Już w nocy miałam przysiąść do Was z dwoma kolejnymi przepisami, ale nie udało się. Spróbuję teraz, choć też lekko nie jest, bo z Młodym na
Kuchnia w czekoladzieNa minione święta trochę zaszalałam z ciasteczkami , bo wiele przepisów mnie zainteresowało i koniecznie musiałam je wypróbować Te pierniczki zobaczyłam na blogu Zdrowie na języku i
FitkotNa minione święta trochę zaszalałam z ciasteczkami , bo wiele przepisów mnie zainteresowało i koniecznie musiałam je wypróbować Te pierniczki zobaczyłam na blogu Zdrowie na języku i
FitkotUff! Już po pierwszej- w nocy rzecz jasna, ale cieszę się, bo to, co chciałam zrobić, właśnie kończę. Wpis na domową przyprawę do piernika jest tym
Kuchnia w czekoladzieWspominałam ostatnio, że biorę się za zalegające w 'roboczych' przepisy. Tym razem mam dla Was ciasteczka, które były tu 6 lat temu. Ciastka są pyszne, przełożone
Słodkie inspiracjeDzisiejszy sernik to najlepszy i najpyszniejszy sernik jaki kiedykolwiek jadłam i robiłam. Jego największe plusy to smak – nie jest słodki, tylko po prostu fajny serowy
NiePieprz.plSzał na pierniczki być może był już jakiś czas temu lecz pomimo to chciałabym wrzucić przepis, który jest szałem internetu i trudno mi znaleźć pierwotnego autora
W Moim Magicznym DomuPani Ania przysłała nam te przesłodkie pierniki. Jak na pierwszy raz w dekorowaniu, poszło Pani bardzo dobrze! Takie ludziki można zawiesić na choince a także podarować
CoolinarniePL17.12 .2017 Magda Nie ważne ile by w Święta było słodkości, miejsce na ciasteczko zawsze się znajdzie. A to się przejdzie mimochodem koło talerza, skubnie kawałek
Smaczna StronaMikołajki! Jako dziecko uwielbiałam ten dzień. Piątego nikt nie musiał mnie namawiać do czyszczenia butów, sama pilnowałam tego z wielkim zapałem. Razem z Siostrą ustawiałyśmy kozaki
Pożeraczka, czyli raz adobrzeGrudzień to czas wyjątkowy. Na ulicach, w sklepach i domach pojawiają się choinki z bombkami a w oknach rozświetlają się gwiazdy. W sklepach coraz więcej ludzi
Kuchnia w oparachDomowa pieczeń rzymska Prawdziwy rarytas dla wszystkich mięsożerców. Taką pieczeń można jeść zarówno na ciepło jak i na zimno, jako na przykład dodatek do kanapek. Pokrojona
Blog z ApetytemPyszne, bardzo aromatyczne pierniczki z melasą. Nie muszą leżakować i od razu można cieszyć się ich smakiem. Są dosyć kruche, ale myślę, że na tyle twarde
Mała Cukierenkazwiązku z atmosferą świąt, którą niewątpliwie czuć już w powietrzu, postanowiłam na swój własny użytek przygotować kilkuczęściową prezentację ciasteczek, które przygotuję na tegoroczne Boże Narodzenie. Ten rok był dla mnie bardzo wyjątkowy, samodzielny. W lutym wyprowadziłam się z domu, w dodatku nie gdzieś blisko, przecznicę dalej, tylko do innego miasta, 250 km od domu. Kraków jest piękny(...)Masło utrzeć z cukrem, dodać mleko, wanilię, sól i dokładnie zmkisować. Następnie stopniowo dodać mąkę, cały czas mieszając łyżką. Dodać żurawinę i orzechy, krótko wyrobić, żeby rozprowadzić bakalie. Podzielić ciasto na dwie części i uformować z nich wałeczki długości ~30sm. Zawinąć je szczelnie w folię spożywczą i włożyć do lodówki na co najmniej 2h. Piekarnik rozgrzać
Przepysznik - BLW i nie tylko