ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:417/1556)

Mississippi Mud Cake z kremem śmietanowym i czereśniami 185

śmietany kremówki 1 łyżeczka cukru pudru + czereśnie lub inne świeże owoce Kremówke ubić z cukrem pudrem na sztywno. Gotowy krem przełożyć do rękawa cukierniczego, dowolnie udekorować ciasto. Na wierzchu wyłożyć owoce. Smacznego :) Biorę udział w konkursie

Domowa cukiernia Ewy
Sernikowe ptysie 108

ciasto ptysiowe z kremem sernikowym. Przepis dla tych którzy lubią ciastka, ptysie i sernik na zimno. Niebanalne połączenie ulubionych smaków. W porze owocowej zachęcam do użycia ulubionych owoców.  Składniki na ciasto parzone: 1 szklanka wody 125g masła 1 szklanka mąki pszennej 4 jaja Składniki na masę serową: 1/2 kg twarogu trzykrotnie mielonego 1/2 szklanki cukru pudru

Słodki Zakątek
Przepis na ciasto z owocami 99

dzisiaj przepis na bardzo szybkie ciasto. Ciasto na oleju lub kręcone, zna chyba każda z nas.     Składniki: 2 szklanki mąki 1 szklanka cukru 3/4 szklanki oleju 4 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia owoce Mieszamy suche i dodajemy(...)resztę składników mokrych.  Miksujemy do jednolitej masy (jeśli jest za dużo grudek,dolewam troszkę mleka ).  Do przygotowanej blaszki przekładam masę i układam na wierzchu umyte owoce. Do swojego ciasta dodałam pudełko czarnych porzeczek i truskawki. Posypałam cukrem. Pieczenie : Czas - 60 minut w temperaturze 200°C Ciasto z mojego dzieciństwa kocham do dziś. Jest łatwe w przygotowaniu

Kurnikowo
Babeczki z malinami i jeżynami 190

Trochę wspomnień z lata... babeczki z owocami leśnymi...Składniki: Ciasto:2 szklanki mąki,0,5 szklanki cukru,4 żółtka,150 g margaryny, Krem:200 ml kremówki,150 g malin,100 g jeżyn. Przygotowanie:  Z margaryny, mąki, cukru i żółtek zagniatamy ciasto. Ciasto wkładamy w foliowy woreczek i wkładamy  na 30 min do lodówki(...)zamrażarki. Następnie foremki smarujemy tłuszczem i obsypujemy mąką lub bułką tartą. Wyklejamy ciastem i pieczemy 15 min w 180 stopniach. Kremówkę ubijamy na sztywną pianę, dodajemy garść malin i rozgniatamy widelcem. Mieszamy, bitą śmietanę umieszczamy w kruchych babeczkach.  Dekorujemy owocami. Schładzamy w lodówce

Aga w kuchni
KAKAOWA SZARLOTKA Z BUDYNIEM 160

dużych oczkach. Następnie wbijamy jajka oraz dajemy łyżkę śmietany. Zarabiamy ciasto, jeśli trzeba dokładamy jeszcze drugą łyżkę śmietany. Ciasto dzielimy na pół. Jedną część chowamy do lodówki, drugą do zamrażarki.  JABŁKA : Jeśli nie posiadamy jabłek w słoiku, owoce obieramy i ścieramy na tarce. Zalewamy niewielką ilością wody i dusimy pod przykryciem, aż jabłka się rozpadną. Pod koniec gotowania(...)dajemy cukier i cynamon wg uznania. Odstawiamy do przestudzenia. Piekarnik nagrzewamy na 180 stopni C ustawienie góra - dół. Blachę o wymiarach 25/ 40 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wyciągamy ciasto z lodówki, wałkujemy oraz wykładamy na blachę. Podpiekamy ok. 10 - 15 minut. GOTUJEMY BUDYŃ : Większą część mleka gotujemy, dodajemy cukry. W pozostałym mleku mieszamy proszek budyniowy i mąkę. Wlewamy

Pani na deser
biszkopt z owocami 310

lubi biszkoptu z owocami i z galaretką? Do tego bita śmietana! Nie sądzę. To jest pyszne, lekkie i szybkie w przygotowaniu ciasto. Mój biszkopt to doskonała „baza” do wszelkich tortów, rolad i torcików z owocami. Zawsze wychodzi delikatny i puszysty, musi się udać! Ostatnio przygotowywałam z tego przepisu na biszkopt roladę z lodami i malinami , oraz(...)silikonowego rękawa z karbowaną końcówką i dekorujemy powierzchnię biszkoptu z galaretką, ja zrobiłam śmietankową kratkę, która ułatwiła mi potem krojenie ciasta, gdy ciasto zastygnie, kroimy na kawałki i zjadamy ze smakiem. Smacznego!   The post biszkopt z owocami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto z truskawkami na bazie kruszonki 152

Czerwiec to u mnie zdecydowanie miesiąc truskawkowy. Uwielbiam te owoce i najlepiej, jeśli są prosto z krzaka rosnącego w słonecznym miejscu. Dziś przedstawiam kolejne ciasto z truskawkami. Tym razem początkowo zagniatana kruszonka jest bazą dla całego placka. Nam on najbardziej smakuje, gdy jest mocno podpieczony. Wtedy jest chrupiący jak ciasto kruche i czuć lepiej smak masła. Składniki (na formę(...)blachę do pieczenia ciasta wyłożyć papierem do pieczenia. Z mąki, cukru i masła zagnieść kruszonkę w głębokim naczyniu. Ok. dwóch szklanek kruszonki odłożyć do lodówki na posypkę ciasta. Piekarnik  nastawić na 190 stopni C. Do reszty kruszonki dodać rozbełtane jajka i proszek do pieczenia. Zmiksować na małych obrotach. Ciasto wyłożyć na blachę, ułożyć na nim owoce i posypać

Weekendy w domu i ogrodzie
"odwrócone" kruszonkowe ciasto z truskawkami,malinami w kisielu... 127

pokrojone kawałki rabarbaru, cukier, kisiel i wszystko wymieszać. Do pojemnika wsypać mąkę, cukier, przyprawę do piernika, sól, miękki tłuszcz, spiralami miksera utrzeć ciasto na drobną kruszonkę. Tortownica 26 cm z papierem do pieczenia, na dno wyłożyć owoce w kisielu. Na owoce wysypać całą kruszonkę(...)Nożem maczanym w wodzie nakłuwać wierzch ciasta. Piekarnik nagrzany na 190C, ciasto piec około 55 minut, w formie ciasto mocno wystudzić aby kisiel stężał, najlepiej upiec wieczorem i zostawić do rana w chłodnym miejscu. Formę nakryć dużym talerzem i odwrócić do góry dnem, formę zdjąć z ciasta. Papier do pieczenia delikatnie zdjąć z owoców, kroić na porcje ostrym nożem

W Mojej Kuchni Lubię
Owocowa chmurka 287

wiśniowej w proszku 1 łyżka żelatyny 300 ml soku z wiśni Dodatkowo: czekolada mleczna do posypania ciasta. Jak przygotować ciasto owocowa chmurka . Spód ciasta: herbatniki pokruszyć a najlepiej zmiksować tak aby miały konsystencję bułki tartej. Pokruszone herbatniki wymieszać z rozpuszczonym masłem. Formę na ciasto wyłożyć folią aluminiową. Na spód formy położyć wymieszane z masłem herbatniki, rozłożyć równomiernie i dobrze ucisnąć(...)Galaretka ma być tężejąca ale płynna. Włożyć ciasto do lodówki do momentu stwardnienia galaretki. Kiedy galaretka wiśniowa jest już wystarczająco twarda, wylać na nią Masę 2. Masę 2 należy przygotować tak samo jak Masę 1. Ponownie wkładamy ciasto do lodówki i czekamy, aż całość stwardnieje. Zajmie to co najmniej dwie godziny. Ciasto po wyjęciu z lodówki, a przed podaniem, posypać

mecooks
Mechowiec (ciasto ze szpinakiem) 233

rozdrobnić je na talerzyku. Ubić śmietanę dodając pod koniec śmietan-fixy z cukrem wanilinowym i cukru pudru (do smaku). Na ciasto wyłożyć ubitą śmietanę, posypać okruszkami ciasta i obłożyć owocami leciutko dociskając je dłonią.  Przy dzieciach organizacja czasu jest waż na ponieważ nie zawsze możemy robić to co by ś my w danym momenc ie chcieli dlatego ciasto

Państwo Wojtczuk gotują
CIASTO DROŻDŻOWE Z OWOCAMI I KRUSZONKĄ 275

Domowe ciasto drożdżowe z owocami lata (jagodami, malinami, truskawkami, wiśniami), maślaną kruszonką i lukrem królewskim. Puchate, wysokie, mięciutkie. Idealnie słodkie i nie za suche. Najlepiej smakuje jeszcze ciepłe ze szklanką herbaty lub mleka. Sprawdzi się także jako drugie śniadanie do pracy.  SKŁADNIKI 40 g świeżych drożdży 200 ml ciepłego mleka 3 jajka + 2 żółtka ¹⁄₂ szklanki drobnego cukru(...)mąki pszennej 125 g masła /roztopionego 2 szklanki dowolnych owoców szczypta soli KRUSZONKA 100 g mąki 75 g masła 4-5 łyżek cukru LUKIER ²⁄₃ szklanki cukru pudru ¹⁄₂ białka lub 1-2 łyżki soku z pomarańczy/cytryny/wody  WYKONANIE CIASTO :W miseczce rozcieramy drożdże z 1 łyżką cukru i 1 łyżką mąki. Stopniowo, cały czas mieszając wlewamy ciepłe mleko. Przykrywamy

cool and minty
Krucha tarta z owocami przykryta słodką pianką 96

użyłam jeżyn. Składniki na ciasto: 30 dag mąki 15 dag masła 5 dag margaryny palmy 10 dag cukru pudru 5  ugotowane żółtka Składniki na nadzienie: 40 dag czarnych jeżyn ( mogą być mrożone) 3 białka 12,5 dag cukru pudru Wykonanie: Z podanych składników zagnieść ciasto, następnie włożyć do lodówki na pół godziny. Ciasto wyłożyć do karbowanej formy, podciągnąć brzegi(...)temperaturze 250 stopni. Owoce posypać kilkoma łyżkami cukru ( nie rozgniatać owoców) wyłożyć na przestudzony placek. Białka ubić z resztą cukru, wylać na owoce i zapiec ponownie w piekarniku do zrumienienia. Ciasto  podajemy jeszcze ciepłe z lodami waniliowymi

Tradycyjna Kuchnia
Babka z czerwoną porzeczką 98

Babka z czerwoną porzeczką Babka z czerwoną porzeczką to nic innego jak waniliowa babeczka przełamana smakiem lekko kwaskowatych owoców. Pyszne, puszyste ciasto na oleju, łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne. Babka z czerwoną porzeczką to idealne ciasto do popołudniowej kawki lub herbatki Zachęcam do przygotowania   Przepis na foremkę do babki o średnicy 20 cm i wysokości

WSZYSTKO SMACZNE
Babka z czerwoną porzeczką 115

Babka z czerwoną porzeczką Babka z czerwoną porzeczką to nic innego jak waniliowa babeczka przełamana smakiem lekko kwaskowatych owoców. Pyszne, puszyste ciasto na oleju, łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne. Babka z czerwoną porzeczką to idealne ciasto do popołudniowej kawki lub herbatki Zachęcam do przygotowania   Przepis na foremkę do babki o średnicy 20 cm i wysokości

WSZYSTKO SMACZNE

Proponowane wyszukiwania