ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:1136/1378)

Marcepanowe tiramisu z truskawkami na winie 263

Niedziela to dzień w którym... odpoczywamy! i dlatego też w tym dniu możemy sobie pozwolić na ciut więcej, nie będzie to skrajność a zdrowy i pyszny

Kuchnia PROzdrowotna
Przepis #83 FIT torcik kokosowo-czekoladowy 132

wielbicieli kokosa (uwielbiam wszystko co kokosowe;)) W dodatku bez glutenu i białego cukru. Aby masa nie była zbyt mdła część masy połączyłam z kakao co przełamuje smak kokosu. Idealne ciasto na weekend a w dodatku nie jest bardzo kaloryczne. Do pieczenia użyłam tortownicy o średnicy 16 cm z czego otrzymałam 12 porcji. Jedna porcja to: 132 kcal(...)drugą z kakao.   Pierwszą część biszkoptu smarujemy 2/3 masy kokosowej. Przykrywamy drugim biszkop tem, którego smarujemy masą kakaową. Przykrywamy ostatnim krążkiem. Wierzch i boki smarujemy pozostałą częścią kremu kokosowego . Górę tortu posypujemy startą czekoladą oraz ozdabiamy kulkami kokosowymi.   Torcik jest bardzo delikatny w smaku i rozpływa się w ustach. To pyszna propozycja dla osób dbających o linię;) Smacznego

Health-Fit-Life
Tiramisu z ciasteczkami Brześć. 186

Witajcie: ) uwielbiamy tiramisu i często je robię, dzisiaj w troszkę innej wersji z dodatkiem ciasteczek maszynkowych od firmy Brześć . Wszystkich zainteresowanych zapraszam na stronę internetową myślę

Sama słodycz i szczypta chili
Torta łorzechowo-szokoladowoł ze apfylzinōm (Tort orzechowo-czekoladowy z nutką pomarańczy ;) ) 139

łokrōngłyj formy na torta- na dōł mogecie dać papiōr do pieczynioł. Chyba, że mołcie całoł silikōnowoł forma, to mogecie jōm yno trocha posmarować masłym. I jak już te ciasto je w ty [13] formie, to dejcie je do pieca na 40-45min. Jak sie upiecze, to wyciōngcie jōm z pieca, łobrōćcie do gōry dnym i ściepcie na stół(...)biołyj ubityj śmiytany i pokołżcie swōj talynt [24] – powodzynia:)   [1] przytrafią jakieś urodziny [2] znalazł [3] nią [4] uroczystość [5] mąki pszennej [6] pomarańcza [7] krem [8] wsypcie [9] czas [10] wszystkie na raz [11] później [12] gotowe [13] tej [14] wyciśnijcie [15] ostudzi się [16] dzień wcześniej [17] do niej [18] ozdabiania [19] inne [20] powoli

Chop w kuchni
Różane Magdalenki 153

pory nigdy nie jadłam. Nie wiem jak to się stało, ale były to moje pierwsze magdalenki w życiu. Byłam sceptyczna, bo co specjalnego może myć w ciastku bez kremu albo czekolady? W tym przepisie była woda różana- wystarczyło, żeby mnie zaciekawić. Można ją kupić w dobrych sklepach, ale ponieważ kwiatów róży jest u nas pod dostatkiem postanowiłam ją przyrządzić sama(...)miksujemy jeszcze chwilę. Następnie dodajemy i robimy to samo z mlekiem i masłem. Na koniec wsypujemy ziarenka wanilii, wlewamy wodę różaną i mieszamy łyżką. Do każdej muszelki wkładamy łyżeczkę ciasta- jeśli jest go mniej to ciastka wychodzą ładniejsze. Pieczemy 10 minut- pierwsze 6 w temperaturze 220*C, następnie 4 w temperaturze 180*C. Kiedy ciastka są rumiane na brzegach wyjmujemy

les mirabelles
Domowe wafelki Knoppers 473

Dzieci go uwielbiają i cała rodzinka zgodnie stwierdziła, że o niebo lepszy od kupnego. Mimo, że zmniejszyłam ilość cukru w stosunku do oryginalnego przepisu, to dla

moj przepis na
Łosoś ze szparagami 219

Łosoś ze szparagami to potrawa, który ma wyjątkowy smak i charakter. Kluczem przygotowania tej potrawy jest odpowiednia marynata, która podkreśli smak łososia. Danie to będzie niezwykle

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Deserki z kiwi i mascarpone 137

Po prostu pyszne! Dojrzałe kiwi jest bardzo słodkie, dzięki czemu całości nie dosładzałam jakoś specjalnie dużo. Nadało też lekko zielonkawego koloru. Deserki są szybkie i proste

Kolorowy Przepisownik
Krem pomidorowy z „makaronem” ze szpinakowego naleśnika 144

uwielbiam:) Nie jest to taka typowa pomidorówka jaką najczęściej robi się w poniedziałek, na „poniedzielnym” rosole (dodając do niego koncentrat pomidorowy), tylko gęsta i mocno pomidorowa zupa-krem przygotowana na bazie pomidorów z puszki. Jadłam kiedyś podobną zupę w jednej z moich ulubionych restauracji (nie, nie chodzimy tam często, a jedynie od wielkiego dzwonu, ale zawsze czymś pysznym(...)szkl. mleka 1 szkl. gazowanej wody 3 duże jajka 1,5 szkl. mąki pszennej 80 g świeżego szpinaku „baby” 1 łyżka oleju szczypta soli Zaczynamy od przygotowania ciasta na naleśniki. Do rozdrabniacza lub blendera kielichowego wkładamy oczyszczony szpinak oraz wlewamy mleko. Całość miksujemy tak długo, aż otrzymamy gładką, zieloną masę. Wówczas dodajemy wodę gazowaną, mąkę, jajka oraz sól

Smaki Na Talerzu
Urządzenie do robienia mleka sojowego Manta - recenzja 222

miesiącach siatka oderwała się od poręczy, ale nadal je użytkuję.  Funkcje urządzania: Oprócz robienia mleka roślinnego (na ciepło i zimno), urządzenie pozwala na robienie soków, kleiku ryżowego, zup kremów oraz past. Przygotowanie mleka roślinnego: Przygotowanie mleka w tym urządzeniu jest bardzo proste. Wystarczy wrzucić odpowiednią ilość namoczonej soi (lub innych ziaren czy orzechów), wybrać program i włączyć. Maszyna posiada(...)mleka roślinnego. Produkcja domowego mleka sojowego kosztuje zaledwie 1 zł za litr mleka, które nie zawiera żadnych dodatkowych substancji. Pozostałą okarę używam czasami do robienia pasty lub ciasta. Urządzenie bardzo ułatwiło mi proces robienia mleka - wieczorem zalewam soje, a rano po 25 minutach mam świeże mleko do kawy lub płatków. Uważam, że za taką cenę

wegujemy
Czarny ryż - właściwości i zastosowanie 178

Czarny ryż - właściwości i zastosowanie Czarny ryż - znaczniej mniej popularny w naszym kraju, niż ryż brązowy czy biały - znany jest od tysięcy lat. Ze względu na

Cztery Fajery
Przekładaniec z Michałkami 154

Dziś przepis na pyszne ciasto, a mianowicie Przekładaniec z Michałkami. Ciasto rozpływało się w ustach. Robiłam je na roczek mojej wnusi i wyszło tak, jak sobie zamarzyłam. Goście chwalili, co jest najważniejsze, a cała patera, zniknęła. Zróbcie, a nie pożałujecie.                    TRUDNOŚĆ: średnie(...)obie mąki, żółtka oraz cukier wanilinowy i zalać na gotujące mleko ciągle mieszając aż zgęstnieje. Odstawić do wystygnięcia.      Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po łyżce zimnego kremu, ucierać aż masa będzie puszysta. Pod koniec dodać spirytus i drobno pokruszone cukierki Michałki. SKŁADANIE   Na biszkopt orzechowy kładziemy połowę masy michałkowej, przykrywamy jasnym biszkoptem oraz drugą częścią masy

Gotuję Testuję
Kawa na mleku z nerkowców – wegańska kawa bez rafinowanego cukru 219

wkładamy go do lejka lub na sito, wlewamy orzechy razem z wodą i pulpą, odciskamy pulpę. Pulpy z orzechów nie wyrzucajcie! Można jej z powodzeniem użyć jako dodatek do ciasta (zmniejszając ilość wymaganej mąki na rzecz pulpy- mąki z orzechów), zagęstnik do curry (jest idealna!) albo wkładkę do porannego smoothie lub müsli. Jeśli nie chcecie jej używać teraz, można(...)sojowym.   *Używam blendera Philips, model HR2096, Pro Blend 6. Jest pierońsko mocny, świetnie kruszy lód, idealnie robi smoothies. Daje sobie radę z zamrożonymi owocami, szybko robi zupy-kremy. Szybko i wygodnie się myje. Pojemność dzbana to 2l. Zakup własny, nie dostałam go do testów ani do reklamy, po prostu uwielbiam blendery Philips. Wcześniej korzystałam przez 3 lata z modelu

Karo in the Kitchen
Sernik z orange curd 142

Obłędnie smaczny sernik! Lekki jak mgiełka, delikatny, kremowy. Pięknie wygląda, tak cudnie bieluśki z odrobiną pomarańczowego kremu ;) Nie jest pracochłonny, ale trochę trzeba się naczekać przed degustacją ;)) Nasze kubki smakowe oszalały! Polecam ;) Składniki na biszkopt: 2 duże jajka 40 g cukru 30 g mąki pszennej 30 g mąki ziemniaczanej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta szczypta soli Białka oddzielić(...)Zmiksować na gładką masę. Dodać wystudzoną, płynną czekoladę i dokładnie połączyć. Masę serową wylać na przygotowany wcześniej biszkopt. Na wierzch, łyżeczką wyłożyć orange curd, delikatnie rozprowadzić na całej powierzchni. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, po 8 minutach zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec około 80 minut. Polewa śmietankowa - do miski przełożyć śmietanę, cukier waniliowy i aromat

Domowa cukiernia Ewy
Jak zrobić kajmak? 2212

Kajmak , czyli domowa masa kajmakowa zwana też dulce de leche, przez niektórych zwany też masą krówkową, a jest to bardzo gęsty krem kajmakowy, który otrzymuje się przez długie gotowanie mleka lub mleka i śmietanki z cukrem. Kajmak jest u nas popularny szczególnie do przygotowania mazurków wielkanocnych. Natomiast Piotrek kajmak traktuje jak samodzielny deser i wyjada go ze słoiczka łyżeczką Polecam(...)podgrzewanie sprawia zaś, że masa stanie się bardzo plastyczna zamiast kremowa, oddzieli się tłuszcz (który trzeba usunąć za pomocą ręcznika papierowego) i nie nadaje się już niestety do posmarowania ciasta, ale można z niej uformować ręcznie lub zagnieść i włożyć masę do silikonowej formy, schłodzić. Masa stwardnieje i utworzą się pyszne, domowe cukierki karmelki , takie domowe mordoklejki, które kleją się

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię