ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:386/1378)

CIASTO KUBUŚ 256

pieczenia, nie smarujemy boków,   do tak przygotowanej formy wykładamy ciasto, wyrównujemy i pieczemy około 30-35 minut do suchego patyczka w piekarniku nagrzanym do 160-170ºC gorący biszkopt wyjmujemy z piekarnika i z wysokości 30-40 cm upuszczamy w formie na podłogę, następnie studzimy Krem na bazie soku przecierowego Kubuś: z soku oraz budyniu w proszku gotujemy budyń(...)autorka przepisu zaleca aby nie wyjmować biszkoptu z formy ja jednak go wyciągłam , zdjęłam papier i ponownie go włożyłam do formy biszkopt nasączamy ponczem, następnie wykładamy na niego krem przecierowy ,ciasto odstawiamy do stężenia ( ja włożyłam go je lodówki ) gdy krem już stężał, wykładamy na niego masę śmietanową ( warto ją przygotować dopiero wtedy jak nam krem stężeje) i wkładamy

Słodkie zapomnienie
Tort urodzinowy na 3. urodziny Akademii Kulinarnej Whirlpool 186

wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej tłuszczem i podsypanej mąką. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 40-50 minut. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest upieczone. Składniki kremu: 150 g masła 2 szklanki mleka 1,5 łyżki mąki pszennej 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 laski wanilii 4 łyżki cukru Przygotować budyń: z mleka odlać pół(...)minut. Marchewki powinny nie do końca miękkie, ale dające się zjeść bez chrupania. Upieczone ciasto przekroić na dowolną ilość placków. Każdy placek nasączyć ponczem i przełożyć kremem. Udekorować marchewkami. Schłodzić w lodówce. Ciasto jest bardzo proste do przygotowania i zawsze się udaje. Żeby uzyskać wygląd klasycznego tortu, można przekładać placki ciasta umieszczając je w tortownicy. Ja celowo wybrałam formę luźno

Codzienna kuchnia niecodzienna
Rolada tiramisu z tartą czekoladą 231

jajka 1/2 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kawy rozpuszczalnej w proszku   Nasączenie: 50 ml przegotowanej wody 50 ml Amaretto   Krem: 200 ml śmietany 30 % 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej w proszku 50 g czekolady mlecznej lub gorzkiej Sposób przygotowania: 1. Biszkopt: Białka jajek ubijamy(...)grubych oczkach czekoladę i dokładnie mieszamy z kremem. Roladę smarujemy kremem i ponownie delikatnie zawijamy w roladę, aby krem nie uciekł. Gotową roladę lekko dociskamy formując ładny wałek z łączeniem na dole, zawijamy w ściereczkę i wkładamy do lodówki. Gotowe ciasto posypujemy kakao. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
Cytrynowe babeczki i kilka słów o formach do pieczenia 183

puszyste babeczki cytrynowe, uwielbiane przez dzieci i nie tylko  J Przepis który nie sprawia żadnych trudności i cieszy się niesłabnącym powodzeniem  wśród znajomych , doskonale smakują zarówno z kremem jak i bez.  Do pieczenia jak zauważyliście już z pewnością używam zawsze produktów Dr.Oetkera   są niezawodne i dla mnie najlepsze na rynku, galaretki czy drożdże nie mają(...)papierowymi  papilotkami, nakładać po 2 łyżki ciasta do ¾ wysokości.  Piec 30-35  minut w temp 165*c na termo-obiegu  lub 30 minut na pieczeniu góra dół w 180*c.   Najlepiej przed końcem pieczenia sprawdzić patyczkiem czy są upieczone. Po upieczeniu wystudzić na kratce kuchennej. Krem: Schłodzoną śmietanę wymieszać z mascarpone i pudrem zmiksować

Wanilia i Kardamon
Bezglutenowe ciasto marchewkowe z kremem czekoladowo-kokosowym 232

zdecydowanie najlepsze bezglutenowe ciasto jakie robiłam i jadłam! Marchewkowe ciasto przełożone naturalnym serkiem a wszystko polane obłędnie smakującym kremem czekoladowo-kokosowym. Poza użyciem gorzkiej czekolady nie dodawałam do ciasta ani grama cukru. Nawet na diecie możecie sobie pozwolić na kawałek tego pysznego deseru :) szklanka mąki gryczanej 1/3 szklanki mielonych migdałów 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0/5 łyżeczki sody łyżeczka cynamonu(...)mleczko kokosowe chwilę miksujemy aby nie było grudek. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej wraz z masłem. Roztopioną powoli dodajemy do mleczka i miksujemy 5 minut na największych obrotach. Kremem polewamy ciasto i całość wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Smacznego :) function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp

Mienta blog
Tort z michałkami i pianką wiśniową 313

Tort przełożony kremem z białymi cukierkami michałkami, którego smak przełamałam kwaśną pianką z wiśni. Pyszne połączenie słodyczy z orzeźwiającym smakiem owoców. A wszystko to pomiędzy puszystym

https:KKuchniaMniam
Krakers z budyniem 231

pieczenia. Może niektóre są troszkę bardziej pracochłonne niż ich pieczeni koledzy, ale… są sytuacje, w których naprawdę warto je zrobić. Od kilku dni chodziło za mną jakieś ciasto z kremem. Stanęło na tym, że zamiast kremu, głównym elementem ciasta będzie budyń, który bardzo fajnie komponuje się z kajmakiem i słonymi krakersami. Przygotowanie nie jest jakoś specjalnie pracochłonne. Warto tylko

Jacob Tastes
Ciasto balowe 2394

Ciasto balowe – pyszne, proste i słodkie ciasto, które przypadnie na pewno wszystkim wielbicielom masy krówkowej. Ciasto to najlepiej przygotować dzień wcześniej wieczorem i na noc

Kulinarne Przeboje
Biszkopt makowy 222

wszelki wypadek, można go dać trochę mniej, albo zupełnie ominąć - wtedy biszkopt będzie prawdziwym biszkoptem. Ciasto można jeść posypane cukrem pudrem, polane ulubionym sosem smakowym lub przekładać kremem. A jak samo ciasto? jest pyszne :) Składniki: 7 białek 7 żółtek 150 g cukru 150 g maku czubata łyżeczka proszku do pieczenia łyżka mąki kukurydzianej szklanka mąki pszennej Sposób przygotowania: Do miski(...)rozgrzanego do 180`C piekarnika i pieczemy do suchego patyczka około 40 minut. Studzimy w formie. Biszkopt możemy podawać z waniliowym sosem, owocami, albo wykorzystywać jako blat do ciast z kremem. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Ciasto Cassis 434

jeść tych samych do znudzenia ;) na blogu www.zjemto.blox.pl znalazłam smakowicie wyglądające ciasto cassis i tak mnie urzekło, że postanowiłam je zrobić, zwłaszcza, że moja mama bardzo lubi ciasta z kremami. Miałam intuicję, żeby je upiec, bo zniknęło w mig, więc chyba wszystkim smakowało. Składniki na biszkopt czekoladowy: 5 jajek 3/4 szklanki cukru  2/3 szklanki mąki tortowej 1/3 szklanki kakao(...)serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru W misce miksujemy dobrze schłodzony serek oraz śmietankę z cukrem pudrem. Teraz cierpliwie ubijamy do uzyskania konsystencji kremu. Do dokończenia ciasta pozostała już tylko beza. Beza: 4 białka 200 g cukru 1 duża łyżka kakao 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu Sposób przyrządzenia bezy: Standardowo najpierw ubijamy białka ze szczyptą soli, do piany

upichcic
Tarta z jagodami 203

początek upiekłam fantastyczną tartę. Oboje z mężem musieliśmy sięgnąć po dokładkę;) Inspirowałam się przepisem Doroty, jednak sporo w nim zmieniłam:) Pyszny krem z białej czekolady, masa jagód i bezy... koniecznie musicie ją zrobić!! Nie pożałujecie;) Ciasto: 175g mąki pszennej, 130g masła lub margaryny, żółtko, 35ml mleka, 1/2 łyżeczki soli, 2 łyżki cukru pudru. Mąkę przesiać, dodać cukier puder, sól

Z miłości do słodkości
Ciasto Pawełek 6050

Coś dla fanów wilgotnych, tortowych ciast :). Puszysty i lekki jak chmurka kakaowy biszkopt, przełożony kremem budyniowo - maślanym, z dodatkiem batoników "Pawełek" o smaku toffi ;). Czyż to nie brzmi pysznie? Jak pewnie już się domyślacie, to właśnie od owych batoników ciasto wzięło swoją nazwę i w sieci można pod tą nazwą spotkać co najmniej kilka przepisów, jednak po porównaniu receptur, okazuje(...)części. Dolny blat biszkoptu ułożyć na tacy ( lub umieścić w blaszce, w której się piekł ). Nasączyć go połową ponczu, następnie rozsmarować powidła śliwkowe. Na to wyłożyć cały krem, wyrównać. Przykryć drugim blatem ciasta, nasączyć pozostałym ponczem. Wstawić do lodówki na 2 - 3 godziny, do stężenia kremu i schłodzenia. Polewa toffi: Do garnuszka z grubszym dnem wsypać cukier, dodać śmietankę oraz

Opowieści z piekarnika
Tort czekoladowo-miętowy 168

Przekładamy ciasto i pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 35 - 40 minut. Pod koniec sprawdzamy czy jest upieczone za pomocą patyczka. Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i upuszczamy je w formie z wysokości około 30 cm upuścić je na podłogę. Odstawiamy do wystudzenia i dopiero zimny przekrawamy na 2 lub 3 krążki. Uwaga: Przekrojony biszkopt, przed nałożeniem kremu, odwróciłam(...)łyżki dżemu wiśniowego lub z czarnej porzeczki. Nakładamy połowę kremu czekoladowo-miętowego.  Przykrywamy drugim blatem. Powtarzamy czynności pkt. 2-4 (nasączamy, smarujemy dżemem i wykładamy pozostały krem). Przykrywamy ostatnim blatem ciasta, lekko dociskamy. Nasączamy wiśniówką lub wodą z sokiem z cytryny. Tort dekorujemy zastygającą polewą czekoladową. Dowolnie ozdabiamy.  Tort przechowujemy w lodówce. Smacznego! Tutaj torcik z mniejszych proporcji

bistro mama
Fale Dunaju z gruszkami i galaretką 208

proszku do pieczenia 1 łyżeczka esencji waniliowej 4 łyżki mleka 5 jajek 2 płaskie łyżki kakao 3-4 gruszki Krem: 2 budynie waniliowe/śmietankowe 3 szklanki mleka 200 g masła Dodatkowo: 2 galaretki wiśniowe polewa czekoladowa Sposób przygotowania: 1. Ciasto: masło ucieramy z cukrem na gładka masę. Dodajemy po 1 jajku dalej ucierając. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem

Na Ciasteczkowych Papierach