Letni, lekki tort z jagodami. Piękny i smaczny. Idealny na wszelkiego rodzaju przyjęcia i rodzinne uroczystości. Wysoki biszkopt przekroiłam na trzy blaty, nasączyłam ponczem z
cool and mintyJak najlepiej pocieszyć kobietę, której najlepsza przyjaciółka właśnie wyprowadziła się tysiąc kilometrów na południowy wschód? Męska logika podpowiada najprostsze rozwiązanie: zakupy . Jasne, dlaczego nie. Nie
Pożeraczka, czyli raz adobrzeUwielbiam piec babeczki. Dziś prosty przepis na ich lekko cytrynową wersję. Te małe słodkości doskonale nadają się dla dużych i małych wielbicieli łakoci, do zabrania ze
Słodkie okruszkiDziś, choć nieco śpiąca, jestem w wyśmienitym wręcz nastroju. Po pierwsze udało mi się zabłysnąć wiedzą na temat poolish, a po drugie pogoda jest dzisiaj cudownie
Pożeraczka, czyli raz adobrzeDomowe kiełki ze słoika Świetny i prosty pomysł na urozmaicenie codziennej diety. Kiełki dostarczają naszemu organizmowi niesamowite ilości witamin, wartości odżywczych i mikroelementów. Dodatkowo pomagają regulować
Blog z ApetytemCiasteczka maślane w takiej formie to gwarantowana radość każdego dziecka. Gdy tylko zobaczyłam te cuda wiedziałam, że zrobienie ich będzie niezłą frajdą zarówno dla mnie jak
SmartBake.pl(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka warzywna, to danie z mojego dzieciństwa. Pamiętam ten smak gotowanych warzyw zamieszanych ze sporą ilością majonezu. Na wierzchu dodatkowo musiała być warstwa
To Musisz WiedziećSałatka jarzynowa to danie, które pamiętam jeszcze z okresu dzieciństwa. Zawsze czy to na imieniny rodziców czy to na Święta, robiona była solidna micha sałatki. To
Mieszam w GarnkuLubię pasztet i domowe mięsiwa. Taki prawdziwy pasztet kojarzy mi się z dzieciństwa, bo mama piekła pasztet tylko na święta. A jeszcze lepiej, jak pasztet po
Mieszam w Garnkunaturalny cebulowy smak, a zyska przyjemną słodycz. Cebula znajduje swoje zastosowanie nie tylko w kuchni. Łupiny cebuli doskonale sprawdzają się jako barwnik do farbowania jajek na Wielkanoc. Przekrojona na pół cebula doskonale wyciąga jad pszczoły czy osy po ukąszeniu. Z łupin również dawniej robiono wywar, który barwił blond włosy na piękny złocisty kolor. Ale mimo jej niewątpliwie(...)jajka 0,5 szklanki śmietany 6 łyżek startego sera (np. czerwony Cheddar) Mąkę przesiewamy z odrobiną soli i zagniatamy z masłem. Dodajemy żółtko rozrobione z odrobiną wody, szybko zagniatamy ciasto (żeby jak najmniej się ogrzało) i wkładamy do lodówki na godzinę (zawinięte w folię spożywczą). Cebulę obieramy i kroimy w drobne plasterki lub w pióra. Podsmażamy ją powoli ma maśle
Marder&Marder ManufactureZero waste inspirujące warsztaty z Piotrem Kucharskim i Sokołowem Zapraszam do przeczytania relacji z warsztatów kulinarnych. Zero waste inspirujące warsztaty z Piotrem Kucharskim i Sokołowem Zacznijmy
Kuchnia na wzgórzuNajlepsze sałatki! Oto zbiór oryginalnych i łatwych przepisów na pyszne sałatki. Z pewnością każdy znajdzie coś dla siebie. Znajdują się tutaj propozycje na sałatki codzienne, jak
Blog z ApetytemMoja biała kiełbasa jest bardzo aromatyczna – jak we wszystkich moich przepisach, tak i w tym przepisie na białą kiełbasę odczuwalne i zbalansowane są jednocześnie wszystkie smaki
Karo in the KitchenSprawdzony przepis na domowe brzoskwinie w lekkim syropie w słoikach, to idealny sposób na wspaniałe zachowanie ich letniego smaku na zimę. Ten przepis wyróżnia delikatny syrop
Kuchnia Na WypasieMoi drodzy, byliście już może w restauracji „Schronisko Smaków” w Bukowinie Tatrzańskiej ? To jedyny lokal w Polsce południowej słynnej restauratorki Magdy Gessler. Ja planuję
Słodkie okruszki