemy z polewą z gorzkiej czekoalady i ulubionymi owocami.     Smacznego! 🍫 ✩✩✩    Instagram  |  Facebook  |  YouTube

Kuchnia Ellie
Ciasto Kubuś+ nasze sposoby jak zachęcić dziecko do jedzenia warzyw i owoców 203

obowiązkowo szklanka soku dziennie) lub robimy z nich lody, sorbety, oraz różnego rodzaju inne desery. Jednym z nich jest ciasto Kubuś, na które dziś zdradzę Wam mój sprawdzony przepis. To doskonały patent, zwłaszcza dla niejadków. Ciasto Kubuś – składniki Ciasto: -4 jajka + 2 żółtka -ponad połowa szklanki cukru -40 g mąki skrobi -100 g mąki pszennej Mus: -litr soku domowej(...)mogą być bazą dla wielu deserów którym najmłodsi raczej się nie oprą. Oprócz ciasta Kubuś, możecie zrobić także oparte na sokach ciasto Shrek, puddingi, lub domowe lody, shake, albo sorbety, a także wiele wiele innych. Moi chłopcy przepadają także za kolorowymi naleśnikami. Robię je dodając do ciasta odrobinę soku o intensywnym kolorze, np. z dodatkiem buraczków ćwikłowych lub szpinaku. Ponadto

Arbuziaki
Kruche ciasto z pianką i malinami 235

rozmrażać!) cukier puder do dekoracji Kruche ciasto Na samym początku przygotować kruche ciasto. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Następnie dodać posiekane masło. Cało ść połączyć ze sobą (za pomocą noża) . Na sam koniec dodawać po 1 żółtku. Ciasto szybko ugnieść. Podzielić na 2 części (w proporcji 60:40). Przygotowane ciasto przełożyć do woreczków i schować(...)zamrażalnika. Formę do pieczenia wyłożyć papierem. Gdy ciasto zamarznie to większą czę ść zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Starte ciasto równomiernie rozłożyć na blaszce. Piekarnik rozgrzać do 190ºC. P iec około 20-25 minut (musi się lekko zarumienić). Ostudzić. Pianka  Zimne białka ubić na sztywną pianę. Następnie powoli (łyżka po łyżce) wsypywać cukier. Cały czas miksować na najwyższych

Ugotować

Proponowane wyszukiwania