Dzisiaj będzie krótko. Choć bardzo staram się, żeby nie dopadła mnie przedświąteczna gorączka, ostatnie dni mam po brzegi wypełnione przygotowaniami. Sprzątanie (niby niedawno wszystko wysprzątałam, ale
Pożeraczka, czyli raz adobrzePyszne łatwe do zrobienia pierniczki nadzieniem z czarnej porzeczki oblane ciemną czekoladą i obsypane kokosem lub orzechami Składniki ciasto •350 g mąki • 1 jajko • 30 g margaryny • 170 g cukru •150 g miodu • 1,5 łyżki kakao • 1 łyżeczka amoniaku • 1 paczka 15 g przyprawa do piernika Polewa • 200 g czekolady gorzkiej • 100 g masła • 2 łyżki nutelii
W królestwie smaków Beatyprzez 30-40 minut (do suchego patyczka). Wystudzić, a następnie przekroić na dwa blaty. 2. Upiec blat kokosowy: Białka ubić na sztywno z cukrem, na koniec dodać kokos i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do tortownicy, piec 15-20 minut w 180 st.C. 3. Zrobić krem: 1/2 litra mleka zagotować, żółtka utrzeć z cukrem, dodać mąkę i resztę mleka, wlać(...)wkładka kokosowa, 1/2 białego kremu, biszkopt kakaowy posmarowany od spodu dżemem porzeczkowym. Nasączyć biszkopt kakaowy. Tort posmarować masą czekoladową, udekorować wedle uznania, u mnie odłożone 3 łyżki białego kremu, kokos, posypka czekoladowa. 6. Tort schłodzić w lodówce. Smacznego
Kuchnia domowa AniPyszne ciasto jabłkowe z budyniem malinowym ugotowanym na kompocie jabłkowym i zwieńczone warstwą kokosu. Polecam :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto: 3 szkl mąki 1/2 szkl cukru 3/4 margaryny 1 poj proszek do pieczenia 4 żółtka 3 łyzki śmietany Z podanych składników zagniatamy ciasto i wykładamy na blaszkę wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto można podpiec ok 15 min . Nadzienie
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaszklanki drobnego cukru - 5 dag masła - 2 jaja Dodatkowo: - dżem z czerwonej porzeczki - 1 tabliczka czekolady +1 łyżka mleka + 1 łyżka kakao - orzechy włoskie - kokos - żurawina Przygotowuję kruche ciasto: Łączę ze sobą wszystkie składniki i powstałą kulę ciasta umieszczam w lodówce na minimum 1 godz. Przygotowuję maślane ciasto: Wszystkie elementy dokładnie łączę ze sobą. Wybraną formę wykładam schłodzonym
Wielopokoleniowokokos, migdały, frużelina z wiśni...poezja:) Polecam:) Składniki na formę o wym: 33 cm x 22 cm Ciasto: 150 g suchego maku; 100 g wiórków kokosowych; 100 g zmielonych migdałów; 100 g cukru kryształu; 8 białek; 4 żółtka; Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i nadal ubijać do momentu, aż piana będzie gładka i lśniąca. Następnie dodać żółtka
In my kitchenPrzepis na ciasto pochodzi z serwisu Mojeciasto.pl. Miłośnikom kokosu na pewno będzie smakował, krem jest naprawdę wyjątkowy. Ciasto: 1 kostka margaryny 2,5 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenie 4 żółtka 300 g dżemu z czarnej pożeczki krem 1 kostka margaryny 1 szklanka kaszki manny 1 szklanka wiórków kokosowych 1 szklanka cukru 1 szklanka czystej
Jadło i czytadłoLubicie ciacha kokosowe ? Ja bardzo! Tym bardziej ucieszyłam się, kiedy to mama przyniosła od koleżanek z pracy nowy przepis o słodko brzmiącej nazwie Kapucynek! Dziś jednak nie samym kremem kokosem będziemy się rozkoszować, a połączymy go z lekką puszystą pianką o smaku cappuccinio i czekoladowym biszkoptem. Dzieło wieńczą słodkie śmietankowe ptasie mleczka. Jest to ciacho łatwe do zrobienia, szybkie(...)Żelatynę rozpuszczamy w odrobienie zimnej wody, podgrzewamy ( uważamy, by nie zagotować! ). Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy cappuccino i żelatynę – bardzo dokładnie mieszamy i wylewamy na ciasto. Za pomocą widelca robimy dekoracyjne wzorki. Wkładamy na całą noc do lodówki. Smacznego
Ostra na SłodkoPiec w nagrzanym piekarniku 180 C przez około 30 minut. Wystudź. B eza kokosowa : Białka ubij na sztywno, nie przerywając ubijania, dodawaj stopniowo cukier. Następnie wsyp kokos, delikatnie wymieszaj. Gotowe ciasto wylej na blaszkę ( o takich samych wymiarach jak na biszkopt na spód ) wyłożoną folią aluminiową i piec w temperaturze 180 C przez 30 minut. Gdy ciasto przestygnie zdejmij
Przepisy i porady kulinarnecukru pudru 1 cukier wanilinowy 2-3 łyżki śmietany Nadzienie: pół litra jagód 1 szklanka cukru 10 dag kokosu 4 białka Masło siekamy na stolnicy razem z mąką. Dodajemy cukier, żółtka, cukier wanilinowy i ponownie zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na 2 części. Jedną jasną część wkładamy(...)kwadratowej blaszki. Na ciasto wykładamy jagody (ja użyłam mrożonych, oczywiście wcześniej je rozmroziłam). Na jagody wylewamy pianę ubitą z białek z dodatkiem cukru i kokosu. Na wyłożoną pianę ścieramy drugą część ciasta. Pieczemy ok. 45 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego
Pyszności Słodkościcukru waniliowego Dodatkowo: 5 białek 3/4 szklanki cukru 1 puszka gotowej masy makowej (400g) 200 g kokosu Na polewę: 1/2 kostki masła 1/2 szklanki cukru 2 łyżki kakao 5 łyżek wody Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, podzielić na trzy części. Dwie z nich włożyć(...)zamrażarki. Jedną część rozwałkować, umieścić w blaszce (24x36 ) wyłożonej papierem do pieczenia. Na pierwszej warstwie ciasta rozłożyć masę makową, następnie zetrzeć drugą część ciasta. Białka z cukrem ubić na sztywną pianę, połączyć z kokosem,rozprowadzić jako kolejną warstwę. Na wierzch zetrzeć ostatnią część ciasta. Piec ok. 45 minut w temp. 180 stopni. Wszystkie składniki polewy ogrzewać w naczyniu
Praktyczna plRafaello to ciasto klasyk, dobrze wszystkim dobrze znany i chyba nie znam osoby, która by go nie lubiła. Ja sama je uwielbiam, bo tak się składa, że pralinki Rafaello to moje ulubione łakocie. Rafaello można teżzrobić w wersji bez pieczenia, na herbatnikach . Prezentowana poniżej wersja jest najpopularniejsza, a do tego bardzo prosta w zrobieniu :) Biszkopt: 5 jajek 1 ¼ szklanki cukru(...)ubitej śmietany dodajemy potartą białą czekoladę i płatki migdałowe, dobrze razem mieszamy. Gotową masę śmietankową przekładamy na ciasto i wyrównujemy nożem wierzch i boki. Na koniec ciasto posypujemy po wierzchu kokosem i odstawiamy w zimne miejsce, by stężało. Rafaello cały czas przechowujemy w lodowce. R E K L A M A (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); var linkwithin_site_id = 1628261; linkwithin
Smakowy Rajdawna przymierzałam się do tego ciasta, jednak przerażało mnie, bo nie da się ukryć, że jest pracochłonne. Wykombinowałam sobie to tak, część zabiegów obeszłam. A jak widziałam Agnieszkę jak je wcina, serce rosło i byłam pewna, że to dobry wyrób. :) 400 g herbatników 2 szklanki mrożonych jagód 0,5 słoika dżemu z czarnej porzeczki Beza: 6 białek 3 łyżki(...)pudrem aż zbieleje. Cały czas miksujemy i dodajemy stopniowo mleko w proszku, a następnie alkohol. Taką masą smarujemy jeden placek, przykrywamy drugim ( tym posypanym kokosem) lekko dociskamy i odstawiamy ( najlepiej na noc) do schłodzenia. Ciasto robi się naprawdę szybko, ciastka ułatwiają pracę, do tego najszybszy i niezawodny oraz smaczny krem. Nigdy mnie jeszcze nie zawiódł, zawsze stabilny, smaczny i się
Dieta moja pasjasię przekonać do nowoczesnych motywów z muskularnym kulturystą czy kształtną tu i ówdzie modelką, które nie wiem czemu widuję coraz częściej nadrukowane na kuchennych fartuchach... Czyżby na ich widok ciasto miało lepiej wyrastać, a danie stać się bardziej pikantnym?! Wiecie coś na ten temat? LEMON-COCONUT BARS, Kwadraty cytrynowo-kokosowe /składniki na 16 porcji/ Spód(...)łyżki 1,5 łyżki mąki 1 łyżeczka otartej skórki cytrynowej 1/3 filiżanki soku z cytryny (z ok. 2 cytryn) 2,5 łyżki mleka kondensowanego (niesłodzonego) szczypta soli Kokos wsypać na suchą patelnię i trzymając na małym ogniu delikatnie zrumienić. Trwa to kilka minut, trzeba jednak pilnować, aby kokos się nie przypalił. Gdy uzyska ładny karmelowy kolor, zdjąć z ognia
KUCHARNIA2 średnie marchewki starte na grubej tarce (1 szklanka) 0,5 szklanki mąki 1 pełna łyżka wiórków kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 pełne łyżki
Korniszonki