ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:380/1556)

Drożdżowe ciasto ze śliwkami 161

Drożdżowe ciasto z dodatkiem śliwek to mój stały punkt podczas sezonu na te owoce. Dość cienko rozwałkowane, ale puszyste i miękkie ciasto z gęsto ułożonymi (dachówkowo) owocami wygląda bardzo efektownie. Jeżeli trafiły się Wam bardziej kwaśne śliwki możecie po upieczeniu posypać je dodatkowo cukrem, a dla nadania ładnego połysku posmarować odrobiną dżemu morelowego. Ciasto jest bardzo smaczne

MyCookBook.pl
Brownie z owocami leśnymi 233

progi. Nie daj się prosić! Usiądź wygodnie, odetchnij głęboko, wpatrując się w uspokajającą zieleń i zatop zęby z bezkresnej czekoladowości ciasta i owocowości dodatków...najlepiej z gałką waniliowych lodów ^^ Niech będzie pysznie i wakacyjnie w poniedziałek! :) Brownie z owocami leśnymi Potrzebujesz: 2 tabliczki gorzkiej czekolady 100g masła 4 jajka 1/2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru garść truskawek garść malin(...)lekkiego przestygnięcia. 2. Do masy czekoladowej dodaj mąkę, cukier i jajka - wymieszaj wszystko bardzo dokładnie, żeby nie było żadnych grudek. 3. Wlej ciasto do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. 4. Na wierzchu ciasta poukładaj umyte owoce (truskawki w połówkach lub ćwiartkach). 5. Piecz 25- 30min. w 180*C. Smacznego! Forest fruits brownie Ingredients: 2 bars of dark chocolate 100g

Kuchnia w Słońcu Skąpana
TARTA TATIN Z KIWI 200

200g mąki 100g masła 30g cukru 1 jajko szczypta soli Z mąki, masła, cukru i jajka oraz soli zagniatam ciasto na modłę kruchego. Masło siekam z mąką i cukrem, dodaję jajko i dokładnie wyrabiam, aby powstała gładka, elastyczna kula ciasta, którą owijam folią spożywczą i na 30 minut wstawiam do lodówki. Formę keksową lub tortownicę o śr. 23cm wykładam folią(...)dnie foremki. Kiwi obieram ze skórki i kroję w plasterki o grubości około 7-8mm.  Układam na karmelu, bardzo ciasno, najlepiej by kawałki owoców nachodziły na siebie. Następnie wyjmuję ciasto z lodówki, rozwałkowuję je odpowiednio do średnicy formy i układam na owocach. Zmniejszam temperaturę piekarnika. Całość piekę w 200 stopniach przez 17-20 minut, aż ciasto

W kuchni Karmel-itki
CIASTO KUBECZKOWE Z TRUSKAWKAMI 350

Ekspresowe w przygotowaniu ciasto z ulubionym owocami sezonowymi u mnie truskawkami, w smaku podobne do ciasta ucieranego z truskawkami , te ma tą zaletę, że wszystkie składnik krótko się miksuje  i już jest gotowe do pieczeni. Polecam😊 SKŁADNIKI (forma 24 x 24 cm) Składniki odmierzamy kubeczkiem po jogurcie 350 g jogurtu naturalnego 3 kubeczki mąki kubeczek cukru

RAROSSA
Pyszny Arbuzowiec 467

Arbuz jeden z moich ulubionych owoców - w tym cieście smakuje rewelacyjnie :) WYMIARY BLASZKI : 39cmx24cm BISZKOPT CIEMNY: 6 jajek 1 szkl. cukru 3/4 szkl. mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao WYKONANIE: Białka ubić na sztywno dodać cukier, żółtka na końcu mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Lekko wymieszać. Masę wylać na blachę wyłożoną papierem

Dziś Ja gotuje
Mazurek bakaliowy 198

Mazurek bakaliowy to ciasto przepełnione suszonymi owocami i orzechami. Bakalie są tutaj najbardziej wyczuwalne, więc odpowiednio dobierając ich rodzaj, możecie sterować smakiem wypieku. Całość udekorowałam pomarańczowym lukrem, a także dodatkową porcją bakalii. Mazurek przygotowałam w formie o wymiarach 28x27cm . Mazurek bakaliowy Składniki: CIASTO 150g mąki 125g masła 75g cukru pudru 3 jajka skórka otarta z 1 pomarańczy 2/3 łyżeczki(...)porcjach pianę z białek, delikatnie wymieszać - ciasto powinno być gęste i klejące (jak na keks) - formę wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia - ciasto przełożyć do formy, rozsmarować na całej powierzchni, wyrównać - ciasto wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170-180 stopni, piec przez około 20 minut do lekkiego zrumienienia i tzw. suchego patyczka - upieczone ciasto wyjąć z piekarnika ostudzić - przygotować lukier

Smakołyki Bereniki
Ciasto kiwi bez pieczenia 1180

miksując już gotową dosładzałam cukrem pudrem. Pamiętaj, by dokładnie uszczelnić boki ciasta masą; w przeciwnym razie galaretka ucieknie pod spód. Dobrze, jeśli przed wylaniem galaretki, schłodzisz odrobinę ciasto. Pamiętaj, by owoce kiwi były dojrzałe i słodkie. W przeciwnym razie ciasto nie będzie smaczne! Ja kiwi kupiłam 5 dni wcześniej i czekałam, aż dojrzeje. Jeśli chcesz zrobić ciasto w mniejszej

Mojewlasne.pl
Panettone 195

zagniecionego ciasta dodajemy łyżkę masła, zagniatamy i dodajemy kolejną. Proces jest długi i ciężki, ale każdorazowo trzeba zagniatać ciasto po dodaniu masła. Na koniec dodajemy przygotowaną mieszankę owoców i skórek. Ciasto zagniatamy w kulę, wkładamy do dużej miski i przykrywamy folią spożywczą. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 10 godzin. Ciasto zwiększy swoją objętość trzykrotnie, więc miska powinna być duża

Gotowanie i blogowanie
Panettone - włoskie dobro narodowe 201

zagniecionego ciasta dodajemy łyżkę masła, zagniatamy i dodajemy kolejną. Proces jest długi i ciężki, ale każdorazowo trzeba zagniatać ciasto po dodaniu masła. Na koniec dodajemy przygotowaną mieszankę owoców i skórek. Ciasto zagniatamy w kulę, wkładamy do dużej miski i przykrywamy folią spożywczą. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 10 godzin. Ciasto zwiększy swoją objętość trzykrotnie, więc miska powinna być duża

Gotowanie i blogowanie
Fale dunaju 789

dawna przymierzałam się do upieczenia ciasta fale dunaju. Uwielbiam ciasta gdzie są owoce a dodatkowym atutem jest delikatny krem budyniowy.  Składniki:   Ciasto:     3 jajka     szczypta soli     2/3 szklanki cukru     2 szklanki mąki     100g rozpuszczonego masła     2 łyżeczki proszku do pieczenia

Amatorka kuchenna
New York baked cheesecake, czyli sernik Nowojorski 162

obsypujcie niczym blachy, ponieważ sernik sam ślicznie odejdzie. Gdy blacha jest przygotowana wsypcie do miski z ciastem maliny i najdelikatniej jak potraficie wmieszajcie je w nasze ciasto, uważajcie żeby owoce się nie rozpadły, oprószcie sernik z wierzchu cukrem.  Ciasto wstawiamy do zimnego piekarnika, ustawiamy termoobieg na 180 stopni, na 20 minut. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę

Kuba Gotuje
kruszonkowy gruszkojabłkowiec... 203

ciasta i przyklepać do dna ze skórką gruszki, jabłka pokroić w kostki, wymieszać z cukrem, przyprawą do piernika, budyniem i wszystko wyłożyć na ciasto w blaszce resztę ciasta rozsypać na owocach jako kruszonkę piec w 200C około 45 minut, ciasto wyjąć z blaszki jak wystygnie ciasto posypać pudrem cukrem i można ze smakiem zajadać.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Lekki piankowy tort na zimno 205

wiele zdrowia i szczęścia. :) Wnukom z kolei proponujemy przygotować jakieś fajne ciasto dla babć. Dzisiejszy przepis jest idealny do tego. Bardzo szybki w przygotowaniu, lekki i niezwykle smaczny tort na zimno. Udaje się zawsze i każdemu, dlatego bez obaw możecie go zrobić. Składniki: Kilka biszkoptów 400g mieszanki owoców leśnych  330ml śmietanki kremówki 30% 2 opakowania galaretki (ulubiony smak(...)łyżką cukru pudru. Przestudzoną galaretkę rozpuszczoną w 250ml wody miksujemy z ubita kremówką i wykładamy na biszkopty. Odstawiamy do zamrażalnika na około 30 minut, do całkowitego ścięcia ciasta. Następnie wykładamy owoce i zalewamy drugą galaretką. Odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. Kiedy galaretka stężeje ciasto można podawać :) Smacznego *ilośc wody dotyczy galaretek normalnie ropzuszczanych w 500ml wody

Kolizje Smaków
CLAUFOURTIS Z CZEREŚNIAMI 178

czereśniami, chociaż możemy  użyć innych owoców jak wiśnie, maliny, jagody czy borówki. Smakuje jak gęsty, kremowy budyń o przyjemnym słodkim smaku. Podajemy ciasto lekko ciepłe, posypane cukrem pudrem i udekorowane owocami. Polecam je szczególnie małym dzieciom, za swoją kremową konsystencję, przyznam że deser znika w migu(...)połącza wlewamy mleko i ponownie mieszamy.  Formę na tartę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą, następnie równo rozkładamy w niej czereśnie aż zakryją całe dno. Na czereśnie wylewamy ciasto i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 *C, przez 35-40 minut. Ciasto w trakcie pieczenia troszkę wyrośnie jednak po całkowitym upieczeniu opadnie, ale tak ma być.  Claufourtis studzimy

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto z mascarpone i owocami 260

serka mascarpone 1/2 szklanki cukru pudru 300 ml śmietany 30% 500 g owoców, u mnie truskawki, czarne porzeczki i borówki 2 łyżki żelatyny … Czytaj dalej Ciasto z mascarpone i owocami

czarrna od kuchni