ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:220/1378)

Ciasto kajmakowo-makowe z jabłkami 194

Mamy weekend a u mnie musi być ciasto jak już wiecie,  tym razem zapraszam na makowe ze słodką bezą kokosową, puszystym kremem budyniowym, cała słodycz przełamana kwaskowymi jabłkami z galaretką, tworzą duet idealny. Znakomicie sprawdzi się jako i deser do kawy czy na udekoruje świąteczny stół......   Składniki Blaszka o wym 24/42 cm Ciasto makowe: 6 jajek(...)budyń z mąką roztrzepać w pozostałym mleku wlać do gotującego się mleka i ugotować budyń.Ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puch dodając po łyżce zimnego budyniu, przygotować krem. 5. PRZEŁOŻENIE: Jeden płat ciasta makowego wysmarować masą budyniową przykryć drugą warstwą makową wylać tężejące jabłka z galaretką przykryć ciastem kokosowym rozsmarować puszkę kajmaku posypać wiórkami

Wanilia i Kardamon
Torcik karpatkowy o smaku kiwi 185

Ciasto ptysiowe i orzeźwiający krem śmietanowy z kiwi to idealny wypiek na letnie dni, Polecam dla osób poszukujących wyrafinowanych smaków, zawsze się udaje! Wypiek dumnie prezentuje się na Porcelanie Bogucice z serii: FILONA   na drugim planie talerzyk  DIAMENT GOLD Składniki: Ciasto: na dwie okrągłe foremki o śr 22 cm 3/4 kostki masła 1 1/4 szklanki wody(...)całkowitego wystygnięcia. Do zimnego ciasta wbijamy po jednym jajku nie przerywając ucierania, do skończenia, ciasto rozdzielamy na 4 części , smarujemy cienko spody wyłożonej pergaminem tortownicy i w ten sposób pieczemy 4 placki w nagrzanym piekarniku przez 20 minut w temp 180*c. Krem: Kiwi obieramy ze skórki, kroimy w kostkę , zasypujemy cukrem, zalewamy wodą i gotujemy aż cukier się rozpuści

Wanilia i Kardamon
Kremówki papieskie 146

dlatego użyłam kupnego . Nie jest to oszustwo tylko ogromne ułatwienie . Ciasto warte poświęconego mu czasu , jest po prostu pyszne Składniki na blaszkę 23 x 23 cm 1 opakowanie ciasta francuskiego XXL krem : 0,6 l mleka 200 g masła 5 żółtek 150 g cukru 70 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej olejek waniliowy lub 2 laski wanilii cukier puder(...)wystygnięciu masę łączymy z masłem wrzucając do niego małe porcje i cały czas miksując na najwyższych obrotach . Otrzymany krem wykładamy bardzo grubą warstwą na upieczony płaty ciasta francuskiego , drugim przykrywamy krem . Wstawiamy do lodówki na przynajmniej dwie godziny . Po schłodzeniu całość pudrujemy obficie cukrem pudrem i serwujemy ..Mniam ! Smacznego ! Artykuł Kremówki papieskie pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Ciasto korzenne 126

jest zacząć dzień od kawy z przyprawą piernikową i ciasta korzennego, koniecznie posmarowanego nutellą. To ciasto typu babkowego i jest pyszne samo w sobie, lecz gdy posmarujemy kawałek tego ciasta kremem czekoladowym, dżemem, twarożkiem lub bitą śmietaną, szybuje ono od razu o klasę wyżej :) Właśnie takim ciastem z warstwą nutelli zaczynałam każdy dzień w zeszłym tygodniu :) Polecam, bo naprawdę jest

Posadzone i zjedzone
SERNICZKI Z SUSZONĄ ŻURAWINĄ PIECZONE W JABŁKACH 89

odmówię. Dzisiaj proponuje Wam wersję w jabłku :) Składniki: 6 jabłek garść pokruszonych płatków śniadaniowych lub herbatników 4 serki kanapkowe 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1 budyń do kremów i ciast WINARY smak waniliowy żurawina suszona cukier puder Z jabłek ścinami wieczko i wydrążamy środek. Owijamy jabłka w folię aluminiową. Serki wymieszać z żółtkami i cukrem. Dodajemy budyń do kremów

Kuchnia w oparach
Metrowiec w kratkę 1185

ciasto jasne, przygotowujemy ciasto ciemne - z tym, że dodatkowo przed dosypaniem trochę mniejszej ilości mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, dodajemy 3 łyżki kakao. Kiedy już oba ciasta wystygną należy przygotować krem do przełożenia. Zagotować 2 szklanki mleka z cukrem. Pozostałą szklankę mleka wymieszać mikserem z mąką, sokiem z cytryny i ekstraktem waniliowym na gładką masę a następnie naszą mieszankę(...)gładką masę a następnie powoli dodawać masę budyniową, cały czas miksując. Oba placki ciasta pokroić w podłużne paski o wysokości i szerokości około 3 cm. Gotowym kremem smarować (niezbyt grubo) paski ciasta i sklejać je ze sobą na przemian: jasne, ciemne. Tak ułożyć jedną warstwę, wyrównać wierzch kremem. W taki sam sposób ułożyć następnie drugą i trzecią warstwę, zwracając uwagę

Świat Ciasta
Pani Walewska 449

Chciałam Was dzisiaj zaprosić na przepyszne kruche ciasto z bezą , migdałami , przełożone delikatnym kremem budyniowym. Jak zapewne wiecie Pani Walewska to arystokratka w śród przepisów . Ciasto podałam na przepięknej porcelanie  Bogucice   http://www.porcelanabogucice.pl/ Składniki na ciasto kruche : 3 szklanki mąki 5 żółtek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1 kostka margaryny 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia(...)żółtka. Wlać do gotującego mleka. Gotować aż budyń zgęstnieje. Do ugotowanego i jeszcze ciepłego budyniu dodać masło i energiczne wymieszać. Budyń odstawić do przestygnięcia. Warstwy ciasta : 1. pierwsze ciasto  2. krem budyniowy  3. drugie ciasto  Odstawić do lodówki na noc , ja oczywiście musiałam pokroić wcześniej bo dzieci już nie mogły wytrzymać :) Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Hinduskie ciasto marchewkowe z kremem mascarpone . 145

Witajcie :) Mam dzisiaj dla Was pyszne ciasto Hinduskie marchewkowe z kremem mascarpone . Do ciasta użyłam oleju kokosowego  od firmy Skworcu  . Ciasto jest przepyszne z nutką goździków , kardamonu i skórki pomarańczowej .Do kremu dodałam pyszne cytrynki z imbirem w miodzie z  Ogródka Dziadunia . Przepis na to ciasto znalaz łam w książce Ciasta świata .   Zapraszam :) Składniki : 4 jajka(...)ciasto . Piec w temperaturze 180 stopni około 35/40 minut do suchego patyczka . Serek mascarpone wymieszać z cukrem pudrem i cukrem waniliowym , następnie ciągle mieszając dodawać śmietanę fix. Krem przełożyć na zimne ciasto . Na wierzch ze trzeć czekoladę  . Odstawić na kilka godzin do lodówki Ude korow ać marcepanowymi marchewkami . Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Bananowa chmurka 300

Odłożyć do lodówki do lekkiego stężenia. Banany obrać, przekroić wzdłuż na pół. Ananasy pokroić na cząstki. Banany wyłożyć na kruche ciasto, a na nie ananasy.  Gęstniejącą galaretkę wyłożyć na owoce, wstawić do lodówki, do całkowitego stężenia galaretki. Krem śmietankowy: 500 ml śmietanki kremówki 36% (dobrze schłodzonej) 250 g serka mascarpone zimnego 3 łyżki cukru pudru Wszystkie składniki przełożyć(...)odwrócić do góry dnem, położyć papier, bezę rozsmarować na papierze. Pieczemy w 140 stopniach przez ok 60 minut. Beza powinna być chrupka, lekko popękana. Wystudzić. Zimną beze przekładamy na krem. Ciasto przechowujemy w lodówce. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Przepisy na Wielkanoc 300

moich przepisów Wielkanocnych! Zebrałem tu najlepsze przepisy z blogu, myślę, że znajdziecie tu jakiś przepisik, który wkrótce zawita na Waszym stole Wielkanocnym :) Najlepsze przepisy na Wielkanoc: Ciasta: Babka na białkach Miodownik z kremem budyniowym Wielkanocna baba(...)drożdżowa z rodzynkami Babka biszkoptowa Mazurek czekoladowo-orzechowy bez pieczenia Sernik królewski Ciasto słonecznikowiec Ciasto Wuzetka (W-Z) Seromak - sernik z makiem Sernik kajmakowy (toffi) Ciasto czekoladowe z kremem budyniowy Ciasto pszczółka Drożdżówka z jabłkami Ciasto Łukasza Sernik z ricottą Pieczenie: Tradycyjny boczek pieczony Karkówka pieczona w serku kremowym Soczysty filet z kurczaka w panierce kokosowej Smażona pierś z kaczki

Kuchnia Łukasza
Tarta śliwkowa z kremem 166

nadają się do wszelkich deserów. U mnie dzisiaj w roli głównej żółte śliwki. Duże, słodkie i  soczyste. Tarta z nimi jest naprawdę dobra. TARTA ŚLIWKOWA Z KREMEM Składniki: (forma 23cm) ciasto : 220 g mąki, 2 łyżki cukru pudru, 140g zimnego masła, 1 żółtko 2 łyżki wody krem:  260 ml mleka, 190 ml ajerkoniaku,  4 żółtka(...)ucieramy z cukrem, dodajemy obydwie mąki i odrobinę mleka z ajerkoniakiem, mieszamy aby nie było grudek, a potem przelewamy do reszty mleka z ajerkoniakiem. Gotujemy aż zgęstnieje, gorący krem wylewamy na ciasto. Odstawiamy aż krem ostygnie. Na wierzchu układamy pokrojone w plasterki śliwki, które glazurujemy podgrzanym dżemem

Bon appetit mon amie
Tort mega cytrynowy 192

Urodzinowy wypiek. Polecam! Tortownica 24 cm Biszkopt: 6 jaj ¾ szklanki drobnego cukru 1 opakowanie cukru ze skórką cytrynową ¾ szklanki mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki proszku do pieczenia Krem cytrynowy: 2 cytryny (małe) 15 dag cukru 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej 25 dag serka mascarpone ½ litra śmietany kremówki 30%  Poncz: ¾ szklanki przegotowanej wody 1 czubata łyżka cukru pudru(...)boków niczym nie natłuszczać, piec 30 minut w temp 180*c. Wyjąć z piekarnika. Po wystudzeniu, całkiem zimny  przekroić wzdłuż dwa razy tak aby otrzymać 3 krążki ciasta. Krem: Dobrze schłodzoną kremówkę i serek mascarpone połączyć ze sobą zmiksować na gęsty krem, dodać pod koniec zimny prosto z lodówki  kisiel cytrynowy, krótko razem zmiksować, tylko do połączenia. Składniki

Wanilia i Kardamon
Słodkie maleństwa na jeden kęs 164

mnie w Dobrych radach, wydanie specjalne , nr 2/1009. Ciasto przygotowałam jak w przepisie, ale do masy zamiast galaretki cytrynowej dałam truskawkową, która nadała jej uroczo różowy odcień, i od siebie dodałam dżem. I muszę przyznać, że to był strzał w dziesiątkę - ciasteczka dosłownie rozpływały się w ustach, słodki krem i lekko kwaskowy dżem cudownie ze sobą współgrały. Ogromna porcja zniknęła(...)kuchni w celu przetworzenia rabarbaru. Bo, moi drodzy, kupiłam rabarbar! I to nie byle jaki, ale jędrny i zgrabny, w pełni sił. Nie mogłam się oprzeć...  Dżem, krem, ciasto, deser...? Zdecydowanie trzeba się głębiej zastanowić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Mleczne ciasto z czekoladą i biszkoptami 7320

Kakaowy biszkopt przełożony kremem czekoladowym i biszkoptami. Bardzo smaczne ciasto warstwowe z wyraźnie wyczuwalnym mlekiem w proszku. Jeżeli ktoś lubi ten smak tak jak ja, to bardzo polecam ;) BISZKOPT KAKAOWY: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 szklanki kakao 1/4 szklanki wody 2 łyżki oleju rzepakowego szczypta soli(...)pierwszy blat biszkoptu. Okrągłe biszkopty zamaczać w soku porzeczkowym i układać jeden przy drugim na kremie. Na biszkoptach rozsmarować jasny krem czekoladowy, który przygotowujemy w taki sam sposób co ciemny. Zmienia się jedynie rodzaj czekolady. Przykryć drugą częścią biszkoptu. Ciasto polać polewą czekoladową, rozpuszczając czekoladę i śmietankę nad kąpielą wodną. Kiedy ciasto stężeje, można pokroić na kawałki. Udanych wypieków

https:KKuchniaMniam