Polewa: 4 łyżki masła, mleka, cukru i kakao Oczywiście można użyć innej dowolnej kombinacji lub gotowca. To tylko szczegół. Gdy jesteśmy zbyt leniwi na zabawę w pieczenie ciasta, spokojnie możemy użyć herbatników
Karczma HonoriettyAkcja Ciasto na Niedziele trwa , a ja nadal w niej uczestniczę . Na ten weekend będzie Ciasto bez pieczenia na herbatnikach Upał i jeszcze raz upał więc sernik na zimno jest idealny , a borówki takie zimne i soczyste , sama przyjemność kosztować tego cuda. Składniki: petitki około 16 szt ( nie wiem w jakiej tortownicy robicie ) tortownica największa
Różowa kuchniaAkcja Ciasto na Niedziele trwa , a ja nadal w niej uczestniczę . Na ten weekend będzie Ciasto bez pieczenia na herbatnikach Upał i jeszcze raz upał więc sernik na zimno jest idealny , a borówki takie zimne i soczyste , sama przyjemność kosztować tego cuda. Składniki: petitki około 16 szt ( nie wiem w jakiej tortownicy robicie ) tortownica największa
Różowa kuchniamówię. A skoro już zrobiło się ciepło, przyszedł czas na sernik... na zimno. Bo w upał nie bardzo chce mi się uruchamiać piekarnik. Żeby tego uniknąć, spód ciasta zrobiłem z pokruszonych herbatników, co i Wam polecam. Trwa to znacznie krócej niż wyrobienie i upieczenie kruchego spodu, no i zawsze wychodzi on prosty. Składniki (na standardowej wielkości tortownicę
W SMAKSzybkie do wykonania ciasto z kaszą manną. Herbatniki można maczać w alkoholu lub mleku. 1 litr mleka szklanka kaszy manny pół szklanki cukru 200 g masła cukier waniliowy 3 łyżki kakao 2 duże opakowania herbatników (po 250 g) Polewa czekoladowa: łyżka masła 1/4 szklanki mleka 150 g mlecznej czekolady Do namaczania herbatników: szklanka mleka lub wódki
Bulliopuszki Beza: 4 białka 3/4 szklanki cukru łyżka mąki ziemniaczanej Wykonanie: W pierwszej kolejności przystępujemy do przygotowania blaszki, którą wykładamy dokładnie papierem do pieczenia. Spód ciasta przygotowujemy ze zmielonych herbatników, podobnie jak przy niebiańsko delikatnym serniku (przepis znajdziecie TU ). Gdy blaszka jest już przygotowana, w dużej misce ubijamy jajka z cukrem do uzyskania jasnej, puszystej konsystencji
Taste Of My DayWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Wspaniały sernik z malinami! Smakuje wyśmienicie Jest bardzo lekki, mocno owocowy, wręcz rozpływa się w ustach. Jeśli jakimś cudem zostały
Marta GotujeBanalnie proste w przygotowaniu i przepyszne ciasto cukierek, to ciasto bez pieczenia na herbatnikach składające się z trzech warstw kremów . Pyszne i słodkie, bardzo szybko znika z talerza. składniki na formę 25 cm na 40 cm 600 g herbatników 600 g masy kajmakowej przepis tutaj 1 opakowanie kremu karpatka lub kremu do tortów 250g serka
Smakowite DaniaSzybkie do wykonania ciasto z kaszą manną. Herbatniki można maczać w alkoholu lub mleku. 1 litr mleka szklanka kaszy manny pół szklanki cukru 200 g masła cukier waniliowy 3 łyżki kakao 2 duże opakowania herbatników Polewa czekoladowa: łyżka masła 1/3 szklanki mleka 150 g mlecznej czekolady Do namaczania herbatników: szklanka mleka lub wódki z wodą w proporcji
BullioDzisiejszy dzięń był dla mnie wyjątkowo ciężki, zupełnie jak nie niedziela:) A wszystko za sprawą mojego małego diabełka, który zawsze potrafi dostarczyć nam "rozrywek". Dziś ni
Magiczna kuchnia DariiCIASTO 3BITSkładniki:- 700g herbatników- 600g kajmaku- 600ml śmietany 36%- 3 łyżki cukru pudru- fix do ubijania śmietany- 100g mlecznej czekolady- 2 opakowania kremu karpatkaSposób przygotowania:Formę 25x35cm wykładamy papierem do pieczenia. Na dno wykładamy pierwszą warstwę herbatników, miksujemy kajmak, aby zmiękł. Wylewamy kajmak na przygotowane w formie herbatniki i przykrywamy drugą warstwą herbatników. Masę karpatkową
Mentor Smakudodawałam, bo masa krówkowa jest dosyć słodka ;) Następnie układamy ostatnią warstwę herbatników. Ubijamy kremówkę ze śmietan fixami na sztywną pianę. Taką bitą śmietanę rozprowadzamy po herbatnikach. Na koniec posypujemy ciasto startą gorzką czekoladą i schładzamy w lodówce- najlepiej przez całą
Aga w kuchniKinder Country to kolejne ciasto inspirowane batonikami. Śmietankowy środek z prażoną pszenicą otoczony herbatnikami i polany mleczną czekoladą. Mówię Wam pyszności ;-) Przygotowanie tego ciasta zajmuje chwilę, a znika bardzo szybko ;-) i co najważniejsze nie wymaga uruchomienia piekarnika. Więc będzie idealne na ciepłe dni, które przed nami. ;-) Zapraszam!!! Składniki: duże opakowanie herbatników, 2,5 szkl. prażonej
Passion of Cookinglubiących mega słodkie desery. Bardzo polecam! :) Źródło Ciasto Maxi King Składniki na mleczny krem: 250g masła 82% 1/2 szkl cukru pudru 3 szkl. mleka w proszku (takiego miałkiego nie w granulkach) 400g serka waniliowego typu Danio ponadto: 510g masy kajmakowej w puszce(użyłam połowę) 400g herbatników maślanych (ok.60szt) Składniki na polewę: 100g(...)całości albo siekamy drobno. Wrzucamy do rozpuszczonych czekolad i dokładnie mieszamy. Polewę rozprowadzić na wierzchu ciasta. Schłodzić w lodówce kilka godzin a najlepiej przez całą noc. Ciasto na drugi dzień mięknie. Herbatniki łapią wilgoć od kremu i stają się mięciutkie
Smaki Nataliiwolnego. A więc pora na deser :) Moją propozycją tym razem będzie torcik borówkowy z serków homogenizowanych . Ciasto jest przepyszne , rozpływające się w ustach. Dodałam borówki bo je bardzo lubię , ale mogą byc inne owoce tj. maliny, brzoskwinie , jagody. Składniki : 250 g herbatników pełnoziarnistych 4 łyżki śmietany 2 szkl. borówek ok. 300 g 650 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym(...)masę serowo-borówkową. Wstaw do lodówki do stężenia. Na końcu wysyp pozostawione wcześniej borówki do dekoracji i zalej tężejącą galaretką. Na drugi dzień ciasto gotowe do jedzenia. RadaSpód ciasta możesz przygotowac w inny sposób.Herbatniki pokrusz i wymieszaj z rozpuszczonym masłem (ok. 50 g ) na zwarta masę . Wyłóż nią spód tortownicy.Smacznego
Słodkości i nie tylkociastu, w głównej mierze to zasługa http://www.e-klosz.pl/ i ich lamp. Szeroki wybór, a rzeczy warte swojej ceny, ładnie się prezentują w każdym pomieszczeniu. Samo ciasto to pyszny przekładaniec - biszkopt, masa budyniowa, herbatniki, obficie nasączone wódką i polewa czekoladowa. Nie za słodkie, bardzo miękkie. Wbrew pozorom alkohol nie jest mocno wyczuwalny, chociaż po zjedzeniu kilku kawałków tego ciasta(...)łyżeczka ekstraktu waniliowego + 2-3 małe paczki herbatników 3/4 szklanki wódki 100 g mlecznej czekolady kilka łyżek kremówki Białka ubić na sztywno, stopniowo dodawać cukier. Zmniejszyć obroty miksera i dodać żółtka, połączyć. Dodać przesiane mąki i delikatnie wymieszać, najlepiej drewnianą szpatułką. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć ciasto. Piec w temperaturze 170 stopni przez około
Domowa cukiernia EwyPonadto: 200 g herbatników czekolada gorzka Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek i ubić z szczyptą soli na sztywną pianę. Kolejno stopniowo dodawać cukier i ubijać razem do czasu, aż masa będzie gęsta i błyszcząca. Do ubitych białek dodać przesiany proszek do pieczenia, mąkę i kakao- delikatnie wymieszać do połączenia się składników. Gotowe ciasto wylać na blaszkę (26x 35cm(...)lekkiego zgęstnienia i przestudzenia. Kremówkę przelać do misy miksera i ubijać, pod koniec ubijania stopniowo dodawać przestudzoną galaretkę- zmiksować na gęstą masę. Piankę wyłożyć na herbatniki, wyrównać- posypać startą czekoladą. Ciasto schłodzić w lodówce najlepiej przez całą noc. Smacznego
Krakowskie smaki Aninamysłu przepis był gotowy. Tort z waniliowego biszkoptu z masą chałwową, do tego przy pomocy koleżanek z MasterChef'a - podrzucających różne pomysły czym nasączyć ciasto - wybrałem whisky, na tym polewa miodowa z herbatnikami i kakaem, wykończenie to barwiony na czerwono karmel. Smak jest po prostu obłędny, jeżeli lubicie nieprzesłodzone ciasta to zapraszam. Do przygotowania biszkoptu potrzeba(...)laski wanilii. Dokładnie mieszamy wszystko, na niskich obrotach miksera. Tak przygotowane ciasto ląduje w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysypanej mąką. Pieczemy 35 min w temp. 150 stopni z funkcją termoobiegu. Oczywiście wstawiamy biszkopt do zimnego piekarnika i nie wyjmujemy zaraz po upieczeniu lecz dopiero gdy ciasto lekko przestygnie. Aby przygotować krem trzeba się pogodzić ze złośliwą
Kuba Gotujenamysłu przepis był gotowy. Tort z waniliowego biszkoptu z masą chałwową, do tego przy pomocy koleżanek z MasterChef'a - podrzucających różne pomysły czym nasączyć ciasto - wybrałem whisky, na tym polewa miodowa z herbatnikami i kakaem, wykończenie to barwiony na czerwono karmel. Smak jest po prostu obłędny, jeżeli lubicie nieprzesłodzone ciasta to zapraszam. Do przygotowania biszkoptu potrzeba(...)laski wanilii. Dokładnie mieszamy wszystko, na niskich obrotach miksera. Tak przygotowane ciasto ląduje w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysypanej mąką. Pieczemy 35 min w temp. 150 stopni z funkcją termoobiegu. Oczywiście wstawiamy biszkopt do zimnego piekarnika i nie wyjmujemy zaraz po upieczeniu lecz dopiero gdy ciasto lekko przestygnie. Aby przygotować krem trzeba się pogodzić ze złośliwą
Kuba Gotujesię nie zważy. A wracając do ciasta to pokochacie je, jeśli lubicie batonik Kinder Country. To ciasto w stylu Maxi King , które na Blogu jest niezwykle popularne. Ale jak dla mnie Kinder Country, choć przepyszne, nie detronizuje króla :DDD SKŁADNIKI : 150 g herbatników 3,5 szklanki pszenicy preparowanej w miodzie (użyłam płatków śniadaniowych "Kanguski") 2 tabliczki białej czekolady(...)Masę wyłóż na herbatniki. Wierzch przykryj kolejną warstwą herbatników. Schłodzoną kremówkę z mleczną czekoladą ubij również krótko mikserem na gęsty krem. Masę wyłóż na herbatniki i posyp pozostałą pszenicą. Ciasto wstaw na minimum 2 godziny do lodówki, najlepiej na kilka godzin. Gotowe! Smacznego
Słodko-Słony Świat Ilonyopakowanie serka mascarpone 250 gram 45 dkg sera Mój Ulubiony 1 galaretka truskawkowa + 250 ml wody szklanka porzeczek czerwonych Okrągłą formę na ciasto wyłożyłam papierem do pieczenia. Herbatniki rozdrabniamy i mieszamy z roztopionym masłem, tak otrzymaną kruszonką wykładamy spód tortownicy. Galaretkę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu – uwaga zmniejszamy ilość wody
Kuchnia na wzgórzuczekolady ile zużyłam, ale jeżeli chcesz mieć ciasto bardziej zbite użyj jej więcej. Składniki: 300g czekolady mlecznej do gotowania, 125g masła niesolonego, 200g herbatników, 180g mini pianek marshmallows, 5ml aromatu waniliowego (do ciast, kremów i ponczu). Przygotowanie: Czekoladę i masło pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do naczynia odpowiedniego do rozpuszczania czekolady na parze wodnej. W garnuszku zagotować wodę(...)czekoladą i masłem. Od czasu do czasu zamieszać, aż do momentu całkowitego rozpuszczenia składników. Odstawić do ostygnięcia. Herbatniki połamać na mniejsze kawałki i wymieszać z piankami,aromatem waniliowym oraz ostygniętą czekoladą. Przełożyć do foremki, najlepiej silikonowej ( lepiej się wyciąga gotowe ciasto). U mnie wyszło masy na dwie foremki silikonowe, jedna o wymiarach 10cm x 22cm, a druga mniejsza ( lecz
W kuchni u MonikiMagdaleny .Sernik wyszedł pysznie ..jak dla mnie mało słodki, ale być może to wina kisielków , a może ja za mało dałam ..robiłam wtedy 2 ciasta i może przez nieuwagę...Ja ciut zmieniłam..dałam herbatniki i dwa rodzaje kisielków i wyszła zebra sernikowa. Myślałam, że ciasto będzie miało bardziej wyraziste kolory, w sumie mogłam dać barwniki dla zaostrzenia tychże kolorów
Moje domowe kucharzeniejednej łyżce budyniu cały czas miksując do uzyskania jednolitej masy. Na dnie foremki o wymiarach 36x25 cm wykładamy herbatniki, następnie masę budyniową, znów herbatniki a na górę masę śmietanową. Tak przygotowane ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Smacznego
Moje-pitraszenie